Evo na 4Ghz sa 1.360v uskoro idemo sa nižim naponom ali naravno mora bit stabilan ko sad - http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2352596
4 GHz club
- poruka: 2.578
- |
- čitano: 567.054
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
i5 2500k na 4.5ghz, napon 1.256V. Probavat ću još niže, pa ćemo vidit. Za sad stabilno.
i5 2500k na 4.5ghz, napon 1.256V. Probavat ću još niže, pa ćemo vidit. Za sad stabilno.
teško da je stabilan za prime ili bf3.
teško da je stabilan za prime ili bf3.
Pustio sam prime za početak na 1h čist da dobim uvid jel stabilno ili ne i hoću ići dalje. Kad vidim da više nejde pustit ću na dulje vrijeme.
Ne moraš držat prime duzte od 1h , po meni je to pretjerivanje i klanje setupa, ako je 1h stabilan bit ce i 5h (sad postoje izuzetci da se nakon 5hi 43min nešto sruši..)
, uz to i BF3 je dobar tester sandya, zna ga rušit tamo gdje prime nece a ne koristi sve jezgre 100%.. ima i youtube pustiš par full hd filmica znaju srušit.. ugl nakon mjesec dana korištenja iste volzate i frekvencije znat ces šta je za tebe najbolje.. ako je tako onda imaš super primjerak, solidni primjerci trebaju 1.3V za 4.5Ghz
Dosad najbolji napon za moj procesor. 4.2GHz i 1.18V. Fuck Yea.
Vrlo dobar primjerak, samo ocekiva sam bolje temp za Noctuu. (nisu one previsoke, al ipak to je jako nizak napon...)
Vrlo dobar primjerak, samo ocekiva sam bolje temp za Noctuu. (nisu one previsoke, al ipak to je jako nizak napon...)
Toplo mi je u sobi, trebam očistiti malo ventove od prašine i staviti novu pastu. Prašina mi je najveći problem, svake sedmice sobu svoju usišem, komp rasklopim, sve fino uradim (mama se čudi). Prašina opet dođe za 5 dana u komp.
Toplo mi je u sobi, a trebam i očistiti malo ventove od prašine. Prašina mi je najveći problem, svake sedmice sobu svoju usišem, komp rasklopim, sve fino uradim (mama se čudi). Prašina opet dođe za 5 dana u komp.
Onda je ok. Jesi proba koliki ti je MAX multi za cpu? (max OC)
pomalo velike temperature za taj napon i taj hladnjak, koliko V ti treba za 4.5Ghz ? (ali to testiraj kad središ kako kazes prašinu i pastu)
A ja ga mislio vratiti jer se nije pokazao dobro sa stock coolerom. 98°C u loadu na 3.3 Ghz . Poslje Noctue sve se promijenilo.
Toplo mi je u sobi, a trebam i očistiti malo ventove od prašine. Prašina mi je najveći problem, svake sedmice sobu svoju usišem, komp rasklopim, sve fino uradim (mama se čudi). Prašina opet dođe za 5 dana u komp.
Onda je ok. Jesi proba koliki ti je MAX multi za cpu? (max OC)
Nisam još. Evo jedva sam večeras uhvatio malo vremena za igranje po BIOS-u.
Napon još smanjen na 1.168V. Nisam se nikad nadao da ću dobiti ovako dobar primjerak.
Temperatura je sada 52°C u loadu. Šta će biti poslje čišćenja vidjet ćemo.
Napon još smanjen na 1.168V. Nisam se nikad nadao da ću dobiti ovako dobar primjerak.
Imas odlicnu plocu, pokusaj udariti 5GHz i vidi koliko nisko moze napon, imas potencijalnu hladnu zvijer na 5GHz.
Imas odlicnu plocu, pokusaj udariti 5GHz i vidi koliko nisko moze napon, imas potencijalnu hladnu zvijer na 5GHz.
Još ću malo ovo ispolirat i spremit u profil. 4.2 GHz mi je optimalno za svakodnevni rad. Kasnije ću malo dignuti za potrebe kakvih bencheva i da vidim max takt. Vidjet ćemo šta bude . . .
Evo clockao sam na 4.0 GHz, evo validacija http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2371713 i taman kad je završila validacija izbacilo je eror u prime-u i zaustavilo test sad me zanima zašto dobivam eror? Na slici se vidi da su temperature ok i napon sam stavio na 1.45v
Evo clockao sam na 4.0 GHz, evo validacija http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2371713 i taman kad je završila validacija izbacilo je eror u prime-u i zaustavilo test sad me zanima zašto dobivam eror? Na slici se vidi da su temperature ok i napon sam stavio na 1.45v
Vjerojatno imas jako los primjerak.
Na slici se nevidi ništa ( uplodaj je u punom formatu na Pohrana ), a ruši se zato što nije zapisano u kamenu da svi na svakoj ploči moraju radit na 4.0Ghz. Ili treba više naponona, ili bolju ploču ili je loša serija.
Evo podigao sam sad napon na 1.475 i ostavio na 4.0 GHz i prošao je prime bez greške, znači da je napon problem, sad me samo zanima ako tako ostavim za 24/7 rad dali će biti kakvih problema jer temperature ne prelazi 60 stupnjeva.?
A evo i prethodna slika.. http://www.pohrani.com/f/z/uH/4SDjru5w/amd-phenom-ii-x4-965-40-.png
Evo podigao sam sad napon na 1.475 i ostavio na 4.0 GHz i prošao je prime bez greške, znači da je napon problem, sad me samo zanima ako tako ostavim za 24/7 rad dali će biti kakvih problema jer temperature ne prelazi 60 stupnjeva.?
A evo i prethodna slika.. http://www.pohrani.com/f/z/uH/4SDjru5w/amd-phenom-ii-x4-965-40-.png
Problema nece biti ali ti se ne isplati, radije stavi 1,38V i 3.8GHZ.
Ok, onda ću ga spustit na 3.8 pa neka tako bude.
Pronadi max stabilni takt do nekih 1,4V i drzi ga kao takvoga.
Evo spustio sam na 3.8 GHz i napon stavio na 1.4v pa ću još spuštati napon dok bude stabilan pa javim rezultate.
Vidiš da ti radi na 1.44V u loadu, a ne na 1.475V. To je standardni drop u full loadu. Za temperature provjeri u AIDA 64 ili Everestu, jel neznam jel ti CPU temperatura 56C ili 70C. Kod mog FX-a je TMPIN2 CPU temp,a sudeći da imaš istu ploču, trebao bi biti i kod tebe. Taj Mugen nije dovoljan baš za P95 sa 1.44V jel je već na rubu ( nehladi ništa bolje od gaie, u biti hladi lošije ).
Jer imaš staru verziju CPU-Z
Evo mojeg na 4.4 ghz...Zanima me zašto ne mogu prebaciti valdizaciju??? Pa sam morao ovako
Ide li s nižim naponom?
BTW trebaš minimalno 1.59v CPU-Z.
Evo mojeg na 4.4 ghz...Zanima me zašto ne mogu prebaciti valdizaciju??? Pa sam morao ovako
Neš ne štima pod My PC ima 975 a ovdje je 980 i još je stari cpu-z izgleda da je trolo
Neš ne štima pod My PC ima 975 a ovdje je 980 i još je stari cpu-z izgleda da je trolo
Neznam, zna se nekad i CPU-Z zblesirat pa svašta pokazuje...
Evo 3.8 GHz. Napon u biosu namješten na 1.4v. http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2371834
Temperature sad ne prelaze u hw monitoru 56 stupnjeva, u everestu je prikazivalo max 55 stupnjeva, tako da ona TMPIN2 kod mene nije za procesor izgleda jer ipak nebi bila tolika razlika u temperaturama.