Zubobolja Hitno

poruka: 32
|
čitano: 32.689
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Zubobolja Hitno

Ovako zub me "pravo"boli  vec 2 dana.No kak se to sve dogodilo iso sam prije par mj busit taj zub jel je ima malu rupicu i ok.Zubarka mi je stavila lijek no nakon 2-3 dana jeo sam cokoladu i paf puce zub.U zubu sad kuda ima neka krasta sta vec unutra a oko normalan zub.

Eh sad zanima me ako ga sutra odem izvadit ocu u srijedu moc na zupanijsko iz atletike.Skakat cu vis tj bit cu u dvorani sto vi mislite

I da btw bio sam lekadol i ketanol od ketanola prode ali boli opet malo bio zaspao i kad se probudih {#}

Zan klo van dam
17 godina
Re: Zubobolja Hitno
mad9dog kaže...

Ovako zub me "pravo"boli  vec 2 dana.No kak se to sve dogodilo iso sam prije par mj busit taj zub jel je ima malu rupicu i ok.Zubarka mi je stavila lijek no nakon 2-3 dana jeo sam cokoladu i paf puce zub.U zubu sad kuda ima neka krasta sta vec unutra a oko normalan zub.

Eh sad zanima me ako ga sutra odem izvadit ocu u srijedu moc na zupanijsko iz atletike.Skakat cu vis tj bit cu u dvorani sto vi mislite

I da btw bio sam lekadol i ketanol od ketanola prode ali boli opet malo bio zaspao i kad se probudih {#}

Mislim da si bio blago neodgovoran što nisi odmah išao do zubara nakon puknuća, sad si dobio gnojnu upalu korjena iliti granulom.
To se rješava vađenjem živca i čišćenjem, nemora ti se nužno izvaditi zub. Hoćeš li biti sposoban za natjecanje, ovisi o situaciji.
analgetici neće zatući bakterije i gnojenje, moraš zubaru.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
14 godina
Zubobolja Hitno

Pa najbolje da pitas zubaricu nego tu na forumu kako god okrenes moras zubarici jel ce te onda na natjecanju zub bolit.

Peace!
15 godina
neaktivan
overhaul kaže...
mad9dog kaže...

Mislim da si bio blago neodgovoran što nisi odmah išao do zubara nakon puknuća, sad si dobio gnojnu upalu korjena iliti granulom.
To se rješava vađenjem živca i čišćenjem, nemora ti se nužno izvaditi zub. Hoćeš li biti sposoban za natjecanje, ovisi o situaciji.

vadenje živca uuu nikad to nisam radio sigurno negdje boli :/

btw citam sada na netu vadenje zivca kaze otvorit zub da stavi lijek a men puko cijeli zub malo ga ostalo?

oce mi odma vadit zivac ili?

Zan klo van dam
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.4.2013 23:38 (mad9dog).
17 godina
mad9dog kaže...
overhaul kaže...
mad9dog kaže...

vadenje živca uuu nikad to nisam radio sigurno negdje boli :/

btw citam sada na netu vadenje zivca kaze otvorit zub da stavi lijek a men puko cijeli zub malo ga ostalo?

oce mi odma vadit zivac ili?

Ne boli, jer ti daju injekciju. Ja sam razbio nešto zuba prilikom saobraćajke (kresnuo me na biciklu auto s leđa,
pa mi pukao volan zbog kojeg sam obljubio asfalt), pa se jedan tako otvoren upalio i oke sređeno i sanirano. 
Sve je to za ljude.
No, kako je rečeno, hajde ti stručnjaku, to se ne čeka, jer zarasti neće.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.4.2013 1:39 (overhaul).
17 godina
neaktivan
mad9dog kaže...
Skakat cu vis tj bit cu u dvorani sto vi mislite

Zagrizi komad čokolade prije skoka u vis i shebat ćeš i Bubku.

World Championships: 7, GP started: 308, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,566
15 godina
protjeran

Mućkaj deci rakije u ustima dok ne umrtviš živac, pa ispljuni (ili progutaj, još bolje).

From all the things I lost, I miss my mind the most...
12 godina
neaktivan
Uf... kod zivca bas i nema pomoci bez dobre droge.. dobar je ovaj savjet sa rakijom... :) kresni bar pol litre pa vidi
13 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Mućkaj deci rakije u ustima dok ne umrtviš živac, pa ispljuni (ili progutaj, još bolje).

Pravo seljački {#} možda je tako i bolje , samo nemoj kombinirat ovaj savjet s ketanolom {#} 

i ne brini za bolove , poslije inekcije nećeš osjećat pol face a ne samo zub 

I hate doing things !!! Things suck !!!
15 godina
protjeran
pinelynx kaže...
Uf... kod zivca bas i nema pomoci bez dobre droge.. dobar je ovaj savjet sa rakijom... :) kresni bar pol litre pa vidi

Al onda ne skače u vis, nego pliva u dalj! {#}

13 godina
neaktivan
Zubobolja Hitno
uzmes litru rakije kod zubara malo ti popijes malo zubar i vjeruj nikoga nece bolit :D
salu na stranu bjezi kod zubara sto prije mozes .... nemoj se zezat s tim nije to mala stvar ipak trebas sa necime zvakat hranu i grickat zenske :))
15 godina
protjeran

A oće od rakije proći doping test? {#}

EDIT: Oće - travarica! {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.4.2013 2:20 (Don Kihoty).
12 godina
neaktivan
Ma moze i kombinacija sa ketanolom... samo neka neide prema svjetlosti... :D
15 godina
protjeran
pinelynx kaže...
Ma moze i kombinacija sa ketanolom... samo neka neide prema svjetlosti... :D

Ma neka kombinira i provjeri koja je kombinacija za njega najbolja!

Kao pionir može letjeti do neba!

o7

15 godina
Zubobolja Hitno
Odi kod zubara. Tablete i alkohol će samo privremeno ublažiti bolove.

Kada se izvadi živac, zub postaje lomljiv i promjeni boju.
Ako zubar zna svoj posao, to nebi trebalo boljeti jer se prije vađenja živac umrtvi.
http://www.youtube.com/watch?v=wTzMhtVX-NA
15 godina
neaktivan
Zubobolja Hitno

Narucen za cetvrtak stavlja mi ljek da mi se umrtvi zivac :(

Zan klo van dam
13 godina
neaktivan
mad9dog kaže...

Narucen za cetvrtak stavlja mi ljek da mi se umrtvi zivac :(

to znači da će ga pokušat popravit , a to znači da će te bolit još neko vrijeme {#}

I hate doing things !!! Things suck !!!
13 godina
Zubobolja Hitno

Prije tri dana osjetio sam laganu zubobolju,odmah sam otisao zubaru koji mi je "popravio" taj zub!

Popravio sam stavio pod navodnike,jer mi je nakon njegovoga popravka stanje bilo jos gore i zub je poceo đavoljski boliti!

Bol je neizdrziva i od obicne zubobolje preslo je na pulsiranje sinusa i ljeve strane nosa!

Opet sam otisao zubaru koji izbušio zub (da mi olaksa bol) i dao mi je antibiotike,te mi rekao da se zub mora vaditi!

Busenje zuba nije pomoglo,nego je jos gore plus jos sto sam poceo šmrkati a šmrkalj mi ima okus na hrđu!

Nisam namjerno šmrkao nego mi sam smrkalj ide u grlo!

Uglavnom katastrofa,vikend je i naravno da zubar ne radi,pijem antibiotike i ljekove protiv boli,koji nazalost traju kratko i ne smiju se puno trositi.

Cudi me zasto prilokom prvoga popravka zubar nije stavio "ljek"

Cudi me zasto hoce vaditi zub koji je "zdrav" tj. ima samo malu rupicu od karijesa,pa zar se to ne moze zakrpati?

Cudi me sta je taj okus hrđe (gnoj)?

12 godina
Zubobolja Hitno

imate sad aplikaciju da vam poprave zube netrebate uopce ici kod zubara pa nije to sveto pismo

iToothSelfFix radi super ali samo na iOS 

17 godina
GSP kaže...

imate sad aplikaciju da vam poprave zube netrebate uopce ici kod zubara pa nije to sveto pismo

iToothSelfFix radi super ali samo na iOS 

Uf, eto novog featurea iPhone 7ice 

Kad čovjek pomisli da više nemaju šta ugradit u te telefone, Apple te uvijek iznenadi 

11 godina
neaktivan
Milka30 kaže...

Prije tri dana osjetio sam laganu zubobolju,odmah sam otisao zubaru koji mi je "popravio" taj zub!

Popravio sam stavio pod navodnike,jer mi je nakon njegovoga popravka stanje bilo jos gore i zub je poceo đavoljski boliti!

...

Po ovome šta si napisao imaš upalu sinusa...e sad dal je do upale došlo od zuba ili je te zub boli od upale sinusa to je pitanje. Koji zub je u pitanju?

Ukoliko je u pitanju očnjak ili predkutnjak vrlo je lako moguće da te zub boli od sinusa i rupica nema direktne veze (ja bi si najradije iščupala lijevi predkutnjak papagajkama kad mi se upale sinusi). 

Okus hrđe je dosta čest i kod zubobolja i kod infekcije gornjih dišnih puteva.

Come out, come out wherever you are. So lost in your sea. Give in, give in for my touch. For my taste for my lust
13 godina
ddarknessfairyy kaže...

Po ovome šta si napisao imaš upalu sinusa...e sad dal je do upale došlo od zuba ili je te zub boli od upale sinusa to je pitanje. Koji zub je u pitanju?

Ukoliko je u pitanju očnjak ili predkutnjak vrlo je lako moguće da te zub boli od sinusa i rupica nema direktne veze (ja bi si najradije iščupala lijevi predkutnjak papagajkama kad mi se upale sinusi). 

Okus hrđe je dosta čest i kod zubobolja i kod infekcije gornjih dišnih puteva.

U pitanju je gornji ljevi kutnjak,odmah do umnjaka!

Bol je gotovo pa neizdrživa,proteze se od toga zuba,uz nos okolo oka,sve do ljeve gornje strane nosa!Danas sam dobio "gratis" da me boli ljevo oko i lagano nateknuce ispod oka!

Anitibiotike sam popio vise od pola,nista ne popusta,stovise jos je gore.Od Četvrtka imam vručicu i drhtavicu,koja ne popusta,ono lagano katastrofa!

Isao sam na hitnu,no tamo su mi rekli da nemaju stomatologa i da ne mogu mi nista,ali su mi preporucili Brufen u granulama,koji je jako dobar,umrtvi me par sati!

Uglavnom sutra idem svome stomatologu i necu izaci iz ordinacije dok nesta ne rijesi!

Najvise mi je zao toga zuba,koji je zaista zdrav i on kaze da ga mora vaditi?

Uredno perem zube i redovno odlazim kod zubara,zar je moguce da se zub u cc mjesec dana (zadnja kontrola zubi) toliko pokvari da mu nema popravka?

Hvala carice!

9 godina
neaktivan
Zubobolja Hitno

Da ne otvaram novu temu, kamo da najbolje odem u VZ-u?

11 godina
neaktivan
Zubobolja Hitno

Najtopliji savjet: nemoj vaditi živac nego liječi zub. Kad ti izvadi živac taj zub je mrtav - doslovno.

Njima je lakše izvadit živac jer se ti manje koprcaš, tebe manje boli, ali onda u ustima imaš mrtav zub

koji dugoročno može uzrokovati razne komplikacije (ne mora, ali zašto ne bi imao normalan, zdrav, prokrvljen

zub - s tim živcem ode ti kompletan krvotok koji ti je do tada hranio zub). Samo inzistiraj da ti pukne

dobru dozu anestetika i vozi.

Ne znam kakva bi to bila frka da se zub baš cijeli mora vaditi osim ako je kompletan truo, inače se primjenjuje

root canal procedura pri čemu ti u više susreta liječi i čisti zubne kanaliće. Inače, ja sam jedan takav liječio valjda

9 mjeseci, zubarica ni dan danas ne može vjerovati da smo uspjeli i hvali se okolo s tim, bilo je totalna tlaka ali zub

je tu, zdrav i prpošan:)

Svaki zub se može liječiti bez vađenja živca ako ti na tome inzistiraš, a nećeš požaliti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.11.2015 8:38 (Yo Momma).
13 godina
neaktivan
Yo Momma kaže...

Najtopliji savjet: nemoj vaditi živac nego liječi zub. Kad ti izvadi živac taj zub je mrtav - doslovno.

Njima je lakše izvadit živac jer se ti manje koprcaš, tebe manje boli, ali onda u ustima imaš mrtav zub

koji dugoročno može uzrokovati razne komplikacije (ne mora, ali zašto ne bi imao normalan, zdrav, prokrvljen

zub - s tim živcem ode ti kompletan krvotok koji ti je do tada hranio zub). Samo inzistiraj da ti pukne

dobru dozu anestetika i vozi.

Ne znam kakva bi to bila frka da se zub baš cijeli mora vaditi osim ako je kompletan truo, inače se primjenjuje

root canal procedura pri čemu ti u više susreta liječi i čisti zubne kanaliće. Inače, ja sam jedan takav liječio valjda

9 mjeseci, zubarica ni dan danas ne može vjerovati da smo uspjeli i hvali se okolo s tim, bilo je totalna tlaka ali zub

je tu, zdrav i prpošan:)

Svaki zub se može liječiti bez vađenja živca ako ti na tome inzistiraš, a nećeš požaliti.

Root canal je vađenje živca, a ne liječenje... Tako da u gornjem dijelu govoris protiv toga a u donjem hvalis. Ocito da je vađenje zivca ilitiga root canal dobra stvar. Mozda sam te krivo razumio, u tom slucaju se ispricavam.

Ako sam ti pomogao, stisni HVALA.
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.11.2015 14:32 (Nije nego).
9 godina
neaktivan
Zubobolja Hitno

Imam slicni slucaj.

Dakle, bolio me zub, pa onda mi ga čistili i stavili lijek, koji mi je stalno otpao.. nakon par dana mi stavili plombu i sad je oke, al mi je "okvir" zuba sad u stanju da se kvari.. bojim se da ne ostane samo plomba a okvir "otpadne".. radi se umnjaku :( Kaj da radim da smanjim bol il štetu? ujedno dal mi netko mozes reci dal netko ide kdo dentolaba u Zg, cuo sam da radi dobre zubne proteze, pa da odem se zapišem...

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.6.2016 10:27 (Darko11Novak).
9 godina
odjavljen

Ti nista ali dobar zubar bi vec mogao nesto napraviti...

9 godina
neaktivan

tek za 2 tjedna sam narucen, do onda poludim :O Moram si sredit boju zuba ujedno o.O

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.6.2016 12:27 (Darko11Novak).
10 godina
odjavljen
Darko11Novak kaže...

tek za 2 tjedna sam narucen, do onda poludim :O

idi kod privatnog jbg

Battlelog: Glavas_ZG
16 godina
Darko11Novak kaže...

tek za 2 tjedna sam narucen, do onda poludim :O

Kakve veze ima šta si naručen za 2 tjedna, u slučaju da zub boli ili imaš nekih problema ideš prije zakazanog roka.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice