Vidjeh... Daj mu stavi 1.5V i digni ga na 3.7-3.8,
da vidim temperature...
Ovo su mali OC-ovi i niski naponi...
Evo ti.
Vidjeh... Daj mu stavi 1.5V i digni ga na 3.7-3.8,
da vidim temperature...
Ovo su mali OC-ovi i niski naponi...
Evo ti.
Evo 3,9 ghz na x4...zadovoljavajuće, ali samo za potrebe Everest CPU Queen Benchmarka, želio sam skinuti Hyperiona.
Na 4,0 ghz x4 neće ni boota, odmah ga ruši, brže nego na 4 ghz x3, očekivano.
Ali nije mi loš rezultat jer sam gledao kakve rezultate tu postižu sa otključanima i iznenadio se vrlo visokim svojim rezultatom. Sad ne znam koliko je ova stranica mjerodavna.
Evo 3,9 ghz na x4...zadovoljavajuće, ali samo za potrebe Everest CPU Queen Benchmarka, želio sam skinuti Hyperiona.
Na 4,0 ghz x4 neće ni boota, odmah ga ruši, brže nego na 4 ghz x3, očekivano.
Ali nije mi loš rezultat jer sam gledao kakve rezultate tu postižu sa otključanima i iznenadio se vrlo visokim svojim rezultatom. Sad ne znam koliko je ova stranica mjerodavna.
Sad zbog tebe moram posudit don kihotovu 890GX i srušit tebe...
Ma nema veze ionako kada uleti jedan buldožder oderat ću te za duplo.
Sad zbog tebe moram posudit don kihotovu 890GX i srušit tebe...
Ma nema veze ionako kada uleti jedan buldožder oderat ću te za duplo.
Što misliš bili išli moj i tvoj na 4 ghz sa kihotovom pločom i nekim dobrim ramima?
Ima još do buldožera, a do tada
moram se pozalit da moj athlončić nejde preko 3.4ghz makar i povećo voltazu na 1.5 v,probao sam na 3.6 i rusi se nakon minutu i pol occta,moze bit da je do 4.te jezgre koja je dodatno otkljucana.mogao bi probat zakljucat jezgru i onda ic na oc ali to cu kasnije,sad mi se neda,shrvan sam
moram se pozalit da moj athlončić nejde preko 3.4ghz makar i povećo voltazu na 1.5 v,probao sam na 3.6 i rusi se nakon minutu i pol occta,moze bit da je do 4.te jezgre koja je dodatno otkljucana.mogao bi probat zakljucat jezgru i onda ic na oc ali to cu kasnije,sad mi se neda,shrvan sam
ja sa svojim sretan... 3.35ghz, L3 cache otkljucan... i temp ne ide priko 63°C u OCCT i prime-u ^^ voltaza na stocku... nista dirano nije ^^
ja sa svojim sretan... 3.35ghz, L3 cache otkljucan... i temp ne ide priko 63°C u OCCT i prime-u ^^ voltaza na stocku... nista dirano nije ^^
Pa što ne ideš dalje s clockom?
Malo visoke temperature...
mojem je "samo" otkljucana 4.ta jezgra,hvalim boga sto je sposobna raditi,sad ga drzim na 3.4 ghz,meni dosta.iako bi htio vidjet koliko bi ga mogao nagurati,bar do 3.8 , 3,9...
mojem je "samo" otkljucana 4.ta jezgra,hvalim boga sto je sposobna raditi,sad ga drzim na 3.4 ghz,meni dosta.iako bi htio vidjet koliko bi ga mogao nagurati,bar do 3.8 , 3,9...
Ipak ništa od toga, ali nema veze.
Uglavnom, sad ga ostavi tako x4 3,4 ghz i miran si...nađi najmanju voltažu na kojoj radi i sve OK!
Pa što ne ideš dalje s clockom?
Malo visoke temperature...
ne treba mi... a i stock cooler je ^^ tako da... a i neda mi se.... cura zauzme veliku kolicinu vrimena ^^
Što misliš bili išli moj i tvoj na 4 ghz sa kihotovom pločom i nekim dobrim ramima?
Ima još do buldožera, a do tada
Maybe, maybe not. Perhaps not but stable 3.8-3.9GHz yep
Za 3.8 trebaš puno HTT-a dignut ,a ta matična sumnjam da ga može puno podnest,a i procesor sam.
Za 3.8 trebaš puno HTT-a dignut ,a ta matična sumnjam da ga može puno podnest,a i procesor sam.
Da, ja sam za 3,9 NB dignuo za 2,6 ghz...1,3 voltaža...
Dalje nisam želio ići sa NB-om(možda da i tu dignem više od tebe) jer mi se nije dalo igrati sa frekvama.
Da, ja sam za 3,9 NB dignuo za 2,6 ghz...1,3 voltaža...
Dalje nisam želio ići sa NB-om(možda da i tu dignem više od tebe) jer mi se nije dalo igrati sa frekvama.
NB sam uspio dići na 2.7* GHz i dalje nije išlo, dao sam mu 1.45V,ali može i sa puno manjom voltažom do 2.7GHz. Ja sam barem za razliku od tebe došao do 4GHz i napravio SS hehe.
Nama je lako jer imamo otključan množitelj, no ovima sa athlon II nije baš lako jer nemaju.
BTW: digao sam i ja procesor na 3.9GHz samo nisam u ovom everest testu nego u 3D čmarku.
NB sam uspio dići na 2.7* GHz i dalje nije išlo, dao sam mu 1.45V,ali može i sa puno manjom voltažom do 2.7GHz. Ja sam barem za razliku od tebe došao do 4GHz i napravio SS hehe.
Nama je lako jer imamo otključan množitelj, no ovima sa athlon II nije baš lako jer nemaju.
BTW: digao sam i ja procesor na 3.9GHz samo nisam u ovom everest testu nego u 3D čmarku.
Jesi imao 3,9 na x3 ili x4?
Ma nije mi važan taj NB, ionako nema utjecaj preveliki...
4 ghz, teško da ću ja to uhvatiti istina
Neda mi se raditi sa AMD Overdriveom, nikad nisam s njim radio i bolje mi je iz BIOSA...
Neda mi se raditi sa AMD Overdriveom, nikad nisam s njim radio i bolje mi je iz BIOSA...
zasto se ne opijate, drogirate i seksate kao ostala normalna djeca hahahahah
a onda nemam kaj vise oc-at,3.4 onda ostaje kao vrh vrhova sto se tice mog sustava
Samo subotom
za ostale dane tu je overclock...
Samo subotom
za ostale dane tu je overclock...
aj aj oprosteno ti je ^^ ajde ljudi odo ja gledat ljude kako se opijao... curica je vec zavladala.. tj. ja moran pazit da ne OC.an neku drugu zensku... a s alkoholom je dosta toga moguce.... tako puno srece u OC-u
a onda nemam kaj vise oc-at,3.4 onda ostaje kao vrh vrhova sto se tice mog sustava
Sasvim dosta...
I jedno i drugo isto ide na 32-bitnom OS-u, dok na 64-bitnom puno puno lošije.
Neznam kako bi išlo sa nekom drugom matičnom kod ove se događa jedna stvar,a to je da kada dođe do neke granice jednostavno dalje nemožeš koliko god ti digao napon.
To mi se već dosta puta desilo, i kod athlona x2, i kod ove matične pogotovo na 64-bitnom os-u.
Nekako mi se čini da kod intela to ide puno bolje, dodaš soka on piči dalje i dalje, a kod phenoma II dođe do neke granice i neide dalje da ga hebeš do čega je neznam ili jednostavno treba uzet preskupu asusicu i onda bi valjda išlo.
Jel ti staviš onu ACC funkciju kad otključaš jezgre na auto ili all cores?
I kako staviš L3 Cache Allocation: BSP only/all cores?
tako nešto ide..
Jel ti staviš onu ACC funkciju kad otključaš jezgre na auto ili all cores?
I kako staviš L3 Cache Allocation: BSP only/all cores?
tako nešto ide..
ACC - svejedno
L3 cache - all cores -> to ti znači da l3 cache koriste sve jezgre, a pod bsp only samo jezgra koja je najviše zauzeta,a ostale imaju samo svoj l1 i l2 cache.
BSP only - stare igre koje koriste 1 jezgru
ALL cores - sve moderne igre
Ali ja ga uvijek držim na all cores.
EDIT: Pa ti imaš 32-bitni OS, pređi na 64-bitni OS i zagorčat će ti život što se overclockanja tiče, nećeš ti ni bootat na 3,8GHz tamo hehe.
sta stvarno se tako lose OC na win7 x 64?
ja sam dobavio 555BE
i sada ja bi trebo XP instalirat da bi ga do 4,0 natjero :O
Znači isto je za ACC, sad sam ga na auto stavio, inače mi je na all cores...ali nema veze.
L3 keš mi je uvijek bio na All cores, pretpostavljao sam da se radi o nečem sličnom, sad sam se uvjerio.
64bitni mi ne treba, nemam potrebu, 3,25 gb rama mi je sasvim dosta, ionako ih sve ni ne koristim, a sad sam para dana imao sam 2 gb.
Ova vista mi se sviđa i zadovoljan sam s njom, iako ću uskoro staviti nove windowse, opet vistu
@šiloman: vidi
Znači isto je za ACC, sad sam ga na auto stavio, inače mi je na all cores...ali nema veze.
L3 keš mi je uvijek bio na All cores, pretpostavljao sam da se radi o nečem sličnom, sad sam se uvjerio.
64bitni mi ne treba, nemam potrebu, 3,25 gb rama mi je sasvim dosta, ionako ih sve ni ne koristim, a sad sam para dana imao sam 2 gb.
Ova vista mi se sviđa i zadovoljan sam s njom, iako ću uskoro staviti nove windowse, opet vistu
@šiloman: vidi
Zašt ne win 7?
Da je u pitanju windows vista x64 SP2 onda bih shvatio,ali što se tiče 32-bita bolje je windows 7.
Ovi prvi phenomi II imaju najviše problema sa tim x64 os-om i phenomi I.
Ovih dve 555-ice koje smo testirali ja i kihot obje su išle na 3.8GHz @ x2, i 3.6-3.7GHz @ x4, da je bio bios 1.50 možda bi išle gore za 100MHz još. OS je bio windows 7 x64.
Zašt ne win 7?
Duga priča, uvijek kad ga installam(dosad sam ga imao 4-5 puta) sve radi normalno par dana i onda mi odjednom kad ga upalim, otvori desktop i ne bude ništa drugo osim slike.
Restartam, u sejf modu normalno radi. Ne znam do čega je, znaš ti možda?
Ali i vista mi je zadovoljavajuća...
Vjerovatno imaš problema sa loaderom...
Dakle imaš "pyr0t" win, i to te ebe...
Na poslu imam originalni na disku, doma imam skinuti ali aktiviran sa originalnim ključem,
nema loadera, nemam nalijepnicu,ali nije mi bitno, zato na poslu imam 4 mašine sa nalijepnicama,
sve origigi, firme to moraju imati...
PS - Sutra ću vjerovatno dobiti IDE kontroler koji je bootabilan,
za 40GB IDE disk, da stavim XP x86, da vidim dali 4+GHz perem...
Vjerovatno imaš problema sa loaderom...
Dakle imaš "pyr0t" win, i to te ebe...
Pyrat je ofc, ali frend mi je dao link sa kojega je on skinuo, ja sam sve isto napravio. Meni ne radi, njemu sve ok.
Pokušao ga aktivirati, sve isto. Ne znam do čega je onda. Pokušao sam sa 2 verzije, i sa 32-64 bit sve isto...
Mogu ti ja preko MSN-a poslat aktivator koji provjereno radi na više računala probano, laptop i comp x86 i x64 i od par frendova na compovima.
Pazi da neskidaš sa windows update-a onaj WGA i to ti je to.
Ajmo svatko svakome palac.
Naravno..gore..
Evo još popijem malo pivice pa kući...
Počistio servis, pa doma...
Još razmišljam o Corsairu 1600MHz RAM..