Prigovor na prekrsajni nalog :)

poruka: 115
|
čitano: 32.570
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Jucer me zaustavila policija, napuhal sam 0,79. Nikad prije kaznjavan, uvijek 0.0

Oduzeli su mi vozacku na 12 sati + 1000kn kazne. Policajac mi veli da napisem prigovor pa da mi budu smanjili kaznu na 200/300kn max.

Kaj napraviti? Mislim da se ide na prekrsajni sud ako napisem prigovor. Kolki su troskovi suda i koja je vjerojatnost da ce mi smanjiti kaznu? Hvala
9 godina
neaktivan
Re: Prigovor na prekrsajni nalog :)
A kolko godina imas vozacku? Prije ce smanjit ak imas 35 god i 10-15 god vozacku neg ak si mladi vozac sa 2 god vozackom
12 godina
neaktivan
mladi vozac sa 2g vozackom
13 godina
odjavljen
imaiden322 kaže...
mladi vozac sa 2g vozackom

A možeš pisati žalbu na taj način kako i svi pišu, više manje... Prva kazna, savijest nikad više, neimaština, loše imovinsko stanje a još slabije financijsko i tako...

SkorvY
12 godina
neaktivan
e tocno to mislim napisati, dodam jos da mi auto treba za posao..

a kolko otprilike traje cijeli taj proces od pisanja zalbe do zavrsetka sudenja?
13 godina
odjavljen

A ono, ide..riješava se.. Ti što prije riješi tu žalbu (8 dana), i ti si svoje napravio, ostaje ti samo da čekaš odgovor.

Ali drugi put gledaj da navučeš bar preko 1.5 + izvrijeđaj policajca i gotov si za tjedan dana, s tim da 3-4 budeš u zatvoru  .

SkorvY
15 godina
neaktivan

Samo ti krši zakon i onda budi pička i žali se, svaka čast.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
13 godina
protjeran
chutac kaže...

LOL

12 godina
neaktivan
chutac kaže...

čuj ovoga   je, meni tata ne placa kazne ko tebi..

15 godina
neaktivan

Dušo pametna, ja kazne ne dobivam jer poštujem zakon 

16 godina
imaiden322 kaže...
chutac kaže...

čuj ovoga   je, meni tata ne placa kazne ko tebi..

To šta plaćaš sam sebi kazne bi trebalo bit normalno. 
Jasno da ćeš se žalit i da će žalba sigurno proći. Prolaze i za teže prekršaje. Iako po meni nitko sa alkoholom u krvi ne bi trebao imat pravo na žalbu.

12 godina
neaktivan

Radi se o 0,29‰ iznad dopuštenog i riječ je o prvom prekršaju. Kaj vam nije jasno? Ne velim da nisam kriv, kriv sam, ali da su mi uz te okolnosti morali odrapiti tolku kaznu onda ne znam. 

9 godina
neaktivan
0.29? Od kad to mladi vozac smije napuhati 0.5? Kolko ja znam, mladi vozac si do 24. godine i do tad je 0.00... Ili sam u krivu?
14 godina
imaiden322 kaže...

Radi se o 0,29‰ iznad dopuštenog i riječ je o prvom prekršaju. Kaj vam nije jasno? Ne velim da nisam kriv, kriv sam, ali da su mi uz te okolnosti morali odrapiti tolku kaznu onda ne znam. 

Prvi prekrsaj ali nakon samo 2 god iskustva. Ja u 10 god nisam nikad napuhao iznad legalne granice. Kazna bi za sve bahate klince koji pijani sjedaju za volan, sto se mene tice, trebala biti puno stroza nego sto si dobio.

14 godina

Da se mene pita trebali bih za takve prekrsaje oduzet auto na mjesec dana i 2000kn kazna, pogotovo ako je mladi vozac u pitanju, bez mogucnosti zalbe posto si svjesno sjeo u auto, ako imas pare za piti imat ces i za kaznu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.4.2017 17:41 (ivanzu).
14 godina

ovakvoj ekipi bi odma zašiljio 3 mjeseca bez vozačke + kakva finija novčana kazna upravo za ovakav slučaj ako se ideš izdrkavat sa žalbama da opet legneš bar 100 eura.

What could possibly go wrong?
15 godina
neaktivan
imaiden322 kaže...

Kazes kriv si, onda ne seri. Drugi put ces vise popiti i ubiti nekoga, ne daj boze. Da sam ja sudac i da mi se tako netko dodje zaliti, imao bi mjesec dana u zatvoru, pa nek se zali onda... 

12 godina
neaktivan
pricate nebuloze
16 godina
imaiden322 kaže...
pricate nebuloze

Nisu to nebuloze. Nego si ti mlad i nadobudan. Čitaj šta kolege pišu, možda i naučiš nešto o životu.

Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
14 godina
imaiden322 kaže...

Kaj tebi nije jasno u onome dijelu ''kad piješ ne vozi''?

Inace znam par ljudi popiju 2 karlovacka 0.5 i nemogu stat na nogama, a znam i par onih koji nakon isto 2 karlovacka,al ovaj put ona od 2.5l razgovijetno čitaju i govore i ne bi na njima reka da su pomirisali alkohol ( nevjerujem da je stvar u ambalaži plastika vs staklo )

Inace drzava ''sve radi'' da smanji broj zrtava na cestama amo tamo ...

Pa neznam sta oni zapravo rade.

Nikad je ne bih nikome uzeo vozacku,uzeo auto i sl ...

Najprije paprenu kaznu ... jedno 4-5 tusuca eura(naravno za lovaše i tajkune više ,sveovisi o primanjima) ,imas rok dva tjedna platit, ne platis ide ovrha na imovinu, nemas imovinu ,ides u zat.. neides u zatvor(neces imat besplatno spizu,krov na glavom i toplu vodu) ides radit nesto za drustvenu korist(al neides gulit krumpire ko cobankovic) negoides ispravljat limaniprofil u škver na +38(čitaj -10 zimi), naravno svakog dobrog radnika treba platiti, novcem ...ne ... imas rucak i veceru...

Sad me svi razapnite zbog ovog napisanog...

Inace sam se uvjerio na svoje oci...blentavi hrvat ... zivi u austriji, nema te sanseda bi on opusak baciona ulici u austriji, dođe brajo kod nas u split, u povjesnu jezgru . spuši kutiju ronhila i svaki opusak zavrsi na podu...

zašto .... jasno je ...

tako treba i sa vozacima ..drasticne novan kazne i sve ce doci na svoje ,,,

Može
15 godina
neaktivan

Ma idiotizam je nas zakon. Kod mene bilo, lik se napije, razbije 3 auta i ostane bez vozačke. A ta dva tjedna dok se obavi papirologija, bila vozacka kod njega. Di to ima. Fuj. 

I ove sve zalbe, kurci palci. Samo pokazuje da idiot moze prekrsiti zakon i jos imati obraza zaliti se i jos mu to odobre. 

Debilana na kvadrat. 

11 godina

Šogor mi je nedavno napuhao blizu 1 promil + divljanje na semaforu. Dobio je 6 mjeseci bez vozačke + 4000 kn i naravno žalio se. Nakon žalbe, nakon cca. koji mjesec kazna mu je smanjena na samo 1000 kn bez oduzimanja vozačke.

Dečko je inače mlad i dosta povodljiv u društvu. Naravno mora se dokazat i već je jednom sletio, ali bez posljedica. Ja sam odmah rekao u startu da je i to što je dobio premala kazna, a nakon žalbe nemam komentara. 
Da se mene pita nakon žalbe bi mu odrapio još i veću kaznu, pa nek si onda promisli.

I prije nego počnu komentari ''a da je netko od vaših...'', svom bi još i više. Da mi netko od bližnjih divlja i ubije nekog ja bi bio prvi koji bi stao protiv njega.

I ne, ne mogu se neke stvari svima dogodit. Najgore mi je kad pijani frajer ubije par ljudi i onda krenu komentari svima se može dogoditi. Ne može, svima koji imaju zrno pameti u glavi neće mrtvi pijani sjest za volan i ubit nekog.

Molim nove članove da mi ne šalju PM u vezi ETS 2 multiplayera jer više ne odgovaram na takve poruke. Sve je objašnjeno u temi! Dajte si malo truda i u par minuta ćete pronaći sve odgovore.
15 godina
Da, kakva zalba, po meni bi trebalo bar 3-4k kn min i oduzimanje vozacke, bez prava zalbe. Ali nase pravosudje.. meh.

17 godina
Po meni platiti i zahvaliti im se da su ti dali samo 1000kn kazne, steta sta kazne nisu vece. Previse ljudi strada zbog neodgovornih ljudi na cesti. Ako ides van i vec pijes organiziraj si prijevoz za doma, svaki put netko drugi nek dodje po vas i rijesena stvar, ili zovi taxi mislim nije sad toliko skup da se ne moze odvojiti za to, popijes 1-2 pica manje i to je to.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
13 godina
odjavljen

Vidim da se ovo odužilo na raspravu kako koliko i šta bi trebalo biti, kako bi bilo najbolje, kakvo je naše pravosuđe-policija sudstvo...i zakon koji izgleda kao rešetka za roštilj.. Mislim da je besmisleno o tome raspravljati, i da ima druga tema. 

Dečko je lijepo pitao za žalbu, ne za to da ga se osuđuje sebe druge ili treće što je vozio pod alkoholom.. Jer po današnjim događanjima više nezgoda uzrokuje kretenizam i debilizam na cestama nego alkoholizam. 

SkorvY
8 godina
protjeran

U HR ti uzmu B kategoriju, a dalje mozes voziti A i C, te bilo koju drugu kategoriju,

sto nema veze s pamecu.

U Austriji i Njemackoj kad ti oduzmu vozacku, oduzimaju ti VOZACKU, ne kategoriju.

Ako ti je posao vozac kamiona, autobusa, trama itd., tada ostajes i bez posla,

otkaz bez uvjeta i mogucnost zalbe.

9 godina
neaktivan
Niko mi nije odgovoril, pa da pitam jos jednom... Od kad je mladima dozvoljeni alkohol 0.5? Jer nalazim samo neke stare vijesti, kad je maknuto ogranicenje snage i pise da se i dalje naplacuje kazna kod mladih vozaca i za kap alkohola..
14 godina

kategorija mladog vozača i dalje postoji, samo je maknuto ograničenje snage od 80kw (109 ks). 0.0 promila i dalje stoji. kad navršiš 24 godine možeš imati 0.5

edit: ne znam kada je to točno bilo, pred 2-3  godine kad su imali frku sa sadašnjim flotnim octavijama koje su imale preko 80 kw, pa ih mladi panduri nisu mogli voziti

What could possibly go wrong?
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.4.2017 20:02 (Hornet_93).
16 godina
Hornet_93 kaže...

kategorija mladog vozača i dalje postoji, samo je maknuto ograničenje snage od 80kw (109 ks). 0.0 promila i dalje stoji. kad navršiš 24 godine možeš imati 0.5

edit: ne znam kada je to točno bilo, pred 2-3  godine kad su imali frku sa sadašnjim flotnim octavijama koje su imale preko 80 kw, pa ih mladi panduri nisu mogli voziti

I mislim da se po novom mladim vozačem smatra i ona osoba koja ima manje od 2 godine iskustva. Naravno, misli se na osobe starije od 24. godine.

9 godina
neaktivan
Kak je onda otvarac teme 0.29 u prekrsaju? A pise mladi vozac sa 2 god iskustva :D

Znam da je prije i dizano ogranicenje sa 75 na 80kw zbog mladih policajaca i nekih auta, ne znam tocno, mozda bas to sa tim skodama bilo :D a znam i da je brata policajac hebal prosle god u ljetu da vozi prejak auto(160kw) kao mladi vozac :D
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice