Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 968.316
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

Evo pošto je moja tema zakljucana "Phenom 555 BE - overclocking" samo bi se htio pohvalit  da sam svoj phenom X2 pretvorio u phenom x4 Smijeh

Samo sam usao u bios - advance clock calibration i podesio ga na "auto" i ec firmware stavio na hybrid (ali nemaju sve ploce Ec Firmware navodno samo ove novije) , i to je to, nikakva posebna nauka, samo malo google hehehe...

Znam da sam otkljucao jos dvije jezgre i da cpu mnozitelj nisam ni dirao, znaci i dalje imam 3.2 ghz procesor ali sad s 4 jezgre...

Eto jos samo kod bi mi netko malo pomogao da dignem mnozitelj - samo malo da mi taj dio objasni,da dodem do 3.4 - 3.6 ghz, i neplaniram mijenjati cooler...jel smatram da to nije strasan clock...

Fakat je j*ben osjecaj kad to napravis, s tim da mi je ovo prvi puta da sam tako nesto napravio mislim da mi nece ni biti problem dici mnozitelj uz neciju pomoc!

Evo i slikice da nebi mislili da s*rem

Phenom 555 BE x4 Phenom 555 BE x4
x4 x4
Martin
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.4.2010 1:53 (Marti).
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina

Jesi odvrtio prime 95  8 sati?

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)
Marti kaže...

Samo sam usao u bios - advance clock calibration i podesio ga na "auto" i ec firmware stavio na hybrid (ali nemaju sve ploce Ec Firmware navodno samo ove novije)

Hmm...nisi u pravu posto tu mogucnost 99% ploca sa SB750 i sl....samo neke imaju malo drugaciji naziv za to "otkljucavanje".

No dobru stvar si izveo.....samo malo duze vrti prime95 i pogledaj dali su sve jezgre ok.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
16 godina

Evo malo sam pokrenuo prime95, al sam se fakat prepao, odjedanput temp. skocila na 93 C pa sam ga odmah ugasio, jel mi mozete pomoc malo oko tog prime95 kolko bi ga tako trebao ostaviti da radi... znam da je to stresstest al da mi nebi nes vrisnulo(jbg nisam sad bas strucnjak za to)

U everestu mi je sve ok, kako jezgre tako i temperature!

Zanima me jel bi mogo jos dici mnozitelj pa da mi ghz dodeju s 3.2 na 3.6 ghz (bez mijenjanja coolera i napajanja, i bez dizanja voltaze od cpu-a, mislim da to nije neki pretjeran clock)?????

A razlika se definitvno osijeti sad kada su sve 4 jezgre u funkciji Smijeh 

Martin
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.4.2010 13:02 (Marti).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Marti kaže...

Nisam odvrtio nikakav prime95, jel mi mozete pomoc oko toga, gdje da to nadem te pokrenem? (jbg nisam sad bas strucnjak za to)

U everestu mi je sve ok, kako jezgre tako i temperature!

Zanima me jel bi mogo jos dici mnozitelj pa da mi ghz dodeju s 3.2 na 3.6 ghz (bez mijenjanja coolera i napajanja, i bez dizanja voltaze od cpu-a, mislim da to nije neki pretjeran clock)?????

A razlika se definitvno osijeti sad kada su sve 4 jezgre u funkciji Smijeh 

GOOGLE!!!

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
17 godina
Marti kaže...

Evo malo sam pokrenuo prime95, al sam se fakat prepao, odjedanput temp. skocila na 93 C pa sam ga odmah ugasio, jel mi mozete pomoc malo oko tog prime95 kolko bi ga tako trebao ostaviti da radi... 

Najmanje 8 sati po mom iskustvu. I ne bih se zadrzao samo na Prime95 nego bar jos i OCCT. Meni je u Primeu izdrzao 7 sati dok nije "pukla" jedna jezgra a u OCCTu 15 min. Onda sam ih protjerao jos jednom kroz oba stresa dok se nisam definitivno uvjerio koja jezgra ne valja. I tako sad imam 3 jezgreni proc. Ja zadovoljan.

16 godina

Znaci samo da ga pokrenem, i neka vrti par sati, ne moram se bojat zbog velikih temperatura, da mi nebi nes krepalo?????????

Martin
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Samo tjeraj. Ja sam zamijenio stock cooler tek kad sam se uvjerio da ce raditi vise od 2 jezgre.

16 godina

Ok sad cu ga pokrenut pa nek ga malo isforsira...jel dovoljno oko 2 h da ga forsira ili je potrebno duze, da budem siguran da su te dve jezgre ok?????

I ak nes krene po zlu dali cu se onda morat vracat opet u bios i vrati postavke cpu-a??

Kad otvorim prime95 idem na blend, jel tako, pa da mi testira sve po malo?

Martin
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.4.2010 13:39 (Marti).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Najbolje ti ga je preko noći ostaviti, što duže to bolje...nek se muči dok ti spavaš...

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Marti kaže...

Ok sad cu ga pokrenut pa nek ga malo isforsira...jel dovoljno oko 2 h da ga forsira ili je potrebno duze, da budem siguran da su te dve jezgre ok?????

I ak nes krene po zlu dali cu se onda morat vracat opet u bios i vrati postavke cpu-a??

Kad otvorim prime95 idem na blend, jel tako, pa da mi testira sve po malo?

OCCT:

http://majorgeeks.com/OCCT_d5612.html

prime95

http://majorgeeks.com/Prime95_d4363.html

Ozezi po OCCT...pa ces vidjeti dali sve sljaka kako treba nakon par sati. Namigiva

Usput prati malo temperture..Cool

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
16 godina

E hvala ti na odgovoru, a kak cu znat da su sve jezgre ok il da koja nije???

Postavit cu i par slikica da vidite...kad stresstest zavrsi

Martin
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.4.2010 14:13 (Marti).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Evo pokrenuo sam ga

stresstest stresstest
stresstest. stresstest.
Martin
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.4.2010 14:02 (Marti).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Nakon jendo 20 min streestest-a sa prime95 komp mi se je ugasio, neznam razlog sve je dobro krenulo, izadem iz sobe zapalit pljugu, vratim se i ono vidim komp ugasen, jel zna nego u cem je problem, znaci li to da je neka jezgra neispravna ili.....?????

Martin
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Marti kaže...

Nakon jendo 20 min streestest-a sa prime95 komp mi se je ugasio, neznam razlog sve je dobro krenulo, izadem iz sobe zapalit pljugu, vratim se i ono vidim komp ugasen, jel zna nego u cem je problem, znaci li to da je neka jezgra neispravna ili.....?????

Očito da je neka neispravna. Probaj malo voltažu dignuti, ali čini se da ništa od x4 čim te ruši nakon 20 minuta na stock taktu.

16 godina

Hm neznam ni sam jel da probam dic voltazu pa ponovit streestest ili.......moram malo guglat da sad vidim kak se to radi s voltazom (jel to je vec malo rizicnije, da si ne s*ebem procesor jel mi ni napajanje nije bas najbolje), tj pretopstavljam al nisam siguran, a jel bi mogo ostavit ga i dalje tako s 4 jezgre, ili da ih zakljucam, vratim sve kako je bilo???????

Martin
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ja na malo povisenom taktu nakon 3h  occt bude stabilan,a tebi se odma rusi...nesto je nestabilno

SAMI PROTIV SVIH!!!! ARMADA RIJEKA!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Da nesto je nestabilno, neznam ni sam kaj da napravim Neodlučan a bas sam se ponadao da imam 4 jezgreni procesor, a u k!

Martin
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.4.2010 14:38 (Marti).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

a ti bi htio dobiti vise bez mijenjanja coolera i podizanja napona itd.

to tako ne ide

Ocito je da da ti procesor nije stabilan tako otkljucan i za to postoji vise razloga a jedan je da mu treba vise napona.

Btw temp su iovako visoke na stock cooleru i pozeljno je ovako ionako kupiti neki after market (bolji od stocka naravno) a kamoli dok ga OC-as (pa makar bilo i za 100MHz...)

I ne, neces nista syebat jer ti postoji zastita - dokaz ti je tome da ti se komp ugasio cim je postalo kriticno....

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Puno ti hvala na pomoci, jel mi mozes molim te bar pomoc ukratko opisat kako podici voltazu, te za kolko bi ju ti podigao, da mi malo pomognes pa cu javit rezultate kad ga ponovo testiram, samo mi reci kad udem u bios gdje tocno idem (pretpostavljam da znam ali......) te na kolko da podignem?

Trenutno je original 1.42, ja sam samo otkljucao dve jezgre, napon i mnozitelj nisam dirao!

Komp je pod moj pc, ako te nesto zanima!

Martin
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.4.2010 14:51 (Marti).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Marti kaže...

1.  jel mi mozes molim te bar pomoc ukratko opisat kako podici voltazu,

2. Trenutno je original 1.42, ja sam samo otkljucao dve jezgre, napon i mnozitelj nisam dirao!

1. ne znam kako se na Gigabyticama to zove ali treba biti nesto tipa "CPU voltage"

2. uf 1.42V je dosta tako da mislim da ti je komp crashao zbog temp (ako se stvarno popelo do 92°C). Koliko ti everest ocitava u full load?

16 godina

Naso bi ja to gdje se dize, bez brige, isto mislim da je dosta 1.42 ili mu je fakat potreban bolji cooler.

Na sta tocno mislis u full load-u, gdje da to tocno pogledam u everestu, bez ljutnje Osmijeh al nisam siguran jel na dobro mislim!

Martin
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.4.2010 15:00 (Marti).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Marti kaže...

Naso bi ja to gdje se dize, bez brige, isto mislim da je dosta 1.42 ili mu je fakat potreban bolji cooler.

Na sta tocno mislis u full load-u, gdje da to tocno pogledam u everestu, bez ljutnje Osmijeh al nisam siguran jel na dobro mislim!

full load = stress, znaci da ti je jezgre budu 100% opterecene

pa zar nisi rekao da ti everest pokazuje temperature?

16 godina

Da pokazuje, bilo je na 70 c pa na 77 c(normalno postepeno ga dize - testira), zatim sam izasao iz sobe te nisam vidio na kolko je max temp. bila prije nego sto se ugasio!

Martin
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Marti kaže...

Da pokazuje, bilo je na 70 c pa na 77 c(normalno postepeno ga dize - testira), zatim sam izasao iz sobe te nisam vidio na kolko je max temp. bila prije nego sto se ugasio!

77 je fakat puno i mozda ti se zbog toga ugasio komp tako da prvo nabavi neki bolji cooler.

bez toga nema smisla ici dalje

16 godina

U pravu si, jel ga mogu ostaviti ovak s 4 jezgre il da ga vratim na dve?

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_224&products_id=5299 jel bi ovaj cooler bio ok za to sto zelim napraviti , njega bi onda uzo krajem 5 mj.  isto u adm-u kad sam tam vec uzeo i cijelu konfiguraciju!

I valda bi stao u moje kuciste, ili mi ti preporuci neki cooler oko 250 kn a da je iz adm-a

Martin
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.4.2010 16:10 (Marti).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Sad sam ga opet testiro s prime95, prvi selftest prode (sve 4 jezgre), drugi krene dode do 5, temp. na 80 c i komp se ugasi, znaci bas si moram uzet neki cooler, samo sam vam to jos htio rec, nakon 25 min pokretanja prime95 kako se temp dize i dode do 80 c tako se komp i ugasi

Nista bez pravog coolera Smijeh

Martin
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Marti kaže...

Da nesto je nestabilno, neznam ni sam kaj da napravim Neodlučan a bas sam se ponadao da imam 4 jezgreni procesor, a u k!

Ocito ne valja. Ako si nesto OC, vrati na default taktove i to je to. Ako nisi nista OC i ako ti se u prime95 tako brzo ugasi, vrati sve kako je bilo jer su jezgre neispravne i "lockane" sa razlogom.

Probaj pokrenuti OCCT na koji sam ti dao link....pa ga odvrti sto je duze moguce.

Ako se rusi, nista od toga.....imas dual core CPU tj. ono sto si i platio.

15 godina
neaktivan
Marti kaže...

Sad sam ga opet testiro s prime95, prvi selftest prode (sve 4 jezgre), drugi krene dode do 5, temp. na 80 c i komp se ugasi, znaci bas si moram uzet neki cooler, samo sam vam to jos htio rec, nakon 25 min pokretanja prime95 kako se temp dize i dode do 80 c tako se komp i ugasi

Ma daj. pa kako to!? A kada kazem da su stock AMD ventovi smece, onda me se popljuje...a proslo mi je kroz ruke ni sam ne znam koliko tih ventova!

Ako si iz ZG, javi se na PM jer imam viska jedan AC Freezer Pro 64....za tu lovu ne mozes dobiti bolji, a vent je bolji i od nekih daleko skupljih!

16 godina
neaktivan
win32 kaže...
Marti kaže...

Ma daj. pa kako to!? A kada kazem da su stock AMD ventovi smece, onda me se popljuje...a proslo mi je kroz ruke ni sam ne znam koliko tih ventova!

Ako si iz ZG, javi se na PM jer imam viska jedan AC Freezer Pro 64....za tu lovu ne mozes dobiti bolji, a vent je bolji i od nekih daleko skupljih!

ali primjeti da svi koji se zale imaju phenome?! zanimljivo... 

a za procesor ne mora bit do hladnjaka mozda je jednostavno jezgra prelosa za ista... 

win32 jeli znas mozda sta je sa Mugenima... oce li ih biti u Cro uskoro??

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice