Bitno je koji si test napravija,dovoljan ti je sistem stability test(nalazi se pod stavku tools)
Overclocking Intel procesora (dual,quad)
- poruka: 4.205
- |
- čitano: 660.402
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Htio sam da ga testiram sa GTA IV :)) i samo sam krenuo i nakon par sekundi Pc se smrznuo??? Da li je do voltaze,preslaba da dignem jos malo ili??
Htio sam da ga testiram sa GTA IV :)) Da li je do voltaze,preslaba da dignem jos malo ili??
Najvjerojatnije.. Tako je meni.. 4h u Prime95, nista se ne rusi, sve super, pokrenem GTA SA i smrzne se.. Ja sam to rijesio tako da sam FSB snizio za 1MHz i poslije bilo dobro.. =)
Probaj tako pa javi..
FSB spustio za 1MHz (355) V CORE 1.39 i jedva dize sistem mrzne,sta sad,nemam vise ideja?
Na koliko ti memorija radi i koje su latencije.Vidi sa cpu-z.Stavi fsb na 333 i to ti je dosta.
latencija mem. je 5-7-7-23-CR2 ddr2 800 mhz trenutno radi na 1000 ali podrzava clock na 1200,stavio sam FSB sad na 333 V CORE je na 1.3 i ne znam vise sta da uradim ako opet smrzne Pc? Vraticu na default :((
latencija mem. je 5-7-7-23-CR2 ddr2 800 mhz trenutno radi na 1000 ali podrzava clock na 1200,stavio sam FSB sad na 333 V CORE je na 1.3 i ne znam vise sta da uradim ako opet smrzne Pc? Vraticu na default :((
Vjerojatno imaš loš primjerak CPU-a (nisu svi Q6600 procesori jednako clockabilni, oni stariji su tvrdi orasi). Probaj dići voltažu na 1.4V, latencije na 5-5-5-18, 800MHz, a FSB stavi na 333MHz za početak. Kasnije samo digni FSB potreban za 3.2GHz (ako bude ova postavka stabilna)
Evo i na ovim postavkama se smrznuo :((
evo stavio mi je hladnjak i nabacio novu pastu ... nije mi puno uzeo .. 30kn :D al bolje nek on to stavi neg da ja nes shebem ...
stavit cu sliku kak to izgleda unutra :D
testo sam sad s prime95 ... i ne idu temperature preko 50C clockan na 2.8 (temperatura ide od 45C do 49C kad je u 100% u loadu)
Loše ti ga je okrenuo... Ovaj vent na kučištu isisava zrak, a vent na cooleru usisava zrak... Treba ga za 180° okrenuti kako bi vent od coolera puhao zrak prema ispuhu
a jbg .. sad je kak je ... vazno da on meni hladi ;)
Loše ti ga je okrenuo... Ovaj vent na kučištu isisava zrak, a vent na cooleru usisava zrak... Treba ga za 180° okrenuti kako bi vent od coolera puhao zrak prema ispuhu
Hhahaha gdje mu je logika bila lol
Pa nek samo odsarafi ventilator i okrene ga da puše prema ovom koji ispuhuje zrak, ak se da naravno. To bi bilo puno bolje nego ovako. Protok zraka je u komi i još k tome ovaj topli zrak s hladnjaka vjerojatno struji po RAMu.
a da kupim ja sebi jos 2 ventilatora koja pusu hladni zrak unutra i da ga stavim na bocnu stranu kucista?
ajd preporucite neke ventove .. da dobro hlade a da se ne cuju bas previse
i gdje bi ih onda trebao prikopcat ?
i taj na zadnjoj strani kucista jel bi mogao nekak okrenut naopako da puse unutra a ne van ? sam kak bi ga onda zasarafio :S
Ak su ti temperature do 50°C netreba ti dodatnih ventova. Gledao sam slike tog culera i po mojem on je isti s jedne i druge strane. Znači trenao bi se moći ovaj najprije odšarafit vent pa odkačit nosač venta, zakačit ga na drugu stranu i zašarafit vent. Pogledaj si malo manual koji si dobio s njim.
bacam se na posao :D
Kupio sam novi proc imate ga u moj pc i odma ga clockao na 3.4 GHz odvrtio occt i sve u redu
E sad htio sam ga OC-at još više pa sam u biosu digo fsb na 412 tako da bude na 3.5GHz i to sam napravio (sve ostale postavke su na auto osim frekvencije rama koja je bila na 824 Mhz) opet sam upalio occt i nakon par minuta pokaže pogrešku na CORE 1, temperature su bile do 50 C i sad vas pitam dal trebam dizat voltažu da mi proc može radit na 3.5GHz i više?
Kupio sam novi proc imate ga u moj pc i odma ga clockao na 3.4 GHz odvrtio occt i sve u redu
E sad htio sam ga OC-at još više pa sam u biosu digo fsb na 412 tako da bude na 3.5GHz i to sam napravio (sve ostale postavke su na auto osim frekvencije rama koja je bila na 824 Mhz) opet sam upalio occt i nakon par minuta pokaže pogrešku na CORE 1, temperature su bile do 50 C i sad vas pitam dal trebam dizat voltažu da mi proc može radit na 3.5GHz i više?
tesko reci da li trebas dignuti napon samo.
ono sto bi ja napravio odmah je spustio frekvenciju RAM-a jer im se OC-eom skracuje zivotni vijek dosta.
digni napon CPU malo i odvrti test opet, ako opet crasha, opet digni napon malo i odvrti test - ako ce ti temp biti prevelike onda odustani od daljenog overclocka sve dok ne nabavis neki bolji cooler
evo ga okrenio sam ventilator taj naopacke da baca zrak unutra :D
inace jel bolje da je kuciste otvoreno ili zatvoreno ?
na kolko da ga dignem jer ne znam koja je stock voltaža procesora
Stock voltaža je 1.25V, a maksimalna preporučena je između 1.35 i 1.4V (meni je 1.3V dosta za 4GHz)
onda cu dic na 1.28 pa cu vidit kak ce ic
Meni je iša do 3.54 na 1.1V stabilno(nemogu bilivit neki čudni proc.)dalje nisan proba ne da mi se.Svakome je drukčije.
Meni je iša do 3.54 na 1.1V stabilno(nemogu bilivit neki čudni proc.)dalje nisan proba ne da mi se.Svakome je drukčije.
Jesi li ikada tražio maksimalni clock
malo sam preletio temu, no nigdje mog CD2 e8200, ako grijesim - nemojte zamjerat,
nego do kolko bi mogao mog e8200 nafrizirat i sa kojim hladnjakom (nemojte mi sad neki za 1000kn, jer nisam političar)
malo sam preletio temu, no nigdje mog CD2 e8200, ako grijesim - nemojte zamjerat,
nego do kolko bi mogao mog e8200 nafrizirat i sa kojim hladnjakom (nemojte mi sad neki za 1000kn, jer nisam političar)
Ovisi o puno stvari tako da to nije baš prikladno pitanje. Stvar je do koliko bi ti želio ići, tj. koja je tvoja željena frekvencija? Do 3.2GHz bi sigurno mogao doći bez većih problema. Koji trenutno imaš cooler?
Stock, kupovao sam u vise navrata Mugena 2 al onda u zadnji cas ostao bez para jer im nije 2 puta bio dostupan pa sam moro cekat 1mj
i potrosio pare.. :))
Pa ako si na stock cooleru clockaj onoliko kolko ide na stock voltaži.