Overclocking Intel procesora (dual,quad) izdvojena tema

poruka: 4.205
|
čitano: 663.573
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Overclocking Intel procesora (dual,quad)
Stjepanj kaže...
tesko da ces vise, jadan ce krepat ja sam svog E7600 drzao na 3.8@1.4v i sabirnica na 1600! dalje ni mogao jadnicak bar kod mene!

Hehe kod mene drži sve ok, temperatura isto ok bila, jedino mi je sad 1.jezgra 66C u idleu (nakupila se očito prašina)

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.9.2012 11:38 (joze).
13 godina
joze kaže...
Stjepanj kaže...
tesko da ces vise, jadan ce krepat ja sam svog E7600 drzao na 3.8@1.4v i sabirnica na 1600! dalje ni mogao jadnicak bar kod mene!

Hehe kod mene drži sve ok, temperatura isto ok bila, jedino mi je sad 1.jezgra 66C u idleu (nakupila se očito prašina)

Pod hitno ga očisti i promjeni pastu, jer 66C u idle je debelo previše!!!

13 godina
protjeran
meni ni u primeu95 nije dolazio na 66stupnjeva na 1.41v i 3.8ghz s obicnim lc power coolerom! na mobu sam pa nevidim koji cooler imas
16 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
meni ni u primeu95 nije dolazio na 66stupnjeva na 1.41v i 3.8ghz s obicnim lc power coolerom! na mobu sam pa nevidim koji cooler imas

katana 3. Ma sto posto je do prašine jer kad sam tek uzea katanu zimi bi procesor bia 20 i nešto stupnjeva. Temp gledam sa aida (bivši everest), jel ima koji bolji program za očitavanje temp?

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.9.2012 13:29 (joze).
13 godina
Overclocking Intel procesora (dual,quad)

Ima katanu 3.Overclock mu je 34%, za svakodnevni rad više nego dosta.Nema potrebe za većim overclockom, jer za grafu mu je više nego dovoljno, a trebao bi mu i bolji cooler za preko 4Ghz.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

CPu 45

1.jezgra 56C

2. jezgra 46C

Ovo je nakon brisanja prašine. Ali ocito cu morat svratit do linksa uzet a.c. mx4

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.9.2012 14:57 (joze).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

uzea sam pastu kad sve napravim, vidim nemogu stavit katanu3. One nožice su se raširile neke popucale, uru vrimena sam se s tim bavia i nije tilo u rupu uc. Onda mi je dojadilo, uzea sam stock cooler i  maka overclock. Možda jedino uzmem novi cooler..

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.9.2012 19:42 (joze).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Treba mi pomoc oko OC-a mog Intela i5 750 .
Gledam po netu da za malo jaci OC treba dizat PLL voltage .
U BIOS-u svoje ploce ( Intel DP55KG ) tu opciju ne mogu nac nikako .

I zbog toga, ne mogu nikako dignut procesor iznad 3 ghz.
Stavim mnozitelj na 20 i BCLK na 150 mhz i napon na 1.225 v
i racunalo se boota i radi sve normalno , ali cim stavim BCLK na 160 mhz
racunalo se ugasi nakon spremanja BIOS postavki i javi Overclock failed .

Postoji li neki drugi naziv za PLL voltage ?
Moze mi netko objasnit kako doc barem do 3.8 - 4 ghz ?

Za hladjenje nema brige ,
... Ako te zanima otkud sam, pogledaj na profil ...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
mstaglicic kaže...

Evo ti izvrstan vodič za overclock tvog i5 proca.

P.S

Nadam se da znaš engleski!!!

14 godina
neaktivan
Mile 74 kaže...
mstaglicic kaže...

Evo ti izvrstan vodič za overclock tvog i5 proca.

P.S

Nadam se da znaš engleski!!!

Napravim sve kako je tu u tutorialu i ne ide dalje 3.20 GHz , tj. ne želi bootati .
Jel možda do frekvencije memorije koja bude kad OC-am na 3.20 GHz ( memorija bude na 1281 MHz ) ?

Sve mi se čini da ovo nije ploča za OC-anje :/ 

... Ako te zanima otkud sam, pogledaj na profil ...
13 godina
neaktivan

Trebala bi mi pomoc oko overclocka 3570K na MSI Z77A-G45.

Znaci planiram lagani overclock do nekih 4 - 4.4 Ghz , na stock cooleru mi ploca pokazuje oko 47-50 stupnjeva sta mi izgleda poprilicno visoko.

Mislim se kupiti H60 ili H70 samo me zabrinjava zauzece strasnjeg ventilator slota jer mi je to jedini Case fan,jedini drugi "izlaz" iz kucista su one rupice na side plateu.

Sad me zanima dali bi mora ugradivati jos koji case fan u tom slucaju i jeli moguce postic stabilinih ~4Ghz na stock voltazi s 3570K?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Ashelor kaže...

Trebala bi mi pomoc oko overclocka 3570K na MSI Z77A-G45.

Znaci planiram lagani overclock do nekih 4 - 4.4 Ghz , na stock cooleru mi ploca pokazuje oko 47-50 stupnjeva sta mi izgleda poprilicno visoko.

Mislim se kupiti H60 ili H70 samo me zabrinjava zauzece strasnjeg ventilator slota jer mi je to jedini Case fan,jedini drugi "izlaz" iz kucista su one rupice na side plateu.

Sad me zanima dali bi mora ugradivati jos koji case fan u tom slucaju i jeli moguce postic stabilinih ~4Ghz na stock voltazi s 3570K?

nekupuj vodeno, jer je neisplativo i dogadaju se kvarovi sa pumpicama i slicno kod crosaira

http://www.links.hr/?naziv=cooler-coolermaster-v8-socket-775-1156-1155-1366-am3-am2-am2&option=artikl&id_kategorija=05090305&id_artikl=050.903.173

ovo je extra cooler koji hladi puno hladnije od corsaira hd60/hd70/h80, recimo da je u rangu s hladenje sa h100, ali h100 je glasan, dok onog zracnog neces cut

i opcenito je zracno hladenje bolje od gotovog vodenog

LooooooL
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.10.2012 17:37 (MARKOcVp).
13 godina

To je dobar cooler koji si predložio (mada ima i puno boljih... npr. Noctua NH-D14), ali generalno govoreći, vodeno hlađenje je bolje od zračnog.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.10.2012 18:05 (Mile 74).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Mile 74 kaže...

To je dobar cooler koji si predložio (mada ima i puno boljih... npr. Noctua NH-D14), ali generalno govoreći, vodeno hlađenje je bolje od zračnog.

nije, jer je puno glasnije, cod corsairovih serija se dogadaju kvarovi, i to nije potpuno vodeno hladenjem imas dva brza venta koja se deru ko luda i nakupljaju prasinu u onaj hvadnjak iz kojeg ju je teksko ocistit, h100 serija je najgora jer se jak okvari, problemi sa potenciometrom i pumpicom

ako bas hoce vodeno neka uzme intelovo, lai nek ima na umu da losije hladi od zracnih coolera slicne cijene i glasnije je

LooooooL
13 godina
neaktivan

Napišite mi kako je najlakše napraviti overclock intel i3 530 procesora sa stock hladnjakom. Može sa 2.93 na 3.1 GHz.

13 godina
protjeran
ATIRade kaže...

Napišite mi kako je najlakše napraviti overclock intel i3 530 procesora sa stock hladnjakom. Može sa 2.93 na 3.1 GHz.

moze bez problema, smao sto sam tako malim overclockom nista ne dobivas

koju graficku karticu imas?

LooooooL
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.10.2012 21:29 (MARKOcVp).
13 godina
neaktivan
MARKOcVp kaže...
ATIRade kaže...

Išao bi na više ako se može sa stockom, možeš mi napisati neki jednostavni postupak?

HD 5570 1 GB.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.10.2012 21:31 (ATIRade).
13 godina
protjeran
ATIRade kaže...
MARKOcVp kaže...
ATIRade kaže...

Išao bi na više ako se može sa stockom, možeš mi napisati neki jednostavni postupak?

HD 5570 1 GB.

Nemas potrebe za oc s tom karticom, core i3 540 to bez problema drzi na stock taktu, mogo bi i puno jace grafe

ocu ti rec da overclockom nebi dobio niti 1 jedini fps u igrama, da je kartica jaca(npr HD6850 ili slicno) onda bi iblo razlike manje, ali vidiljive

LooooooL
13 godina
neaktivan
MARKOcVp kaže...
ATIRade kaže...
MARKOcVp kaže...
ATIRade kaže...

HD 5570 1 GB.

Nemas potrebe za oc s tom karticom, core i3 540 to bez problema drzi na stock taktu, mogo bi i puno jace grafe

ocu ti rec da overclockom nebi dobio niti 1 jedini fps u igrama, da je kartica jaca(npr HD6850 ili slicno) onda bi iblo razlike manje, ali vidiljive

Imam i3 530, to je lga 1156. Imaš neki postupak pa da baš probam clockat?

15 godina

Ploca: http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5KVM/

Processor: http://ark.intel.com/products/30781/Intel-Core2-Duo-Processor-E4500-(2M-Cache-2_20-GHz-800-MHz-FSB)

2 Gige rama.

Jel se moze tu sta overclockati??

Barcelona FC
12 godina
neaktivan

e ovako ja bih oc ovaj svoj malo bar na 3gz core2duo e7400 2.80 ghz,e sad jednom sam onako bezz oc na 2.9ghz i samo mi se jedno jezgro clocka a drugo ostane 2.8ghz u cemu je problem i dali se mogu oba jezgra oc

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
ATIRade kaže...
MARKOcVp kaže...
ATIRade kaže...
MARKOcVp kaže...
ATIRade kaže...

HD 5570 1 GB.

Imam i3 530, to je lga 1156. Imaš neki postupak pa da baš probam clockat?

pa reci zasto zelis clockati? i3 530 je takoder sposoban drzati takve tvoje 3 grafe, ocem procesora samo probleme mozes izazvat radi nicega, performanse neces dobiti

LooooooL
14 godina
neaktivan

Pozz svima, imam gigabyte ga ep45 ds3, c2d e8500 i 8 gb ddr2 800 Mhz.
Nakon laganog oc-a fsb sa 333 na 343*9.5=3.25 Ghz, ram bude na 823(defaultni multiplier za ram), komp nakon par bootanja se neće upaliti samo se smrzne na boot screenu???
Pomoć!

Hvala :-) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Optional kaže...

Nakon laganog oc-a fsb sa 333 na 343*9.5=3.25 Ghz, ram bude na 823(defaultni multiplier za ram), komp nakon par bootanja se neće upaliti samo se smrzne na boot screenu???
Pomoć!

znaci neplai uopce? izvadi bateriju sa maticne na pola sata i vrati

LooooooL
13 godina
neaktivan
MARKOcVp kaže...

pa reci zasto zelis clockati? i3 530 je takoder sposoban drzati takve tvoje 3 grafe, ocem procesora samo probleme mozes izazvat radi nicega, performanse neces dobiti

Htio bi clockati čisto isprobavanja radi, da vidim kako je to, da naučim nešto. Dizao bi na 3.3 GHz pa bi tako imao nekoliko dana i vratio bi na default. Samo me zanima kakav je postupak,

to se ide u BIOS i što se tamo mijenja?

14 godina
neaktivan
MARKOcVp kaže...
Optional kaže...

Pomoć!

Ištekam ja napajanje iz struje pa se može bootat bez frke, ali me muči žašto se to dešava?

13 godina
protjeran
ATIRade kaže...
MARKOcVp kaže...

Htio bi clockati čisto isprobavanja radi, da vidim kako je to, da naučim nešto. Dizao bi na 3.3 GHz pa bi tako imao nekoliko dana i vratio bi na default. Samo me zanima kakav je postupak,

to se ide u BIOS i što se tamo mijenja?

odes u bios, nades di su taktovi od cpu-a, bice prikazano kao 22x133mhz, znaci multiplayer je 22, s multijem mnozis 133mhz da dobijes 2.93ghz na kojem tvoj proc radi

e sad nisam siguran dali tvoj procesor ima otkljucan mnozitelj( multiplayer), tj dal iga mozes mijenjati, ako nemozes onda povecavas ovo 133 na recimo 143 i probas i vidis dal isve radi, ako radi ides na 153 i pogledas dali je sve ok i tako dalje...

mislim da nebi napon trebao dizat za tako mali overclock, ali ako se komp ugasi ili restarta nakon nekog oca ondam oras dignuti malo napon( npr sa 1.200v na 1.2500v...)

ali ako ti je mnozitelj promijenji tj mozes ga povecati onda overclockaj pomocu toga, nemoj dirati fsb(133mhz)

eto to ti je malo ukratko, javi ko jos nesto trebas

dali ti je hyper threading upaljen? ako je ostavi ga upaljenog, ako je ugasen upali ga jer s time dobivas dosta bolje performanse

LooooooL
13 godina
protjeran
Optional kaže...
MARKOcVp kaže...
Optional kaže...

Pomoć!

Ištekam ja napajanje iz struje pa se može bootat bez frke, ali me muči žašto se to dešava?

probaj dici napon mrvicu i dici proc na 3.5ghz kojih bi bez problema trebo postici ( moj bivsi e7500 je radio na stock naponu na 3.6ghz, dok sam za q6600 trebao malo podici napon da bih dobio 3ghz sa 2.4, 0.2v je vilo dosta)

LooooooL
14 godina
neaktivan
MARKOcVp kaže...
Optional kaže...
MARKOcVp kaže...
Optional kaže...

Pomoć!

probaj dici napon mrvicu i dici proc na 3.5ghz kojih bi bez problema trebo postici ( moj bivsi e7500 je radio na stock naponu na 3.6ghz, dok sam za q6600 trebao malo podici napon da bih dobio 3ghz sa 2.4, 0.2v je vilo dosta)

Mislim da nema to veze sa naponom nego islim da memoriji ne paše oc pa ću probat staviti fsb 400 ram multiplier na 2.0 i onda podesavt cpu multiplier.

Mislim da će mi se onda chipset preveć grijati, sad bez oca je pod full loadom na 60 C. 

13 godina
protjeran
Optional kaže...
MARKOcVp kaže...
Optional kaže...
MARKOcVp kaže...
Optional kaže...

Pomoć!

Mislim da nema to veze sa naponom nego islim da memoriji ne paše oc pa ću probat staviti fsb 400 ram multiplier na 2.0 i onda podesavt cpu multiplier.

Mislim da će mi se onda chipset preveć grijati, sad bez oca je pod full loadom na 60 C. 

to nije pregrijavanje 60C

koju plocu imas?

LooooooL
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice