Overclocking Intel procesora (dual,quad) izdvojena tema

poruka: 4.205
|
čitano: 668.079
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Overclocking Intel procesora (dual,quad)
mrog 33 kaže...
perkoxcar kaže...

evo sad mi je stabilan na 2.5 280 fsb, 1.35v i dalje ne ide, ide još do 285 fsb ali dalje odma bsod ili uopće neće startat, vjerojatno ram blokira a čim malo dignem ram neće bootat ?

koji ram imaš? predpostavljam 800MHz. Smanji množitelj ramu, na 2.40, što bi ti sa FSB333 dalo 800MHz točno, daj malo voltaže chipsetu i ide to na 333*9 bez brige

jel ja moram smanjit množitelj ramu ili je dovoljno što sam stavio u dram frekvenciju

http://gtabalkan.com
15 godina
neaktivan

tebi kolko znam ram radi na 852 jel? tako da ti netrebaš ništ smanjivat to je ok. A to dram frequenci, to je ubiti množetelje rama. Samo na nekoj ploči poput moje ima memory multuplier ga moraš mjenati i računati kolko ti treba, a kod tebe je već automatski izračunato pa ti ponudi samo koju frekvenciju želiš.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.5.2010 12:58 (mrog 33).
16 godina
Overclocking Intel procesora (dual,quad)

I di je sad taj množitelj:?

Skužio sam sve, to mi je sad 2 znaci sad mi je na 300 fbs 2.7 i ram je točno 400(800) sad testiram pa idem na 3.0 ak će bit ok.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.5.2010 13:16 (perkoxcar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

A što se tiče brzine rada, tj. otvaranja programa, da postignem veću brzinu, da li utječe na to ram clock

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Koliko dugo ga trebam držat na Prime95 da dokažem stabilnost CPU-a? Sada prži već 45 minuta... Treba li još?

sticky boredom with a book:S
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Po meni je to dosta.. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

thx A jesu temperature jezgre od 66-69°C previsoke? Napominjem to je sama jezgra CPU-a, a Core0-Core3 su oko 5-10° hladnije!Namigiva

16 godina
neaktivan

Ah slušaj.. Preporučena temperatura jezgre je do 65 C, dok temp CPU-a do 60... Tako je i meni bilo 70-tak pa sam kupio katana 3 i u loadu jedva doseže 57 C (jezgra): mislim je visoko ali nije dovoljno visoko da ti izgori.. nisam siguran do koliko tvoja može. Šta je manja temp u loadu viši vijek će imat procesor

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.5.2010 13:36 (joze).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Pa gore sam napisao... Prošli puta je jezgra dosegnula 75° i Windowsi se ruše... Isto Prime95? OCCT O.K! Aj dobro valjda neće tako bit u igramaSmijeh ipak je ovo test stabilnosti (stress test)

16 godina
neaktivan

Da niti jedna aplikacija i igra nemogu "stressat" cpu kao programi koji za to služe

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Koliko dugo ga trebam držat na Prime95 da dokažem stabilnost CPU-a? Sada prži već 45 minuta... Treba li još?

Neki kažu da prime 95 treba držat 12h za potpunu stabilnos za 24/7. Ali ka to osobno nisam radio ja testiram 2h to mi je dosta

17 godina
protjeran

Evo prošao 1h bez problema. Temp max je bila 69° na jezgri. Sad ću usporediti sa Vantageom.

16 godina
neaktivan

Da li je za 17/7 dovoljno 40 min u occt. 17 (pc otprilike po danu toliko sati radi, možda malo manje)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Ipak mi ne ide na 3.20 GHz na stocku...! Prekjučer sam testirao sa OCCT-om i prošao je jedan sat testa. No, danas sam probao Prime95 i nakon nekih 20-tak minuta se sustav sruši. Temperatura jezgre je dosegla 75°C bio sam pored ekrana i vidio BSOD. BumpMršti se Prema ovome sam vidio da je najviša VCore u BIOS za moj proc na stock hladnjaku 1.3000V. Sve preko treba aftermarket hlađenje!

75°c ? To je puno previše.Nemoj se tak igrat da ti nebu degrediral,a u najgorem slučaju i skuril.

I'll be back
17 godina
protjeran

OK. Cooler ne može dalje, vrtio je na 2900 RPM i opet je CPU odustaoSmijeh Vratio sam ga na 3,00GHz sa VCore 1,2875V i sad je donekle to OK. Kada dođem kući večeras ću još probati malo pomalo spuštati napon da se vrti ipak u granicama normale jer je 65° ipak optimalno po svemu što sam čuo.

16 godina
neaktivan
mrog 33 kaže...
stoncin3 kaže...

Neki kažu da prime 95 treba držat 12h za potpunu stabilnos za 24/7. Ali ka to osobno nisam radio ja testiram 2h to mi je dosta

Moj burn test traje 15h-OCCT Large data test,visok prioritet Smijeh + igram nešto u flashu (bezveze) ili izađem vani

17 godina
protjeran

Da. Samo stvar je u tome da je meni OCCT prošao, ali ga je Prime95 rušio. Kad dođem kući probam još malo sniziti temp sad idem na 1.27V ili možda uspijem i sa 1.25V, Mislim da bi 1.27 trebalo biti dosta malo da ne prelazi jezgra 65°!

16 godina

Sad idem na 334 fsb 3.006 ghz, na 2.7 ( 300fsb) je u idleu 37,a u loadu 53 s mugenom 2, stvarno je vrijedan

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Jedno pitanje, da li je bolje clockati na 2,8 GHz pa onda sabirnica 400 i množitelj x7 ili je ipak jači komp kad stavim 3,0 GHz sa FSB 333 i množiteljem x9? Znam već sam pitao samo nitko nije još odg? Eto samo toliko jer ne mogu na 3,2 zbog coolera, a ne želim mijenjati hladnjak. I da ga konačno postavim na nekakav solidan clock da ne moram mijenjati jedno 2 godine. Igram shootere na high res i sa uključenim filterima, teselacijom...

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.5.2010 20:56 (stoncin3).
16 godina

Evo me na 3.006 MHz, svoj cilj sam postigao, radi na 1.37v idle 39-41, load max do 60(ali to baš ono kad ga blendam na prime-u).Smijeh

Možda još malo ram clocknem, sad dela na 834 MHz, možda da ga stavim na 934 MHz.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
perkoxcar kaže...
to je dobar oc,sa 1.8 na 3.0 tu se najviše osjeti porast perfomansi

15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Jedno pitanje, da li je bolje clockati na 2,8 GHz pa onda sabirnica 400 i množitelj x7 ili je ipak jači komp kad stavim 3,0 GHz sa FSB 333 i množiteljem x9? Znam već sam pitao samo nitko nije još odg? Eto samo toliko jer ne mogu na 3,2 zbog coolera, a ne želim mijenjati hladnjak. I da ga konačno postavim na nekakav solidan clock da ne moram mijenjati jedno 2 godine. Igram shootere na high res i sa uključenim filterima, teselacijom...

Jači ti je na 333*9=3.00GHz nego 400*7=2.8GHz. Ali recimo 3GHz(400*7,5) ti je jače nego 3GHz(333*9), ali nezamjetno

17 godina
protjeran

OK hvala mrog 33:) Stavio bi ja rado onu drugu 7,5 množitelj ali BIOS dopušta samo cijele brojeve pa idem na 9x333MHz. Samo još da napon podesim da se što manje grije i na konju sam. Jer će bit dobar ovakav onda za recimo još 2 godine pa igre i tako makar na High i 1680x1050. Ne brinu me teselacija filteri za grafiku čisto ono odokativno malo zamijetiš...?

16 godina
neaktivan

Što ja dobivam  clockom memorije. Gdje se to najviše osjeti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Dobivaš na performansama općenito, ali puno manje nego clockom CPU-a ili GPU-a. Kao recimo kod video igara ili benchmarka! Čak ni tako postavljeno pitanje ti ne odgovara na pitanje koliko je DDR3 RAM brži od DDR2 RAM-a. A što stoji jest mala razlika između dviju generacija memorija i toliko u OC-ingu ako ti to šta pomaže? Btw može se dobiti nešto na brzini koliko znam sniženjem latencija. A to je laički gledano brzina kojom memorija odgovara na instrukcije...

15 godina
neaktivan
joze kaže...

Što ja dobivam  clockom memorije. Gdje se to najviše osjeti?

Ko što je stoncin rekao, oc-om memorije nedobiva se puno, preforman se memorije se mogu više  povećati  smanjenjem latencija 

15 godina
neaktivan

Evo da se javim,postigao sam ono sto mi nije prije neki dan polazilo za rukom.

Dakle, kloknuo sam E6750 (2.68Ghz default) na 3.6 Ghz ali uz napon od 1.53 v. RAM je na 900mhz,uz 2.2v i north bridge 1.4v.

Prosao mi je test na orthosu i pri przenju je temperatura bila ukupnog CPU od 55-57 C a jezgara od 60-62 C.

Pitanje za nekog ko poznaje problematiku napona i temperatura kod ovih Intel CPU, da li je napon pre velik(na nizem se rusio sistem) i jesu li temperature zadovoljavajuce za svakodnevni rad i da li bih postigao obaranje temperature za koji stepen ako ugradim dodatni kuler na kucistu s boka u nivou CPU-a ? Sada ih imam 2 s preda uvlaci zrak,od zada izvlaci.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

prevelike su to temperature ...

- Prodao sam danas nekih memorija ram i zato imam keša da varim ceo dan -

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Zasto ? Objasni a ne konstatacija samo.Ovdje se svo vrijeme govori o tome da je do 65-70C OK,a meni su za 8-10C  nize od toga...(a to je naOrthosu, na przenju u realnom opterecenju mislim da ne mogu dostici tolike)Uz to ako ugradim s boka dobar kuler mislim da ce pasti jos 2-3 C sigurno.

Ovdje je u pitanju 65nm jezgro koje trpi vece temp od 45nm. Mene jedino brine napon,cini mi se malo visok,mada pise da za ovaj CPU ide od defaultnih 1.35v do 1.55v.

P.S.

U prvom postu sam zaboravio da kazem da su temperature u radu bez opterecenja na CPU 35-39C, jezgra 35-40C,po Everestu,mislim da bi u BIOS-u bilo oko 41C.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.5.2010 11:37 (Cegevara).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Cegevara kaže...

Zasto ? Objasni a ne konstatacija samo.Ovdje se svo vrijeme govori o tome da je do 65-70C OK,a meni su za 8-10C  nize od toga...(a to je naOrthosu, na przenju u realnom opterecenju mislim da ne mogu dostici tolike)Uz to ako ugradim s boka dobar kuler mislim da ce pasti jos 2-3 C sigurno.

Ovdje je u pitanju 65nm jezgro koje trpi vece temp od 45nm. Mene jedino brine napon,cini mi se malo visok,mada pise da za ovaj CPU ide od defaultnih 1.35v do 1.55v.

P.S.

U prvom postu sam zaboravio da kazem da su temperature u radu bez opterecenja na CPU 35-39C, jezgra 35-40C,po Everestu,mislim da bi u BIOS-u bilo oko 41C.

1.55 je previše za 24/7 da imaš i vodeno hlađenje. ja osobno nebi stavljao više od 1.45v

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice