Overclocking Intel Sandy Bridge procesora izdvojena tema

poruka: 1.339
|
čitano: 244.545
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Overclocking Intel Sandy Bridge procesora
mate960 kaže...
KrpaZG kaže...

Ma on je na Intelu, dok pod stress testom ne pređe 80°C nema brige. Uostalom, procesor u normalnom radu pa cak i enkodiranju nece doseci nikad temperature koje dostize pod stress testovima.

Drugo, dok tebi za amd CPUTIN stoji ispod nekih 68°C u stress testovima dobro je. Kao sto je kolega itomic rekao, to je temperatura koja se mjeri na socketu i malo uvijek je visa od temperature samog CPUa.

Ma normalno da nece u svakodnevnom radu/igricama doc temp ko ustress testovima, al eto...ja se tako ravnam..po max temp pod stress test.

Iako on stvarno nema nikakve brige za temp.

13 godina
protjeran
Pero Dinamit kaže...

Isplati li se sada kada je vruće malo downclockati 2500K? Čitam da je default napon 1,20V, tu negdje. Sad, kako bi to radilo kada bi malo downclockao, do ~1,10V? Znam da napon padne i ispod toga kada je u idleu, ali da bi da u loadu bude niži malo ako je moguće.

Default voltage za 2500K je 1.1V, isplati se sniziti mu napon i nize od toga i ostaviti ga na stock frekvi, slobodno to uradi, pasti ce potrosnja i temperature.Doduse potrosnja ce pasti manje nego temperature :)

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.8.2012 17:27 (Vegeta).
13 godina
neaktivan
Overclocking Intel Sandy Bridge procesora

Koja je po vašem mišljenju bolja ploča za overclock i5 2500K Sandy Brigde procesora?
P67 ima  V16+2 PPD, dok Z68 ima V8+4 PPD.
Zanemarimo sitnu razliku u cijeni.

http://www.protis.hr/products/details/maticna-ploca-s1155-asrock-p67-extreme6-b3-intel-p67-4xddr3-2133mhz/43661 

http://www.protis.hr/products/details/maticna-ploca-asrock-z68-extreme3-gen3--intel-z68-atx-premium-gold-caps-4xddr3-2133mhz-intel-hd/48249  

6 Asrock P67 Extreme6 B3
9 Asrock Z68 Extreme3 Gen3
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
peterstern9 kaže...

Uzmi AsR. P67 Extreme6. Imaš ju u Linksa za manje od 1K Kn.

13 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...
peterstern9 kaže...

Uzmi AsR. P67 Extreme6. Imaš ju u Linksa za manje od 1K Kn.

i mogu rec s novim biosom da je fantasticna

Želim paranormalnu ženu(da ima para i da je normalna):)
13 godina
protjeran

Definitivno najisplativija SB ploca do kakvih 1500HRK, usteda je ogromna a clock potencijal odlican, podrzava IB.Jedino sto bi nekome moglo smetati je famozni GEN3 koji trenutno nije ni potreban ukoliko se ne radi od SLI GTX680 ili tree way SLI GTX680.

clock2much

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Definitivno najisplativija SB ploca do kakvih 1500HRK, usteda je ogromna a clock potencijal odlican, podrzava IB.Jedino sto bi nekome moglo smetati je famozni GEN3 koji trenutno nije ni potreban ukoliko se ne radi od SLI GTX680 ili tree way SLI GTX680.

Takoder razmisljam o njoj, vuce me ta 16+2 DIGI regulacija i USB3 bracket.

clock2much
15 godina
mate960 kaže...
Vegeta kaže...

Takoder razmisljam o njoj, vuce me ta 16+2 DIGI regulacija i USB3 bracket.

Također nedostaje podrška za virtu, nema video izlaze te ne podržava ssd kešing. Al što se tiće performansi za tu lovu nema bolje.

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
15 godina
protjeran
Vegeta kaže...

A netko tko uzima double ili trile GTX680 će uzeti ploču od 2k Kn LGA2011, a ne LGA1155.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
13 godina
protjeran
strit kaže...

Također nedostaje podrška za virtu, nema video izlaze te ne podržava ssd kešing. Al što se tiće performansi za tu lovu nema bolje.

Logicno je da nema video izlaze kad se radi o P67 ploci, SSD caching jest minusic.Virtu je totalno nebitan :P

Don Kihoty kaže...

A netko tko uzima double ili trile GTX680 će uzeti ploču od 2k Kn LGA2011, a ne LGA1155.

ROFL, zasto bi kupio LGA2011 kad jedan IB 3770K @ 4.5GHZ moze nahraniti taj setup bez ikakve greske, isto kao i 2600K/2700K.

clock2much
15 godina
protjeran
Vegeta kaže...

Logicno je da nema video izlaze kad se radi o P67 ploci, SSD caching jest minusic.Virtu je totalno nebitan :P

Don Kihoty kaže...

ROFL, zasto bi kupio LGA2011 kad jedan IB 3770K @ 4.5GHZ moze nahraniti taj setup bez ikakve greske, isto kao i 2600K/2700K.

Zato što može.

13 godina
protjeran

Zasto bi bacio 4K kuna kad moze 2K kuna baciti i dobiti istu stvar, jedino gdje ce 3930K imati prednost jest 3D mark score, u igrama ni jedan ni drugi nebi gusili taj setup.

clock2much

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
strit kaže...

Virtu mi ne treba, grafa ce biti diskretna a SSD ce uletit kasnije samo za OS.

Solv'd {#}

clock2much
17 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Zasto bi bacio 4K kuna kad moze 2K kuna baciti i dobiti istu stvar, jedino gdje ce 3930K imati prednost jest 3D mark score, u igrama ni jedan ni drugi nebi gusili taj setup.

Opet, zato što može. {#} 

Dinamitni Pero, računaj do oko 1.02v, ispod toga ne vjerujem da bi bio stabilan.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.8.2012 13:32 (Penryn).
15 godina
protjeran

Ne vidiš ti ništa?

Zašto bi? Zato što može?

A zašto bi 3x GTX68? Za igranje? Ne, nego za benchanje. I zato što može.

14 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Zato sto je i 3x680 bacanje para pa je ocito da tah voli bacat pare i zeli imat najbolju pilu u selu.

13 godina
neaktivan

Uff, po glasanju je Z68 vs. P67 5:5 :/
I opet nisam siguran što izabrati...P67 me vuče zbog performansi, a s druge strane Z68 bi zbog moguće ugradnje SSD-a u budućnosti, a navodno je i poboljšan HDD performance.
Jedino što znam je da bi trebalo postaviti stvari ovako: Što god kupim, ne bih trebao pogriješiti.
Opet, ne znam treba li mi zapravo P67 za overclock i5 2500K procesora na 4.5 GHz, vjerujem da bi i ova Z68 ploča to izgurala bez problema, jesam li u pravu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ako ikada dođeš u situaciju da ti zatreba Quicksync bit će ti žao što nemaš Z68, a tih 4.5GHz bi trebao bez problema uhvatiti sa obje ploče.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.8.2012 14:10 (Penryn).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
protjeran

Dovoljno ti je znati da je P67 Ex6 jednako dizajnirana kao P67 Fatal1ty Pro,

koristi iste komponente i jednaki VRM, što je za mene bitnije od Gen3 faktora,

jer PEGx16gen2 ti je dovoljan za bilo koju karticu današnjice.

14 godina
neaktivan
peterstern9 kaže...

Uff, po glasanju je Z68 vs. P67 5:5 :/
I opet nisam siguran što izabrati...P67 me vuče zbog performansi, a s druge strane Z68 bi zbog moguće ugradnje SSD-a u budućnosti, a navodno je i poboljšan HDD performance.
Jedino što znam je da bi trebalo postaviti stvari ovako: Što god kupim, ne bih trebao pogriješiti.
Opet, ne znam treba li mi zapravo P67 za overclock i5 2500K procesora na 4.5 GHz, vjerujem da bi i ova Z68 ploča to izgurala bez problema, jesam li u pravu?

SSD moze i na P67 samo ne da sluzi kao cache. Po meni je ta metoda glupost, radije staviti OS na SSD. HDD performance nije poboljsan osim ako SSD nije stavljen kao cache.

Z68 ploca je sasvim dostatna i za vise clockove.

clock2much
13 godina
protjeran

P67 extreme 6 ima probleme sa vDropom

Citat :

Imam ja ASRock plocu P67-Extreme6 i na njoj I7-2600K i 4Gb GSkill rama koji je deklarisan na 2133mhz al nema sanse da radi preko 1866mhz bar kod mene nece.
Cpu prolazi testove i na 5,4Ghz sto je po meni OK, a stabilan je na nekih 4,6ghz, mozda i vise al ga nisam przio pod LinX-om na vise od 4,6Ghz...pa da mogu to i da potvrdim
Vdrop je dosta veliki, al to je isto i kod ostalih brendova koji proizvode SB ploce.

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nije ASRock bez razloga jeftiniji. Evo pogledajte kakvi najstariji oblik mosfeta koriste na novoj Z77 Extreme4 ploči.

Naravno, samo zato što su jeftiniji nego noviji Low RDS koji se i do 40C manje griju, a kojeg koriste svi bolji proizvođači ploča. Tako da, koliko para toliko i muzike.

Usporedbe radi, evo kako to izgleda sa Low RDS na novoj ASUS P8Z77-M Pro:

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.8.2012 14:27 (Penryn).
Moj PC  
4 0 hvala 1
13 godina
protjeran

Koja sramota .. jedna UD3H ili D3H koja je u tom cijenovnom rangu ju poždere onda

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Bilo bi dobro pohvaliti i Gigabyte koji sa novim Ultra Durable 5 pločama uvodi još bolje mosfete, gdje su dva Low-side mosfeta, jedan High-side mosfet i Mosfet Driver ubačeni u jedno kućište. Temperature su navodno i do 60C niže od običnih, odnosno 20C od Low RDS mosfeta.

Moj PC  
3 0 hvala 2
13 godina
protjeran

Ali nije to sve !

The Industry's Highest Quality CPU Power Design

Our Best Ultra Durable™ Motherboards Yet
GIGABYTE is yet again raising the bar of motherboard quality and durability with their latest Ultra Durable™ 5 technology, featuring a range of High Current Capable components that provide the highest quality power delivery to the CPU for record-breaking performance, cool and efficient operation and extended motherboard lifespan.

IR3550 PowIRstage®
Highest rated and most awarded Power Stage in the industry.
• Providing power delivery rated up to 60A, while maintaining cool operating temperatures.
• Perfect Match: GIGABYTE Ultra Durable™ 5 motherboards use both IR digital PWM 
  controllers and IR PowIRstage® ICs, for a uniquely seamless power delivery system.
• Industry Leading Peak Efficiency up to 95%

Optimal CPU Power Design

Jedan review di je autor impresioniran pločom http://www.overclock.net/t/1288077/gigabyte-z77x-up5-th-review-with-ultra-durable-5-analysis

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.8.2012 14:41 (Bulldozer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

ASRock P67 Ex6 smeće:

Smeće Smeće

http://www.overclockers.com/asrock-p67-extreme-6-motherboard-review/

17 godina
neaktivan

P67 Ex6 je dobra po tom pitanju, ali kad sam vidio da onu starudiju od mosfeta stavljaju na novu Z77 ploču rekao sam u sebi: Go fck 'urself, ASRock!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Čekaj Kihoty stani malo .. jesam negdje rekao smeće ? E pa nisam nego sam rekao da ima probleme sa vDropom

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Ja bih se osobno mislio izmedu GA Z77-D3H i te P67.

clock2much

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Što se tiče P67 Ex6, koristi Low RDS, ali koristi samo po jedan mosfet za Low-side i jedan za High-side po fazi, dok ih ASUS ima duplo više po fazi. Ma rekao sam sebi više nikad ASRock u kuću, a i svima drugima kojima slažem kompove.

Vegeta kaže...

Ja bih se osobno mislio izmedu GA Z77-D3H i te P67.

Bolja je Z77MX-D3H, nudi SLi i CF podršku, znači u slučaju dvije kartice brzina je x8 rev. 3.0, dok je kod D3H drugi slot samo x4 2.0.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.8.2012 14:56 (Penryn).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice