Evo nesto na brzinu http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2489794
4 GHz club
- poruka: 2.578
- |
- čitano: 566.850
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo jedno pitanje za vas klokere.
Kupio sam Noctua-u nh-d14 i imam phenoma 955, pa koliko bi otprilike s njom mogao naklokati ovaj procesor.Matična je gigabyte ga990xa-ud3
Kupio sam Noctua-u nh-d14 i imam phenoma 955, pa koliko bi otprilike s njom mogao naklokati ovaj procesor.Matična je gigabyte ga990xa-ud3
Ne preostaje ti nista nego da probas, nisu svi primjerci procesora isti.
Ma znam to da nije svaki primjerak isti, al eto ajmo reć da je neki prosječan primjerak, koliko bi mogao potegnuti.
Imaš odličan hladnjak i ploču, treba ti samo dobra volja i jedno popodne i sam ćeš saznati koliko. Garantiranih 4 GHz imaš !
A poigrat ću se pa ću vidjet kakav sam primjerak dobio.
A poigrat ću se pa ću vidjet kakav sam primjerak dobio.
Kada se poigras, javi rezultate ;)
Svakako.
Evo stiže u srijedu, znači do kraja tjedna bude stigao neki rezultat.
Hm, baš se pitam kako to !!! .
Novi rezultat
Novi rezultat
Odlično.
Zlatna sredina.
I ja sam se malo zaigrao sa svojim AMD procesorom... :)
Bila je potrebna velika voltaža da se postigne potpuna stabilnost, ali eto... radi. Stabilno.
Nije to previsok napon ako je P95 stabilan. Ovi drugi su sumnjivi prije nego je tvom visok napon.
Vidim svi šibate frekvencije procesora u nebesa a gdje su nestala klokanja i igranja s memorijom malo latencije dole ili dizanje frekvencije RAM-a i tako to,znam da je 4Ghz klub ali nisam vidio dugo vremena ni jednu valiadaciju a da se neko s memorijom ili cpu nb frekvencijom poigrao,u tome leže čari overklokanja.
Vidim svi šibate frekvencije procesora u nebesa a gdje su nestala klokanja i igranja s memorijom malo latencije dole ili dizanje frekvencije RAM-a i tako to,znam da je 4Ghz klub ali nisam vidio dugo vremena ni jednu valiadaciju a da se neko s memorijom ili cpu nb frekvencijom poigrao,u tome leže čari overklokanja.
Ne dobiješ NIŠTA od toga, možda koja sekunda u Frybenchu, ali ne znači apsolutno ništa.
Clockanjem memorije i zatezanjem latencija se ne dobije nista, ali se mnogo dobije podizanjem HT clocka.
Ja sam se malo igrao s memorijom cisto iz dosade, odnosno latencijama, koje idu na 8-8-8-22 sa 9-9-9-24, sto je skoro nista xD. Kada sam imao Patriot-ovu CL9 memoriju, isla je na 7-7-7-20 bez problema. Trenutno mi CPU radi na 4GHz, a CPU/NB na 2600MHz uz 1.23V.
CPU/NB na 2800MHz nece nikako :)
Pozdrav !
Clockanjem memorije i zatezanjem latencija se ne dobije nista, ali se mnogo dobije podizanjem HT clocka.
Gdje se najvise osjeti clockanje HT-a?
Gdje se najvise osjeti clockanje HT-a?
Osjeti se u svim stvarima gdje se intenzivno koristi CPU i RAM, pa tako i u CPU bound igrama.
Hm ako dobijem i 1% onda je to meni puno,jbga takav sam i gotovo,ali kod phenoma se dobije puno dizanjem cpu nb frekvencije a i poželjno je onda i memoriju zategnut(bolje zatezat kod amd-a nego frekvencije dizat) i vidi se u benchevima pomak.Pa radi benchanja se sve to i radi hahahaha,al sad ozbiljno dizanjem cpu nb frekvencije na 2600Mhz i zatezanjem latencije na 7-7-7-21 dobio sam vidljiv pomak u performansama što se tiče pkretanja nekih aplikacija i tako i recimo to da sam dobio nekih 4fps-a dizanjem cpu nb frekvencije u igrama tipa bc2-ka i sl.
Što se tiče HT, ajde malo mućnite glavom !! Samo po sebi dizanje HT-a ama baš ništa nedonosi nigdje. Kad se diže HT, dižu se razne frekvencije ali obično se onda one množiteljima spuste da ostane sve oko stock brzina a da clockaš CPU. Ako clockaš NB, RAM dizanjem HT-a onda dobiješ nekakav pomak ( mada je to potpuno zanemarivio ). Tako da se nedobije dizanjem HT-a ništa, nego se dobije dizanjem frekevencija koje se pak mogu dizati preko HT-a. Digni ti HT na 250, a ostalo sve sa množiteljima vrati na stock, imati ćeš identične performanse kao da ništa nisi radio !
Eh da se odma ugrizem za jezik nekad je bilo pravilo da amd nije volio RAM-e visoke frekvencije radi toga jer je cpu nb frekvencija bila večinom nedodirljiva(pa su se radi toga zatezale latencije da se ne diže takt memorije) na svojim taktovima što nije slučaj s novim pločama i procesorima pa se može klokat na više taktove pa ne kaska za višim taktovima RAM-a.Što se tiče HT klokanja igrao sam se s time prije dosta dugo vremena i radio neke bencheve i nisam baš neke rezultate postigao,čak sam i lošije scorove imao nego kad su bili na defaultu.
Jedna starija valiadacija
Kak se ono veli...Come on, join the club :) :
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2499323
Inače, ako se ne varam, trenutno imam najviše clockan i5 3570K na ovoj ploči (MSI Z77A-G43), na svijetu .
Svi drugi ne mogu iznad 4.4Ghz, vidio sam samo jednog da je uspio doć do 4.5Ghz, al nestabilno nakon pokretanja testa (Prime95, Linx...)
Danas ćemo probat na 4.8Ghz (iako se je već jednom smrzo na 4.8, al budem vidiu) .
A, ako prođe na 4.8, stabilno (ja samo gledam kad komp radi stabilno, to je onda za mene uspješan clock...Znači na ovih 4.7Ghz radi full stabilno)
Onda ćemo probat uć u onaj drugi klub :) (5Ghz)
ovo nije isitna, podizanjem ht clocka se ne dobije nista, nego sad podizanjem nb frkvencije se dobije puno..
uglavnom otici na bilo koji forum gdje raspravljaju o tome i vidjet ces
Na NB sam i mislio, moja greska.