XFX HD 5770 overclock problem

poruka: 138
|
čitano: 26.691
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
RE: XFX HD 5770 overclock problem
stoncin3 kaže...

Sry ako pitam nis čitao sve postove, malo poduža ti je ta tema dr.zloNevinašce, kako je u igrama? Da li si probao stavit neku na komp pa malo usporediti? Ja sam isto clockao quada pa isto kao tebi. Isto sa grafom! U benchmarku je jedno, nekima, a u igrama, svim je bolje. Crysis dobio 8 frejmova/sek;) pa sam ga prošo još jednom sve na Very High poslije

proba san u dragon rising, crysis, mw2, heaven i svugdi isto

pa nevjerovatno!

Chuck Norris uspia prije nego je pokuša!
14 godina
neaktivan

evo šta san sad proba:

-skinia ati tray tools kako mi je preporučia microman

-instalira

-a ACC-u clockove vratia na default

-napravi restart, nije me tražilo al za svaki slučaj

-i onda kad su mi se winsi digli iman ovaj problem(na slici)

jel ovo išta ozbiljno? jel ovo išta ozbiljno?
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.3.2010 19:46 (dr. zlo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
stoncin3 kaže...

Ja sam svog Radeona 5850 OC-ao sa AMD GPU Clock Tool za HD5870. Radi savršeno! Taj sam koristio samo za podešavanje Fan Speed u profilu po dosegnutoj temperaturi. Sad više ne...=( Ne radi mi na Win7

instaliraj MSI afterburner.

ima pomični grafikon za podešavanje temperature.

radi i na win 7.

Najbolja hrana je afrička; jedeš malo, a imaš veliki stomak !
15 godina
neaktivan
dr. zlo kaže...

evo šta san sad proba:

-skinia ati tray tools kako mi je preporučia microman

-instalira

-a ACC-u clockove vratia na default

-napravi restart, nije me tražilo al za svaki slučaj

-i onda kad su mi se winsi digli iman ovaj problem(na slici)

To je zato jer imaš uključen UAC.Idi na Control panel>Security i tamo imaš opciju za isključivanje UAC.a ak je Win7.

A ak se nečeš isključit UAC onda samo ponovi instalaciju ATI Try Tools-a i do ponovnog isključivanja računala če radit bez problema.I da kad ocaš grafu prek ATT-a onda moraš na postavkama za voltažu GPU-a stavit na največu ponuđenu.Neboj se to nije Voltmod več samo ručno staviš voltažu na Max koliko BIOS graf dopušta,znači koliko je proizvođač grafe predvidio da je sigurnoNamigiva

Istina je oko nas,a laž još više.
15 godina
neaktivan
stipica_zd kaže...
microman kaže...

A je tko od vas sa problemima Dotičnih XFX-ica pokušao sa OVIM

Mislim to je prava alatka za OC-anje Radeona.Onaj ATI Overdrive je više za maskotu nek je od koristi.

Kako bi išla xfx 4870 s ovim?

Moja(isto XFX-ova XXX edition) ide do 845Mhz(na GPU) i 1100Mhz(VRAM)Namigiva bez voltmoda kojeg ionako ne mogu uradit jer mi se na promijenu voltaže u MSI afterburneru ne mijenja voltaža koja je postavljena u MSI-u več je još uvijek ona koja je predviđena u BIOS-u grafičke.A max voltaža koja je u BIOS-u postavljena je 1.26v

Nego pogledaj kaj ova moja zvijer radi KLIK.Može da baci HD4890 i HD5770 na koljena.Smijeh Još da mi je Voltmod mislim da bi HD5850 bila ugroženaPlač

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.4.2010 8:06 (microman).
15 godina
neaktivan

ispričavam se na noob offtopicu, kako mogu izmjeriti fps-e u igri?

fala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
the economist kaže...

ispričavam se na noob offtopicu, kako mogu izmjeriti fps-e u igri?

fala

Sa FRAPS-om .Namigiva

15 godina
windows_7 kaže...

pa što ne uzmete vapor-x i gotovo,kad se HD 5770 vapor x klokuje maximalno,pređe GTX 275 i približi se GTX 285 ali tu treba napraviti voltmod i dignuti voltažu

Da, skoro pa je brza ko i GTX295 onda... NOT :D

HD5770 može biti negdje u rangu GTX260 kad se OC-a, ali ne iznad toga...

14 godina
neaktivan
maXonja kaže...
windows_7 kaže...

pa što ne uzmete vapor-x i gotovo,kad se HD 5770 vapor x klokuje maximalno,pređe GTX 275 i približi se GTX 285 ali tu treba napraviti voltmod i dignuti voltažu

Da, skoro pa je brza ko i GTX295 onda... NOT :D

HD5770 može biti negdje u rangu GTX260 kad se OC-a, ali ne iznad toga...

može jače od HD4890

14 godina
neaktivan

-a jeli baš nužno da dižen voltažu, znan da on to smanjuje vijek pa rađe ne bi

-i daj pomozi taj UAC nemogu nikako nać

ma kakav UAC? ma kakav UAC?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dr. zlo kaže...

Eh to je Vista neznam bilo je u jednom Bug-u kak se to na visti isključi,neznam budem pogledal pa ti javim.

Mada niti ne trebaš isključiti UAC,samo ponovno instaliraj(ne treba ponovni restart) ATT i on normalno radi dok ponovno ne zagasiš ili restartiraš.

Ti u ATT ne možeš dizat voltažu(overvolt) na više nego je to u BIOS-u dozvoljeno.A max voltažu koju možeš postaviti u ATT ionako BIOS automatski postavi tak napon dok grafa radi u 3D režimu.Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.4.2010 13:46 (microman).
15 godina
neaktivan
dr. zlo kaže...

idi na ovo promjena postavki korisničkog računa...

odma prvi red...

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.4.2010 11:20 (stipica_zd).
14 godina
neaktivan

nije vista nego 7

i šta sad ako ja uninstaliran ATT bez UAC, onda san mislia ponovo instalirat ATT, valjda neće opet hebat

evo jel sad isključen? evo jel sad isključen?
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.4.2010 12:03 (dr. zlo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

meni taj catalyst i ati tools nisu nist pomogli...samo problemi...i kad klockam s njima rusi mi se non stop...prije tjedan dana instalirao riva tuner...bio sam skeptican prvenstveno sto je riva tuner oc za nvidiu...ali radi perfektno...u options u drigon risingu vidi jel ti je vsync off

http://beterz.com/?Referer=130417 besplatna registracija i mogucnost osvajanja ps3 ili barcinog dresa..
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dr. zlo kaže...

nije vista nego 7

i šta sad ako ja uninstaliran ATT bez UAC, onda san mislia ponovo instalirat ATT, valjda neće opet hebat

Sad kad je UAC onemogučen ponovno instaliraj ATT i ponovo pokreni komp,i onda če sve šljakat.

Samo velim ti prije nego podižeš taktove voltažu GPU-a stavi na največu ponuđenu,a tek onda podiži takt.

14 godina
neaktivan

a oće li on voltaža smanjit vijek

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dr. zlo kaže...

a oće li on voltaža smanjit vijek

NEČE jer to je standardna voltaža koju je proizvođač(XFX) postavio u BIOS.Tu voltažu BIOS odmah postavi čim grafa radi u 3D režimu.

Znači nije to nikakav Overvolt.Več samo ručno postavljanje standardne voltaže GPU-a.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.4.2010 13:50 (microman).
14 godina
neaktivan

evo šta san sad napravia:

1. isključia UAC
  2. vratia clockove na default
  3. reinstalira ATT
  4. overclocka sa ATT uz veću voltažu
  5. restarta
  6. napravia benchmark; performanse iste!

prije restarta su moji clockovi bili prikazani i u ATT i u ACC, ali nakon samo u ACC, detaljnije na slikama

prije restarta prije restarta
nakon restarta nakon restarta
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.4.2010 15:05 (dr. zlo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dr. zlo kaže...

evo šta san sad napravia:

1. isključia UAC
  2. vratia clockove na default
  3. reinstalira ATT
  4. overclocka sa ATT uz veću voltažu
  5. restarta
  6. napravia benchmark; performanse iste!

prije restarta su moji clockovi bili prikazani i u ATT i u ACC, ali nakon samo u ACC, detaljnije na slikama

Kao prvo onemoguči ATI Overdrive,i kad naštelaš napon i taktove na GPU ne trebaš restartat konfu da bi obavio bench več čim postaviš taktove idi napravi bench,a ako očeš da ti postavke taktova i napona budu zapamčene u ATT moraš napravit profil i spremiti postavke.

A normalno da nakon restarta konfe taktovi i voltaža se vračaju na stock kad nemaš spremljene postavke u ATT-u i zato su ti nakon restarata preformanse iste.A vidit češ da kad podesiš taktove i napon(bez restarta) da če preformanse porast

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.4.2010 15:11 (microman).
14 godina
neaktivan
microman kaže...

Kao prvo onemoguči ATI Overdrive,i kad naštelaš napon i taktove na GPU ne trebaš restartat konfu da bi obavio bench več čim postaviš taktove idi napravi bench,a ako očeš da ti postavke taktova i napona budu zapamčene u ATT moraš napravit profil i spremiti postavke.

A normalno da nakon restarta konfe taktovi i voltaža se vračaju na stock kad nemaš spremljene postavke u ATT-u i zato su ti nakon restarata preformanse iste.A vidit češ da kad podesiš taktove i napon(bez restarta) da če preformanse porast

-znan da netriba radit restart al to ja svaki put za svaki slučaj

-i kako to da mi postavke nisu spremljene kad ja svaki put pritisnen aply pa onda ok

-kako da isključin ATI Overdrive; ja maknem kvačicu sa Enable ATI Overdrive ali vidim da i dalje u ACC-u mogu dizat clockove naći nije isključne; isto pokušavan tamo di je oni ka katac al ništa ni to

i šta misliš pod ovin profil?

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.4.2010 15:28 (dr. zlo).
15 godina
neaktivan
dr. zlo kaže...
microman kaže...

1.-znan da netriba radit restart al to ja svaki put za svaki slučaj

2.-i kako to da mi postavke nisu spremljene kad ja svaki put pritisnen aply pa onda ok

3.-kako da isključin ATI Overdrive; ja maknem kvačicu sa Enable ATI Overdrive ali vidim da i dalje u ACC-u mogu dizat clockove naći nije isključne; isto pokušavan tamo di je oni ka katac al ništa ni to

1.Nemoj radit restart jer upravo radi toga nemaš bolje rezultate.Ti kad postaviš takt i voltažu restartom konfe to poništiš i vratiš na stoc,a da ne restartiraš i odvrtiš bench vidio bi da su preformanse porasle.

2.Ti kad stisneš Aply on prihvati nove postavke,al samo dok ne gasiš ili restartiraš računalo.Da bi spremio postavke trebaš kod trake za povečanje taktova stavit kvačicu na: include cloacksin my profile.

Zatim u onaj prazni red pokraj:load selected profile at startup(Postavlja te postavke tokom ponovnog dizanja OS-a) napiši svoje ime ili kak očeš da ti se profil zove,I sad samo klikneš na onu ikonicu diskete i potvrdiš sa OK ili Aply.i Tada staviš kvačicu na Load selected profile at startup

3.Kad si maknuo kvačicu direktno si onemogučio ATi overdrive,a to što možeš dizat i spuštat clock niš ne znači jer dog god nema kvačice driveri ne prihvačaju postavke.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.4.2010 15:34 (microman).
14 godina
neaktivan
dr. zlo kaže...

može jače od HD4890

bgm tvoja ne može ni blizu LOL

tema je otvorena već 10 dana,ako nisi uspio clockati ne vjerujem ni da ćeš uspjeti

skini si riva tuner,ati overdrive i probaj preko njih i preko catalysta

ako nijedan od tih načina ne radi jbg onda

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.4.2010 15:38 (patch123).
14 godina
neaktivan
patch123 kaže...
dr. zlo kaže...

može jače od HD4890

tema je otvorena već 10 dana,ako nisi uspio clockati ne vjerujem ni da ćeš uspjeti

a meni nemože jer je ova matična kura#, na boljoj bi trebalo

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.4.2010 16:58 (dr. zlo).
15 godina
microman kaže...

Moja(isto XFX-ova XXX edition) ide do 845Mhz(na GPU) i 1100Mhz(VRAM)Namigiva bez voltmoda kojeg ionako ne mogu uradit jer mi se na promijenu voltaže u MSI afterburneru ne mijenja voltaža koja je postavljena u MSI-u več je još uvijek ona koja je predviđena u BIOS-u grafičke.A max voltaža koja je u BIOS-u postavljena je 1.26v

Nego pogledaj kaj ova moja zvijer radi KLIK.Može da baci HD4890 i HD5770 na koljena.Smijeh Još da mi je Voltmod mislim da bi HD5850 bila ugroženaPlač

Ali ne i moju Smijeh. klick (zadnji post)

Ako želiš voltmod ako se nevaram asusovi biosi su "otključani",moja sapphire,sa asusovim biosom,mogu sa voltažom do 1.4,1200 core clock i 1445 memory clock dok sa org biosom voltažu nemogu mjenjat (1,125)core clock do 960 i memory clock 1445.Sada radi stabilno do 1080/1445/1,3V 75-80 C load.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.4.2010 3:22 (Anti-fa).
15 godina
neaktivan
dr. zlo kaže...
patch123 kaže...
dr. zlo kaže...

može jače od HD4890

a meni nemože jer je ova matična kura#, na boljoj bi trebalo

Zašto klokiraš uopce novu grafu ? Jos ces nesto zeznut a mislim da je bez potrebe.

ⓑⓤⓖ░░▒▓███►◕‿◕◄███▓▒░░ⓑⓤⓖ
14 godina
protjeran
tony THE Noob kaže...

Zašto klokiraš uopce novu grafu ? Jos ces nesto zeznut a mislim da je bez potrebe.

Pa šta, da ju clocka kad ju bude trebo mjenjat? Šta može zeznit?

Ako ti je netko pomogao klikni ispod potpisa HVALA!///www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre.
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.4.2010 10:56 (I Am Alive).
14 godina
neaktivan

evo napokon san ispravno OC-a u ATT-u al opet ništa Plač

još mi jedino preostaje riva tuner

jel mi može iko objasnit kako ide u riva tuner, hvala!

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.4.2010 13:50 (dr. zlo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dr. zlo kaže...

evo napokon san ispravno OC-a u ATT-u al opet ništa Plač

još mi jedino preostaje riva tuner

Eh onda mi se sve čini da nešt nije uredu sa tvojom grafom,a čisto sumnjam da če riva tuner pomoči ako nije ATT koji je isključivo namijenjen ATI karticama dok je riva tuner za Nvidiju,no ima i manju podršku za ATI.Eventualno još probaj sa MSI-afterburnerom(ako več nisi),al čisto sumnjam pošto do sad nisi mogao sa nijednim programom.Taj problem bi eventualno mogao riješiti flash novog BIOS-a no to ti ja nikako ne mogu preporučiti jer em gubiš garanciju(Na potpuno novoj grafi) i još možeš grafu učinit neupotrebljivom(osim bacit u smeče).Probaj još skinut RIVA TUNER.

14 godina
neaktivan

znan ja zbog čega neće. Neznan jel iko iz ove teme zna ali ja san ima nekih problema sa instalacijom grafe; ali sad sve radi ispravno samo šta nešto svira kad se ide upalit komp, oni su mi rekli da je to jer je grafa neispravno istalirana ali onda san stavia slike pa su rekli da je sve dobro. Sad ću probat u MSI afterburner možda proradi tu

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Pusti ti to na miru i uživaj. i ja imam problema sa svojom i opet igram na miru. lol Uživaj dr.zlo! Ja ne mogu transcodirati u Neru, a brat mi treba neke filmove pržit, pretplatio si je site downloads na mjes dana i šta sad. isto tako ko ti pitao sam na forum i koristim DVD Flick umjesto nero koji sam usput isto več platio. Pa šta sad. Ljudi smo, griješimo svi, nitko nije savršen. Aj pozz Nevinašce

a mulatto an albino a mosquito my libido yea
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice