Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 971.065
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)
Nemam druge dvije jezgre, tj. možda i imam ali ne mogu otključat, sad se ne sjećam jel imam Deneb ili Callisto ali uglavnom probao sam i ne ide... Ma dosta meni i ovo, riješit ću ga da radi na 4ghz, jel bi onda trebao neki dodatan hladnjak za NB?
16 godina
neaktivan

Ne, ali bi trebao novi cooler za procesor..Namigiva

Skype: fico_ri MSN: filip.grguric@hotmail.com xFire: ficohome1
16 godina
neaktivan
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

pozz forumasi.... gledao sam malo oko ovog overklockinga.... i zanimljivo je.... nedavno sam dobio novi komp... i bash me zanima koje su mogucnosti koliko ga max mogu overclock.... nije da ja sad odmah hocu to da radim nego ocu da znam za kasnije... kad fkt bude trebalo... pa me zanima koliko bih ga max mogao overclock... i grafu isto... evo proc:

MB: M4a77TD PRO

Proc: AMD Phenom II x4 945 3.0GHZ 8MB cache

GPU: Sapphire HD 4890 1GB DDR5

RAM: Corsair 2x1GB ddr3 1033

HDD: Hitachi 500GB

PS: Xspice Kira 530W evo link za ovo napajanje provjerio sam isto svijetli ko ovo na linku :D

http://www.xsreviews.co.uk/reviews/power-supply-units/xspice-kira-530w/

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Kao prvo memorija ti je 1333 MHz. Znači taj proc ide na nekih 3,6 do 3,8 Ghz stabilno 24/7 al naravno za to ti treba kvalitetan aftermarket cooler. Max za validaciju ide bar na 4GHz.

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
17 godina

Moj novi osobni rekord u Super PI 32M na zraku, ispod 15 minuta

http://a.imageshack.us/img833/1252/spi32m4485cl6.jpg

clock2much
Moj PC  
6 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
strit kaže...

Kao prvo memorija ti je 1333 MHz. Znači taj proc ide na nekih 3,6 do 3,8 Ghz stabilno 24/7 al naravno za to ti treba kvalitetan aftermarket cooler. Max za validaciju ide bar na 4GHz.

znaci mogu ga dic na 4GHz al mi treba neki jak kuler??... jel moze pitanje na koji kuler se misli... jel da stavim jos jedan da ga zasarafim za otvor kraj napojne one rupe sto imaju ili???

15 godina
MummE kaže...
strit kaže...

znaci mogu ga dic na 4GHz al mi treba neki jak kuler??... jel moze pitanje na koji kuler se misli... jel da stavim jos jedan da ga zasarafim za otvor kraj napojne one rupe sto imaju ili???

Znači cooler noctua nh-d14(the best), zalman performa ili scythe yasya(best buy-evi). Sve drugo ti nije jednostavno znači radi na principu pokušaja i pogreške.

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
15 godina

pozdrav. evo zanima me imam AMD Athlon™ II X2 Dual-Core 2,8GHz i overclockao ga bi , e sad na kolko ga mogu staviti i koj hladnjak da kupim ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

koji imas socket na Athlonu? sigurno AM2 il AM3...za hladnjak bi ti preporucio CoolerMaster Hyper 212+ jer odlicno obavlja svoj posao.

ja ga imam na svojem Phenomu 965 BE overcloockanom i temp su mi predobre!

ovisi koju imas plocu...al mogel bi ga na 3.2 s tim coolerom bez problema Osmijeh

15 godina

Pozdrav.

Kloknuo sam svoj proc(vidi moj pc) na 3.6.voltažu stavio na 1.4 ,fsb na 212, množitelj na x17 i komp radi stabilno bez greške ali mi u biosu crvenim slovima piše da voltaže nisu optimized.jel zna netko o čemu je riječ jer komp radi stabilno.

In the eyes of a ranger, The unsuspected stranger
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.8.2010 10:41 (Kill Frenzy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Kill Frenzy kaže...

Pozdrav.

Kloknuo sam svoj proc(vidi moj pc) na 3.6.voltažu stavio na 1.4 ,fsb na 212, množitelj na x17 i komp radi stabilno bez greške ali mi u biosu crvenim slovima piše da voltaže nisu optimized.jel zna netko o čemu je riječ jer komp radi stabilno.

To ti nema veze čim diraš fsb i voltažu makneš sa auto javlja ti da nije optimized, bar je tako kod mene. Ako ne diraš fsb onda ti to neče javljat.

15 godina

hmm..imam am2+ ali problem je u tome sto ja u biosu nemogu naci opciju za OC :S :S... imam maticnu MCP6P M2+ Ver. 6.x..sad jel zna neko mozda kako OC na toj maticnoj?

16 godina
Cele303 kaže...

koja je bolja GB 890FXA UD5 ili ASUS Crosshair IV Formula ako su cijenom skoro iste?

15 godina
protjeran

ASUS Crosshair IV Formula je bolja

17 godina
Asta kaže...
Cele303 kaže...

koja je bolja GB 890FXA UD5 ili ASUS Crosshair IV Formula ako su cijenom skoro iste?

32M ili općenito?

32M sa CIVF

http://a.imageshack.us/img687/1310/spi32mmm.jpg

Općenito je bolja Giga, Asusica ima česti problem da heatsink ne dira uopće chipset pa se grije, ima lošiju regulaciju, ili preveliki vdrop bez LLC ili overvolt sa LLC, Giga je stabilnija i točnija, Asusica ima problem sa stabilnošću frekvencije, 225*18 nije 4050 već 4068 jer sama digne 226*18 pa se svakih par sekundi diže i spušta u rasponu +-2 htt dok je kod Gige 225*18 4050 i mrdanje je 4049.9 do 4050.1 i na kraju po 32M vidiš da Giga ima veće performanse od Asusice, nije baš clock per clock ali se od tih 9 sekundi sa 20Mhz može skinuti dvije do tri sekunde... S Asusom sam imao problema sa crossireom koji je kasnije bio riješen, sa Gigom nema problema sa crossfireom, dobar i zreli bios, jedina prednost Asusice je oc memorije na 2000MHz za razliku od Gige koja podržava 1866+ što je prednost samo na papiru jer je takva memorija sporijih latencija što ne odgovara AMD-u, bolje je imati 1800 6-6-6-18 nego 2000 8-8-8-24 ali eto nova 2.1 revizija Gige također donosi podršku za 2000+ frekvenciju memorije... Najveća prednost Gige je cijena jer je svugdje osim kod nas osjetno jeftinija od Asusice...

clock2much
15 godina
protjeran

Imam AMD Athlon II X2 215 procesor 2.7ghz..nov je procesor...dali se overlockanjem gubi garancija?? i na koliko bi bilo dobro da ga overlockam?

0 0 hvala 0
15 godina

Evo vako...nikad još nisam overclockirao pa odmah imam par pitanja..

Kolika je najviša voltaža za moj proc?

Treba li nakon svakog dizanja takta proc-a provjeravati stabilnost..ako ne, kako da znam do kud ide?

Je li bolje (za performanse) povećavati množitelj ili FSB?

Radi li cool n quiet ako overclockiram?

Diže li se takt memorije ukoliko dižem FSB? Ako da..kojom se još metodom to da napraviti?

Jel prime95 ok za testiranje stabilnosti nakon OC-a memorije i proc-a? Ako da, koji test je za to dobar?

Ima li potrebe za nekim stress testom grafe nakon OC-a, ili samo pratim temp. u loadu?

/(([ ∂αмαgєнιgн ]))\

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
DamageHigh kaže...

Evo vako...nikad još nisam overclockirao pa odmah imam par pitanja..

1.Kolika je najviša voltaža za moj proc?

2.Treba li nakon svakog dizanja takta proc-a provjeravati stabilnost..ako ne, kako da znam do kud ide?

3.Je li bolje (za performanse) povećavati množitelj ili FSB?

4.Radi li cool n quiet ako overclockiram?

5.Diže li se takt memorije ukoliko dižem FSB? Ako da..kojom se još metodom to da napraviti?

6.Jel prime95 ok za testiranje stabilnosti nakon OC-a memorije i proc-a? Ako da, koji test je za to dobar?

7.Ima li potrebe za nekim stress testom grafe nakon OC-a, ili samo pratim temp. u loadu?

1) Odokativno - Oko 1,6V je vrh. Ja nebi išao iznad toga za svaki procesor.

2) Da. Naravno neces kao idiot svakih 1Mhz više checkirati, ali svakih 200-ak Mhz naravno da ces vrtit testove i provjeravati stabilnost.

3)FSB jer se povecava brzina komunikacije sa ostalim komponentama. Medutim onda takoder i matičnu više optereceujes. U praksi je bolje overclockirati preko mnozitelja, jer onda nemas nikakvih problema sa uskladivanjem takta memorija i procesora, iako bi dobio max 5% na perfomansama sa osjetno vecim FSB-om

4) Na intelu (drugacije se zove) radi.

5) Da. Jer takt FSB-a je jednak memorijskom kontroleru

6) Da. OCCT se isto smatra realnim pokazateljem.

7) Pa dosta njih koriste Furmark, ja bi osobno ga izbacio iz upotrebe testiranja jer nerealno opterecuje GPU. Radije bih provjeravao sa benchmarkom neke igre (Crysis etc.).

One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OFP Fan
15 godina
protjeran

ako ti pise AMD Athlon II x2 215 Black Edition onda ne gubis garanciju al ako ti je bez Black Edition onda gubis.....jer je AMD napravio neke procesore koji su bas napravljeni za overclockanje tj swi Black Edition.

imas stock cooler na njemu ili ne?

ako imas stock onda na 3.0 3.1 moze al ako imas neke boljeg bezproblema na 3.5 MHZ 

15 godina
protjeran

E

zanima me do koliko max se moze OC-at AMD ATHLON X2 250 sa nekim kulerom po vasoj preporuci

AKO SAM POMOGAO KLIKNI HVALA
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zvonebaba kaže...

E

zanima me do koliko max se moze OC-at AMD ATHLON X2 250 sa nekim kulerom po vasoj preporuci

Računaj oko 3,6 stabilno s nekim normalnijim naponima.

Cooler bih ti preporučio CM Hyper 212+. Ako ti je preskup, onda Katana 3.

14 godina
neaktivan

Pozdrav svima. Imam problem sa phenom-om 955 BE C3 kada ga želim overclockati preko AMD OverDrive programa. Naime, mulitplier je "zakljucan", tj, nemogu ga povecat.  Kada overclockiram preko biosa takav problem nemam, nego tada Cool n Quiet baš neradi,  tj takt se nikad nespušta kada je procesor neopterecen. Stoga me zanima dali se ta dva problema mogu kako rješiti. Hvala

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.9.2010 12:40 (BillSetag).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Pokušaj sa novijom ili starijom verzijom softwarea.

Inače svaki prozvođač ima svoj OC tool,

a GA ima već godina relativno dobar tool

za brzo testiranje stabilnost bez

mnogo restartova iz BIOS-a i testiranja.

Kad nađeš stabilan OC, onda ga podesi u BIOS-u i to je to.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
ja bi kupio amd Phenom II X4 955
zanima me do kolko ghz bi isao na stock cooleru bez podizanja voltaže?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Pokušaj sa novijom ili starijom verzijom softwarea.

Inače svaki prozvođač ima svoj OC tool,

a GA ima već godina relativno dobar tool

za brzo testiranje stabilnost bez

mnogo restartova iz BIOS-a i testiranja.

Kad nađeš stabilan OC, onda ga podesi u BIOS-u i to je to.

Hvala. Greška je bila u AOD-u ver. 3.2.3. Problem riješen prelaskom na ver. 3.2.1.

15 godina
protjeran

HELLO i have one question LOL

kolege ovako na ovom sada novom kompu uvijek kada idem mjenjati voltazu komp crkne moram reflashati BIOS zna ko razlok a glupi AMD OVER DRIVE kada idem auto clock komp dode blue screen i reboot i onda nezeli bios da se pomakne nego ugasi upali i tak dva puta

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

zanima me dali je moguce otkljucat AMD Athlon x2 240, jezgra Regor u x3 ili x4, ili recimo samo L3 cache

hvala...

0 0 hvala 0
16 godina
jedi master kaže...

zanima me dali je moguce otkljucat AMD Athlon x2 240, jezgra Regor u x3 ili x4, ili recimo samo L3 cache

hvala...

Nije.

15 godina
protjeran

ne zato jer je napravljen dual core a od u nekim triple ti je blokirana cetvrta jezgra koju mozda mozes ko ja unlockat

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
protjeran
jedi master kaže...

hvala...

luckyluke kaže...

Nije.

zvonebaba kaže...

ne zato jer je napravljen dual core a od u nekim triple ti je blokirana cetvrta jezgra koju mozda mozes ko ja unlockat

Zapravo, svaki primjerak treba probati.

Kao što se rijetki 5000+ X2 unlockaju,

tako se već i poneki 220(e) X2 unlockaju i to sa L3.

Te neki potežu i do 4GHz.

Tako da treba svaki procesar bar pokušati unlockati...

Use the force, use the UCC.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice