Overclocking Intel procesora (dual,quad) izdvojena tema

poruka: 4.205
|
čitano: 660.402
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Overclocking Intel procesora (dual,quad)

Bitno je koji si test napravija,dovoljan ti je sistem stability test(nalazi se pod stavku tools)

Ovce moje mirujte u toru eto mene stižem na motoru
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.2.2010 16:00 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Htio sam da ga testiram sa GTA IV :)) i samo sam krenuo i nakon par sekundi Pc se smrznuo??? Da li je do voltaze,preslaba da dignem jos malo ili??

Bišć@n
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Overclocking Intel procesora (dual,quad)
Biscan kaže...

Htio sam da ga testiram sa GTA IV :)) Da li je do voltaze,preslaba da dignem jos malo ili??

Najvjerojatnije.. Tako je meni.. 4h u Prime95, nista se ne rusi, sve super, pokrenem GTA SA i smrzne se.. Ja sam to rijesio tako da sam FSB snizio za 1MHz i poslije bilo dobro.. =)

Probaj tako pa javi..

Samo lutam, drogu gutam, izvana tako fin, a iznutra pucam... Puno lažem i kradem i seksam, to mi je u kostima jer ja sam mali gengsta...xD... filip.grguric@hotmail.com
15 godina
neaktivan

FSB spustio za 1MHz (355) V CORE 1.39  i  jedva dize sistem mrzne,sta sad,nemam vise ideja?

Bišć@n
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Na koliko ti memorija radi i koje su latencije.Vidi sa cpu-z.Stavi fsb na 333 i to ti je dosta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

latencija mem. je 5-7-7-23-CR2 ddr2 800 mhz trenutno radi na 1000 ali podrzava clock na 1200,stavio sam FSB sad na 333 V CORE je na 1.3 i ne znam vise sta da uradim ako opet smrzne Pc? Vraticu na default :((

Bišć@n
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Biscan kaže...

latencija mem. je 5-7-7-23-CR2 ddr2 800 mhz trenutno radi na 1000 ali podrzava clock na 1200,stavio sam FSB sad na 333 V CORE je na 1.3 i ne znam vise sta da uradim ako opet smrzne Pc? Vraticu na default :((

Vjerojatno imaš loš primjerak CPU-a (nisu svi Q6600 procesori jednako clockabilni, oni stariji su tvrdi orasi). Probaj dići voltažu na 1.4V, latencije na 5-5-5-18, 800MHz, a FSB stavi na 333MHz za početak. Kasnije samo digni FSB potreban za 3.2GHz (ako bude ova postavka stabilna)

Through every dark night, theres a bright day after that. So no matter how hard it get, stick your chest out, keep ya head up.... and handle it
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.2.2010 16:49 (Oly_E3).
15 godina
neaktivan
Biscan kaže...

Evo i na ovim postavkama se smrznuo :((

Bišć@n
15 godina
neaktivan

evo stavio mi je hladnjak i nabacio novu pastu ... nije mi puno uzeo .. 30kn :D al bolje nek on to stavi neg da ja nes shebem ...

stavit cu sliku kak to izgleda unutra :D

testo sam sad s prime95 ... i ne idu temperature preko 50C clockan na 2.8 (temperatura ide od 45C do 49C kad je u 100% u loadu)

Neoverclockabilni - Shit happens
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.2.2010 10:17 (rebelsy).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Loše ti ga je okrenuo... Ovaj vent na kučištu isisava zrak, a vent na cooleru usisava zrak... Treba ga za 180° okrenuti kako bi vent od coolera puhao zrak prema ispuhu Namigiva

Through every dark night, theres a bright day after that. So no matter how hard it get, stick your chest out, keep ya head up.... and handle it
15 godina
neaktivan

a jbg .. sad je kak je ... vazno da on meni hladi ;)

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.2.2010 10:24 (rebelsy).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Loše ti ga je okrenuo... Ovaj vent na kučištu isisava zrak, a vent na cooleru usisava zrak... Treba ga za 180° okrenuti kako bi vent od coolera puhao zrak prema ispuhu Namigiva

Hhahaha gdje mu je logika bila lol

Every time two people have sex, an angel gets a boner
15 godina
neaktivan

to bi trebalo ovako izgledati ;))

Bišć@n
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.2.2010 15:07 (Biscan).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pa nek samo odsarafi ventilator i okrene ga da puše prema ovom koji ispuhuje zrak, ak se da naravno. To bi bilo puno bolje nego ovako. Protok zraka je u komi i još k tome ovaj topli zrak s hladnjaka vjerojatno struji po RAMu.

