Protiv državne mature !

poruka: 40
|
čitano: 8.359
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Protiv državne mature !

Ajde ljudi da li podržavate prosvjed učenika koji su se okupili u većim gradovima zbog državne mature

17 godina
neaktivan
RE: Protiv državne mature !

Ne! Zato jer nama uvije naki k**** smeta.

Ako se ne varam, državna matura će ujedno zamjeniti prijemne ispite za upis na faks.

Prije je bilo onih kojima su smetali prijemni, sad ima onih kojima smeta državna matura, sutra će doći treći koji će zahtjevati diplome bez položenog ispita.

Nije dovoljno što jednim udarcem mogu "ubit dvije muhe", još će tražit da netko drugi za njih i "udara".

There's too many self-Indulgent wieners in this city with too much bloody money!
17 godina
neaktivan
coder_ kaže...

Ne! Zato jer nama uvije naki k**** smeta.

Ako se ne varam, državna matura će ujedno zamjeniti prijemne ispite za upis na faks.

Prije je bilo onih kojima su smetali prijemni, sad ima onih kojima smeta državna matura, sutra će doći treći koji će zahtjevati diplome bez položenog ispita.

Nije dovoljno što jednim udarcem mogu "ubit dvije muhe", još će tražit da netko drugi za njih i "udara".

Zamijenit  će  al  ne  za  svaki  fakultet 
17 godina
neaktivan
Protiv državne mature !

Oni kazu da je sve to u redu kako je to trebalo bit, ali da nije dobro organizirano, a primorac je rekao da ce najvjerojatnije ipak odgodit to sve za iducu godinu!

Bolje ispast budala nego iz aviona!
17 godina
neaktivan
Ma di cete protiv države, to ste vec izgubili valjda znate.....nema ukidanja DRŽAVNE MATURE....to vam mora biti jasno, j***** se njima hocete li vi završit školu.
17 godina
ole,ole,ole,ole
danas sam bio na prosvjedu gađali smo jajima.J..... IM JA psa mater.
Neka ukinu taj njihov hir!!!
17 godina
neaktivan

bilo je predobro na prosvjedu...bojkotirali smo glavni kružni tok u gradu i najprometniju ulicu...haha...

jedva čekam idući prosvjed koji će biti 27.svibnja kolko sam čuo...inače btw iz osijeka sam...

"Ni Chuck Norris ne bi položio državnu maturu!"Cool

Ide podmornica pustinjom i sretne pingvina. Pita koliko je sati a pingvin izvadi toplomjer i kaze cetvrtak
17 godina
neaktivan
Protiv državne mature !

idući prosvjed možda neće biti jer je odgođena državna matura za godinu dana

17 godina
neaktivan
Ponašanje kakvo je bilo nije primjereno srednjoškolcima.
17 godina
Protiv državne mature !

ma sami smo si krivi....ako se ide u reformu cijelog školstva,onda se sve treba radit od nule,jer ovo nema smisla....različiti programi u školama,u srednjim školama se dobiva premalo znanja....e a tek problemi nastaju kad netko dođe na neki tehnički ili neki drugi fakultet..studenti jednostavno nemaju dovoljno srednjoškolskog znanja

a bitno da mi imamo Bolognu i da se frajerišemo pred EU....a uvijeti u kojima se ta Bologna odvija su nešto pre strašno.....ja sam student druge godine(po tzv Bologni) pa govorim iz vlastitog iskustva.a tako je na večini fakulteta

Samo jednom se ljubi,sve je ostalo praksa.
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.4.2008 20:18 (mali.ivica87).
17 godina
neaktivan
Protiv državne mature !

podrzavam ovaj prosvjed jel zivimo u demokraciji ili ne... nek se cuje sto i ucenici misle a ne samo nametanje reformi bez

pitanja  za  opce  dobro  ak  su  svi  dosad  mogli  normalno  na  maturu  i  na  prijemni  za  faks  zasto  ne  bi  i  oni  ps.  ak  se  nevaram  nevidim  kako

bi  to  moglo  pomoci  nekome  tko  nije  gimnazijalac  jer  testovi  su  standardizirani  sto  god  to  znacilo...(za  koga?!?!)  protestirajte  imate  pravo  na  to!

17 godina
neaktivan
nisam pratio vase vesti pa nzm ,a o cemu se radi? tj sta vas muci?
17 godina
Protiv državne mature !

Muci ih to sto nisu dosta eksplozivni i dopustaju da se dogode neke stvari koje ne odgovaraju nikom!

Ljudi, shvatite da naroda uvijek ima vise od svih njemu suprotstavljenih strana, samo treba biti slozan!

Mogu oni uvesti i tecaj koristenja polozaja ali to vjerojatno ne bi njima odgovaralo!

I kaj bi bilo da svi vi studenti stanete ici na predavanja, ne na dan, ne na dva............

Tad bi vjerojatno i nadlezni pomislili o svojoj buducnosti, ak se nisu u meduvremenu dosta nakrali!

Amd Athlon64 X2 6400+ Black Edition, Thermaltake V1, Gigabyte GA-M56S-S3, 4GB DDR2 800 Kingmax, Powercolor Radeon 2600xt 256Mb DDR4, Forton Blue Storm 2 500W, Seagate 250GB, Samsung 205BW 20" Widescreen, Thermaltake Armor Jr., Logitech Z-2300, Logitech LX 500
17 godina
neaktivan

Ta državna matura je samo jedna u nizu odluka donešenih sa primjesama korupcije a koja bi tribala ic na ruku ovoj mafiji u drzavi jer za jedne fakultete ce vridit ta matura a za druge nece. Nema luđe države u svitu!!!!!!

17 godina
neaktivan

U osnovi podrzavam prosvjed, jer prosvjed nije bio uperen protiv drzavne mature, nego protiv nacina uvodjena. Svakako se slazem sa ucenicima, da se takve stvari ne mogu uvoditi "na vrat, na nos" i ako je prosvjed jedini nacin da se neke stvari naprave kako treba, onda ga svakako treba i primjeniti.

Opet, s druge strane, sudeci po vrlo malom uzorku na ovom forumu u ovoj temi, nije matura jedini problem, jer ako maturant (ili ne daj boze, student) "bojkotira kruzni tok i glavnu ulicu" ili ispunjava "uvijete" onda definitivno nesto nije u redu sa nasim skolstvom. Ocito je da neki nisu zasluzili da budu na prosvjedu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.4.2008 22:02 (Prcko).
17 godina
neaktivan
Protiv državne mature !

Podržavam prosvjed u potpunosti! Napokon da se i kod nas mladi počinju boriti za svoja prava. Pogledajte malo po europi, u francuskoj neka pizd*rija sa stipendijama IIRC i odmah tisuće studenata na ulicama, gori Pariz. A mi inače svaku nepravdu promrmljamo sebi u bradu ili se vode žućne rasprave po nekim birtijama. A nitko ne čini određene korake da se nešto promjeni. Eto, možda je baš ova generacija hrvata "prelomna" i možda neće dopuštati da ih se voza kako im volja....

- Hrvatski linux portal - www.linuxzasve.com | Blog - ivanwp.wordpress.com
17 godina
protjeran
Protiv državne mature !

Ovako, mladi ljudi ne žele učiti, jer imaju državnu maturu, a nisu bili kroz svoje školovanje pripremani za istu, te još ako žele neki fakultet koji nema prihvaća državnu maturu, moraju se pored toga još priremati za isti, ali iz nedostaka resursa( vremena, znanja, volje, motivacije, želja bolesno ambicioznih staratelja...) ne mogu pohvatati sve gore navedno, te još pored toga moraju imati vremena za svoje kulturno uzdizanje( neki šport koji je sam sebi svrha, druženje sa sebi sličnima, gledanje dalekovidnice, slušanje moralno degradirane glazba, bavljenje sa lijenošću, čitanjem laži o sebi i drugima u opskurnim časopima, ili onima časopisma što se tiču tehnologija..... i tako dalje), tako da tu valja tražiti izvore njihovih pobuna, koje se manifestiraju kao izljev njihove lijene, dokoličarske prirode....ako se vratimo malo u nazad ista stvar je bila prije kojeg ljeta u Francuskoj u vezi one "Listopadske bune" kada su mladi imigranti iliti njihovi potomci palili sve što je vrijedno( dok ljudi nisu sami počeli čuvati svoje i svoju imovinu, jer ih trula država nije mogla zaštiti, dobro da su jednom ljudi shvatili igru i stali u obranu svojeg i svojih), samo što je ovdje bio drugi povod, a uzorci isti. Nadalje možemo gledati do onih nesretnih šezdestih i '68 kada su opet omladinci stali da se bune....svijetli primjer i suprotnost svim ovim gore iznesenim "pobunama" može biti primjer nacionalno samosvojih i samosvjesnih Hrvata iz ranih sedamdestih ( ...kada je mladi  student Dražen Budiša stao na branik Domovine...) ili primjer hercegovačkog mladića koji je branio u svojim literalnim radovima u srednjoj školi nacionalnu stvar - Ante Bruno Bušić, te ga je zato privodila i ispitivala tajna služba taminice naroda....ili najsvježiji primjer u sjećanju( jer ono zna brzo izblijediti nekima) kada se stvarno mladež diže na pobunu bio bio primjer vukovarskog okupljanja, "smrtnih" neprijatelja između navijačkih boja, u gradu Heroja kada su prošetali ulicama svojeg grada( jer svaki grad, selo i mjesto je njihovo...) ,te tada nije bilo ničega i nikoga koji bi tvrdio suprotno( pobjegli miševi u svoje rupe), osim onih medija i međumrežnih portala koji su tu za vođenje specijalnog rata......ili okupljanje u navijača u Metropoli kada su isti krenuli čistiti grad od smeća, pomogavši tada barem na jedan dan uličnim čistačima, eh da opzicije tada nisu imali....eto to su stvarni i svijetli primjer kada se mladež ima s punim pravom dizati na noge, odnosono pobunu...eh da Primorac kada bi išao na državnu maturu, on bi je prošao( tu su mladi zahtjevali, te je to bilo napisano na kartonu latiničnim pismom, kada se događao prosvjed..), jer čita i nastoji svoj život uskladiti po knjizi Nasljeduj Krista, a koliko znam taj Nazarećanin nije se obrazavo po našem školskom sustavu ili bilo kojem drugom, što su ljudi zamislili...

Skupljam Kinder-jaja!
17 godina
neaktivan
Protiv državne mature !

Odgađa se državna matura.

http://www.net.hr/vijesti/hrvatska/page/2008/04/28/0818006.html

- Hrvatski linux portal - www.linuxzasve.com | Blog - ivanwp.wordpress.com
17 godina
neaktivan
Protiv državne mature !

Prosvjedovali su oni koji ionako nist ne uce, nego se slepaju i misle se provuc kroz srednju i sve im je zajebancija, sve u svemu zgubidani, najveća im je fora sto su blokirali promet i mozda vide svoj jadni lik na tv-u, većina je tamo dosla stvarat nered - pubertetlije su najgore, misle da su popili pamet citavog svijeta, bahati, nadobudni, a ne znaju ni sami koliko su tupavi, al skuzit ce poslije kad malo odrastu.

Hvala bogu pa sam se toga rijesio.

Keep this frequency clear...
17 godina
neaktivan
unknown kaže...
ole,ole,ole,ole
 Iz tvog teksta se vidi da maturu ne bi prosao, jer vidljivo je da si psovni glagol primjenio na zivotinju, a ne na onima koje si mislio pokarat- to je vjerojatno ekipa iz ministarstva... Tako da si se ti prijatelju svrstao u likove koji opće sa životinjama i mogao bi imati problema sa drustvima za zastitu životinja...
BOLJE TI JOS MALO ZAGRIJ STOLICU, umjesto sto okolo bacas jaja

Keep this frequency clear...
17 godina
neaktivan

"..ili okupljanje u navijača u Metropoli kada su isti krenuli čistiti grad od smeća"

Znači premlaćivanje svega i svakoga tko nije dovoljno "kaj" je za tebe čišćenje grada od smeća? Možda ti uzor imaš u onom tipu što je Europu pokušao očistiti od Židova, Cigana i Slavena šaljući ih na kupanje plinom?

Pih, još jedan KKK/skins koji podupire huliganstvo, divljaštvo i primitivizam tih "navijačkih" skupina besposlene stoke...

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
17 godina
Protiv državne mature !

Tiberius, ohladi malo.

On je to napisao čisto iz fore.

A što se državne mature tiče, ja se slažem s učenicima.

Državnu maturu ne možeš samo tako ubaciti bez razmišljanja i bez provođenja temeljitih testiranja.

Neću dalje pisati jer ću dovesti do svađe koja će vjerojatno izbiti negdje nakon povratka mlađih korisnika foruma iz škole.

17 godina
Protiv državne mature !

Podrzavam sve koji su protiv drzavne mature,to je jos jedno sranje  koje je uvela nasa defektna vlada,nebi imao nista protiv da sve nije tak traljavo napravljeno.nitko nije pravilno obavjesten,i nikak nije organizirano!!

17 godina
Protiv državne mature !

Evo, dosjetio sam se zgodnog primjera, pa čitajte:

Gospodin premjer se dosjetio i odlučio uvesti zakon o plaćama.

Zakon glasi: 'O količini novaca koje će dobiti zaposlenik odlučivat će vlada republike Hrvatske ovisno o rezultatima posebnih testiranja koja se počinju provoditi jučer.'

I kao dodatak tomu piše 'Za više informacija javite se direktoru tvrtke.'

Zaposlenik ode direktoru tvrtke (dalje u tekstu šef) i pita ga za ta testiranja, a šef mu odgovara: 'O čemu ti pričaš. Ja nemam pojma o bilo kakvim testiranjima.'

Sljedeći sat dolazi zaposlenik ponovo šefu: 'Šefe, dobili smo listu zadataka koje moramo napraviti da bi dobili određenu sumu novaca.'

Šef mu odgovara: 'Ali ja nemam ništa s tim. Zašto mene zaje****te?'

Zaposlenik: 'Pa zato jer u prvom zadatku moram izračunati ukupnu energiju koje ima tijelo koje leti stalnom brzinom...(neki tekst fali)...Ja sam običan kuhar (samo kao primjer, to ne znači da su kuhari nesposobni, dapače....), što oni hoće od mene???'

Šef: 'Ja ti na to ne znam odgovoriti...ja sam dobio istu stvar...'

Zaposlenik: 'Ali ja to ne znam riješit, i zbog toga ću dobiti manju plaću'

Priča nastavlja, ali mi se neda pisati...

Još gora stvar je s državnom maturom: jedna greška i ode budućnost.

Neka si sad razmisle oni koji su protiv prosjeda...

17 godina
Buby kaže...

Evo, dosjetio sam se zgodnog primjera, pa čitajte:

Gospodin premjer se dosjetio i odlučio uvesti zakon o plaćama.

Zakon glasi: 'O količini novaca koje će dobiti zaposlenik odlučivat će vlada republike Hrvatske ovisno o rezultatima posebnih testiranja koja se počinju provoditi jučer.'

I kao dodatak tomu piše 'Za više informacija javite se direktoru tvrtke.'

Zaposlenik ode direktoru tvrtke (dalje u tekstu šef) i pita ga za ta testiranja, a šef mu odgovara: 'O čemu ti pričaš. Ja nemam pojma o bilo kakvim testiranjima.'

Sljedeći sat dolazi zaposlenik ponovo šefu: 'Šefe, dobili smo listu zadataka koje moramo napraviti da bi dobili određenu sumu novaca.'

Šef mu odgovara: 'Ali ja nemam ništa s tim. Zašto mene zaje****te?'

Zaposlenik: 'Pa zato jer u prvom zadatku moram izračunati ukupnu energiju koje ima tijelo koje leti stalnom brzinom...(neki tekst fali)...Ja sam običan kuhar (samo kao primjer, to ne znači da su kuhari nesposobni, dapače....), što oni hoće od mene???'

Šef: 'Ja ti na to ne znam odgovoriti...ja sam dobio istu stvar...'

Zaposlenik: 'Ali ja to ne znam riješit, i zbog toga ću dobiti manju plaću'

Priča nastavlja, ali mi se neda pisati...

Još gora stvar je s državnom maturom: jedna greška i ode budućnost.

Neka si sad razmisle oni koji su protiv prosjeda...

Tocnije i skraceno, sef ti veli:
   "Ako ti ne pase uzmi si radnu knjigu"!

A sto se prosvjeda tice, drago mi je da je uspio!

Amd Athlon64 X2 6400+ Black Edition, Thermaltake V1, Gigabyte GA-M56S-S3, 4GB DDR2 800 Kingmax, Powercolor Radeon 2600xt 256Mb DDR4, Forton Blue Storm 2 500W, Seagate 250GB, Samsung 205BW 20" Widescreen, Thermaltake Armor Jr., Logitech Z-2300, Logitech LX 500
17 godina
Protiv državne mature !

Htio sam reći kako je sve to loše organizirano. Nitko ne zna sadržaj državne mature, kako će se bodovati i što uopće s njom (jednom napišeš, zaključano za sva vremena).

Drago mi je kako je prosvjed prošao i nadam se da im je taj jedan dosta...

17 godina
neaktivan

Ja sam 1 razredi ,i dalje moram pisat maturu ,a onaj prosvijed 25.5. je bio bezveze i budale su samo pokazale da smo propaliteti,m a vođa je popusti pritisku i dogovorijose tojest vijerojatnoga je potkupio ili mu je netko iz ministarsta prodao priču o tome kako će sve bit u redu, E neće jer još nismo dobili odgovore na postavljena pitanja mozda ce mo ih dobit usmeno ili preko interneta . No to nije u redu prema onima koj nemaju internet, a sumljam da če mo ikada dobiti sve informacije o D.M. Mislim ima puno pitanja o D.M. Ko: Sta ako je osoba bolesna na dan pisanja ispita, ta ako nisi zadovoljan s ispitom , dali će ućenik iz 6. gimnazije dobiti isti test ko ućenik iz 5. gomnatije, jer ako da to je jako glupo jer u petoj imaš bolji i kvalitetni ji rad u skoli nego u 6: Mislim da postoji jiš 101 i jedno pitanje i 10000000000000 razloga zasto ni prvaši a ni buduća generacija nebi trebala pisat D.M. jer oni isto tako ko i mi pucaju sljepo nadajuči se uspjehu. Zato bih ja predložijo ponovo okupljanje 1 i 2 razreda pred zgradom ministarstva 16.6. da i mi dobiomo odgovore tojest da ih natjeramo da nam barem pismenim putem svakom učeniku o 4 srednje do 6 razreda osnovne knjižicu s informacijam o DRŽAVNOJ MATURI

BILO BI LJPO KADA DI 3I4 RAZREDI DOŠLI DAT POTPORU I NAMA

17 godina
neaktivan
Protiv državne mature !

Potpuno podržavam prosvjede protiv državne mature, zbog ovih razloga:

1. Potpuno ista pitanja svima   - šta netko iz prirodoslovno matematičke gimnazije ima isti program kao i cvjećar, ili medicinska škola kao automehaničari ?

2. Ako neki ostvare isti broj bodova na testovima ne zna se (nije regulirano) tko će upast na faks, a tko će bit ispod crte

3. Pola fakulteta neće to priznat (ne uvode taj novi program)

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition
17 godina

Ovako stvari stoje ljudi! Mi smo prosvjedovali dok nam ravnatelj nije pokazao što je odlučeno za državnu maturu.   Državna matura nije obavezna, ali je obavezan završni ispit. Tko želi polagati državnu maturu može polagati višu i nižu razinu. Onaj koji položi može se samo s tom maturom bez prijemnog upisat na faks, kao i svugdje prednost imaju oni koji su položili višu razinu. EVO u čem je štos: moguće se je upisati samo sa maturom, ALI ne na sve fakultete. Fakulteti poput FER-a i drugih težih Elektrotehničkih, Ekonomskih i jačih fakulteta ne priznaju drž. maturu nego zahtijevaju jake ocjene i visoki prag bodova na prijamnom. Ovo je 100%-tna istina jer sam vidio dokumente, a oni koji žele na faks prvo neka odaberu na koji žele ić, a zatim se neka informiraju o tome da li taj faks prima samo sa maturom. Kad to naprave lako će odlučiti hoće li polagati drž. maturu jer će znat treba li im to ili ne.

17 godina
neaktivan
Tiberius kaže...

Prosvjedovali su oni koji ionako nist ne uce, nego se slepaju i misle se provuc kroz srednju i sve im je zajebancija, sve u svemu zgubidani, najveća im je fora sto su blokirali promet i mozda vide svoj jadni lik na tv-u, većina je tamo dosla stvarat nered - pubertetlije su najgore, misle da su popili pamet citavog svijeta, bahati, nadobudni, a ne znaju ni sami koliko su tupavi, al skuzit ce poslije kad malo odrastu.

Hvala bogu pa sam se toga rijesio.

Potpisujem ovo...
Tiberius kaže...
unknown kaže...
ole,ole,ole,ole
 Iz tvog teksta se vidi da maturu ne bi prosao, jer vidljivo je da si psovni glagol primjenio na zivotinju, a ne na onima koje si mislio pokarat- to je vjerojatno ekipa iz ministarstva... Tako da si se ti prijatelju svrstao u likove koji opće sa životinjama i mogao bi imati problema sa drustvima za zastitu životinja...
BOLJE TI JOS MALO ZAGRIJ STOLICU, umjesto sto okolo bacas jaja

...i ovo takodjer...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice