Ovaj forum je dosadan bez ove teme :)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja sam mislio da je tema izbrisana jer su nisam nigdje mogao naći...
I šta ima nema kod nas i u svijetu novoga?
Ja sam mislio da je tema izbrisana jer su nisam nigdje mogao naći...
I šta ima nema kod nas i u svijetu novoga?
Sve po starom, svaki dan novi porez i nova afera. Rusi se brče, amerikanci kenjkaju. Same old same old...
Kako šta ima? Pa izišli smo iz recesije i krize, cvjeta nam cvijeće sve u 16. (hint: došlo proljeće i lijepo vrijeme).
- Novoga, nema ništa, idemo (neki) iz gorega u još gore, pitam se dokle možemo doći tako.
Posao cvate. Radi se laganini a zarađuje puno. Skijaška sezona je završila, lagano se okrećemo ljetnim turističkim aranžmanima. Sad je prioritet prošetati shoppinzima i odabrati proljetnu garderobu pa se ležerno zavaliti i proučavati ponudu zapadne američke obale, azurne obale itd. Treba negdje potrošit novac.
šta napravit s narkomanima koji svoje pse,tj. pse veličine prosječnog konja puštaju da šetaju za njima i po gradu bez povodca?mali rođo se igra vani,a ja bio u kući na laptopu i odjednom čujem vrisak i lavež,ja uzeo pušku i izletio vani jer sam mislio da je nekom glava u torbi,kad ono potukla se 2 psa,sreća pa je rođo snalažljiv,pa se sakrio iza kante....inače su ti narkomani kod nas problemi jer ih ima minimalno 20-tak i bazu su našli 200m od moje kuće...policija ne vjerujem da bi išta napravila,koliko znam,pse bez povodca kontroliraju komunalni redari,a kod nas se mozes posrat na sred puta,i nitko ti nista ne bi napravio.....
I policija smije naplatiti kaznu za šetnju s psom bez povodca.
Kako šta ima? Pa izišli smo iz recesije i krize, cvjeta nam cvijeće sve u 16. (hint: došlo proljeće i lijepo vrijeme).
Pa da sve je super jel ne može bolje, došlo je prolječe s njime eto krpelja pa i alergija na razne cvjetiče. Ali to nije sve sad imamo i napasne japanske komarce, i onda možemo slobodno uživat skupa sa skoro 400 000 ljudi na burzi a ovaj drugi link ne treba nit komenirat fučkaj ga sad.
Treči link nek te podsjeti da si porezni obveznik, pa eto šta češ još morat uplatit na račun Kordiča zahvaljujuči odlično obavljenom poslu hrvatske države.
Četvrti link je onako bonus nek se nađe..................................................................hm.

Mogu pokušati, svakako.
Čudi me da za držanje pasa ne izdaju neku licencu ala vozački.
Pazi, pas je pas, svaki pas pod krivim vlasnikom može biti opasan, a generalnim zakonom da pas viši/širi/teži od janjca mora imat brnjicu/elektrošoker/navigaciju je debilizam.
Pas je vrsta koja ovisi skroz o čovjeku (prva "gmo" vrsta ikad) i nije "korekno" prema psu da ga gazda handri ko golfa dvojku.
Jest utopijski, jer kad razmaženko oće psa mami je lakše kupit psa nego s djetetom provest deset minuta, ili umjesto da posjeti babu od 107 godina jeftinije je instalirat Kavkaškog ovčara od 78 konja, pardon, kila, koji lavežom golica loše baždarene Richter mjerke, ali ak nemoš imat krokodila neznam što ljudima dozvoljavaju da te jadne pse razvlače kak im prdne. Svaki taj pas ima čeljust za zdrobit ne samo osteoporoznu kost i reć da je jedan pas zbog 3cm visine "opasniji" je glupo. Ali nije mi licenca u điru zbog opsanosti prema ljudima već zbog odnosa prema psu. Iako ni jedan toy dog (ovi što ih štakor potjera) realno nemože napravit štetu, svejedno su najviše zlostavljani od vlasnika (nepravilnim odgojem).
Nije rotvajler - doberman ništa "opasniji" od labradora ili pudla. Sve ovisi o gazdi i njegovom znanju/vještini. Također i za kastraciju. Ako ne misliš prijaviti "rasplodnog" nerasta i imat obrt, izvoli kastrirat psa. (A ne da štence nalazim po kantama za smeće jer se vlaniku neda kastrirat kuju).
Našeg (djevojkin pas) labradora može šetat djete predškolske dobi i neće se mrdnut centimetar ispred vodiča imo lajnu ili ne. Da mi netko naplati kaznu zbog povodca (mada se 99% šeta po poljima i šumi ili uz plažu kad nema nikoga) bi ga lagano stero. Dresiralo ga se par dana s povodcem i nakon toga je lajna jednostavno nepotrebna.
Tako da bi trebalo opalit kaznu za još dosta toga, a ne samo zbog lajne.
Samo sam naveo da "smiju" a ne da moraš platiti.
Osobnu im svakako moraš pokazati ako je zatraže, dobiješ kući kaznu a ti onda radi kako hoćeš. :)
Našeg (djevojkin pas) labradora može šetat djete predškolske dobi i neće se mrdnut centimetar ispred vodiča imo lajnu ili ne. Da mi netko naplati kaznu zbog povodca (mada se 99% šeta po poljima i šumi ili uz plažu kad nema nikoga) bi ga lagano stero. Dresiralo ga se par dana s povodcem i nakon toga je lajna jednostavno nepotrebna.
Tako da bi trebalo opalit kaznu za još dosta toga, a ne samo zbog lajne.
Generalno se slažem s prvim dijelom tvoga posta, no što se tiče Labradora; jednostavno ih ne moraš dresirati.
Privrženi su vlasniku, vole druge ljude, ne napadaju druge pse, no braniti se znaju ako zatreba.
Takav im je genetski/genetički kod.
Još u životu nisam čuo da je Labrador napao neku osobu, pa makar i gricnuo za guzu.
http://dnevnik.hr/vijesti/zanimljivosti/hvala-ti-hrvatska-svi-ce-biti-cjepljeni---329487.html
(Naravno, top komentari su o zavjerama, GMO-u, kontroli populacije...)
Koje je vaše mišljenje o svemu ovome?
http://dnevnik.hr/vijesti/zanimljivosti/hvala-ti-hrvatska-svi-ce-biti-cjepljeni---329487.html
(Naravno, top komentari su o zavjerama, GMO-u, kontroli populacije...)
Koje je vaše mišljenje o svemu ovome?
Jedan od pametnijih zakona.
Nema cjepiva koje skodi to vam svima valjda mora biti jasno. Jer u svakom cjepivu je neaktivan soj bakterije ili protiv cega se vec daje. To je tek dovoljno da tijelo covjeka napravi imunosne registre da ako ikada dode u susret s njima moze prepoznat, napast i unistit.
A to sta neki briju o teorijama zavjere, eksperimente i ostale gamadi neka drzi za sebe i svoju glavu. Jer da nije bilo cjepiva, ginuli bi od boginja, djecija paraliza bi bila svakodnevnica. Cjepljenjem je iskorjenjena Difterija, Pertusis i donekle uklonjen Tetanus i stvoren imunitet na njega.
Zato ja sve one roditelje koji nedaju cjepit bi dao zarazit jednom od ovih gore pa da vidimo kako se nece cjepit.
Dragi roditelji, izborite za svoja prava i prava svoje djece, ovo prisilno trovanje djece metalima i njihovih slabih organizama pod prisilom nema nikakvog smisla niti veze sa ljudskim pravima. Nitko vas nema pravo prisiljavati na to jer danas sutra kad vase dijete razvije poremecaje zivcanog sustava i mozga ti koji su vam prodali cjepivo ce samo slegnuti ramenima i reci javite se centru za AUTIZAM. A terapije kojima se to stanje tretira su apsolutno nedostupne u RH, a one koje jesu dostupne dijete ceka na red na njih mjesecima i samo Vam opet ti isti koji su vam cijepili dijete okrenu ledja i kazu zao nam je ali mozete dobiti maksimalno 4 terapije mjesecno sto je nista za dijete koje je oboljelo od poremecaja u razvoju.
Jedan od zescih komentara sta sam procitao u zadnjih par godina, ovakve treba zakonom zabranit i dopustit da se ubije. Jer, pazi, AUTIZAM dobijes od cjepiva. Eto, tu je kraj naseg mentalnog stanja, nas svi truju, svi lazu, kradu, varaju... jedino smo mi hebeno pametni.
Privrženi su vlasniku, vole druge ljude, ne napadaju druge pse, no braniti se znaju ako zatreba.
Takav im je genetski/genetički kod.
Još u životu nisam čuo da je Labrador napao neku osobu, pa makar i gricnuo za guzu.
Upravo tako. Labovi su fakat ok. Nisu opasni ali izgledaju "veliko" i znam srest ljude koje se "pristojno distanciraju" kad vide da je pas bez povodca. Naravno, doživio sam i da me žene verbalno napadnu jer "šta ja šetam takovog psa bez lanca".
Ali da se netreba dresirat.. pa netreba se ni jedan pas dresirat (za ljubimca jel) već im treba dat pravilan odgoj (prilagođeno pasmini ofc). Pas se svaki dan šeta kolko treba, pravilno ga se hrani, svaki dan isti rituali.. pogotovo radni psi tipa labradori koji bez "zadaće" postanu histerični ili predebeli. (Susjeda ima labradoricu od valjda 50 kila).
Ne kažem da treba biti doktor nauka, al osnove bi svi pesoljupci trebali znat prije nego si uzmu psa. I zbog sigurnosti ljudi i zbog sigurnosti pasa.
Osobnu im svakako moraš pokazati ako je zatraže, dobiješ kući kaznu a ti onda radi kako hoćeš. :)
Neću im pokazati osobnu.
Neću im pokazati osobnu.
Zašto ne?
Neću im pokazati osobnu.
Ako kažeš; "neću vam pokazati osobnu" smiju te privesti u Policijsku stanicu, gdje te neće tući, već će te verbalno izmaltretirati da ćeš je na kraju pokazati, vjeruj mi. A, ako kažeš; "nemam je pri sebi" ispišu ti kaznu, svakako si ti na gubitku.
Neću im pokazati osobnu.
Zašto ne?
Ne identificiram se sa dokumentima izdanim od strane države. Formalno niti pravno ne spadam u sustav zvan Republika Hrvatska, onaj lik na osobnoj iskaznici mogu biti samo ako želim ili ne biti ako ne želim.
Neću im pokazati osobnu.
Ako kažeš; "neću vam pokazati osobnu" smiju te privesti u Policijsku stanicu, gdje te neće tući, već će te verbalno izmaltretirati da ćeš je na kraju pokazati, vjeruj mi. A, ako kažeš; "nemam je pri sebi" ispišu ti kaznu, svakako si ti na gubitku.
To otmica, a i moguće verbalno nasilje, za što ih mogu tužiti, MUP ne stoji iza njih.
To otmica, a i moguće verbalno nasilje, za što ih mogu tužiti, MUP ne stoji iza njih.
!?
Smiju te privesti da bi utvrdili tvoj identitet, koja k****** "otmica"
!?
Ne smiju, ja sam slobodan čovjek. To vođenje je protivno mojoj slobodnoj volji. Mogu pristati na to, ali ću im ispostaviti račun.
eh,da mi je znat sto bi napravio kad bi te vozacku i prometnu upitali...
Neznam u kojem svijetu ti živiš, ali ovdje u hrvatskoj ako te službena osoba (policajac) pita osobnu iskaznicu, dužan si mu je pokazati (možda ne i dati u ruku), u suprotnom te vode u postaju (bilo na silu bilo dobrovoljno) i tamo utvrđuju identitet.
Pogotovo ako si prekršio neki zakon.
Vjerujem da se ti vodiš sa tim što si vidio u ovom videu. A tu je lik prekršio zakon zbog ne prelaska preko zebre.
s takvim ponasanjem mozes izgubit par tisuca kn,izgubit puno vremena na sudovima,a nijedan zakon te ne brani.
!?
Ne smiju, ja sam slobodan čovjek. To vođenje je protivno mojoj slobodnoj volji. Mogu pristati na to, ali ću im ispostaviti račun.
Ti si slobodan covjek koji mora postivati zakone RH. A ove Hippy fore ostavi za vrijeme kad mu ne budes dao osobnu, pa dok te odslpeaju u postaju...
Pokazivanje osobne iskaznice znači da sam ja ušao u ugovorni odnos, za kojeg se moraju ispuniti neki preduvjeti, naprimjer da nam je ponuda dana i da smo ponudu prihvatili. Znači kada policajac zatraži osobnu, on traži da stupimo u ugovorni odnos, ali vjerovatno to ni sam ne zna, on misli da obavlja posao policijskog službenika. Inače smtram taj posao časnim, njegova primarna zadaća je održavanje mira, reda, naših prava i sloboda. Međutim – postoji i druga strana medalje koje policajcima nisu njihovi nadređeni baš u potpunosti objasnili – a to je da su često iskorišteni da rade posao policijskog djelatnika. Koja je razlika? Djelatnik obavlja poslove koji nisu u skladu s policijskom prisegom već su komercijalne prirode.
mozes li mi ucinit jednu uslugu?
mozes li mi ucinit jednu uslugu?
Koju?
previše ti o ugovorima i papirologiji pričaš za jednog anarhista