Bratu se desilo da je kupovo S4 prije 2 godine nov za 1800, ali je uspijo spustiti za 1600kn. Baš u ovo vrijeme.I kao čovijek ga poslao a sada očekuje uplatu na račun, brat naivno upatio, poludio sam.A pošta??( koliko toliko sigurnija )... barem možeš pogledati u paket.Kao da je poslao tiskom, a S4 nikad došo, nego nakon par dana dođe neki mob od 99kn. Na policiji kažu da oni tu ne mogu ništa, jer je iznos manji od 2000kn. Dali smo podatke iz banke, vidi se uplatnica, podaci, sve, ali ništa ne mogu. Novac nikad nismo vidijeli, kao da se nikad ništa nije desilo.Šta reći, znači možeš krasti do 1999kn, i nitko ti ne može ništa. Pisao sam mu email, zvao, ali kaže da je on poslao. A znam da me mulja, nikakvu zabrinutost nije pokazao niti da pita šta čemo sada, indiferentan, hladan. Na njuškalu mu je mijesto stanovanja bila koprivničko-križevačka županija, a paket je poslao iz Osijeka. Kao radi u Osijeku, ma...pustio sam sve i pomirio se tima da nema niša od toga. I kaže da je HR Branitelj, koja muljaža. Zove se: Milan Urokovič, sada mi se ne traži po kuči uplatnica, znam da je negdje, ako netkom bude trebao, ču potražiti, ima ime i prezime, adresa, telefon, i br.računa u PBZ Banki. Možda netkom pomogne, a ko zna možda se javi i gospon "pošteni".
Prevara na Njuškalu
- poruka: 35
- |
- čitano: 7.990
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Nemogu virovati da nekom možete uplatiti lovu prije nego ste vidjeli predmet kupljeni... Glupavo. Da budem iskren zaslužujete biti prevareni za te male novce jer ko zna ko bi vas sutra u životu zafrknija za puno veće iznose.
Valjda ste nešto naučili.
Nemogu virovati da nekom možete uplatiti lovu prije nego ste vidjeli predmet kupljeni... Glupavo. Da budem iskren zaslužujete biti prevareni za te male novce jer ko zna ko bi vas sutra u životu zafrknija za puno veće iznose.
A što ona s prodavačima koji moraju prodavati na daljinu? Nek salju opremu vrijednu 2000kn, pa da se nadaju da će im nekad uplatiti?
Stvar je jako jednostavna da ne može jednostvanije. Pošalješ paket, plaćanje pouzećem, kupac pregleda paket, ako je sve kako treba plati. Sretan kupac, sretan prodavač, sretan dostavljač.
Kupac - Kakvo plaćanje na neviđeno na račun? Prodavač - Kakvo slanje pa mislit se hoće li ti platiti?
Kolega je u pravu, nije 2000 puno ako ćeš naučiti dobru lekciju, neki bi voljeli da su ih greške u životu koštale i više od 2000 kuna...
A što ona s prodavačima koji moraju prodavati na daljinu? Nek salju opremu vrijednu 2000kn, pa da se nadaju da će im nekad uplatiti?
Pa pouzećem se plaća. Ako ti imaš opremu 2000 kn i nisi spreman platiti ukoliko ne dođe do primopredaje robe poštarinu za nazad nemaš šta ni prodavat... Pa mislim to je rizik koji tribaš preuzet kad prodaješ skupe stvari..
Veze s pameću nema da ti netko uplati novac prije nego ti isporučiš robu. Jedino ako možeš izdati predračun pa da ti uplatim ako imaš svoju firmu. Ti ka fizička osoba nemaš šta drugo tražit.