*** Gentlemen, Start Your Engines ***
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

a da kupim ja sebi jos 2 ventilatora koja pusu hladni zrak unutra i da ga stavim na bocnu stranu kucista?

ajd preporucite neke ventove .. da dobro hlade a da se ne cuju bas previse 

i gdje bi ih onda trebao prikopcat ?

i taj na zadnjoj strani kucista jel bi mogao nekak okrenut naopako da puse unutra a ne van ? sam kak bi ga onda zasarafio :S

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.2.2010 17:45 (rebelsy).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ak su ti temperature do 50°C netreba ti dodatnih ventova. Gledao sam slike tog culera i po mojem on je isti s jedne i druge strane. Znači trenao bi se moći ovaj najprije odšarafit vent pa odkačit nosač venta, zakačit ga na drugu stranu i zašarafit vent. Pogledaj si malo manual koji si dobio s njim.

*** Gentlemen, Start Your Engines ***
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

bacam se na posao :D 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kupio sam novi proc imate ga u moj pc i odma ga clockao na 3.4 GHz odvrtio occt i sve u redu

E sad htio sam ga OC-at još više pa sam u biosu digo fsb na 412 tako da bude na 3.5GHz i to sam napravio (sve ostale postavke su na auto osim frekvencije rama koja je bila na 824 Mhz) opet sam upalio occt i nakon par minuta pokaže pogrešku na CORE 1, temperature su bile do 50 C i sad vas pitam dal trebam dizat voltažu da mi proc može radit na 3.5GHz i više?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Magnum1654 kaže...

Kupio sam novi proc imate ga u moj pc i odma ga clockao na 3.4 GHz odvrtio occt i sve u redu

E sad htio sam ga OC-at još više pa sam u biosu digo fsb na 412 tako da bude na 3.5GHz i to sam napravio (sve ostale postavke su na auto osim frekvencije rama koja je bila na 824 Mhz) opet sam upalio occt i nakon par minuta pokaže pogrešku na CORE 1, temperature su bile do 50 C i sad vas pitam dal trebam dizat voltažu da mi proc može radit na 3.5GHz i više?

tesko reci da li trebas dignuti napon samo.

ono sto bi ja napravio odmah je spustio frekvenciju RAM-a jer im se OC-eom skracuje zivotni vijek dosta.

digni napon CPU malo i odvrti test opet, ako opet crasha, opet digni napon malo i odvrti test - ako ce ti temp biti prevelike onda odustani od daljenog overclocka sve dok ne nabavis neki bolji cooler

Every time two people have sex, an angel gets a boner
15 godina
neaktivan

evo ga okrenio sam ventilator taj naopacke da baca zrak unutra :D

inace jel bolje da je kuciste otvoreno ili zatvoreno ?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

na kolko da ga dignem jer ne znam koja je stock voltaža procesora

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Magnum1654 kaže...

Stock voltaža je 1.25V, a maksimalna preporučena je između 1.35 i 1.4V (meni je 1.3V dosta za 4GHz)

16 godina
neaktivan

onda cu dic na 1.28 pa cu vidit kak ce ic

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Magnum1654 kaže...

Meni je iša do 3.54 na 1.1V stabilno(nemogu bilivit neki čudni proc.)dalje nisan proba ne da mi se.Svakome je drukčije.

16 godina
neaktivan
dery kaže...
Magnum1654 kaže...

Meni je iša do 3.54 na 1.1V stabilno(nemogu bilivit neki čudni proc.)dalje nisan proba ne da mi se.Svakome je drukčije.

Jesi li ikada tražio maksimalni clock Osmijeh

16 godina

Iša san do 3.7 sa nešto malo dizanja voltaže dalje nisan jer me ne zanima.Dovoljno je i na 3.2 ga držin pa je hladan ka špricer.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.2.2010 19:15 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

malo sam preletio temu, no nigdje mog CD2 e8200, ako grijesim - nemojte zamjerat,

nego do kolko bi mogao mog e8200 nafrizirat i sa kojim hladnjakom (nemojte mi sad neki za 1000kn, jer nisam političar)

Gle malu vocku poslije kise, uzmem motiku i nema je vise....
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mb_fak_team kaže...

malo sam preletio temu, no nigdje mog CD2 e8200, ako grijesim - nemojte zamjerat,

nego do kolko bi mogao mog e8200 nafrizirat i sa kojim hladnjakom (nemojte mi sad neki za 1000kn, jer nisam političar)

Ovisi o puno stvari tako da to nije baš prikladno pitanje. Stvar je do koliko bi ti želio ići, tj. koja je tvoja željena frekvencija? Do 3.2GHz bi sigurno mogao doći bez većih problema. Koji trenutno imaš cooler?

16 godina
neaktivan

Stock, kupovao sam u vise navrata Mugena 2 al onda u zadnji cas ostao bez para jer im nije 2 puta bio dostupan pa sam moro cekat 1mj

i potrosio pare.. :))

Gle malu vocku poslije kise, uzmem motiku i nema je vise....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa ako si na stock cooleru clockaj onoliko kolko ide na stock voltaži.

everybody lies

1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice