Overclocking E6850

poruka: 3
|
čitano: 1.978
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Overclocking E6850
pitanje

Imam Intel Core 2 Duo E6850 procesor koji po defaultu radi na 3 GHz.

Matična je Intel Dragontail Peak DP35DP koja u BIOSu nema mogućnost mjenjanja takta procesora.

Moje pitanje je postoji li neki software (kao za grafičku - nTunes) kojim bi iz OSa mijenjao takt bez da ulazim u BIOS (koji i u najnovijoj verziji nema mogućnost mjenjanja takta CPUa). Pročitao sam na netu da ova matični ima dobar overclocking potencijal pa mi nije jasno zašto nema tu mogućnost.

P.S. Meni glavni cilj nije podizanje takta već njegovo spuštanje u noćnim satima kako bi procesoru smanjio temperaturu, olakšao mu posao i smanjio brzinu vrtnje ventilatora.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Overclocking E6850

Sa EasyTune programom ide na Gigabyte plocama, ali ne znam za ostale, skini i probaj!

Amd Athlon64 X2 6400+ Black Edition, Thermaltake V1, Gigabyte GA-M56S-S3, Kingmax 4x1Gb DDR2 800, Powercolor Radeon 2600xt 256Mb DDR4, Forton Blue Storm 2 500W, Seagate 250GB, Samsung 205BW 20" Widescreen, Thermaltake Armor Jr.
17 godina
Overclocking E6850
autorov komentar

Kad bi sve ne ovom svijetu međusobno bilo kompatibilno, borg nam ne bi bio ni do koljena po pitanju savršenosti.

Inače, ja sam relativno veliki optimist pa sam pokušao, ali to je ipak posebno rađena aplikacija za Gigabytove ploče (ili vice versa) i ne radi na Intelovim pločama (barem ne na DP35DP).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice