ako sada držim procesor pod defaultu, on je recimo uvijek stabilan. Ako klokam da li ako je stabilan pod occtom par sati, da li je stabilan kad bi drža pc upaljen par mjeseci (ajmo reć) ili se overclockom pada stabilnost
Overclocking Intel procesora (dual,quad)
- poruka: 4.205
- |
- čitano: 666.784
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ako sada držim procesor pod defaultu, on je recimo uvijek stabilan. Ako klokam da li ako je stabilan pod occtom par sati, da li je stabilan kad bi drža pc upaljen par mjeseci (ajmo reć) ili se overclockom pada stabilnost
dosta njih govori o degradaciji kod intela kroz neko vrijeme,ja mislim isto da vremenom se gubi stabilnost
Ajmo reć ovako. neoverclockan cpu u idleu može bez restarta uvijek , a overclockan recimo dva mjeseca bez restarta. Dobro nije to sada tako ali jel se to otprilike odnosi na to
Ajmo reć ovako. neoverclockan cpu u idleu može bez restarta uvijek , a overclockan recimo dva mjeseca bez restarta. Dobro nije to sada tako ali jel se to otprilike odnosi na to
nekima radi par godina ocan bez problema ako ne lažu,a meni je kihnula ploča nakon godinu dana ocana samo 25 posto,zato sam prešao na AMD gdje ubodeš blekija sa otvorenim množiteljem,pa nemoraš clockati memoriju
Svi cpu-i se deklariraju na rad pod punim opterćenjem minimalno 10Godina. A kad bi oveclokao proc s dodavanjem voltaže (razumne) radio bi jedno 7-god. Još danas u svemirskim stanicama imaš procesore stare i po 20-30 god
Koliko će moja onda? Nadam se da neće meni riknuti nakon godinu dana ili prije... Ja sam OC-ao sa 1066 na 1600MHz!
Koliko će moja onda? Nadam se da neće meni riknuti nakon godinu dana ili prije... Ja sam OC-ao sa 1066 na 1600MHz!
Bez brige, tvoja matična podržava qx9770 koji ima naturalnu FSB1600, tako da to zatvoju matičnu mačje kašalj.
Da znam da je dobra ploča. Zato sam ju i uzo jer sam znao da ću clockati jer ne mijenjam komp 4-5 godina. Danas sam čistio radni stol i okoliš (kabeli) i odmah sam očistio i kantu iznutra jer nis več 3 mjeseca ulazio unutra. Malo sa fenom za kosu na 2-goj brzini i sve je otpuhalo. btw Uočio sam to što ti kažeš da na MBO piše 1333/1600MHz tako da sam sigurniji.
Moja ploca vec preko 2 godine radi na FSB 400/450 tako da nemas nikakve brige
Svi cpu-i se deklariraju na rad pod punim opterćenjem minimalno 10Godina. A kad bi oveclokao proc s dodavanjem voltaže (razumne) radio bi jedno 7-god. Još danas u svemirskim stanicama imaš procesore stare i po 20-30 god
he he zar misliš da su u svemirskim stanicama overclockali
he he zar misliš da su u svemirskim stanicama overclockali
Ne, samo sam ukazivao na dužino radno vijeka procesora
okej samo sam iznio svoje iskustvo sa ocanjem,mislim da znam malo,ali vidim da ih ima puno koji ocaju a da nisu skužili osnovne stvari
ja imam asus p5q-e za koje se kaže da je za overclock extra
Da li mogu sa Q6600 G0 ić na 3.20GHz na stock cooleru? Imam namjeru dignuti clock večeras pa bih FSB na 355 što daje 9X355=3195MHz pa me zanima kako sa memorijom? RAM-i su OCZ Platinum DDR2 800. D
Ja ga osobno ne bi drzao na stock cooleru na toj frekvenciji.
Takodjer, ako ides na 3,2GHz bolje ti je 8*400 nego 9*355.
Da. Kako ti kažeš. Ja sam išao na daljnji clock samo jer je Mauro gore preporučio množitelj pa mi se takt savršeno poklapao sa DDR2 RAM-om. Sve u svemu ovo je garant maximalni clock za Q6600 G0 sa referentnim hladnjakom! Mrvicu viši napon i OCCT ruši sustav u roku 5-10 minuta zbog temperatura, ustvari blokira stress test.
ja imam asus p5q-e za koje se kaže da je za overclock extra
Da pitam...ugradio sam novi cooler za cpu Frezer Pro 7 Rev.2 radi na full okretajima proc 3.6ghz temp su ovakve pogledajte sliku...dali su one dobre? temp grafe su takve jer sam stavio HD4550 za vide-e obrađivat i držat server če biti ovaj komp (pc 2) HVALA
Da pitam...ugradio sam novi cooler za cpu Frezer Pro 7 Rev.2 radi na full okretajima proc 3.6ghz temp su ovakve pogledajte sliku...dali su one dobre? temp grafe su takve jer sam stavio HD4550 za vide-e obrađivat i držat server če biti ovaj komp (pc 2) HVALA
čini mi se da hoćeš zamrznuti proc
E jel je glasan frezer 7 na full okretajima?
Ako cloknem e7400 s 2.8 na 3.7 voltaža od 1.28>1.35 da li sam mu znatno smanjio vijek..
Ako ga drži pod normalnim tepm što znači ne preko 65 u loadu biti će sve u redu. Prije češ ga mijenjati radi zastarjelosti nego radi kvara. Drugim riječima, skratio si mu vijek, ali nebitno jel češ prije morati kupovati novi proc jel će ti ovaj biti prespor
Dobro taj procesor će još durat par godina, i onda ću uzet matičnu procesor i rame... Al koliko sam otprilike smanjio vijek
Netrebaš se time zamarati, procesori se gotovo ni ne kvare, rijetki su koji se pokvare. Prije će ti otići ram ili MBO nego procesor
al meni je najveći problem kod clocka što neznan šta da radim s ramima.. kada clockam
E jel je glasan frezer 7 na full okretajima?
Vjeruj mi nečujan je...perfektno hladi sve...kasnije ču par ssova staviti...a cooler od intela original samo vent skinut i neznam kako ali u 2 sekunde na grafu zakačio i spojio ga u sys fan
al meni je najveći problem kod clocka što neznan šta da radim s ramima.. kada clockam
kod clocka imaš FSB a RAM se mjeri prema tome. dakle meni je FSB na 400MHz a RAM-i na 800MHz ako uočavaš sličnosti? Dakle ako bi FSB bio 500 RAM-i bi trebali biti 1000MHz, ili za FSB 333 RAM-i na 666MHz... itd.
Evo slike....divite se a još više ćete se diviti kada se uzme nova mašina ako bog da...ako starci odu na informacije ništa od kompa....samo to ne...hardove od 750 i 1000gb sam dao starom...a ja sebi ubacio blacka i još je jedan od 750 naručen za novu konfu(nova ako bog da).Nego svi kažete black je bučan i tak to...a moj black tih nečujem ga da radi...glasniji je bio blue.Onaj vent od 120mm piri u cpu cooler a cpu cooler u njega i tako da oni na sredini se nađu i bolje ohladi proc,danas sam okrenio taj od 120mm da piri u njega,juče uzeo ga i montiro.Nadam se da su dobre slike? Malo prašine šta ima...nije mi se dalo čistit juče...danas nemogu kiša pada.
kod clocka imaš FSB a RAM se mjeri prema tome. dakle meni je FSB na 400MHz a RAM-i na 800MHz ako uočavaš sličnosti? Dakle ako bi FSB bio 500 RAM-i bi trebali biti 1000MHz, ili za FSB 333 RAM-i na 666MHz... itd.
koliko ti je temp ploče?
Nekažete ništa na slike?
koliko ti je temp ploče?
E! Javim na forum kad stignem doma iza 16. Mislim nešto sitnije više kao prije? 42°