Overclocking Intel procesora (dual,quad) izdvojena tema

poruka: 4.205
|
čitano: 669.729
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Overclocking Intel procesora (dual,quad)

Voltaza je rucno setovana na 1.53v

Evo parametara iz BIOS-a, hardware monitor:

CPU temp(stanje u normal radu naravno) 43-44 C

CPU voltage  1.45-1.46

Ovo su parametri koje on prikazuje. Kao sto sam vec rekao na przenju na Orthosu dostigne CPU 57C maximalno a jezgra 62C.

E sad mi molim te objasni zasto su ovo previsoke temperature,posebno podaci iz BIOS-a ,i koje su to temperature "za svaki dan",da zanemarimo voltazu jer u stvari sama voltaza je opasna jedino zbog pregrijavanja komponenti pa iz toga proizilazi da gledamo max temperature.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ipak sam malo smanjio apetite i spustio klok na 3.5 GHZ i radi na dosta manjoj voltazi,umjesto na 1.537v sada je na 1.45v.

temp u mirovanju je 41-42C, dok je na Orthosu tokom testa maximalno ukupno jezgro 51-52C a jezgra max 56-57C.

To je Ok i prihvatljivo,kako temperature tako i voltaza.

Medjtim uvijek kada mi je na Orthosu 15 min testa proslo,nijedna konfiguracija mi se nije srusila...Sada je mali izuzetak, prodje nekih 17-18min Orthosa(na 8) i onda se restartuje...hmmmm cudno,ne prijavi gresku. TO je negdje u sredini faze kada bombarduje oethos sa 80000 fft umjesto 4000 do tada u prvih 6-7 testova. Da li dijelite moje misljenje da je OK ostaviti ovako i da u realnom radu nece doci u situaciju da se toliko przi odnosno da dodje do nestabilnosti i restarta ?

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Evo ovako zanima me dali bi mog dualca mogao navuči na 4ghz s Freezer Pro 7 Rev.2 ako su ovako niske temperature (pogledaj sliku) pri 3.6ghz?HVALA!

P.S Oprostite na onom Net Meter Pro ostalo mi upaljeno tj. stalno je upaljen jer gledam kako se net ponaša,piše i max temperatura cpu-a.Ja mislim da po ovim temperaturama bih čak mogao ga i nagurati iznad 4ghz tamo do 4.2-4.4ghz i zanima me koji je rekord u clockanju ovog mog cpu-a?

Sve o meni http://cid-e38a3f0ad7dfcd8c.profile.live.com/?sa=939267678
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.5.2010 0:53 (Mato_Ivanovac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Itko?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ako ga ne držišu hladnjaku te ako imaš stock na procu senzor ti 100% ne valja.Namigiva

Stavi temp iz nekog programa kaj si dobio uz matičnu tak meni javlja real temo 30°, a program uz matičnu 39°.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.5.2010 11:03 (perkoxcar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Overclocking Intel procesora (dual,quad)
perkoxcar kaže...

Ako ga ne držišu hladnjaku te ako imaš stock na procu senzor ti 100% ne valja.Namigiva

Stavi temp iz nekog programa kaj si dobio uz matičnu tak meni javlja real temo 30°, a program uz matičnu 39°. 

Nije u hladnjak u i nije stock cooler nego Freezer Pro 7 Rev.2 temperature su mi takve uvjek od kako je na 3.6 i dali ga mogu klokat do 4 ili čak više od 4?

16 godina
neaktivan

nabaci ljepo OCCT 2h large data set...i pusti hw monitor upaljen i odi van...kad se vratis daj SS pa ces vidit kako ce temp samo skocit odjednom

SAMI PROTIV SVIH!!!! ARMADA RIJEKA!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
šiloman kaže...

nabaci ljepo OCCT 2h large data set...i pusti hw monitor upaljen i odi van...kad se vratis daj SS pa ces vidit kako ce temp samo skocit odjednom

Probo Prime95 oko 2 ipo sata max temperature 40

16 godina
neaktivan

daj SS :D

SAMI PROTIV SVIH!!!! ARMADA RIJEKA!!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
šiloman kaže...

daj SS :D

Moram isponova pustit da odradi.Ali neču sada nego oko 4 sata popodne jer sad ču ič u grad...tako da ništa do 4 ure popodne...ako ne i tada...onda očekujte danas ali stavit ču ss.

16 godina

meni je to sumljivo, takve temp se nema niti s vodenim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
perkoxcar kaže...

meni je to sumljivo, takve temp se nema niti s vodenim.

A jel možda može pasta tako spustit temperature? ovu pastu sam stavio LINK ARCTIC COOLING MX-3.

16 godina
neaktivan

ako igram igre dosta rijetko, znaći možda dva sata u dva tjedna ajmo reć, da li je šteta imat clockan cpu s 2.8 na 3.7 Mislim na njezin vijek i sl.

http://gtabalkan.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ako ti je prošao Prime95 ili OCCT onda možeš držati CPU tako 24/7. Ne bi trebalo ništa biti. Ako ti je clock 3,7GHz to je u full screen, a za idle ili u windowsima je clock spušten. Meni u idle radi na 2,00, a samo u aplikacijama full screen te 3D apps radi na 3,00GHz.

sticky boredom with a book:S
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.5.2010 15:02 (stoncin3).
15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Ako ti je prošao Prime95 ili OCCT onda možeš držati CPU tako 24/7. Ne bi trebalo ništa biti. Ako ti je clock 3,7GHz to je u full screen, a za idle ili u windowsima je clock spušten. Meni u idle radi na 2,00, a samo u aplikacijama full screen te 3D apps radi na 3,00GHz.

hoćeš reći da imaš uključenu uštedu energije-eist.c1e itd.

17 godina
protjeran

Nemam ništa osim osnovnih drajvera za mbo. inače ploča ima dynamic energy saver koji naravno ne moš pokrenuti ako clockaš odnosno nemoš clockat ako to radi, a i ne treba mi. Neki proletarijat od programa za gigabajtice, novi kao špara struju i to, ali ga ne koristim nikada... Pa to sami windowsi smanjuju clock procesora u idle i povećaju na postavljeno u BIOS ako radiš 3D i full screen! Da se štedi komponenteNamigiva

16 godina

Tako je meni onaj abit guru, pa sam si neš namjesto da ne dira voltaže i brzinu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

znaći nemoram se nešto specifično bojat da ću smanjit drastično vijek cpua

16 godina

Smanjit ćeš ga 100%, ali ovisi koliko bi ti mogli biti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

To ovisi o kvaliteti komponenti i matične ploče na kojoj se radi OC-ing! Naravno sve pod uvjetom da si uredno odradio stress test. Pa kod tebe joze je aftermarket cooler na njemu tako da su temp niže što još više olakšava situaciju! Znaš to ti je kao kad turiraš motor, ali opet poslje se i brineš o njemu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da imam catana 3 koji je odličan.. I asus p5q-e za koji ljudi govore da je stvarno za overclock extra

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Sada sa difaulta od 2.68 Ghz sam na 3.5 Ghz i imam u idle temperaturu 35-37C a na przenju Otrhosa max 50C. Voltaza 1.46v. Dodato hladjenje s boka na CPU,1 cooler 9.

Mislim da je Ok za  24/7 ?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Je, to je u redu za 24/7 nemaš frke

17 godina
protjeran

isprike ako je ovo pitanje malo off topic:
imam q9550 hladnjak Coolermaster V8 term . pasta je arctic mx3, kućište CM 690 2.
tmp. procesora nije clockan idle je 40-42C, load 60-62.

jesu li ovo normalne temperature za ovu kombinaciju procesora i hladnjaka ili sam stavio previše paste.

''how yes no''
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jedno pitanje, na racunaru imam maticnu plocu Asus P5Q SE2, procesor Intel Pentium Core 2 Duo E7500, Hladnjak mi je Cooler master Hyper Cooler 212,  napajanje 450W (nije neki poznat proizvodjac), memorija mi je Apacer DDR2-800, 2048, Zanima me mogucnost overclocka a da sistem ostane stabilan. Ja sam pokusao podici FSB Frequency na 333, a DRAM Frequenci na DDR2-887 i dobio sam sljedece rezultate, mjerene sa Everestom. posto nemam iskustva u ovome zanima me vase misljenje je li to u redu i da li neko ima prijedlog kako i koliko da overklokiram stroj da bi bo stabilan. Hvala unaprijed.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.5.2010 14:29 (komax).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
mierda-del-torro kaže...

isprike ako je ovo pitanje malo off topic:
imam q9550 hladnjak Coolermaster V8 term . pasta je arctic mx3, kućište CM 690 2.
tmp. procesora nije clockan idle je 40-42C, load 60-62.

jesu li ovo normalne temperature za ovu kombinaciju procesora i hladnjaka ili sam stavio previše paste.

Pa temp nisu loše, ali milim da je za v8 previše.Kolko si paste stavio ? Preporuča se zrno riže.

komax kaže...

Jedno pitanje, na racunaru imam maticnu plocu Asus P5Q SE2, procesor Intel Pentium Core 2 Duo E7500, Hladnjak mi je Cooler master Hyper Cooler 212,  napajanje 450W (nije neki poznat proizvodjac), memorija mi je Apacer DDR2-800, 2048, Zanima me mogucnost overclocka a da sistem ostane stabilan. Ja sam pokusao podici FSB Frequency na 333, a DRAM Frequenci na DDR2-887 i dobio sam sljedece rezultate, mjerene sa Everestom. posto nemam iskustva u ovome zanima me vase misljenje je li to u redu i da li neko ima prijedlog kako i koliko da overklokiram stroj da bi bo stabilan. Hvala unaprijed.

Kada si ga clockao jesi li ga testirao s Prime-om, ako prođe na primeu 30min stabilno je.I pazi na temp, normalno je u loadu do 65.

Aha vidim slike.Stavi Prime.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.5.2010 14:31 (perkoxcar).
16 godina
neaktivan

nakon svakog clocka testiraš s nekim stress programom: recimo occt i ostaviš ga da radi koliko hoće Ako se pri tom sruši windows nestabilan ti je sistem, smanji fsb, digni voltažu ili već što, pa testiraj opet. Ako ti tada windowsi normalno radu i nakon stres testa, tj. ako occt kaže da nemaš erora, sve je u redu. temperature mora ići u loadu do 60, a za jegru 65. Može i više ali to ovisi o vijeku..

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
protjeran

Matična ti je super za OC-ing!;) Huh rezultati su ti ono... lol mjeriš samo 1 minutu? Ja sam se opekao na Everestu kod tog System Stability Test jer nije to ipak Stress Test pod punim opterećenjem te onda mogućnostima procesora! Stavi najprije OCCT, test CPU, postavke AUTO 1h, jedan sat, ako prođe dobro. No onda stavi i Prime95 pa vrti barem prve tri sekvence, dakle dok ne završi onih deset rundi, pa još, pa još, oko 40 min, ili ako baš oš onda isto sat vremena. Pa onda gledaj u Everest-Computer-Sensor temp? Taj program dobro mjeri, ili bolje nego HWMonitor? One temp u OCCT su ti podešene za 10° preko ispravnih vrijednosti tako da pazi jer su meni dosizale 70, a tamo stoji 80... Pa se ne plaši. Drugo, za FSB ti je proporcionalan RAM frequency 1000MHz ako ideš na 3:2 omjer. Neznam koji RAM imaš. Moj je tvornički na 1000 pa sam i stoga clockao na 333.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.5.2010 18:14 (stoncin3).
16 godina
neaktivan
komax kaže...

Evo me opet, desilo mi se to da mi se sistem srusio dva puta sa ovim overclokom i to jednom na kopiranju Rar arhive sa dvd-a na hard disk, a drugi put nakon sto sam par minuta pokrenuo resident evil 5. Nakon toga smanjio sam FSB na 300, a Dram Frequency na 800. Nakon toga vrtio sam sat vremena Orthos, vrtio sam Prime 95 i Everest i sve mi je bilo stabilno maksimalna prosjecna temperatura koju sam dosegao nakon sat vremena Orthos-a bila je 49 stupnjeva. Mislim da mi memorija pravi problem i da mi se zbog nje rusio sistem, ali nisam siguran. rezultati CPU i testa memorije sa ovim postavkama su

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.5.2010 21:06 (komax).
16 godina

Ja mislim da si u pravu.

Ruši se zbog memorije.Probaj ju dić na 450Mhz (900Mhz)

To jest nemoj niti toliko ako je šrotska.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.5.2010 21:09 (perkoxcar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice