Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 970.274
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)
marko-1995 kaže...

@forthdancer ja imam Phenom II x6 1055 na 3.9ghZ,napajanje 550w corsair....

Flasho sam bios ( najnoviji stavio) i on ima automatski OCZ overcloacking sto znaci,imas 15%,20,30,50.... max gHZ 4.3

Temperatura trenutno 23 :D

Cooler: Zalman CNPS10xQuiet

Motherb: Asrock m3a770de

Kakve su temp.? sta   vi mislite?

OVERCLOCKING, znaš šta znači cloack? Si ikad gledao star trek, kada romulanci ili klingonci uključe cloack?

S čime pratiš temperaturu? Garant gledaš temperature jezgri koje nisu točne, trebaš gledat temperaturu CPU-a koja oko 13C viša tj. oko 35C za idle. Nemože ti temperatura procesora biti manja od temperature zraka.

BTW: ti sa x 1075T već sam ti rekao sve, nema ti tko šta više reći. Max. potencijal procesora možeš jedino sam otkriti, i ne sa tom matičnom koju ti imaš, a pogotovo ti sa M3A770DE pazi da ti ne pregori nije ona rađena za 140+W TDP mrcine.

x264 - High Profile 10 | FLAC | MKV
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.9.2011 23:24 (Hyperion).
14 godina
marko-1995 kaže...

Na bocnoj stranici ( od plexya) su 4x120mm ventovi ,2 uvlace 2 izvlace,plus odozgo isto tako ( samo 2 ,1uvlaci 1 izvlaci)....

Kad igram recimo Crysis2 na maxed out,27 uvrh glave.

Momak, sam sebe zavaravaš ako misliš da ti CPU radi pod tom temperaturom pod opterećenjem !!!

17 godina
neaktivan
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

Preko Core tempa i u BIOSU.u sobi takode imam prenosnu klimu koja radi na 18c trenutno. odnosno stalno.....dodite na tw

i uvjerite se ,sta da kazem?

Onaj ko želi nešto naučiti-naći će način,ko ne,naci ce izliku.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
marko-1995 kaže...

Preko Core tempa i u BIOSU.u sobi takode imam prenosnu klimu koja radi na 18c trenutno. odnosno stalno.....dodite na tw

Glupost i nemoj ocat phenoma x6 na toj ploci,pojest ce ju pa ces opet kupovat novu.Digni ga koliko ide na stock naponu i to je to.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
17 godina
neaktivan

@zoharbizo

Ne vidim razloga da smanjujem takt,znam da je ploca losa,al nikad nije bio BSOD,ili crash windowsa,nista.

(cekat cu da istekne garancija na ovoj,pa cu uzet novu )

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
marko-1995 kaže...

@zoharbizo

Ne vidim razloga da smanjujem takt,znam da je ploca losa,al nikad nije bio BSOD,ili crash windowsa,nista.

(cekat cu da istekne garancija na ovoj,pa cu uzet novu )

Nece ti ploca bsodat nego ce se pregrijat i puknit ce ti regulacija.Phenom je zvijer,pogotovo sa povecanim naponom.Ta ploca po meni je max za oc 955be x4 ako i za to,phenom 2 x6 nema sanse.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
17 godina
neaktivan

A pise da supporta x6 kao neke bullshit itd. kazem ti nemam problema,i nek pukne imam garu.ne nerviram se previse oko toga :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Supportan je na stocku,overclock nije preporucljiv.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

OC-an je za 15%.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

I ti automatski profili su ti smece,ocaj bez njih i vidi na kojem ti naponu radi procesor.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Di da to vidim? xD

14 godina

Bios ili CPU-Z.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

1.336V

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

I sad iskljuci profil i probaj overclockat sam a napon ostavi defaultni.Pa ces znat dokle ide.

0 0 hvala 0
14 godina
marko-1995 kaže...

Di da to vidim? xD

Izgleda da nisi ni OC-a ako neznas "di da to vidis"?

17 godina
neaktivan

lol,u biosu sam...kad sam palio onaj C'nC,191x7 mi je reko flashaj ga...kad sam ga flasho,onda sam opet iso u bios da vidim kak sad to zgleda,i vidio automatic OCZ tako nesto... i odabro increase for 15% ( u zagradi GHZ pisu za kolko povecavas...itd)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
marko-1995 kaže...

lol,u biosu sam...kad sam palio onaj C'nC,191x7 mi je reko flashaj ga...kad sam ga flasho,onda sam opet iso u bios da vidim kak sad to zgleda,i vidio automatic OCZ tako nesto... i odabro increase for 15% ( u zagradi GHZ pisu za kolko povecavas...itd)

Nauci overclockat bez automatskih profila.Tutova imas koliko zelis na forumu.

14 godina
marko-1995 kaže...

Neću se uopće upuštati u raspravu ali ponavljam da je nemoguće da ti radi CPU X6 pod loadom na 27C sa standardnim zračnim hladnjakom. To što ti neznaš da postoji "pogrešno očitavanje senzora" ili kalibriranje programa za očitavanje temperatura i slično je pokazatelj samo toga koliko ti znaš o tome tako da nemam šta raspravljat. Kad si pitao gdje se gleda napon procesora sve  mi je bilo jasno koliko si upoznat sa stanjem stvari{#}. Pročitaj si malo stvari neke po netu da se malo informiraš.

15 godina

EDIT: Je normalno da je Cpu voltage i core speed nestabilan?? malo mi pande na 1.12v pa opet na 1.4v core sa 3.2mhz na 800mhz..

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2011 19:51 (Encyanix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Encyanix kaže...

EDIT: Je normalno da je Cpu voltage i core speed nestabilan?? malo mi pande na 1.12v pa opet na 1.4v core sa 3.2mhz na 800mhz..

To ti je inace Cool n Quiet tehnologija, kad ju iskljucis u biosu ti nece vise bit tako.. koristi za ustedu energije.

RIP EnlightenedPhoenix //// Rakim - The Legend, 2Pac - The King, Notorious B.I.G - The Flow and FreeStyle, Nas - The Last Man Standing, Big L - The Punchline and FreeStyle.
17 godina
neaktivan
marko-1995 kaže...

Na bocnoj stranici ( od plexya) su 4x120mm ventovi ,2 uvlace 2 izvlace,plus odozgo isto tako ( samo 2 ,1uvlaci 1 izvlaci)....

Kad igram recimo Crysis2 na maxed out,27 uvrh glave.

27? i nije ti nimalo bilo čudno da nije možda krivo očitavanje, ili da ti nešto krivo ne očitavaš?

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2011 22:37 (Harold).
15 godina

OC-o sam Phenom 945 sa 3.0 na 3.5 i sad su mi temp u idle 48 a u igricama 53+ jel to ok? btw jos moram skinut onaj connector koji mi oganičava brzinu na 1600rpm

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2011 7:16 (Encyanix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Encyanix kaže...

OC-o sam Phenom 945 sa 3.0 na 3.5 i sad su mi temp u idle 48 a u igricama 53+ jel to ok? btw jos moram skinut onaj connector koji mi oganičava brzinu na 1600rpm

To su dobre temp, jesi testirao stabilnost s LinXom?

RIP EnlightenedPhoenix //// Rakim - The Legend, 2Pac - The King, Notorious B.I.G - The Flow and FreeStyle, Nas - The Last Man Standing, Big L - The Punchline and FreeStyle.
15 godina
FiCo_Ri kaže...
Encyanix kaže...

To su dobre temp, jesi testirao stabilnost s LinXom?

Rijesio sve :D FiCo_Ri  Fala ti.. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2011 17:17 (Encyanix).
13 godina
neaktivan

Ljudi moze meni ko pomoc da overclockam svoj proc

athlon tm 64 3800 + 2.4 ghz ??

nisam to nikad radio ....a necu da si pokvarim nes

??

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
AntonioXX kaže...

Ljudi moze meni ko pomoc da overclockam svoj proc

athlon tm 64 3800 + 2.4 ghz ??

nisam to nikad radio ....a necu da si pokvarim nes

??

Koja maticna? Koji rami? Skini CPU-Z i pogledaj sta imas pa se onda javi. {#}

14 godina

klokao sam procesor na 3,9 GHz i sad je stabilan na 1,425 V. 3,9 na 1,4 i 1,4125 nije uspjelo. zanima me onda do koliko bi mogao dizati voltažu, a da ne ugrozim zdravlje procesora?

dizao sam samo množitelje, ima li još koji način za dizanje frekvencije?

i da, cool n quiet mi je uključen, ali ne radi. i kad je u idleu proc je na 3,9 ghz. jel to možda zbog klokanja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Encyanix kaže...

Pod opterecenjem sigurno nece padati, ukljucen ti je Cool'n'Quiet koji smanjuje takt i napon procesora dok ne radi nista radi ustede elektricne energije i manjeg zagrijavanja.

Ofc.
17 godina

Evo, bacio neki testić na brzinu, LynX stabilan na "stock" naponu, na 3,8GHz (e sad moram natrag na posao...)

Validacija: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1998866

3,8GHz, tvornički napon 3,8GHz, tvornički napon
http://ad-infinitum.com.hr/ Hrvatska Star Trek Online Flota
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
TomoR kaže...

Evo, bacio neki testić na brzinu, LynX stabilan na "stock" naponu, na 3,8GHz (e sad moram natrag na posao...)

Validacija: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1998866

I nije neki OC {#}

@ zuper- da bi C'n'Q radio trebas u windowsima (7 ako imas) podesiti power plan na balanced / power saver

Ofc.
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2011 18:41 (mate960).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice