Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 972.041
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

iskreno ni ne triba ti uopce.. za FullHD ti je dovoljna jos uvijek jedna, ali proc mozes OCat, jer sad igre vole visi takt, a pogotovo treba 6870, pogotovo u CF.u

15 godina
Mitsuoka kaže...

iskreno ni ne triba ti uopce.. za FullHD ti je dovoljna jos uvijek jedna, ali proc mozes OCat, jer sad igre vole visi takt, a pogotovo treba 6870, pogotovo u CF.u

a onda cu malo duze pricekat i uzet sve odjednom : Hladnjak,HD 6870 i neko jace napajanje

16 godina
neaktivan
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

trebam pomoc 

clocanje amd x3 435 standard 2,9 ghz na vam je odluka na koliko da ga dignem

samo mi malo pojasnite kako

bio sam clocao svoj stari amd 3000+ ali ovo je nova konfiguracija pa da ne zaj

molim vas za pomoc 

hvala

Hoš bona ba
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sale Gara kaže...

trebam pomoc 

clocanje amd x3 435 standard 2,9 ghz na vam je odluka na koliko da ga dignem

samo mi malo pojasnite kako

bio sam clocao svoj stari amd 3000+ ali ovo je nova konfiguracija pa da ne zaj

molim vas za pomoc 

hvala

Citaj tutorijale. Ako si vec prije ocao, isti je princip. dizi fsb, pazi na rame, ako je nestabilan, dignes napon i to je to.. pazi na temp (~65°C).. {#}

<3 Drum & Bass <3
15 godina
neaktivan

jedno pitanje imam proc amd phenom II x4 965 black edition  sa stock kulerom  i temperatura po jezgrama je podjednaka nakon izlaska sa igre crysis oko 67 c a na samom procesoru 46c. ovo na samom procesoru (46c) je mozda i normalno? ali na jezgrama ... ? i da na pomenem tek kad upalim komp ,udjem u everest i odma se digne temp. jezgri dok je na procesoru znatno niza logicno (nije se zagrijo) : )  zasto je tolika temp. i da li je to normalno za ovaj procesor . ? (prije 2 mjeseca kupio komp.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
4it kaže...

jedno pitanje imam proc amd phenom II x4 965 black edition  sa stock kulerom  i temperatura po jezgrama je podjednaka nakon izlaska sa igre crysis oko 67 c a na samom procesoru 46c. ovo na samom procesoru (46c) je mozda i normalno? ali na jezgrama ... ? i da na pomenem tek kad upalim komp ,udjem u everest i odma se digne temp. jezgri dok je na procesoru znatno niza logicno (nije se zagrijo) : )  zasto je tolika temp. i da li je to normalno za ovaj procesor . ? (prije 2 mjeseca kupio komp.

pa tu se nemas sta cudit taj stock cooler je kanta kupi Schyte Katana ili CM Hyper 212

zvoneXP
15 godina
neaktivan

znaci preveliika je temperatura ? :/ 

16 godina
protjeran
4it kaže...

znaci preveliika je temperatura ? :/ 

da

meni na CM TX3 na 4ghz i v na 1,38 je 42 temp min 36 sve ovisi kako ga korisitm

zvoneXP
14 godina
neaktivan

Bok ... Imam amd Phenom 9850 BE, sad me zanimaju vase preporuke do koliko bi mogo ici s njim ... (stock cooler , 2.5 ghz  i 1,3 V) Hvala ...

0 0 hvala 0
17 godina
yamaha98 kaže...

Bok ... Imam amd Phenom 9850 BE, sad me zanimaju vase preporuke do koliko bi mogo ici s njim ... (stock cooler , 2.5 ghz  i 1,3 V) Hvala ...

Trebal bi ic na 2.8ghz bez problem, da mu ne povisiš napon puno a ovisi dosta o maticnoj ploci normalno i to je to sve ostalo iznad toga je previse jer ce se grijat ohoho.{#}

http://www.legitreviews.com/article/682/13/

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
16 godina
protjeran
ford eleanor kaže...

Imam matičnu msi 760gm-e51.Dali je tko koristio easy oc switch kojim se povečavaju performanse sustava od 5-20%.Zanimaju me iskustva sa navedena dva prekidača na matičnoj i dali će se sustav puno više grijati zbog povečanja performansi?

http://www.msi.com/product/mb/760GM-E51.html

ja sam imao tu plocu ali rade sam sam klokao

zvoneXP
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Na koji napon da stavim PII 955,za sad je na 3.6Ghz na 1.35(stock),probao sam na 1.37 pa na 3.8 ali nije stabilan.
- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Na njihovim stranicama pise da je optimalno do 1.400V-1.425V, ovisi o primjerku.. {#}

UKF - Drum and Bass, Dubstep
15 godina
FiCo_Ri kaže...

Na njihovim stranicama pise da je optimalno do 1.400V-1.425V, ovisi o primjerku.. {#}

Na zalost imam C2 reviziju pa je napon nesto veci,tocnije 0.875V do 1.5V.

Ovaj procesor mi ide na zivce vise,stavim ga na 1.41V i bez problema na 3.9Ghz,a na 1.44V nece na 4Ghz,ubija me u pojam.

- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2011 20:16 (ivanoile).
14 godina
protjeran

ja ima ovaj procesor 965 BE i ocu ga stavit na 4ghz pa me zanima jel trebam mjenjat onaj stock fan od njega da bi mogo radit na 4ghz i kolko moraj voltaze bit za 4ghz tocno probo sam stavit na 3.6ghz bez da sam digo napon i crashala mi se igrica stalno neznam zakaj ima di tutorila tocno za moj procesor kak trebam da nekaj ne sj*bem  http://img148.imageshack.us/img148/3996/capturevf.png

Kaj Dinamo?
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.4.2011 4:27 (Domi Zagreb).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Diži množitelj sa 17x na više korak po korak i testiraj stabilnost, kada dođeš do granice na stock naponu diži napon korak po korak i igraj se dok ne dođeš do željenog rezultata. Moj je išao na 4.0 iz prve sa 20x množiteljom i 1.5 nešto sitno naponom, ali sam ga morao prodati. 

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1663451
14 godina
protjeran
imba kaže...

Diži množitelj sa 17x na više korak po korak i testiraj stabilnost, kada dođeš do granice na stock naponu diži napon korak po korak i igraj se dok ne dođeš do željenog rezultata. Moj je išao na 4.0 iz prve sa 20x množiteljom i 1.5 nešto sitno naponom, ali sam ga morao prodati. 

hahahaah ja to nebi znao da mi drze pistolj krej glave :D

Kaj Dinamo?
15 godina
neaktivan

Nije mi baš jasan ton odgovora, ako sam ti pomogao, dovoljno je stisnuti hvala ispod posta, ako nisam, objasni što ti nije jasno i pokušat ću ti pomoci dalje.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1663451
14 godina

imam amd 4400+ na ploci asus m2n68 se2,,koliki mi ht link triba bit,,sad san ga clocka na sugavih 2.5 ghz...ht link mi je 1090 mhz,,

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

pozz.........imam pitanje......imam matičnu-asus p5kpl-se i procesor C2D e5300 (http://ark.intel.com/Product.aspx?id=35300).......ovako,najviše mogu overclockati na 3.4ghz...više ne može,a piše na matičnoj extremen fsb speed 1600.......pa me zanima zašto nemogu više podići takt????

tj,u biosu napravim sve što treba,i overcloking stavim maximalnih 30% i bude 3.4

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ford eleanor kaže...

Radi mi na 3.39 ghz ali kada restartujem komp sve se poništi na default.Kako da sačuvam na kloknutoj 3.39.

Klokaj iz BIOSa pa ce ti bit sacuvane postavke koje ti zelis (to moze bit i na 3.6GHz ili vise).. {#}

danny007 kaže...

pozz.........imam pitanje......imam matičnu-asus p5kpl-se i procesor C2D e5300 (http://ark.intel.com/Product.aspx?id=35300).......ovako,najviše mogu overclockati na 3.4ghz...više ne može,a piše na matičnoj extremen fsb speed 1600.......pa me zanima zašto nemogu više podići takt????

tj,u biosu napravim sve što treba,i overcloking stavim maximalnih 30% i bude 3.4

Ne mozes ic vise od 3.4GHz kad ga klokas pomocu auto OCa. Manualno podesi FSB i to je to. Ako nije stabilan, podignes napon, i rame drzi sto blize ili manje od originalnog takta.. {#}

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
protjeran

tražio sam fsb,ali kad to diram.....neradi stabilno,tako nesto.......odo sad procitati prvih 4-5 stranica da uvidim to s fsb-om,jer ovako s tim oca znam clockati,to sam radio i kod prijatelja i radilo bez pogreske........sad se bacamo na fsb :)

14 godina
protjeran

još nešto,koliko največi napon smijem staviti za svoj procesor?i za ram,mislim da sam negdje pročitao da je za moj procesor vcore=1.35,ali nisam siguran,nemogu naci

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
danny007 kaže...

još nešto,koliko največi napon smijem staviti za svoj procesor?i za ram,mislim da sam negdje pročitao da je za moj procesor vcore=1.35,ali nisam siguran,nemogu naci

Na stranici pise 1.3625V, al za 24/7 ga mozes do 1.4V bez problema drzat.. {#}

14 godina

zanima me kad clockan u biosu ploce ima opcija +50mwatss  i +100mwatts,,sad bi li to pomoglo da clokan jos ovaj navedeni proc,,sad vam se tu na slici vidi trenutno stanje,,sad nisan siguran jeli mwatts,,,znam da je nsto +50 i +100,,vezano uz napon,,

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ivanoile kaže...
FiCo_Ri kaže...

Na zalost imam C2 reviziju pa je napon nesto veci,tocnije 0.875V do 1.5V.

Ovaj procesor mi ide na zivce vise,stavim ga na 1.41V i bez problema na 3.9Ghz,a na 1.44V nece na 4Ghz,ubija me u pojam.

di piše ta revizija procesora?dok otvorim cpu-z piše mi pod revision RB-C3.jel to to?znaci bolje je imati c3 reviziju od c2?kolko bi ga mogel kloknut otprilike sa kvalitetnim zracnim hladnjakom?

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.4.2011 21:50 (jura).
15 godina
neaktivan
jura kaže...

di piše ta revizija procesora?dok otvorim cpu-z piše mi pod revision RB-C3.jel to to?znaci bolje je imati c3 reviziju od c2?kolko bi ga mogel kloknut otprilike sa kvalitetnim zracnim hladnjakom?

Da, to je C3 revizija koja u pravilu sadrži overclockabilnije čipove.

15 godina
neaktivan

može li mi neko reći kolko procu smijem dizati napon s obzirom na moju konfiguraciju? pokušao sam mu otključati četvrtu jezgru samo uključivanjem ACC-a bez diranja ičeg drugog... neko mi je rekao da pokušam dići napon...

★★★★★☆
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

jel OK napon u full loadu OCCT na 3.5 GHz 1.41 V s obzirom na moju konfu...

znaci 955BE i AsRock M3A770DE

Respect the Raise...!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
definho kaže...

jel OK napon u full loadu OCCT na 3.5 GHz 1.41 V s obzirom na moju konfu...

znaci 955BE i AsRock M3A770DE

Koja je revizija proca? Inače, s obzirom da i sam imam tu matičnu mogu reći da dosta jako overvolta. Napon je ok, ali ako je C3 siguran sam da će ti raditi i sa malo manjim naponom. Inače ako i neradi s manjim naponom, nemaš opet brige, i 1.41 V je u granicama sigurnog.

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice