Zanima me jel se moze gdi kod nas kupiti ili nabaviti nesto slicno ovome ili naruciti u nekoj firmi da oni tu uvezu
http://www.dealextreme.com/p/360000g-3800mw-802-11g-b-54mbps-usb-2-0-wifi-wireless-network-adapter-81266
USB wireless network adapter
- poruka: 23
- |
- čitano: 4.639
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Šta nitko nezna ???
Ovakvu antenu vjerojatno možeš naći na njuškalu, iako mislim da možeš naći puno boljih antena.
Koliko daleko uopšte kaniš usmjeravati ovu antenu, jer ona okrugla antena ti je za usmjeravanje.
ma na njuskalu mozes nac samo neke 10 ili 16 db rijetko koja je 20 db a ova je 36 db tak da je to jako dobro za signal...ma okrenuo bih ju prema centru grada da lovi signal
Koliko sam ja vidio ta antena nije od 36dbi već se sastoji od dvije od 9dbi koje nisu usmjerene i od jedne usmjerene od 9dbi. Ta antena ima domet koliko i jedna od 9 dbi samo bi imao jači link quality. Dok nisam kupio yagi antenu i sam sam koristio jednu od 9 dbi. Na kraju krajeva antena koja ima 36dbi po mojoj procjeni koštala bi preko 600kn bez adaptera.
Moja preporuka ti je Air Live 1700USB jedan je od jačih adaptera s antenom od 9dbi, podržava BackTrack, a može se naći pojeftino na njuškalu.
Našao sam antenu kakvu si htio na njuškalu:
http://m.njuskalo.hr/wireless-wlan/kasens-660000n-3000mw-36dbi-oglas-3113788
Malo sam promašio u procjeni onih antenica. Adapter nije loš ali je dosta skup.
gle 50 E nije tako preskupo ako je antena kvalitetna da moze uloviti dobar signal a meni sad treba antena da moze uloviti signal na 2 km tako da nezelim kupovati sad ovu antenu sad onu i na kraju potrositi 500 e i nemas nista od svega toga ..zelim kupiti nesto sta ce raditi a to kolko vidim je to kaj trebam ili se varam mozda u svemu tome
da za 300 kn kupim tu antenu i kabel i jos bar 300-400 kn moram dat za neki modem dobar jer ovo sve sta daju operateri to nevalja ni bogu ni vragu tak da ni nema takvog prikljucka za antenu ni nista
za 300 kupiš tu vanjsku antenu i za još 300 kupiš AirLive WL-1700 koi sam ti već predložio i wireless veza 2km bez problema
sta ce ti modem ako trazis da se spajas na udaljenost od 2km
treba ti kartica i ona antena i kabel koji sam ti vec linkao.
znaci ukopcas karticu u komp maknes malu antenu i stavis kabel od 10metara i na drugi kraj kabela spojis antenu koju ces bubnuti vani na krov ili balkon itd. i ljepo hvataj kaj zazelis
pardon, nisam bio pažljivo pročitao ti si pričao o modemu, modem bi trebao da biti isto malo jači i nema problema veza će raditi
(onaj odgovor gore zanemari)
drago mi je ako sam pomogao
a na šta bi se trebo spojiti ako nema modem????
pa dal imas wifi modem na koji se zelis spojiti?
pa wifi modemi kostaju u oglasu po 100kn.
naravno da koštaju oni koji nisu ni za kurc. , za dobar signal neigra samo antena ulogu bitno je i na kakav se modem spajaš
300 kn za antenu, 300 kn modem i kable 100 kn to je 700 kn a to mi je previse dat..jeftinije mi je ta antena jer nemam tolko love za na bacanje
uzmi obican modem preko oglasa za 100kn i 350 kn za kabel i antenu.
i probaj dal radi.netreba tebi neznam kakav modem kad je antena jaka tako da nebi trebao imati problema.
ako ne zelis kupiti modem posudi od frenda na pol sata i probaj dal hvata
problem je i posuditi kad nitko kraj mene nema takve modeme svi koji imaju net imaju ove srot modeme...heh prek oglasnika mores kupiti svasta pogotovo za 100 kn i kakve sam srece dobit cu g.... a ne modem
treba ti obican router koji dobijes uz tcom iskon optima itd
to znaci oni najveci srot router sa wifi antenom i to je to i probas dal hvata grid antena signale routera
ja ti mogu garantirati da će signala biti, ali tek nakon što dobro usmjeriš antenu i neće ti biti bog zna kakva brzina
i kak na obicni modem onda spojiti takvu antenu ?? inace obicne antene na modemima imaju zicu koja je spojena na plocu od modema preko sitnog konektora kolko znam....
a gle brzina i ovak i onak nemoze bit ko i kad je modem u kuci pa si spojen zicno ili bezicno na njega a signala bi trebalo bit dosta kvalitetan
na modemu odašiljaš wireless mrežu , a svojom antenom se na nju spojiš..........
antenu spojiš na adapter ili wifi karticu.............
dobro usmjeriš i bez komplikacija imaš mrežu...........