Kako smanjiti voltažu u BIOS-u?

poruka: 9
|
čitano: 4.456
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Molim vas za pomoć.Problem mog racunala su jako velike temperature pa su mi savjetovali da smanjim voltazu.Komp mi se gasio,restarto i neznam vise ni ja sta,pa bih vas molio za pomoc oko bios-a.Može li nekakav tutorial sa slikama Smijeh?

Anonimac Anonimni

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ako ne znaš kako se radi u BIOS-u

radije nemoj ništa

ako previše smanjiš voltažu PC će ti biti nestabilan

(nekontrolirano resetiranje)

Q6600 3,3Ghz Corsair Dominator 4X1gb 1100mhz XFX 8800GTS 512mb OC Sve 100% stabilno!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

A očisti ga od prašine i to temeljito.

92% tinejđera sluša turbo folk, pop ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock & metal glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kako smanjiti voltažu u BIOS-u?
kresimir.kralj kaže...

Molim vas za pomoć.Problem mog racunala su jako velike temperature pa su mi savjetovali da smanjim voltazu.Komp mi se gasio,restarto i neznam vise ni ja sta,pa bih vas molio za pomoc oko bios-a.Može li nekakav tutorial sa slikama Smijeh?

Niti pomisliti u BIOS.Kao što gornji post kaže očisti vent od prašine.A možda i kupi novi(bolji).A ako ni prije ništa nisi diral po BIOS-u tada je Vcore(Napon jezgre CPU-a) na tvorničkim postavkama i on sigurno nije razlog velikom zagrijavanju.
M.C
16 godina
neaktivan

Ako je BIOS na defaultnim postavkama NE dirati u napon ništa jer to neće pomoći ničemu!

Prvo počisti sve od prašine i razmisli o nekom boljem hlađenju, ako već dolazi do pregrijavanja!!

Ako sam ti pomogao svojim postom, slobodno klikni na gumb HVALA! :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Vidim da je tema aktivna pa ako može jedno pitanje : Clocko sam celerona iz 2.0ghz na 2.66ghz,a voltaža je 1.472 V kak je bila,a clockam ga sa stock hladnjakom jel to u redu ?

92% tinejdžera sluša turbofolk,ako si i ti među njima kopiraj si ovo u potpis. Zastava Yugo 89.g. alu felge,klima,CD i DVD player,nema zadnja sjedala (instalirani lcd monitori),prostor za kučište p
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Xbox360 Modder kaže...

Vidim da je tema aktivna pa ako može jedno pitanje : Clocko sam celerona iz 2.0ghz na 2.66ghz,a voltaža je 1.472 V kak je bila,a clockam ga sa stock hladnjakom jel to u redu ?

Možeš klokat ako ti je sistem stabilan,samo pazi kako ti idu temperature.Obično nije preporučeno da ti u loadu temperature idu preko 80 mada neki preferiraju i manje.Ako su temperature u redu onda sve okNamigiva
16 godina
neaktivan

Pogledaj kakve su ti temperature, ali ako nisi dizo voltažu nema razloga da temperature puno skoče...

16 godina
neaktivan
Xbox360 Modder kaže...

Ja sam svoga celerona (D 330) sa 2.66GHz digao na 3.82GHz sa stock coolerom, samo su temperature bile 55 idle i 75 load (sada ga hladi Gemin II S). Iako si ga ti malo clockao (660 Mhz), nemoraš se brinuti za temperature
Olympus E-3, ZD 12-60, Sigma 30mm f1.4, FL-50R, HLD-4
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.5.2009 17:08 (Oly_E3).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice