Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 8.982.002
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Što očekujete od vlade? Humanitarnu organizaciju?

Pa naravno da tu vladu sačinjavaju sami kriminalci,i ubojice..

Mene ne čudi sva ta halabuka vezana uz Čačića. 

Poznavanje pravih ljudi,kvalitetne veze,i ina pomagala čine svoje.

Kako je krenulo,on će se još i vratiti na svoj položaj..

Do you know who ate all the doughnuts?
17 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
captain_soap_McTawish kaže...
thedream kaže...

Kako smo i rekli nebrojeno puta, bar trezveniji od nas, galamđiji je nesreća najmanji problem u političkom djelovanju. Znaš ti ko sam ja..{#}

Stvarno je nevjerojatno da netko tako bezobrazan i bahat može biti na čelu vlade!

S ovim se ne slažem. Mislim da Čačić treba dati ostavku nakon ove presude, ali ne zbog toga što je bezobrazam i bahat.

Nečija osobnost je nebitna za obnašanje dužnosti u vladi. Ili bismo mogli onda arbitrarno zahtijevati da u vladi sudjeluju samo flegmatici, s tlakom ispod 120/80, koji govore s blago slavonskim akcentom i znaju se lijepo odijevati. 

Ne možeš zahtijevati točno određenu osobnost od drugih ljudi, ali možeš zahtijevati etičnost. To nije isto.

This space for rent!
17 godina
Cave Johnson kaže...

Što očekujete od vlade? Humanitarnu organizaciju?

Pa naravno da tu vladu sačinjavaju sami kriminalci,i ubojice..

Mene ne čudi sva ta halabuka vezana uz Čačića. 

Poznavanje pravih ljudi,kvalitetne veze,i ina pomagala čine svoje.

Kako je krenulo,on će se još i vratiti na svoj položaj..

A tko su to "kriminalci i ubojice" u ovoj vladi i po čemu bi to bilo normalno? Koliko ja vidim, nema niti jedan kriminalac ni ubojica u ovoj vladi.

Također, Čačić nije nigdje ni otišao sa svog položaja, tako da se nema čemu vratiti.

This space for rent!
15 godina
neaktivan

Mislim da je izvršio pritisak na Holy da odstupi zbog svojeg propusta i molbe mail-om da sirotinja ostane na poslu, a u isto vrijeme je Škrlecu i sam izričito naredio sličnu stvar, da bezpogovorno izvršava njegove želje i pozdrave uz - znaš ti tko sam ja?

Za to ne da treba letiti iz Vlade, nego kroz prozor. Svoju nezamjenjivost može onda demonstrirati uspješnim vođenjem Coninga kao i do sada.

Ukoliko se ovaj iskaz i optužba pokaže istinitom - mortus je, tri Milanovića ga neće spasiti. Građanima ga je ionako preko glave, mr.strankaodjedanipoposto si je malo previše uzeo za pravo, i kako sam rekao - vrlo uspješno od prezimena gradi kult, a stvarnost je da iza prezimena Čačić stoji samo bahati galamđija koji gura projekte koji mu pašu osobnoj preferenciji a oponente i nezavisne eksperte iz tih područja naziva budalama.

Vidjet ćemo tko će zadnji ispasti budala. I ne - ne treba dati ostavku zbog nesreće, ne slažem se s tobom Drago. Može, iz moralnih razloga, ali ne treba, jer po meni - moralni razlozi nisu obligatorni, tj. obvezujući po nikoga, već stvar osobnih ili stranačkih, koalicijskih itd principa. Ali zbog ovoga sa Škrlecom treba jer se radi o izravnoj zloporabi političke funkcije odnosno pokušaju pritiska na kadrovsku politiku podređenih vladinih tijela. Dao Bog pa taj tip bude ustrajan da ga pokopa.

Činjenica da je ubio dvoje ljudi i da je shitty driver je u konačnici samo uteg na njegovoj duši, i malo mi znači kao glasaču što jedan takav blesan s tog aspekta sjedi u Vladi. Nek se sam koprca s tim, nek javnost zabavlja uvjetima o odlascima, presudama itd., iako ja osobno takav pritisak ne bih mogao podnijeti i smetao bi me u obavljanju takve odgovorne dužnosti i pozicije.

No da na visoke pozicije pokušava ugurati svoje HNS-ovce, to je = HDZ, a to nećemo. Za to nismo glasali, bar ja nisam. Na stranu sada što da ovo nije javno ovako procurilo, i ovaj Škrlec otišao pa mu sad vraća, mi o tome ne bi pojma imali. I dalje bi mislili da se takvo što ne događa u novoj Vladi.

Idemo testirati tu famoznu Vladinu ljestvicu, tj. onaj prag koji je Milanović oko Holy uspješno izgradio, šta kažeš? Koja je razlika maila od Holy, i Čačićeve naredbe Škrlecu? Pitanje za 1 000 000 kn. U stilu vjerojatno, Holy moli, galamđija - galami.

Tvrdi da se Čačić na njega izvikao: "Je l' ti znaš tko sam ja? Znaš li ti tko sam ja? Ja sam prvi potpredsjednik Vlade i tvoje nije da misliš, nego da izvršavaš moje naredbe!"

Faith divides us. Death unites us.
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.7.2012 13:52 (thedream).
17 godina
odjavljen

Ova vlada i drzava je na rubu ocaja, i zanimljivo je gledati cijelokupni kadar u saboru i shvatiti da nitko nije sposoban voditi drzavu, sve je puno primtivaca i pokvarenjaka.

I da se izvrsi drzavni udar na postojecu vladu, opet bi dosle seljacine.

http://isvijet.com.hr
16 godina
Drago kaže...

S ovim se ne slažem. Mislim da Čačić treba dati ostavku nakon ove presude, ali ne zbog toga što je bezobrazam i bahat.

Nečija osobnost je nebitna za obnašanje dužnosti u vladi. Ili bismo mogli onda arbitrarno zahtijevati da u vladi sudjeluju samo flegmatici, s tlakom ispod 120/80, koji govore s blago slavonskim akcentom i znaju se lijepo odijevati. 

Ne možeš zahtijevati točno određenu osobnost od drugih ljudi, ali možeš zahtijevati etičnost. To nije isto.

Malo sam se zanio pa sam napisao post bez ikakva razmisljanja. Hvala na pomoci.

Twitter- @capttawish Linux/GNU live forever.
15 godina
Drago kaže...

Upravo tako ali zar se ne slažeš da bi se na Čačiću trebao primjeniti Holy poučak, ako vlada želi zadržati vjerodostojnost.

Nadam se da se svi sjećate pokušaja namještanja Ferenčaka (prvomoćno osuđenog) na poziciju u JANAF-u. Znači da prvi potpredsjednik smatra da je on kadrovik za radna mjesta u domeni države (državna poduzeća i državna uprava), njega se mora slušati jer on ima viziju kako HR izvući iz dreka. To može samo s provjerenim kadrovima. Žarko želim da ovo ljeto pjevuši:

Stručnjak za odmaganje...
15 godina
neaktivan

Sve dok ne bude jasnih,preciznih i nedvosmislenih odredbi koja su to političke a koje nepolitičke/nestranačke/stručne pozicije u polugama vlasti imat ćemo uhljebljena,pritiske i guranja svojih kadrova di se god bude moglo,jer "pravi kadar na pravom mjestu" znači moć i utjecaj.

Kad bude potpuno određeno koja su radna mjesta političke naravi i koja se gube gubitkom izbora (kao u "zapadnim" demokracijama) stvari će biti puno jasnije i transparentnije.

Ono što mene čudi je moć koju HNS stvarno ima u koaliciji,koja je neproporcionalna političkoj snazi te stranke. Taj HNS,da samostalno izlazi na izbore,jedva bi prešao prag,osvojio bi koji mandat u sjevernoj Hrvatskoj i vjerovatno u Zagrebu.

Bears, Beets, Battlestar galactica!
16 godina
neaktivan

Ma ne, tehnokratska vlada nista ne valja... uf!!!

http://www.bug.hr/forum/post/komentari-it-vijesti/higgsov-bozon-napokon-ulovljen/3001251.aspx

Pardon na uletu, ali onaj koji ne zna sto je to 'pojacalo' ajde, mozes mu i oprostiti jer makar pita. Ovaj dosao s njive i prosipa pamet.

Da sam ja na vlasti, ovakvi uleti bi se smatrali vrijedjanjem zdrave inteligencije u istom smislu kako se vrijedja religiozni osjecaj... i bili zakonom zabranjeni!

Ajme, daj netko na Skypeu nek otvori grupu, idemo se ozbiljno dogovoriti oko tog space shuttlea i kolonizacijskog modula... radit cu besplatno samo da dobijem imigracijsko mjesto...

Its been so long, I've lost my taste.... Say angel come... Say lick my face...
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.7.2012 17:42 (Deus ex machina).
16 godina
neaktivan

...baš sam dosadan sa tim Čačićem...{#}

...kaos...
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.7.2012 18:33 (Jurra).
15 godina
neaktivan

Tehnokratska vlada je kao ideja dobra ali u praksi mislim da u svom čistom primjeru nigdje nije provedena,osim možda u extremno kriznim situacijama (tipa Vlada naconalnog jedinstva). Mislim da se zadnji puta spominjala kao mogućnost u Grčkoj,ali je otpala zbog njihove extremno konfuzne političko/gospodarske situacije.

U principu takva vlada je i u konfliktu sa osnovnim demokratskim principima,jer mi biramo naše predstavnike/političke stranke da preuzmu odgovornost i vode državu.

Ono što ne biramo ili nebi trebali birati je totalni raspašoj,grabež i podijela funkcija nakon osvajanja izbora. Trebalo bi se znati,OK,dobili smo izbore,postavljamo ministre,pomoćnike,državne tajnike,načelnike po ministarstvima,čelnike raznoraznih agencija itd,a ne da se sa svakom promjenom vlasti kompletna struktura i srednje i niže rangiranih ljudi u državnoj upravi mjenja,rotira,unapređuje/degradira,premješta po nepostojećim kriterijima.

I nakraju dobiješ državnu upravu koja funkcionira od izbora do izbora,bez ikakvog kontinuiteta,nagrađivanja izvrsnih,kažnjavanja loših pa se onda čudimo inertnosti/nefunkcionalnosti takvog sustava,a on umnogome služi političkim strankama kao mjesto uhljebljenja podobnih,od čistačice do načelnika. Bez obzira na vlast,nema tu HDZ,SDP,HNS,tu su svi isti. Mogao bi vam dati mali milijun konkretnih primjera koje osobno znam,al nepotrebno,sve je jasno i bez toga.

Bears, Beets, Battlestar galactica!
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.7.2012 18:02 (DwightSchrute).
16 godina
neaktivan
DwightSchrute kaže...

Prvo, hvala na trudu i kulturnom odgovoru, no ja sam iskreno samo emotivno ispalio glup post kao reakciju na, well, glupost. Glupost radja glupost, ocito :-D

Vec su mi prije dokazali nabrzaka da tehnokratska vlada ne bi nikako funkcionirala, jer se uvijek izrodi neka politika, tako da mi ne preostaje drugo nego da sanjarim o nekom divnom super-inteligentnom diktatoru :-)

Stvar je u tome da sam se zakacio za tehnokraciju cisto zbog ove misli, kopiram odlomak iz Jurrinog clanka:

"I u tome se, mislim, krije istinska opasnost. Neće nas upropastiti arogancija sposobnih. Ako nas išta zakopa, zakopat će nas populizam neznalica i mediokriteta."

Takodjer, jos jedan odlican paragraf:

"Dijelom je tomu uzrok subjektivan. Gnušam se hajki i nepogrešivo znam da, kad god se rulja oko nečega tako raspali, to mora biti pogrešno."

Nego, jedna stvar meni ne ide u glavu: odbijam misliti da je svaki politicar isti. Jednostavno mi nema nikakve logike.

Pa onda ako slijedim tu svoju logiku (da nisu svi isti), onda se pitam kako to da oni koji makar djelomicno razmisljaju altruisticno, nikako ne uspijevaju provesti svoje altruisticne ideje dalje? Je li to zbog toga jer novac/moc pokvari svakog, ili zato jer je politika isprepletena pogresnim odlukama da cak i ako zelis napraviti dobro - ne mozes...

Ili tipicna conspiracy paranoia, na vlasti su kriminalci a politicari su samo lutke pa cak i ako su altruisticni, nemaju bas pravo govora osim ako ne zele dovesti sebe i svoje bliznje u opasnost alla Pukanic...

Its been so long, I've lost my taste.... Say angel come... Say lick my face...
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.7.2012 18:11 (Deus ex machina).
17 godina
neaktivan

Kratko ću se referirati na članak.

Tomić ovdje također radi hajku, ali ovdje na na one koji također počinju hajku.

Neargumentirano i totalno subjektivno proziva nečiju nergumentiranost i subjektivnost.

Glavni i jedini argument pro Čačić mu je toliko loš da ga slobodno mogu nazvati glupim.

Autocesta?

Autocesta plačena kompletno iz proračuna države je nejjednostavniji projekt kojeg možeš izvršiti.

Platiš građevinare i oni obave posao. Da je sudjelovao u projektiranju zbog čega se značajno uštedjelo ili da je osobno primjenio neka revolucionarna rješenja pohvala bi imala uporište.

Ali stavljanja potpisa na projekt kojem je jedino bitno osigurati sredstva iz proračuna nije otkrivanje Higgsovog Bozona, ili pribavljanje investicije veće od 2 milijuna kuna - što je u Hrvatskoj jednako teško. Također ultranesposobna i imbecilno glupa (po svim novinsko forumaškim izjavama) Sanaderova Vlada taj je projekt ipak, čak i krađi usprkos, privela kraju.

Nadalje, na temelju Čaćićeve Autoceste, Lesara naziva bezveznjakom, bez ijednog argumenta osim pozivanja na stručnost i populističku komunikaciju.

Zanemaruje činjenicu da Lesar nje iamo ovlasti i moći prenjeti svoje riječi u djela dok Čačić to već ima po drugi puta. Neuspješno kao i prvi put.

Kasnije budem dulje elaborirao.

Every mistake I've ever made Has been rehashed and then replayed As I got lost along the way
13 godina
protjeran

E da,meni stigla danas putovnica.

Boze cuvaj Hrvatsku,odo ja u Njemacku.

17 godina
neaktivan
Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.7.2012 0:14 (boxer).
13 godina
neaktivan
boxer kaže...

Ja tako zamišljam sve Izraelce.

Idu okolo i mlate druge narode.

13 godina
Onjegin kaže...
boxer kaže...

Ja tako zamišljam sve Izraelce.

Idu okolo i mlate druge narode.

Sad će to Iranci brzinski rješiti {#}

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
13 godina
neaktivan
pr0n_addict kaže...

Sad će to Iranci brzinski rješiti {#}

I Izrael ima atomsku bombu, ali im to opet ne daje dovoljno hrabrosti da priznaju da je imaju.

17 godina
odjavljen

Ne znam jel' se spominjalo, ali ovo mi je super:

•• prvo mjesto na državnom natjecanju: 4 boda

•• drugo mjesto na državnom natjecanju: 3 boda

•• treće mjesto na državnom natjecanju: 2 boda

•• prvi, drugi ili treći na županijskom natjecanju: 1 bod

•• za nastup na državnom Lidranu: 1 bod

•• za pohađanje najmanje četiri razreda plesne ili glazbene škole (uz OŠ): 2 boda

•• za učenje klasičnog jezika u osnovnoj školi: 2 boda

•• kandidati sa zdravstvenim teškoćama, teškoćama u učenju i problemima u ponašanju: 3 boda

•• kandidati s teškoćama uvjetovanim odgojnim, socijalnim, ekonomskim, kulturnim i jezičnim čimbenicima: 2 boda

Dođe čovjeku da se zapita...

17 godina
Tonči kaže...

Ne znam jel' se spominjalo, ali ovo mi je super:

•• prvo mjesto na državnom natjecanju: 4 boda

•• drugo mjesto na državnom natjecanju: 3 boda

•• treće mjesto na državnom natjecanju: 2 boda

•• prvi, drugi ili treći na županijskom natjecanju: 1 bod

•• za nastup na državnom Lidranu: 1 bod

•• za pohađanje najmanje četiri razreda plesne ili glazbene škole (uz OŠ): 2 boda

•• za učenje klasičnog jezika u osnovnoj školi: 2 boda

•• kandidati sa zdravstvenim teškoćama, teškoćama u učenju i problemima u ponašanju: 3 boda

•• kandidati s teškoćama uvjetovanim odgojnim, socijalnim, ekonomskim, kulturnim i jezičnim čimbenicima: 2 boda

Dođe čovjeku da se zapita...

I ćaćin PTSP.....

I'm Afraid of Americans
16 godina
odjavljen

Ali za natjecanja važi da se državna boduju za sve škole, a županijska samo za predmet od upisa. Znači ako si prvi iz tehničkog na županijskom, a ideš u gimnaziju...žao nam je.

Kak bi definirao ŠIRE?, Frend: Bočno dulje (c) Highway Star
15 godina
neaktivan

Zvuči kao Eurosong; Alergija = 3 boda!

Ništa, svi po uputnice obiteljskom liječniku i moliti na pozitivnu reakciju djeteta na pelud itd. {#} morbidnostima nikad kraja. Iako je težim slučajevima (cca. 1-2% valjda takvih predanih zahtjeva) zaista preteško normalno funkcionirati, kao i djeci astmatičarima, sa napadajima itd.

Faith divides us. Death unites us.
13 godina
neaktivan

Djeci s astmom je teško.

Moj prijatelj je ima, potrošimo mu onaj inhalator za veliki odmor.

17 godina
Onjegin kaže...
Moj prijatelj je ima, potrošimo mu onaj inhalator za veliki odmor.

Drogci.

Gledam te!
15 godina

Evo i Čačića kako vozi.

16 godina
neaktivan

Šprajc o Čačiću. Dobro štivo

http://bigblog.tportal.hr/spranja

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
14 godina
protjeran

Znate koji je problem našeg društva? To što se previše zamarmo političarima. Oni imaju moć samo u našim glavama, dok je tako ne očekujte da će išta ići na bolje.

17 godina
neaktivan
Tawals kaže...

Znate koji je problem našeg društva? To što se previše zamarmo političarima. Oni imaju moć samo u našim glavama, dok je tako ne očekujte da će išta ići na bolje.

Jooooj, vidi šta si sad napravio, nakon par mjeseci morao sam iz izać iz uspješnog lurkinga samo da napišem da pišeš svašta! Moć samo u našim glavama??? Ko je onda donio odluku da u startu dajem preko pol plaće državi, pa onda od onog što mi ostane uzmu još 25% svaki put kad nešto kupim, osim ako je to benzin, auto ili nešto drugo na što nabiju još malo trošarina? Ili bilo koji drugi zakon, propis, regulu, zaduženje koje će valjda čukununuci otplaćivati, i da li će kanta za smeće ispred zgrade imati poklopac koji se otvara ručno ili nožno? U mojoj glavi... da... i novčaniku i mom školovanju i poslu i gledanju televizije, kuhanju energetski najneučkovitijeg ručka u Europi. Da samo u našim glavama... okani se ti masonsko-iluminati-Tom Cruise foruma.

Sad idem nazad u rupu iz koje sam dogmizao

iddqd
17 godina
moderator
badmad kaže...

Jooooj, vidi šta si sad napravio, Moć samo u našim glavama??? U mojoj glavi... da... i novčaniku i mom školovanju i poslu i gledanju televizije, kuhanju energetski najneučkovitijeg ručka u Europi. Da samo u našim glavama...

14 godina
protjeran

Pa gledaj, oni mogu donjeti odluke kakve god... ti im svojim nepoduzimanjem ničega potičeš da donose odluke koje će ići na još veću štetu. Neznam je li sam samo ja to primjetio(velika je vjerovatnost da nisam), ali što je neki narod manje stoka sitnog zuba bolje se i živi, bez obzira na koliko izvora nafte, ruda, vode i neznam čega sve. Iskreno se nadam da nismo toliko s*****i da si dopustimo da nam unuci i čukununuci otplaćuju dugove, ali igra je tako postavljena da će nas velika većina nažalost, imati dugove. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice