[Review] Scythe Mugen 2

poruka: 242
|
čitano: 80.821
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
[Review] Scythe Mugen 2

Luxx dli smijemo linkat ovaj review u Batistinu temu o coolerima?

Low life ! Alat ne cini majstora!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
[Review] Scythe Mugen 2

evo naručio sam i ja mugena 2, jedino me strah dal ču ga znati namontirati, jer svi spominju neku škakljivu instalaciju.

al ima neko neki link kako se montira na AM3 ploču ?

I naravno nadam se da mi staje u ThermaTake Matrix kučište :D :D

edit: na linksovoj stranici piše da podržava AM3 ploču, a na adm ne, sad jel podržava ili ne ??

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.1.2011 0:13 (manzzetta).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: [Review] Scythe Mugen 2
manzzetta kaže...

evo naručio sam i ja mugena 2, jedino me strah dal ču ga znati namontirati, jer svi spominju neku škakljivu instalaciju.

edit: na linksovoj stranici piše da podržava AM3 ploču, a na adm ne, sad jel podržava ili ne ??

AM2 = AM2+ = AM3 što se tiče coolera...

Ajd mi sam reci kako komplicirano može biti zašarafljivanje 4 šarafa?{#}

Ok prije toga moraš i socket bracket skinut no i to je samo 4 šarafa te ako prvi puta stavljaš cooler na matičnu onda moraš i zašarafit 2 nastavka na cooler koji u biti služe kao "nogice", to ti je 4 šarafa. -> no ovo što sam nabrojao samo radiš prvi put, drugi put nemoraš ništa od tog radit pa stvar ide daleko brže.

Uglavnom pola sata posla, a voliš uživat polako kao ja onda i do 1-2h mada mogu ja to brzo napravit.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Nekaže se VOLTAŽA nego NAPON FFS
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.1.2011 15:37 (Hyperion).
14 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
manzzetta kaže...

AM2 = AM2+ = AM3 što se tiče coolera...

Ajd mi sam reci kako komplicirano može biti zašarafljivanje 4 šarafa?{#}

Ok prije toga moraš i socket bracket skinut no i to je samo 4 šarafa te ako prvi puta stavljaš cooler na matičnu onda moraš i zašarafit 2 nastavka na cooler koji u biti služe kao "nogice", to ti je 4 šarafa. -> no ovo što sam nabrojao samo radiš prvi put, drugi put nemoraš ništa od tog radit pa stvar ide daleko brže.

Uglavnom pola sata posla, a voliš uživat polako kao ja onda i do 1-2h mada mogu ja to brzo napravit.

ma vent sam uzeo, al mi nije stigao, moram otič po njega u ZG, al svi nešto pričaju zahebana instalacija, na netu nenađem nijnjedan video za AMD, al sumljam da če bit ikakvih problema, treba samo polako i to je to

nego da te pitam, al je bolje postavit pastu taknki sloj na proc na  pravljat hladnjak, ili da stavim pastu na hladnjak ?

17 godina
manzzetta kaže...

ma vent sam uzeo, al mi nije stigao, moram otič po njega u ZG, al svi nešto pričaju zahebana instalacija, na netu nenađem nijnjedan video za AMD, al sumljam da če bit ikakvih problema, treba samo polako i to je to

nego da te pitam, al je bolje postavit pastu taknki sloj na proc na  pravljat hladnjak, ili da stavim pastu na hladnjak ?

Staviš zrno riže na proc i razmažeš, isto tako i na cooler.

To je jako tanak sloj tek toliko samo da se nevidi metal, to ti je najbolje za temperature, a ne zrno kuruza na sredinu ili cijela tuba i ko ga šiša... To sam otežava prolazak topline.

Pasta služi samo da pokrije mikroskopske udubine i neravnine na bazi.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Nekaže se VOLTAŽA nego NAPON FFS
14 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
manzzetta kaže...

Staviš zrno riže na proc i razmažeš, isto tako i na cooler.

To je jako tanak sloj tek toliko samo da se nevidi metal, to ti je najbolje za temperature, a ne zrno kuruza na sredinu ili cijela tuba i ko ga šiša... To sam otežava prolazak topline.

