Overclockanje Pentium 4 2,4

poruka: 10
|
čitano: 1.583
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Overclockanje Pentium 4 2,4 Ghz

Dakle kao što naslov kaže htio bi overclockat ovaj procesor na negdje 3,0 Ghz pa vas ja pitam dali se to može i kako (znam da se uđe u BIOS i to ali treba mi ono kao povisivanje onog fsb i toga)

Hvala  unaprijed

KeepItRock'n'Roll

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Prvo si procitaj ovo    http://forum.bug.hr/forum/topic/overclocking/overclocking-guide-pocetnike/6004.aspx?sort=asc&view=flat

A kao drugo moras imati neki dobar hladnjak za tu tvoju grijalicu od procaNamigiva

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 0 hvala 0
17 godina

Ne znam jel se to može uspoređivati,ali ja sam svojeg Celerona sa 2.2 clockal na max 2.72.Pod opterečenjem temp ne prelazi 55°

http://media.goalunited.org/game/gfx/signatures/user/sig_018fcea4864849cf91a42c6edd9f37ee.jpg

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Overclockanje Pentium 4 2,4
Ad4pt3r kaže...

Ne znam jel se to može uspoređivati,ali ja sam svojeg Celerona sa 2.2 clockal na max 2.72.Pod opterečenjem temp ne prelazi 55°

nemože se uspoređivat jer P4 puno više grije od celerona.
Zašto si ga tolko malo digao?
Pa oni idu kolko znam ko mutavi.
C2D E8400@3.9ghz,Asus P5Q Deluxe,Mushkin Redline 2x2gb@1000mhz 5-5-5-15 Gigabyte radeon HD 3870,WD320gb+WD640gb-AAKS
17 godina

Misliš.Moj je uspio do 2.8 i onda se stalno komp restartao.Bojim se dizati voltažu da nebi kaj skurio.

http://media.goalunited.org/game/gfx/signatures/user/sig_018fcea4864849cf91a42c6edd9f37ee.jpg
16 godina
neaktivan

Prijatelj i ja smo ga digli na 3,2 ghz bez problema sa ručno rađenima vodenim hlađenjem (boca za biciklu,guma od mašine, bakrene cijevi,golf pumpa za staklo- naravno to sve nije dobro zavrsilo) ali P4 se može puno dizat...

Tikviči vladaju svijetom!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tale kaže...

Prijatelj i ja smo ga digli na 3,2 ghz bez problema sa ručno rađenima vodenim hlađenjem (boca za biciklu,guma od mašine, bakrene cijevi,golf pumpa za staklo- naravno to sve nije dobro zavrsilo) ali P4 se može puno dizat...

ovisi koji... ne mozes na temelju svog (ne)uspjelog pokusa rec da su svi dobri... nisu... griju se ko mutavi i tesko je dobit chip koji mozes ic preko 1 ghz.
16 godina
neaktivan

Baš ovaj 2,4 [mislim da je bio bez Hiper threading (neznam dali sam dobor napisa ali mislim na HT)]

Ali da u pravu si na temelju jednog iskustva se nemože dobit cijeli doživljaj...

Tikviči vladaju svijetom!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

HTT, Hyper-Threading Technology

HT, HyperTransport

16 godina
neaktivan

To ti niko nemože reči kolko ga možeš clockat,,kad ti sistem neče proči neki test;npr prime 95,,ortox,,valjda je ortox,, kad ti radi stabilno je dobro,,kad ti se počne rušit znači da si pretjerao,,pazi na temperature,,ne iznad 65 stupnjeva,,makar i to nije poželjno

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice