Evo imam pitanje dali ja mogu overclockat amd x2 270 stock mu je 3.4 ja zelim barem 4.0 dali je to moguce.... za hlađenje cu kupiti eci i bolji cooler
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Možeš.
i evo ga sa 3.4 na 4.0 ghz samo me zanima kako da vidim koliko je to posto (%)
EDIT: i evo ga rezultat je tu http://valid.canardpc.com/psuwbf
pozdrav svima
imam 960t be i 970a-ud3 trenutno i postigao sam 4 ghz (napokon) sa vcore 1.464 do 1.5 sa llc-om, i northbridge je 2.6 ghz
moje pitanje je kada oc-am nb dizem li cpu-nb ili nb napon, u uefiu mi pise nb core (pretpostavljam da je to cpu-nb) i njega sam povisio za 50mv a nb voltage je 1150
jesam li negdje pretjerao ili bio preblag? ram i ht nisam dirao
prosao je oko 5 sati small ffta i superpi32m kad sam povisio nb core i cini se da je uredu
hvala
pozdrav svima
imam 960t be i 970a-ud3 trenutno i postigao sam 4 ghz (napokon) sa vcore 1.464 do 1.5 sa llc-om, i northbridge je 2.6 ghz
moje pitanje je kada oc-am nb dizem li cpu-nb ili nb napon, u uefiu mi pise nb core (pretpostavljam da je to cpu-nb) i njega sam povisio za 50mv a nb voltage je 1150
jesam li negdje pretjerao ili bio preblag? ram i ht nisam dirao
prosao je oko 5 sati small ffta i superpi32m kad sam povisio nb core i cini se da je uredu
hvala
Ako clockaš CPU/NB diži CPU/NB napon, a ne NB napon. Možeš dizati do 1.35V, više ne idi na zraku.
i evo ga sa 3.4 na 4.0 ghz samo me zanima kako da vidim koliko je to posto (%)
EDIT: i evo ga rezultat je tu http://valid.canardpc.com/psuwbf
Mozes vidjet tako da skines Aidu i odes pod CPU i kraj frekvencije ce ti pisati kolika je frekvencija procesora i ooliko % OC.
Koliko mogu clockati Athlona II X4 640 na ovoj ASrock 760GM-GS3?
Imam Seasonicovo napajanje 380 watno.
Zbog čega je preslaba?
Da li se isplati clokat moja proc na mojoj matičnoj i koliki bi mogao maximalno iči i na kojoj voltaži?komponente pod moj pc..hvala
Gdje gledati koja je fazna regulacija? Pošto na službenim stranicama ne vidim nigdje.
Evo link za AMD fazne regulacije http://www.overclock.net/t/946407/amd-motherboards-vrm-info-database kako vidiš imaš tabele za socket AM3+, FM2, FM1, AM3, AM2/AM2+ a ispod tabela imaš proizvođača ploča.
Koliko mogu clockati Athlona II X4 640 na ovoj ASrock 760GM-GS3?
Imam Seasonicovo napajanje 380 watno.
Pre slaba matična za bilo koji vid overclocka.Na toj ploči nemoj clockati
Ma kupio bi ja Gigabyte 970A-UD3 ali ona ima 8 pinski konektor za napajanje procesa a moje napajanje ima smo 4 tako da bi morao i napajanje mijenjati.
Ma kupio bi ja Gigabyte 970A-UD3 ali ona ima 8 pinski konektor za napajanje procesa a moje napajanje ima smo 4 tako da bi morao i napajanje mijenjati.
Nebi morao odmah mijenjati,u plocu ustekas samo 4 pin i sve ce normalno raditi ali ako mislis jace clockat nekad kasnije onda se mijenja bolje napajanje koje ima i 8 pinski prikljucak...
Nebi morao odmah mijenjati,u plocu ustekas samo 4 pin i sve ce normalno raditi ali ako mislis jace clockat nekad kasnije onda se mijenja bolje napajanje koje ima i 8 pinski prikljucak...
Šta 4 pinski ide na 8 pinsku matičnu nisam dano da bi tako radilo.
Mislio ako je 8 pinski da ide 8 pinski a ako je 4 pinski da ide 4 pinski.
Šta 4 pinski ide na 8 pinsku matičnu nisam dano da bi tako radilo.
Mislio ako je 8 pinski da ide 8 pinski a ako je 4 pinski da ide 4 pinski.
Naravno da ide,4 pinski koji inace ide za 4 pinski utor na maticnu mora ici u 8 pinski utor na maticnu,no ako se ide na ozbiljni overclock (citaj jaci) gdje procesor treba vise struje onda za plocu treba 8 pinski ali za normalan rad je dovoljan i 4 pinski...
EDIT: vidio,uzmi si novu plocu i clockaj onda bez problema...
imam phenom II x6 1055 T na ovoj mojoj konfiguraciji pa me zanima ima li to smisla overclockat i koliko je to u ovoj mojoj varijanti, ako je, riskantno?
gledam kak da si izvučem iz kompa maksimum za igranje, konkretno BF4-a, pa mi palo na pamet da bi mogao overclockat procesor...
al velim, nemam pojma o tome, ne znam kolko je teško i koliko riskantno i, u kranjoj liniji, koliko isplativo?
pa, evo, svaki savjet je dobrodošao...hvala unaprijed
http://s15.postimg.org/5mwqhub0r/20131001_024211.jpg natego bi ga jos ali me ogranicava napajnje...
FX 4100 na 4.2
Jel zna netko zasto mi se komp ruši čim mu dignem imalo klokove ??? Npr. dignem clock na 4.0 ghz stavim napon na 1.35v i onda normalno udem u windowse i pustim prime95 i onda nakon par sec mi se zaustave workeri i pise fatal error . Onda mi dode bsod i poslije toga nikako ne mogu vratit komp u normalu osim da napravim clear cmos . Kada otvorim u prime95 da vidim sta je bila greska pise da mi je rounding 0.5 a očekivalo se 0.4 !
Proc : Amd Athlon II 750k
Matična : ASRock FM2A85X EXTREME 4
Cooler : CM hyper 212 evo
Napajanje : Corsair cx430w
Ostatak konfe pod moj pc :D
pise da mi je rounding 0.5 a očekivalo se 0.4 !
Proc : Amd Athlon II 750k
Matična : ASRock FM2A85X EXTREME 4
Cooler : CM hyper 212 evo
Napajanje : Corsair cx430w
Stavi veću voltažu... Ako ti smeta veća voltaža stavi manji clock...
Ne shvaćam vas specijalce, očekujete da će vam radit na nekim postavkama PC što ste vidili negdje na netu...
Nije svaki procesor isti, nisu svi "golden sample"...
Ak želiš lijep overclock, potrudi se, nemoj slušat gatare i propovijednike koje postavke da staviš, oni ti mogu okvirno reć, a koji će ti radit stabilno moraš sam saznat.
Pokušavo sam stavljat i veće voltaže do 1.45 volta ( @4.0 ghz ) ali mi se uvijek ruši .
Pokušavo sam stavljat i veće voltaže do 1.45 volta ( @4.0 ghz ) ali mi se uvijek ruši .
Jesi clockao sa FSB-om i mutlijem, ili samo s multijem? Ako si FSB dirao smanji ga. U suprotnom mjenjaj ploču, pokraj svih Asus/Gigabyte modela ti si morao uzet AsRock...
A kad malo bolje pogledam moguće je da ti je napajanje problem tj da throttla što se tiče davanja snage...
U najgorem slučaju imaš ogavan primjerak procesora, jesi ugasio integriranu by-the-way?
Dizao sam samo multi . Uzeo sam asrock zato sto sam se uvijerio u njezinu kvalitetu kod 2 prijatelja koji su svoj ove proceve oc-ali prilično uspješno .
Kako mislis da me napajanje throttla ?
Dizao sam samo multi . Uzeo sam asrock zato sto sam se uvijerio u njezinu kvalitetu kod 2 prijatelja koji su svoj ove proceve oc-ali prilično uspješno .
Kako mislis da me napajanje throttla ?
Vidim kvalitetu, nemože black edition držat na 4ghz...
Throttla te možda zato jer nedaje dovoljnu snagu, iako čisto sumljam u to, ja sam i sa puno slabijim napajanjima radio čuda sa 955 phenom-om...
Jesi upalio LLC?
LLC je upaljen . Meni kada dode BSOD pise da je neki Memory_managment error .
LLC je upaljen . Meni kada dode BSOD pise da je neki Memory_managment error .
Jel ti na stock-u sve funkcionira kad pukneš prime95? Možda si dobio memoriju neispravnu(zna se dešavat)...
Na stocku mi sve radi perfektno i ulazi u turbo mod i sve normalno . Bio sam pustio 4 sata prime95 i sve je prošlo bezijednog error-a :)
Jel to stvarno moze biti do memorije ? Da je reklamiram ?
Na stocku mi sve radi perfektno i ulazi u turbo mod i sve normalno . Bio sam pustio 4 sata prime95 i sve je prošlo bezijednog error-a :)
Jel to stvarno moze biti do memorije ? Da je reklamiram ?
Inače: "rounding 0.5 a očekivalo se 0.4"
To znači da je memorija u banani, ili da si ju previše clockao, imaš u prime95 folderu u help.txt-u ili nekoj fajlu šta ti koje znači, al nisam to htio dosad pisat...
Skini memtest odvrti 9 pass-ova, i ak bude sve u redu onda ti više nemogu pomoć, jedino logično objašnjenje nakon toga ti je da ti je proc banana primjerak..
koliko bi ja najvise mogao clockat moj x2 270 imate u mj pc.... sada sam do 4.0 dal bi mogo vise ili?
koliko bi ja najvise mogao clockat moj x2 270 imate u mj pc.... sada sam do 4.0 dal bi mogo vise ili?
Zavisi do kud bi išao s voltažom... I uvijek imaj na umu kolko ti cooler/mbo može izdržat TDP-a... Rađe kupi polovan phenom i pukni ga na tu ploču, bolje u to uložit 300-400kn nego da ostaneš bez svega.
Prodaj taj svoj, nadodaj love, i kupi nekog polovnog Phenom-a(BE po mogućnosti)...
dobro to ali pitam iskljucivo koliko bi mogao ni cooler nije bitan jer imam neki zalmanov x10