Pasta služi samo da pokrije mikroskopske udubine i neravnine na bazi.

znači i na prc i na mugena stavim tanki sloj paste, ja sam prije stavljao samo na prc. Hvala ti ;))

15 godina
[Review] Scythe Mugen 2

Ma kakavo stavljanje paste na oboje??

Naneseš toliko da bude veličine zrna riže, ali samo na procesor.

Zatim lagano razmažeš po procesoru.

Ili, način koji ja osobno prakticiram, uzmem cooler te ga lagano položim na procesor, okrenom malo lijevo/desno, te ga montiram do kraja.

Prilikom lijeganja na procesor, on sam razmaže tu pastu, a dodatnim okretom lijevo /desno, još je malo bolje rasporedi.

Dakle, nemoj nanosit i na cooler i na procesor. Samo na procesor i to da bude veličine zrna riže.

Inače će bit previše, a to je jednako loše kao i da bude premalo, odnosno da je nema.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
zabranjeniples kaže...

Ma kakavo stavljanje paste na oboje??

Naneseš toliko da bude veličine zrna riže, ali samo na procesor.

Zatim lagano razmažeš po procesoru.

Ili, način koji ja osobno prakticiram, uzmem cooler te ga lagano položim na procesor, okrenom malo lijevo/desno, te ga montiram do kraja.

Prilikom lijeganja na procesor, on sam razmaže tu pastu, a dodatnim okretom lijevo /desno, još je malo bolje rasporedi.

Dakle, nemoj nanosit i na cooler i na procesor. Samo na procesor i to da bude veličine zrna riže.

Inače će bit previše, a to je jednako loše kao i da bude premalo, odnosno da je nema.

Ma nije previše, taman je.

15 godina
Hyperion kaže...

Ma nije previše, taman je.

Osobno, još nisam vidio da se pasta stavlja i na cooler i na cpu.

Ovo je prvi slučaj da to vidim.

Ja je nanesem da bude veličine zrna riže, ali samo na cpu.

Nakon što se razmaže, dignem cooler, vidim da je taman.

Prema tome, još jedan takav sloj na cooleru ne može bit taman.

17 godina
zabranjeniples kaže...

Osobno, još nisam vidio da se pasta stavlja i na cooler i na cpu.

Ovo je prvi slučaj da to vidim.

Ja je nanesem da bude veličine zrna riže, ali samo na cpu.

Nakon što se razmaže, dignem cooler, vidim da je taman.

Prema tome, još jedan takav sloj na cooleru ne može bit taman.

Ima i tih ljudi koji i na cooler i na bazu proca stavljaju.

15 godina
Hyperion kaže...

Ima i tih ljudi koji i na cooler i na bazu proca stavljaju.

A dobro!! Uglavnom, meni se to čini previše paste.

Kažem, zrno riže na cpu, meni se čini skroz taman kad se razmaže preko cijelog vrha.

14 godina
neaktivan
[Review] Scythe Mugen 2

znači najbitnije je da kad ga stavim na proc,kad ga dignem da na hladnjuku i procu ostane tanki sloc past, jako tanki ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
manzzetta kaže...

znači najbitnije je da kad ga stavim na proc,kad ga dignem da na hladnjuku i procu ostane tanki sloc past, jako tanki ?

Evo ovako!!!!

Naneseš pastu na procesor. Naneseš je tolko, da bude otprilike veličine zrna riže.

Dakle, ne mora bit u mm.

Nakon toga, možeš je razmazat po cpu.

Ili, onako kako ja radim. Na to staviš cooler,

te ga lagano okreneš lijevo/desno i montiraš do kraja.

I to je to. Cooler čim legne na procesor, automatski pritisne pastu,

a laganim okretom je još pravilnije raspodjeli.

Dakle, postupak je vrlo jednostavan.

14 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
manzzetta kaže...

Evo ovako!!!!

Naneseš pastu na procesor. Naneseš je tolko, da bude otprilike veličine zrna riže.

Dakle, ne mora bit u mm.

oke tnx, samo čekam iduči tjedan da mi stigne hladnjak, jer neam kak otić po njega u ZG :(( i nadam se da če sjest odlično, i da če temp biti super kad overclocam bar na 3,5GHz, da neidu preko 55-60 stupnjeva :D

14 godina
neaktivan
[Review] Scythe Mugen 2

eii ekipa, evo stavio sam mugena napokon, i sad me zanima al dobra temp 65-66 stupnjeva kad ga opteretim s prime-om. Digo sam X6 sa 2.8 na 3.5GHz

i drugo pitanje je kak da smanjim brzinu venta, al moram u biosu il ima ovako negdje, da stavim da kad netreba da nepuše na 1300rpm-a, da to radi automatski ??

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
manzzetta kaže...

eii ekipa, evo stavio sam mugena napokon, i sad me zanima al dobra temp 65-66 stupnjeva kad ga opteretim s prime-om. Digo sam X6 sa 2.8 na 3.5GHz

i drugo pitanje je kak da smanjim brzinu venta, al moram u biosu il ima ovako negdje, da stavim da kad netreba da nepuše na 1300rpm-a, da to radi automatski ??

Nije dobra jer je max temperatura za njega 62C poslje tog počinju nestabilnosti bar se tak priča na XS-u.

Imaš u biosu smart fan ili neku opciju pa si je uključi/postavi kako sam želiš.

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=251242

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.2.2011 0:13 (Hyperion).
14 godina
neaktivan
[Review] Scythe Mugen 2

evo nakon pola sata primea

možda mi nije pasta dobro sjela ili ?? max mi dođe do 69 ??

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
manzzetta kaže...

Niš nevidim na toj užasno resize-anoj slici, nemoj mi tu stavljat.

Hebote kak tak puno ti se grije. Moj na 3GHz neprelazi ak se nevaram 45-50C, ma u biti bubam napamet no nije mi nikad ni blizu 60C došao. Bum u petak isprobao na novoj matičnoj ploči{#}

E nemrem opisat kako jedva čekam da ga nagazim na 4GHz

14 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
manzzetta kaže...

Niš nevidim na toj užasno resize-anoj slici, nemoj mi tu stavljat.

Hebote kak tak puno ti se grije. Moj na 3GHz neprelazi ak se nevaram 45-50C, ma u biti bubam napamet no nije mi nikad ni blizu 60C došao. Bum u petak isprobao na novoj matičnoj ploči{#}

E nemrem opisat kako jedva čekam da ga nagazim na 4GHz

pa ja sam ga statio na 3.5 GHz, i ide mi do 69 stupnjeva, al moram ti reć da je bio pakao u sobi, peč naložena ko blesava :D

14 godina
neaktivan
[Review] Scythe Mugen 2

evo na normalnoj sobnoj temp nakon pola sata neprelazi 62 stupnja :D 

http://img40.imageshack.us/f/42200230.png/---- link na doljnju sliku., jer neznam kak da stavim da tu bude normalna veličina

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.2.2011 9:45 (manzzetta).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
manzzetta kaže...

evo na normalnoj sobnoj temp nakon pola sata neprelazi 62 stupnja :D

http://img40.imageshack.us/f/42200230.png/---- link na doljnju sliku., jer neznam kak da stavim da tu bude normalna veličina

Odmah je ovak otvoriš da je nemoram povećavat na imageshacku:

http://img40.imageshack.us/img40/2010/42200230.png

Nije ni čudo što ti je tak visoka temperatura pa boga ti tebi je napon na 1.45V, za 3,5GHz treba biti dosta 1,3-1,35V tj. undervolt ili stock napon. Sa 1,45V većina ih ide preko 3,8GHz neki i do 4GHz.

npr.

http://www.xbitlabs.com/misc/picture/?src=/images/cpu/amd-phenom-ii-x6-1055t-overclocking/oc-3722.png&1=1

Eto default voltage, a ni matična nije super guper crosshair 4 niti ud9 od gige nego je eto ASUS M4A89GTD PRO/USB3, a meni sutra dolazi takva (bez sufiksa usb3.0)

EDIT:

Ček malo ti imaš 870 Extreme3 sa 4+1 regulacijom? Stavi prst molim te na vrm-ove/mosfet i da vidim jel možeš držat prst 1 sekundu dok ti je proc u loadu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.2.2011 11:14 (Hyperion).
17 godina
odjavljen
zabranjeniples kaže...
manzzetta kaže...

Evo ovako!!!!

Dakle, ne mora bit u mm.

zrno riže je meni premalo jer ja radim sa puno više ali sam raspoređujem pastu po cijelom procesoru

manzzetta kaže...

kako ti tu piše da su sve jezgre točno 40?

14 godina
neaktivan
[Review] Scythe Mugen 2

Pozdrav

Vidim da manzzetta ima istu maticnu plocu kao i ja pa me zanima koliko memorijskih slotova prekriva cooler kada mu je montiran ventilator? Ja imam RipJaws koje su dosta visoke pa me je strah da ih necu moci staviti niti u 3 i 4 slot. Koliko ima mjesta iznad 1i2 slota, stane memorija normalne visine? koja je visina Coolera mjereno od maticne ploce pa do vrha toplovodnih cijevi? Ja imam u CoolerMaster Elite 335 i na raspolaganju mi je 16.5cm mjereno od maticne pa do ruba kucista. Sta mislite, hoce li stati ova mrcina?

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
playerjo kaže...

Pozdrav

Vidim da manzzetta ima istu maticnu plocu kao i ja pa me zanima koliko memorijskih slotova prekriva cooler kada mu je montiran ventilator? Ja imam RipJaws koje su dosta visoke pa me je strah da ih necu moci staviti niti u 3 i 4 slot. Koliko ima mjesta iznad 1i2 slota, stane memorija normalne visine? koja je visina Coolera mjereno od maticne ploce pa do vrha toplovodnih cijevi? Ja imam u CoolerMaster Elite 335 i na raspolaganju mi je 16.5cm mjereno od maticne pa do ruba kucista. Sta mislite, hoce li stati ova mrcina?

Hvala

neće ti stat

edit kakva ti to grafička 8650{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.2.2011 13:15 (M4X).
14 godina
neaktivan

Evo ispravio sam{#}

Ma i meni se cini da je to kuciste preusko, ali nasao sam na netu podatak i slike da su neki uspjeli ubaciti CMhypera212 plus a on je mrvicu viši od mugena...

17 godina
odjavljen
playerjo kaže...

Evo ispravio sam{#}

Ma i meni se cini da je to kuciste preusko, ali nasao sam na netu podatak i slike da su neki uspjeli ubaciti CMhypera212 plus a on je mrvicu viši od mugena...

imaš i visoku memoriju,meni na yasya hladnjaku na mikromilimetar memorija od hladnjaka a još je niska

17 godina
[Review] Scythe Mugen 2

Nije to problem vent staviš na drugo mjesto i to je to.

Uglavnom prva 2 slota bi ti trebala biti slobodna, a ona 2 do mugena završe taman ispod ventilatora koje da spustit ili podignut.

Eh da ti šiljci su problem i sumnjam da bi stali no kao što velim samo staviš vent na jednu od preostale 3 strane i problem rješen.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.2.2011 13:59 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Hyperion kaže...

Uglavnom prva 2 slota bi ti trebala biti slobodna, a ona 2 do mugena završe taman ispod ventilatora koje da spustit ili podignut.

Eh da ti šiljci su problem i sumnjam da bi stali no kao što velim samo staviš vent na jednu od preostale 3 strane i problem rješen.

da samo je problem šta onda imaš krivu cirkulaciju zraka

ja imam vent dolje vodoravno(jer isto ne stane,smeta mu memorija) i puše prema gore,ali imam i 2x140mm venta na vrhu kućišta koji izbacuju topli zrak a cm nema vent na vrhu

17 godina
M4X kaže...
Hyperion kaže...

da samo je problem šta onda imaš krivu cirkulaciju zraka

ja imam vent dolje vodoravno(jer isto ne stane,smeta mu memorija) i puše prema gore,ali imam i 2x140mm venta na vrhu kućišta koji izbacuju topli zrak a cm nema vent na vrhu

Pa može ga stavit na suprotnu stranu pa da ide u smjeru protoka zraka, ali ga mora obrnuto okrenut tako da usisava zrak iz mugenovih listića.

Jučer baš gledam neki review na jednoj xbit labs i hebote mugen 2 skoro njih sve podero bio je 2., samo je thermalright IFX-14 bio bolji od njega i to za siću.

14 godina
neaktivan

Na ovo manzzetta zna odgovor, jer on ima istu maticnu i moze pogledat da li je cooler iznad 3. slota za memoriju, odnosno da li stane visoka memorija u 3slot.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice