Svejedno,čak i da je bio sarkastičan,ono moje i dalje vrijedi.
Da, ali je u pitanju topla voda i kompletno si promašio bit onoga na što je evgenij replicirao - jadikovanje kako su klinci danas zatupljeni, kako su prije bili bla bla...
Svejedno,čak i da je bio sarkastičan,ono moje i dalje vrijedi.
Da, ali je u pitanju topla voda i kompletno si promašio bit onoga na što je evgenij replicirao - jadikovanje kako su klinci danas zatupljeni, kako su prije bili bla bla...
Premda je istina da se zahvaljujući obilnim informacijama,prosječan čovjek i može izgubiti ,ne bih se složio da su starije generacije informiranije/inteligentnije,whatever.
Što se Onjeginvog posta tiče,ja sam se osvrnuo na njegovu izjavu da je znanje ugrađeno u čovjeka.Sad,on je mogao biti sarkastičan,ali poznajem dosta ljudi koji zbilja misle da su rođeni znalci,stoga je moja replika zvučala kako je zvučala.
Btw, ja sam jedan od onih koji žive da bi jeli, u svakom slučaju ne jedem da bi živio - sunce ne dolazi u obzir, eventualno ako ima okus mlade janjetine.
nekako okrutno... ja obožavam sarmu (s mesom), tripice, gulaš... mmmmm, odustao sam radi okrutnosti, ostao na ribi a i to ću ukinuti, kad je riječ o apetitu vs. industriji užasa i patnje, biram zanemariti apetit prema životinjama
Osobno ne vjerujem u nikakve teorije zavjere. Ali da... smatram da su današnja djeca puno više bezidejna i tupava nego što su prije bila. Donekle zbog toga što mislim da jednostavno više nemaju prostora da samostalno razmišljaju o problemu nego su uvijek povezanim s nekim i ovise o drugima, bilo putem mobitela ili interneta. Ne djeluje prema vlastitoj logici te uči iz tuđeg iskustva, tj. iz slike koju oblikuju mediji tipa ovaj forum i ova diskusija ovdje i onda prema tome oblikuju svoje razmišaljanje i kreću u život s tamo nećijim stavom rekla/kazala koji je generaliziran misleći da su popilu svu pamet svijeta, prije toga nije bilo. Tj. onaj dio o ovisnosti o drugome[prije si mogo dat djetetu komad drveta i našlo bi način da napravi nešto korisno], ne ovaj s pameću... Uglavnom, previše istomišljenjika ne donosi nikakvom napretku, koliko god vas rekli mir savršen, rješenje će se uvijek prije naći ako se ima konkurencija.
Mislim da ne možeš biti više u krivu. Olakšan pristup informacijama daje pogled iz različitih perspektiva; o pojedincu ovisi kako će procesirati informacije koje primi, neovisno bio rođen 60ih ili 90ih.
Stvarna činjenica je da su tuke (i tukci, da budem spolno ravnopravan) uvijek postojali, samo što njihove ekspresije više ne odlaze u vjetar, nego ostaju upečačene u nekom kutku interneta.
nekako okrutno... ja obožavam sarmu (s mesom), tripice, gulaš... mmmmm, odustao sam radi okrutnosti, ostao na ribi a i to ću ukinuti, kad je riječ o apetitu vs. industriji užasa i patnje, biram zanemariti apetit prema životinjama
Well, šta da ti rečem - nisam jedan jedan od onih koji žderu meso al se prave nevješti oko toga kako je ono došlo na tanjur, ko klinca su me vukli po raznoraznim ''klanjima'' i tako jbg; i nemam grižnju savjesti kada jedem meso, bit će da sam hladnokrvni gad :P
Well, šta da ti rečem - nisam jedan jedan od onih koji žderu meso al se prave nevješti oko toga kako je ono došlo na tanjur, ko klinca su me vukli po raznoraznim ''klanjima'' i tako jbg; i nemam grižnju savjesti kada jedem meso, bit će da sam hladnokrvni gad :P
Znam da je to ružno, te životinje što mi uzgajamo uvijek dobivaju hranu, sigurne su od predatora, pažene, vakcinisane... Njima se to sigurno ne sviđa.
No u svemu tome postoji problem. Kako odučiti lavove da jedu meso?
kad već pričamo... ja sam krenuo s bojkotom donaldsa pa konzervirane, ala mesni doručak, pašteta, kobaje, suhomesnato, parizer, mortadele... ono u jednom hamburgeru meso sto različitih krava, pa šta treba ubiti sto krava da bi ja pojeo jedan hamburger, no way, prije sunce neće izaći nego da još jednom i sjednem u donalds (←simbol kretenizma IMO) a kamo li nešto naručim
sigurne su od predatora
lol
kad već pričamo... ja sam krenuo s bojkotom donaldsa pa konzervirane, ala mesni doručak, pašteta, kobaje, suhomesnato, parizer, mortadele... ono u jednom hamburgeru meso sto različitih krava, pa šta treba ubiti sto krava da bi ja pojeo jedan hamburger, no way, prije sunce neće izaći nego da još jednom i sjednem u donalds (←simbol kretenizma IMO) a kamo li nešto naručim
U hamburgeru i svim ostalim prerađevinama je otpad od prerade ,najmanje je tu mesa. U klaonicama se kolju na stotine krava dnevno ,ako nisi znao.
U hamburgerima iz McDonaldsa je i barem 25% soje ,koja je u većini slučajeva GMO.
Evo ga, teorije zavjere.
Pa gdje ode meso ljudi?
U Mekdonaldsu su kosti i soja, u pašteti su kosti, u kobasici kosti? Ispade da se silno meso baca da bi ja jeo kosti.
I da, Sizgoreo, neće firma koja nahrani 100 miliona ljudi dnevno paziti da netko dobije meso od jedne krave, a netko od druge. Vjerujem da svaki put za ručak ne paziš da li u salatu stavljaš 2 paradajza s iste stabljike.
I genetska modifikacija je napredak, shvatite to više i gotovo.
U hamburgeru i svim ostalim prerađevinama je otpad od prerade ,najmanje je tu mesa. U klaonicama se kolju na stotine krava dnevno ,ako nisi znao.
U hamburgerima iz McDonaldsa je i barem 25% soje ,koja je u većini slučajeva GMO.
je, nisam znao, baš ti hvala
ja neću jesti, problem?
za paradajz se ne brinem, možda bih se i brinuo kad bi solarna joga funkcionirala, za sada ne 
manje štete FTW
Znam da je to ružno, te životinje što mi uzgajamo uvijek dobivaju hranu, sigurne su od predatora, pažene, vakcinisane... Njima se to sigurno ne sviđa.
No u svemu tome postoji problem. Kako odučiti lavove da jedu meso?
Lavovi su odavno na svojem pravom putu i tak če ostat,
oko njih ne moraš filozofirat bez potrebe oni budu klopali meseko dok nas ne udari meteorit ili dok sami sebe ne uništimo.Sve ove životinje koje mi uzgajamo i trpamo u sebe, kak se oni osječaju u raznim kavezima i slično farme jer praktički osječaju sve isto ko i ljudi manje više i to je to.

Ko još nije pogledal nek odgleda, ovaj odličan dokumentarac(ima i hrvatske titlove) kojeg mnogi nisu mogli niti odgledat do kraja zbog samog sadržaja kaj drugo.
je, nisam znao, baš ti hvala
LOL, on je info dobio od direktora McDonaldsa, a ti ne jedeš meso zbog okrutnosti.
Kad gazelu zakolje lav nakon bjesomučne trke i stotine otkucaja srca od straha da spasi glavi, to je gazela koja umire sretna, ali kad kravu upuca pištoljem mesar, to je tužna krava.

LOL, on je info dobio od direktora McDonaldsa, a ti ne jedeš meso zbog okrutnosti.
ne, u klaonicama se kolje 53 krave točno, naravno i ponosim se time
A daj molim te. Kao da riba ne osjeca bol. Da vidis kako zubatac place kad ga bacis na gradele. Neki kazu da i stabla osjecaju bol. Da mogu komunicirati (da one Deusove sekvoje sto ih oh pila motorkom mogu komunicirati, odnosno kad se pojavi Deus sva stabla u njegovoj blizini promjene "metabolizam"). Oces onda odustat od jedenja biljaka? A zurenje u sunce. Mislis da one atome vodika ne boli bit na onoj temperaturi na Suncu? Ej...
Exactly...
To si pametno napravio, ali ne radi ideala vec radi svog vlastitog zdravlja. Dok sam bio mladji uvjek mi je bio drazi fast food, sendvic i neko smece na brzinu. Sto idem stariji to mi je drazi kuhani obrok. A kad su mi starci govorili da je to tako reko sam im da su ludi :)
¨...
Sadisto!
trolaš me opet?
gazela je evoluirala u tom staništu i prilagođena da tamo živi i nosi se s okruženjem, krava nije stvorena da jede mesnokoštano brašno i da živi u uvjetima krajnje okrutnosti intenzivnog stočarstva
govorimo o kvaliteti života?

Kad gazelu zakolje lav nakon bjesomučne trke i stotine otkucaja srca od straha da spasi glavi, to je gazela koja umire sretna, ali kad kravu upuca pištoljem mesar, to je tužna krava.

Dovoljno je pročitati sadržaj pakiranja smrznutih hamburgera u dućanu. Možda u McDonaldsu omjeri i začini nisu isti ,ali sve je to tu negdje. 
Ughh, ja ne mogu niti jaja kupiti na placu, kamoli meso iz super marketa :SS. Kad probaš domaće jaje nema više natrag.
A daj molim te. Kao da riba ne osjeca bol. Da vidis kako zubatac place kad ga bacis na gradele. Neki kazu da i stabla osjecaju bol. Da mogu komunicirati (da one Deusove sekvoje sto ih oh pila motorkom mogu komunicirati, odnosno kad se pojavi Deus sva stabla u njegovoj blizini promjene "metabolizam"). Oces onda odustat od jedenja biljaka? A zurenje u sunce. Mislis da one atome vodika ne boli bit na onoj temperaturi na Suncu? Ej...
To si pametno napravio, ali ne radi ideala vec radi svog vlastitog zdravlja. Ja dok sam bio mladji uvjek mi je bio drazi fast food, sendvic i neko smece na brzinu. Sto idem stariji to mi je drazi kuhani obrok. A kad su mi starci govorili da je to tako reko sam im da su ludi :)
riba koju jedem živi slobodna u moru i s njom imam puno manje problema nego sa pilićem u kavezu purisa ili koga već, životinje osjećaju bol i patnju dok se to za biljke nije ustanovilo, nemaju živce
moja je odluka da izazivam što manje nesreće drugima koji posljedice mojih postupaka mogu osjetiti kroz vlastitu patnju
Gazella se odlično nosi s okruženjem hijena vidim; prilagodila se time da joj se koža lako odvaja od kostiju pa hijene, kad otmu hranu gepardu, nemaju puno brige kod razvrstavanja pozicije mesa i sl.
A kak znaš da nije riba iz uzgoja?
@sizgoreo... ma ok. Samo... ja sam u svojim meditacijama skuzio da necu zivjeti vjecno i da sekiranja oko nekih stvari koje ne mogu promijeniti nemaju smisla.
A kak znaš da nije riba iz uzgoja?
On samo direktno s koče uzima, u 5 ujutro kad pristane, prije onih lovatora iz restorana.
@sizgo ne trolam te, nego mi je sva ta briga za "lagodan život krava" komična.
da živiš u rijeci i da si svako malo na ribarnici znao bi...
enaf, na trolerske ulete više neću odgovarati pa ako očekujete odgovor molim smisleno i pametno pitanje
tnakir, apsolutno poštujem tvoju odluku
, bez ikakvog sarkazma (da ne bude zabune)
A nemoj se ljutit ,to je samo malo provociranja ,no hard feelings. 
Činjenica jeste i ostaje ,da ljudski organizam treba bjelančevine životinjskog porijekla za pravilno funkcioniranje - pitaj bilo kojeg (školovanog) nutricionista.
Činjenica jeste i ostaje ,da ljudski organizam treba bjelančevine životinjskog porijekla za pravilno funkcioniranje - pitaj bilo kojeg (školovanog) nutricionista.
činjenica je da još nisam probao biti dugoročno bez mesa ribe pa ti ne mogu iz iskustva ništa reći, ali je i činjenica da vegani isto normalno funkcioniraju, barem nisam čuo da je netko od njih nenormalno funkcionirao radi prehrane... pa sad što je tu je
Masakr na predstavljanju novog Batman filma
Meni je osobno fascinatno što je on legalno dobio oružje i municiju.
činjenica je da još nisam probao biti dugoročno bez mesa ribe pa ti ne mogu iz iskustva ništa reći, ali je i činjenica da vegani isto normalno funkcioniraju, barem nisam čuo da je netko od njih nenormalno funkcionirao radi prehrane... pa sad što je tu je
Gle ,samo ti izvoli ,budi vegan. Vidjet ćemo koliko ćeš dugo.
I informiraj se - sve je u redu ako si zdrav ,međutim ,imaš li neku kroničnu bolest i piješ li bilo kakve lijekove ,i sami vegani to ne preporučuju.