ako misli na cistu placu bez baksisa onda nema sanse, ali sa baksisom se da skupit, ovisno o radnom mistu, meni je placa nesto manja od 5K ali zato je baksis 100-300Kn ovisi, nekih 150-200 u prosjeku, pa racunaj, s tim da radim u vrhuskom restoranu na jos boljoj lokaciji, a vlsnik je poznata javna osoba......10K za konobaranje nitko vam nece dat, ali npr po nocnim klubovima na glasu cifre redovito preko 10K, znam iz prve ruke, al opet za takav posao treba veza
Rad preko ljeta
- poruka: 51
- |
- čitano: 29.207
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
sa 17 i 18 godina konobario sam u disku na Krku - 3 mjeseca na moru - cisto ludilo
styxx sigurno si zaradio 10k kuna toliko ni hrvatski političari ne zaraduju!
pa ako ti zaradjuješ 5k kuna onda mora da on zaraduje 15k kuna
ahh! kako bi htio biti tvoj šef (zbog zarade)
ma svi ti poslovi se svode na oko 5-6K na mjesec dali radio na pumpi ili konobar...
Sada svatko kaže svoje, možda netko i nadoda cifru plače.
Ali računaj OVO, ako budeš radio u turizmu kao sezonac Velika vijerojatnost da ćeš raditi svaki dan, bez dan odmora i oko 10h dnevno, možda bude i 8h ali možda i 12h (stavih onako okvirno 10h). E sada zarada, uzmi neku normalu (minimum) oko 4K-5k Kn ako bude tips-a (manče) OK to je 1k više.
Narvano može to sve sakupabiti i više, ali računaj tako da se nebi razočarao. Ja sam 2 god. radio na iznajmljivanju ležaljki, manče oko 30Kn dnevno ne više pa računaj.
Sada svatko kaže svoje, možda netko i nadoda cifru plače.
Dani otvorenih vrata sezonskih radnika u turizmu, manifestacija je koja će u Opatiji održati 11. i 12. travnja, u opatijskom hotelu Imperial.
S ciljem, spojiti srednjoškolce i studente s hotelijerima, putničkim agencijama i drugim poslodavcima u turizmu i olakšati potragu za sezonskim poslom u ljetnim mjesecima, odnosno za sezonskim radnicima kojih na obali u sezoni radi i više od 13 tisuća.
Više o tome: http://www.poslovni.hr/73865.aspx
Evo prilika za sve Vas koji biste htijeli raditi preko ljeta pa navratite. Navodno da dolaze i srednjoškolci i neki studenti iz svih krajeva Hrvatske, (čuo na radijo postaji).
e možda i dođem, hvala na obavjesti...
ja sam u zabiti i nema honorarnih poslova... 60% stanovništva motika... nije ni to loše ak voliš lijep ''preplanuli'' ten i žuljeve.... za to baš moraš bit izdržljiv... i imat snage u rukama da zamaneš motikom ....hehehe
valja ću zaradit za novi komp :) ( sada kad mi kao plaču daju bombone)
kad zaradim i složim si konfu za tu cjenu objavim na istoimenom forumu.
peace
Ja sam u vrijeme dok sam studirao radio preko SCa na raznim gradilištima i skladištima za nekih 20kn po satu (prije nekih 7,8 godina) tako da se dnevno skupilo po nekih 200kn, što me izašlo 1000kn na tjedan. Tada je to bilo sasvim pristojno za džeparac, ali danas ne znam kak se kreču takvi poslovi..
Ja sam u vrijeme dok sam studirao radio preko SCa na raznim gradilištima i skladištima za nekih 20kn po satu (prije nekih 7,8 godina) tako da se dnevno skupilo po nekih 200kn, što me izašlo 1000kn na tjedan. Tada je to bilo sasvim pristojno za džeparac, ali danas ne znam kak se kreču takvi poslovi..
Ja sam se trenutno zaposlio u firmi Teletim, postavljanje telefonskih kabela,otklanjanje smetnji, ukopčanja.
Malo je zeznuto postavljanje kabela, ali su zato smetnje i ukopčanja prava radost.
Vrijeme rada je, neki dan do 3, neki do 6 i pol, ako smo daleko onda i do 9 i pol navečer.
Svi sati plaćeni, dnevno od 200-300 kn, mogu reći da sam jako zadovoljan.
Problem je u tome što ako radiš od 7-18,30, jako je teško iskombinirati privatan život.
LOCK sa guštom ha? :) ajde baš mi je drago, nemoj propiti pare...
Ja također radim, i na kraju ljeta prema mojim proračunima ću imat oko cca 6200 kuna a to cu potrosit na novu konfu.
Ja također radim, i na kraju ljeta prema mojim proračunima ću imat oko cca 6200 kuna a to cu potrosit na novu konfu.
Ma nema sta mogu odmah proracunat. jer sam placen po satu a sat je 18 kn.
Ma nema sta mogu odmah proracunat. jer sam placen po satu a sat je 18 kn.