Saobracajka|Vasa iskustva.

poruka: 8
|
čitano: 955
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

E ovako danas sam bio sa drugom na kupnju,i sjeo sam u njegovo auto da ga preparkiram,ali ja nisam jos ni polozio a tek za 10 dana punim 18.god.
I tako ja udjemu auto i krenem u rikverc malo vise dodam gasa,i udarim lika u zadnji branik,to cak nije ni bilo udaranje vec sam ga samo malo krznu,ali taj lik sebi nije dao objasniti i odma se uhvatio za mob i pozvao policiju,plus mi je prijetio kako ce me polomiti..i tako dodje policija i izvrsi uvidjaj i meni  kazu da ce mi doci poziv na sud,zato jer sam vozio tudje auto i zato sto nisam punoljetan,a njemu ce to sve osiguranje srediti...e sad mene zanima vase misljenje kako ce se taj slucaj zavrsiti,nikada nisam imao saobracajki niti sam imao dodir sa sudom. Lijep pozdrav

ISMIR
15 godina
neaktivan
Re: Saobracajka|Vasa iskustva.

"ali taj lik sebi nije dao objasniti i odma se uhvatio za mob i pozvao policiju" i trebao je.

Nisam siguran kakva će točno biti kazna, ali neko vrijeme(u godinama) nećeš moći dobiti vozačku + novčana kazna.

Šta se uopće guraš u auto ako ne znaš voziti, jesi oštećen?

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
12 godina
odjavljen

Kao prvo ne činiti ti je postavljati takva pitanja na ovom formu. Samo ce te isprdati i izvrijeđati. To je sve. 

...................................... funny facts
8 godina
neaktivan

Znam druze da je trebao,ali bas zbog tih kazni nisam htio policiju,nego da se ja i on dogovorimo da to sve sredimo.
A vec sam znao voziti auto,i do sada nisam imao problema,ali eto dosao je taj trenutak da se naucim pameti..nisam ostecen,ali cu biti kako stvari stoje.

ISMIR
8 godina
neaktivan

Znam da ce biti toga,ali eto morao sam,da vidim vasa iskustva,jer nije mi svejedno. Lijep pozdrav

ISMIR
17 godina

U kojoj državi se to dogodilo, ovisno o tome, prostudiraj Zakon koji reguliše područje saobraćaja. Također trebao si pitati policajca šta će biti i rekao bi ti na licu mjesta iz svog iskustva.

Prije je bilo novčana kazna + zabrana polaganja vozačkog ispita na određeno vrijeme, ali česte su izmjene odredbi zakona pa proguglaj malo "upravljanje motornim vozilom prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom"

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
8 godina
neaktivan

To se dogodilo u BiH/Tuzlanski Kanton..ja sam ga pitao sta ce za mene bit,samo je rekao da ce mi doci poziv na sud i da ce to oni odrediti.
Uredu hvala,sad cu bas da provjerim zakon

ISMIR
17 godina

Onda Zakon o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BIH čl. 234a.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice