Win32 sad cu probat sa occt pa cemo vidjet javim ti kad zavrsim!
Da iz Zagreba sam - Sesvete
Win32 sad cu probat sa occt pa cemo vidjet javim ti kad zavrsim!
Da iz Zagreba sam - Sesvete
Evo odvrtio se 1 h i sad mi se nije srusio, nekuzim a u prime95 kad ga pokrenem nakon 25 min odma pada!
Sad neznam kaj da radim jel da zakljucam te dve jegre kak je bilo ili da ih ostavim?
A mozda su te dve jezgre ok samo treba bolji cooler, ili sam u krivi, kaj vi velite na to ??????
Evo i par slikica da sami pogledate
Preko 70 ti je temperatura jezgara što je uber previše za stock takt. Tako da ti treba kuler novi obavezno.
Izgleda da bi s njim mogao imati stabilan proc na 4 jezgre.
To i ja mislim, morat cu si uzet neki posten cooler i onda cpu posteno istestirat sa prime95 i sa OCCT pa bi vidli, jel otkad sam ja njih otkljucao komp mi bolje - brze radi, pa bas i nevijerujem da su neispravne, nisam dizao niti voltazu ni ghz(mnozitelj) od procesora, vec sam samo otkljucao dve jegre!
Kao što je netko rekao testiraj sa oba.
Pržiš 8h sa everestom sve u redu, pržiš sa occt-om (large data set) ili prime 95 (blend) odmah se ruši.
Ja svog testirao na 3.6GHz i 1.45V i držao je 3h u prime 95, mislim dosta je to, ostavim ga da preko noći skida torrent jedan.
Zasjednem ujutro na stolicu, upalim monitor i vidim "WINDOWS HAS RECOVERED FROM ERROR",a u opisu piše BSOD...
Srušio se u hebenom idle-u za cca 7-8h, neda mi se davat veći napon od tog za 3.6GHz jer već ionako overvolta da boli glava no možda ipak trun na 1.3625 ili 1.375 da probam vidjet ću...
Ak ti se ruši na stock taktu -> pozdravi se nevrijedi ga držat otključanog
Neznam na koliko točno °C phenomi II dobivaju BSOD ili se automatski isključuju no ne tako davno sam ga pržio na 3.6GHz i isključio sam ventilator i čekao da se temperatura digne visoko dokle god ide.
Mugen 2 se super nosio pasivno sa procom na 3.6GHz i u full loadu, no kada je temp. došla do nekih 77-78C dobio sam BSOD.
Što se temperatura povećava to su veće šanse da pukne. Tako on može biti stabilan na 4GHz i temperaturi do 50-60C, a na 70C puca.
Kao što je netko rekao testiraj sa oba.
Pržiš 8h sa everestom sve u redu, pržiš sa occt-om (large data set) ili prime 95 (blend) odmah se ruši.
Ja svog testirao na 3.6GHz i 1.45V i držao je 3h u prime 95, mislim dosta je to, ostavim ga da preko noći skida torrent jedan.
Zasjednem ujutro na stolicu, upalim monitor i vidim "WINDOWS HAS RECOVERED FROM ERROR",a u opisu piše BSOD...
Srušio se u hebenom idle-u za cca 7-8h, neda mi se davat veći napon od tog za 3.6GHz jer već ionako overvolta da boli glava no možda ipak trun na 1.3625 ili 1.375 da probam vidjet ću...
Ak ti se ruši na stock taktu -> pozdravi se nevrijedi ga držat otključanog
Neznam na koliko točno °C phenomi II dobivaju BSOD ili se automatski isključuju no ne tako davno sam ga pržio na 3.6GHz i isključio sam ventilator i čekao da se temperatura digne visoko dokle god ide.
Mugen 2 se super nosio pasivno sa procom na 3.6GHz i u full loadu, no kada je temp. došla do nekih 77-78C dobio sam BSOD.
Što se temperatura povećava to su veće šanse da pukne. Tako on može biti stabilan na 4GHz i temperaturi do 50-60C, a na 70C puca.
Ma ne mora biti do CPU-a već shebanog GA Hybrid AWARD ACC BIOS-a...
Update (a nekad i downgrade) pomaže kod njih...
Lako moguće da je do biosa... Neki dan mi je tip prodao 555 koji ne može raditi kao X4 na Asrock M3A770DE, odmah se sruši komp iste sekunde čim se pokrene stres, ubacio sam ga u svoju gigabyticu koja ima vrhunski bios za razliku od jeftinijih ploča i radi kao urica otključan...
Moja je isto gigabyte (MA785GT-UD3H) al nije losa ploca, ja sam zadovoljan, ma neda mi se jos j*bat s biosom, mislim da mi to nije potrebno, kupit cu cooler i onda cu probat, ne samo s otkljucanim jezgrama vec cu mu onda probat dic i mnozitelj, da ga natjeram do 3.6 ghz, meni i previse, procesor je ok sam po sebi i bez ikakvog clockanja, al posto je Black Edition vrijedi probat
Oprostite ak sam dosadan, zanima me koji bi mi vi cooler preporucili, a da mi ga napajanje izdrzi i da mi stane u kuciste (konfa - znate vec gdje ehheeh), jel ovaj stock cooler koji imam je u banani, znaci samo da mi zadovolji jos dve otkljucane jezgre, o cem smo gore raspravljali, znaci nije nikakav divlji overclocking!
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_224&products_id=7081 ja mislim uzet ovaj, ali me zanimaju vasa misljenja, i da nije vise od 250 kn, po mogucnosti iz adm-a???
Oprostite ak sam dosadan, zanima me koji bi mi vi cooler preporucili, a da mi ga napajanje izdrzi i da mi stane u kuciste (konfa - znate vec gdje ehheeh), jel ovaj stock cooler koji imam je u banani, znaci samo da mi zadovolji jos dve otkljucane jezgre, o cem smo gore raspravljali, znaci nije nikakav divlji overclocking!
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_224&products_id=7081 ja mislim uzet ovaj, ali me zanimaju vasa misljenja, i da nije vise od 250 kn, po mogucnosti iz adm-a???
ja imam taj cooler i imam samo rijeci pohvale za njega,vent mi ide na 50%,necujan,a hladi ko lud :D,proc je ocan na 3.4 i drzi ga na 47 C u loadu,ali mora se jos dokazat po ljeti,al ne ocekujem temperature iznad 60..
Ja sam kloknuo kako sam procitao u nekim temama ovdje i sad je ovakva situacija (14x215=3.01Ghz)
Temperatura je 43° u idleu. Za sad nema nikakvih problema evo slika :
MOLIM VAS DA MI KAZETE AKO SAM NESTO KRIVO NAPRAVIO DA NE ZEZNEM NESTO !
I, hoce "valjat"?
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1104046
Ice i bolje samo da ploču promjenim
jel radi sad stabilno?
mozda bi bilo pametno napisati koju memu imas
jel radi sad stabilno?
mozda bi bilo pametno napisati koju memu imas
Imam ti DDR2 2GB PC6400 (800MHz), Kingmax 2 komada
Za sad je stabilan, ali cini mi se sporiji nego prije =).
hlađenje?
probaj dići fsb na 240, malo digni napon na procu (1,36) i probaj tako
Inače mislim da bi uz adekvatno hlađenje trebao ići na 3.4 bez problema, moze i vise (3.7 @ 1.5V )al zasad
hlađenje?
probaj dići fsb na 240, malo digni napon na procu (1,36) i probaj tako
Inače mislim da bi uz adekvatno hlađenje trebao ići na 3.4 bez problema, moze i vise (3.7 @ 1.5V )al zasad
ne, imam stock hlađenje, hocu ga samo na 3.0 ili 3.2 staviti da nebude 2.8 ak me kuzis.
Pa onda imas sve kako treba biti, sad je na 3.2
Mema ti je na 760, nije na 800, mislim da nije neki problem, ali mozda te windoze jeb.
Probaj koji benchmark na stocku odvrtiti i ovako pa vidi rezultate
cackaj malo po netu, trazi si postavke, igraj se, clockanje je igra bez granica
Evo moj Athlon X4 620 uz Scythe Mugena II, oko 35°C idle, load 45°C going for 3.5 ^^
Vidim sada baš, amd lansirao athlon II x4 640 ,a takt je 3.00GHz što znači množitelj od x15 što je sasvim dovoljno i za 4GHz te bez problema navlačenje 3.6GHz.
@mitsouka - lijepo ti to bome, dobiš quada na koliko 2.6GHz ,a evo ga sada na 3.4GHz sa 6MB l3 cache-a što odgovara 965-ici, pa i jače je od nje jer si overclockao putem htt-a.
Misa mu !!! Pokrenem benchmark i restarta mi se =(((( Nist od takvog kloka.
Vidim sada baš, amd lansirao athlon II x4 640 ,a takt je 3.00GHz što znači množitelj od x15 što je sasvim dovoljno i za 4GHz te bez problema navlačenje 3.6GHz.
@mitsouka - lijepo ti to bome, dobiš quada na koliko 2.6GHz ,a evo ga sada na 3.4GHz sa 6MB l3 cache-a što odgovara 965-ici, pa i jače je od nje jer si overclockao putem htt-a.
sljedeci vikend ga dignem jos malo... moga bi izvuc 3.6... dobar je ovi malac
Misa mu !!! Pokrenem benchmark i restarta mi se =(((( Nist od takvog kloka.
Povećaj napon ram-u ili povećaj latencije ili smanji takt memorije na 667MHz (228x3.33 = 760MHz)
Ja bi na tvom mjestu overclockao na 3.4GHz i 1.35V, rame na 667MHZ (oc-aju se na 805MHz = taman,ali moraš stavit latencije kao za 800MHz tj. vjerovatno 5-5-5-18)
Neće ti se ništa više grijat nego na 3,0-3.2GHz.
S druge strane je vrlo moguće da matična nepodnosi velik HTT.
Hyperion kako to da su meni tako niže temperature nego mitsuoki?
ako se sjećaš, mislim na onaj benč sa 1,55 v i 3,8 ghz...
iako je meni komp vani, na otvorenom..
ja sam stavio da mi vata 45°C na maticnoj (u biosu). U idle vent ne radi uopce.. na 100% vent radi na 60-70%
1. možda imaš 2 venta na tom hyperu 212+?
2. vent na hyperu ti se brže vrti?
3. imaš prozračeno kućište?
Vidio sam da se ljudi dosta žale na bučan vent kod 212+, pa pretpostavljam da se brzo vrti oko 1000rpm-a.
Ovaj na mugenu ako je uključen smart fan se vrti na oko 200-500rpm-a (barem mislim da svi podešavaju na toliko) i brzina se ni u loadu nepovećava.
meni malo ploča overlorta sa mojim phenomom 550 i vcore je 1.368..jer to veliki napon za stock?