Dakle kao što naslov kaže htio bi overclockat ovaj procesor na negdje 3,0 Ghz pa vas ja pitam dali se to može i kako (znam da se uđe u BIOS i to ali treba mi ono kao povisivanje onog fsb i toga)
Hvala unaprijed
Dakle kao što naslov kaže htio bi overclockat ovaj procesor na negdje 3,0 Ghz pa vas ja pitam dali se to može i kako (znam da se uđe u BIOS i to ali treba mi ono kao povisivanje onog fsb i toga)
Hvala unaprijed
Prvo si procitaj ovo http://forum.bug.hr/forum/topic/overclocking/overclocking-guide-pocetnike/6004.aspx?sort=asc&view=flat
A kao drugo moras imati neki dobar hladnjak za tu tvoju grijalicu od proca
Ne znam jel se to može uspoređivati,ali ja sam svojeg Celerona sa 2.2 clockal na max 2.72.Pod opterečenjem temp ne prelazi 55°
Ne znam jel se to može uspoređivati,ali ja sam svojeg Celerona sa 2.2 clockal na max 2.72.Pod opterečenjem temp ne prelazi 55°
Misliš.Moj je uspio do 2.8 i onda se stalno komp restartao.Bojim se dizati voltažu da nebi kaj skurio.
Prijatelj i ja smo ga digli na 3,2 ghz bez problema sa ručno rađenima vodenim hlađenjem (boca za biciklu,guma od mašine, bakrene cijevi,golf pumpa za staklo- naravno to sve nije dobro zavrsilo) ali P4 se može puno dizat...
Prijatelj i ja smo ga digli na 3,2 ghz bez problema sa ručno rađenima vodenim hlađenjem (boca za biciklu,guma od mašine, bakrene cijevi,golf pumpa za staklo- naravno to sve nije dobro zavrsilo) ali P4 se može puno dizat...
Baš ovaj 2,4 [mislim da je bio bez Hiper threading (neznam dali sam dobor napisa ali mislim na HT)]
Ali da u pravu si na temelju jednog iskustva se nemože dobit cijeli doživljaj...
HTT, Hyper-Threading Technology
HT, HyperTransport
To ti niko nemože reči kolko ga možeš clockat,,kad ti sistem neče proči neki test;npr prime 95,,ortox,,valjda je ortox,, kad ti radi stabilno je dobro,,kad ti se počne rušit znači da si pretjerao,,pazi na temperature,,ne iznad 65 stupnjeva,,makar i to nije poželjno