Dašta! Samo me zanima čime je hlađeno... Valjda je LN2. LUXX, jel možeš (ako nije problem) stavit neki bench sa stockom i na 5 GHz, pa da vidimo kakvi su rezultati.
5 GHz OC Club
- poruka: 1.161
- |
- čitano: 334.103
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
svaka cas razer....daj jos doguraj taj E8600 nekako....do 6GHz.....;)
hehe...znam ali to je jos samo 107MHz......;)
ali i ovo je super.....
svaka cas razer....daj jos doguraj taj E8600 nekako....do 6GHz.....;)
Hvala svima na pohvala. Sve u svoje vrijeme, bude palo i tih 6GHz uskoro, ne brinite se :)
Ovaj E8600 je pomalo čudan primjerak, sa 1.665v postiže 5.85GHz SuperPi 1M stabilno, i na istom naponu 5.7GHz 3D stabilno. Nije čak ni do zida, jer poteže na 650MHz FSB-a.
Isproban je na dvije ploče i ne mrda dalje od 5.89GHz. Šteta, s obzirom na to koliko mu treba napona za gore spomenute frekvencije.
luxx ti si nula za mene, ja sam svoj clocknuo s 1.8 na 1.8
svaka čast, aj još otvori 6 ghz club, pa 7 ghz i tako obaraj rekorde :)
Vidim ima tu ljudi koji sjede u sjeni sa svojim "reliktima" i samo cekaju pravi tren kada se pohvalit. Bravo decki. Imam prijedlog za otvaranje nove teme, naslov bi bio nesto poput " Ekstremno, ekstremnije, najekstremnije". Mogu ja otvorit tu temu, ali kad se trenutno nemam cime pohvalit osim ludosti s dremelom. U toj temi bi se postali rezultati clockanja. Ne bi se trebala otvarat tema svaki put . To bi i olaksalo odrzavanje cistoce foruma moderatorima.
Evo pošto sam postigao rezultat iznad 4 Ghz nesmijem više postat u 4Ghz Clubu
Procesor je: E8500 E0
Maticna:Asus P5Q-E
Memorija: Crucial Ballistix 2x1gb
Postignuti rezultat je 5040.5 Mhz
Hlađen je zracnim hlađenjem (Scythe Mugen 2) pa mu nisam htio dati više od 1.6V
Nije to još njegov max takt ali nije mi se više dalo veceras.
Bit ce još rezultata ne brinite
Max 24/7 takt do kojeg sam ga natjero sa bezopasnom voltažom za 45 nm procesore(1.3625V) je bio oko 4500 mhz i to stabilno.
Ima prilicno visoke skokove što ce tice voltaža.
Za stabilnih 4 ghz traži 1.272V i tako ostaje od 4.3ghz ali sve iznad naplacuje voltažom
Eto nadam se da ima još par kandidata za 5ghz da nebudem sam ovdje
jel može Intel Core 2 Quad, Q9650 overclokat na 5Ghz uz vodeno hlađenje
i u ostalom čestitam
omg svaka cast!!!!!!!! CESTITAM!!
Probajte nabavit neki E8700 pa da vidimo jel bi taj išo preko 6 GHz
cestitke i LUXX-u i Razeru na rezultatima
AWESOME 5ghz!!svaka cast luxx.moj proc nejde dalje od 3.0
Čestitam LUXX, ali da te pitam nešto; Pošto si imao 90% svih intelovi C2D procesora, zanima me jeli temperatura oko 55-60C kad igram previsoka?? Proc je E5200, BOX Cooler, nije clockan.
daj ajde
klokaj mi komp i gajba je tvoja
EDIT: novi avatar ...
baš sam majmun :D
Čestitam LUXX, ali da te pitam nešto; Pošto si imao 90% svih intelovi C2D procesora, zanima me jeli temperatura oko 55-60C kad igram previsoka?? Proc je E5200, BOX Cooler, nije clockan.
daj ajde
klokaj mi komp i gajba je tvoja
EDIT: novi avatar ...
baš sam majmun :D
Cestitke svima u 5GHz clubu, evo ja malo svrljao po netu i nasao nesto sto me iznenadilo
http://www.tomshardware.com/gallery/556849,0101-210175-0----jpg-.html
ovo je zaista extrem ali ima i lik iz norveske koji kaze da za to nije potrebno extremno hladjenje vec samo hladan zrak (-15) i vodeno hladenje, naime radiator za hladenje tekucine mu je u izvan kuce (brrr)
nice, možeš li reć koliko je to% ?
evo svjetskih rekorda:
http://valid.canardpc.com/records.php
ijako vjerujem da vas je velika većina ovo već vidjela
Gledam i cudim se . Meni to nikada nije uspjelo,svaka cast i mast covjece...
Evo mali update: