Overclocking Intel procesora (dual,quad) izdvojena tema

poruka: 4.205
|
čitano: 667.103
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Overclocking Intel procesora (dual,quad)

ako sada držim procesor pod defaultu, on je recimo uvijek stabilan. Ako klokam da li ako je stabilan pod occtom par sati, da li je stabilan kad bi drža pc upaljen par mjeseci (ajmo reć) ili se overclockom pada stabilnost

http://gtabalkan.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Overclocking Intel procesora (dual,quad)
joze kaže...

ako sada držim procesor pod defaultu, on je recimo uvijek stabilan. Ako klokam da li ako je stabilan pod occtom par sati, da li je stabilan kad bi drža pc upaljen par mjeseci (ajmo reć) ili se overclockom pada stabilnost

dosta njih govori o degradaciji kod intela kroz neko vrijeme,ja mislim isto da vremenom se gubi stabilnost

16 godina
neaktivan

Ajmo reć ovako. neoverclockan cpu u idleu može bez restarta uvijek , a overclockan recimo dva mjeseca bez restarta. Dobro nije to sada tako ali jel se to otprilike odnosi na to

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
joze kaže...

Ajmo reć ovako. neoverclockan cpu u idleu može bez restarta uvijek , a overclockan recimo dva mjeseca bez restarta. Dobro nije to sada tako ali jel se to otprilike odnosi na to

nekima radi par godina ocan bez problema ako ne lažu,a meni je kihnula ploča nakon godinu dana ocana samo 25 posto,zato sam prešao na AMD gdje ubodeš blekija sa otvorenim množiteljem,pa nemoraš clockati memoriju

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.5.2010 21:55 (muhaqeri).
15 godina
neaktivan

Svi cpu-i se deklariraju na rad pod punim opterćenjem minimalno 10Godina. A kad bi oveclokao proc  s dodavanjem voltaže (razumne) radio bi jedno 7-god. Još danas u svemirskim stanicama imaš procesore stare i po 20-30 god

17 godina
protjeran

Koliko će moja onda? Nadam se da neće meni riknuti nakon godinu dana ili prije... Ja sam OC-ao sa 1066 na 1600MHz!Neodlučan

sticky boredom with a book:S
15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Koliko će moja onda? Nadam se da neće meni riknuti nakon godinu dana ili prije... Ja sam OC-ao sa 1066 na 1600MHz!Neodlučan

Bez brige, tvoja matična podržava qx9770 koji ima naturalnu FSB1600, tako da to zatvoju matičnu mačje kašalj.

17 godina
protjeran

Da znam da je dobra ploča. Zato sam ju i uzo jer sam znao da ću clockati jer ne mijenjam komp 4-5 godina. Danas sam čistio radni stol i okoliš (kabeli) i odmah sam očistio i kantu iznutra jer nis več 3 mjeseca ulazio unutra. Malo sa fenom za kosu na 2-goj brzini i sve je otpuhalo.Smijeh btw Uočio sam to što ti kažeš da na MBO piše 1333/1600MHz tako da sam sigurniji.

16 godina
stoncin3 kaže...

Moja ploca vec preko 2 godine radi na FSB 400/450 tako da nemas nikakve brige Namigiva

15 godina
neaktivan
mrog 33 kaže...

Svi cpu-i se deklariraju na rad pod punim opterćenjem minimalno 10Godina. A kad bi oveclokao proc  s dodavanjem voltaže (razumne) radio bi jedno 7-god. Još danas u svemirskim stanicama imaš procesore stare i po 20-30 god

he he zar misliš da su u svemirskim stanicama overclockali

15 godina
neaktivan
muhaqeri kaže...
mrog 33 kaže...

he he zar misliš da su u svemirskim stanicama overclockali

Ne, samo sam ukazivao na dužino radno vijeka procesora 

15 godina
neaktivan

okej samo sam iznio svoje iskustvo sa ocanjem,mislim da znam malo,ali vidim da ih ima puno koji ocaju a da nisu skužili osnovne stvari

16 godina
neaktivan

ja imam asus p5q-e za koje se kaže da je za overclock extra

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Mauro kaže...
stoncin3 kaže...

Da li mogu sa Q6600 G0 ić na 3.20GHz na stock cooleru? Imam namjeru dignuti clock večeras pa bih FSB na 355 što daje 9X355=3195MHz pa me zanima kako sa memorijom? RAM-i su OCZ Platinum DDR2 800. D

Ja ga osobno ne bi drzao na stock cooleru na toj frekvenciji.

Takodjer, ako ides na 3,2GHz bolje ti je 8*400 nego 9*355.

Da. Kako ti kažeš. Ja sam išao na daljnji clock samo jer je Mauro gore preporučio množitelj pa mi se takt savršeno poklapao sa DDR2 RAM-om. Sve u svemu ovo je garant maximalni clock za Q6600 G0 sa referentnim hladnjakom! Mrvicu viši napon i OCCT ruši sustav u roku 5-10 minuta zbog temperatura, ustvari blokira stress test.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.5.2010 22:22 (stoncin3).
15 godina
neaktivan
joze kaže...

ja imam asus p5q-e za koje se kaže da je za overclock extra   

he he dobra je svaka koja ne rikne
16 godina
protjeran

Da pitam...ugradio sam novi cooler za cpu Frezer Pro 7 Rev.2 radi na full okretajima proc 3.6ghz temp su ovakve pogledajte sliku...dali su one dobre? temp grafe su takve jer sam stavio HD4550 za vide-e obrađivat i držat server če biti ovaj komp (pc 2) HVALA

Sve o meni http://cid-e38a3f0ad7dfcd8c.profile.live.com/?sa=939267678
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mato_Ivanovac kaže...

Da pitam...ugradio sam novi cooler za cpu Frezer Pro 7 Rev.2 radi na full okretajima proc 3.6ghz temp su ovakve pogledajte sliku...dali su one dobre? temp grafe su takve jer sam stavio HD4550 za vide-e obrađivat i držat server če biti ovaj komp (pc 2) HVALA

čini mi se da hoćeš zamrznuti proc

16 godina
protjeran

Evo stari intelov cooler rastavio uzeo vent i zakačio za grafu temperature se nonstop spuštaju ispod 40 su...u 30 sekundi napravio iz pasivnog u aktivni cooler na grafi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mato_Ivanovac kaže...

E jel je glasan frezer 7 na full okretajima?

16 godina
neaktivan

Ako cloknem e7400 s 2.8 na 3.7 voltaža od 1.28>1.35 da li sam mu znatno smanjio vijek..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako ga drži pod normalnim tepm što znači ne preko 65 u loadu biti će sve u redu. Prije češ ga mijenjati radi zastarjelosti nego radi kvara. Drugim riječima, skratio si mu vijek, ali nebitno jel češ prije morati kupovati novi proc jel će ti ovaj biti prespor

16 godina
neaktivan

Dobro taj procesor će još durat par godina, i onda ću uzet matičnu procesor i rame... Al koliko sam otprilike smanjio vijek

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Netrebaš se time zamarati, procesori se gotovo ni ne kvare, rijetki su koji se pokvare. Prije će ti otići ram ili MBO nego procesor

16 godina
neaktivan

al meni je najveći problem kod clocka što neznan šta da radim s ramima.. kada clockam

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
mrog 33 kaže...
Mato_Ivanovac kaže...

E jel je glasan frezer 7 na full okretajima?

Vjeruj mi nečujan je...perfektno hladi sve...kasnije ču par ssova staviti...a cooler od intela original samo vent skinut i neznam kako ali u 2 sekunde na grafu zakačio i spojio ga u sys fan

17 godina
protjeran
joze kaže...

al meni je najveći problem kod clocka što neznan šta da radim s ramima.. kada clockam

kod clocka imaš FSB a RAM se mjeri prema tome. dakle meni je FSB na 400MHz a RAM-i na 800MHz ako uočavaš sličnosti?Neodlučan Dakle ako bi FSB bio 500 RAM-i bi trebali biti 1000MHz, ili za FSB 333 RAM-i na 666MHz... itd.

16 godina
protjeran

Evo slike....divite se a još više ćete se diviti kada se uzme nova mašina ako bog da...ako starci odu na informacije ništa od kompa....samo to ne...hardove od 750 i 1000gb sam dao starom...a ja sebi ubacio blacka i još je jedan od 750 naručen za novu konfu(nova ako bog da).Nego svi kažete black je bučan i tak to...a moj black tih nečujem ga da radi...glasniji je bio blue.Onaj vent od 120mm piri u cpu cooler a cpu cooler u njega i tako da oni na sredini se nađu i bolje ohladi proc,danas sam okrenio taj od 120mm da piri u njega,juče uzeo ga i montiro.Nadam se da su dobre slike? Malo prašine šta ima...nije mi se dalo čistit juče...danas nemogu kiša pada.

HDD HDD
HDD 2 HDD 2
HDD 3 HDD 3
Freezer Pro 7 Rev.2 Freezer Pro 7 Rev.2
HD4550 i Intel cooler HD4550 i Intel cooler
HDD 4 HDD 4
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...
joze kaže...

kod clocka imaš FSB a RAM se mjeri prema tome. dakle meni je FSB na 400MHz a RAM-i na 800MHz ako uočavaš sličnosti?Neodlučan Dakle ako bi FSB bio 500 RAM-i bi trebali biti 1000MHz, ili za FSB 333 RAM-i na 666MHz... itd.

koliko ti je temp ploče?

16 godina
protjeran

Nekažete ništa na slike?

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 15:27 (Mato_Ivanovac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
muhaqeri kaže...
stoncin3 kaže...
joze kaže...

koliko ti je temp ploče?

E! Javim na forum kad stignem doma iza 16. Mislim nešto sitnije više kao prije? 42°Osmijeh

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice