Nije mi jasno zašto ideš unaprijed uplačivat. Večina tih oglasa je na njuškalu čista prevara. Pogotovo ovo tipa ps4 i xbox one.
Prevara na Njuškalu - Ps4
- poruka: 186
- |
- čitano: 71.217
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Napisi nam ime, prezime i oib..nek se nadje
ja sam iz paga ako treba provjerim stanje..
Pozdrav,
Evo samo da odmah uljudno zamolim prije svega da se suzdržite komentara u kojima sam pacijent sto sam uopće uplaćivao tako nešto i tako jer sam i sam toga svijestan, samo bi volio ako nije problem ukratko imam li šanse što napraviti.
Dakle, žrtva sam standardne prevare. PS4 + 4 igre = 3500kn.
Zamolio covjeka da mi slika playstation sa papirom na kojem pise moje ime i datum danasnji. Uredno covjek poslao sliku u kojoj je moja slika izmedju računa i playstationa, tako da se kao vidi da nije samo stavljen novi PS layer nego da je upravo napisano.
Uplatio sam polog od 1000kn, a paketa naravno nigdje. Naravno izbrisan oglas, sve online brojevi mobitela i sve tako, mail sa generalnim imenom , a ne ime i prezime.
Čovjek se predstavio kao Zvonko Rac, iz Metkovića, Zvonimirova Cesta 8.
Moje pitanje je sada ukratko, polog sam uplatio pomoću Super Sport računa, i kao potvrdu uplate dobio sam njegovo Ime i Prezime i važeći OIB.
Imam li realno ikakvih mogučnosti sa tim OIB-om ( naravno pacificistickih mogučnosti ), ili eventualno policija, ili da jednostavno prošetam iz Dubrovnika to Metkovića i prešamaram ga lagano?
Hvala
Sad si bi najrađe dao šamar, i to takav da me vrati u djetinstvo....ali ne zato kaj si popušio pare nego kaj sam imal posla sa istim lopovom i sve podatke koje mi je dal sam pobrisal u mobu...
Ja sam za da ga prijaviš policiji mamu mu hebem lopovsku, gle svjedok sam ak treba samo takav. Samo da bar imam podatke koje mi je dao.
Moja prića je sljedeća....
Javio sam se na oglas PS4 - 2000kn iz dojčlanda HITNO, reko ajd da vidim. Nazovem i za čudo lik se normalno razgovara, daje mi podatke šapom i kapom...ali reko daj mi neki dokaz da imaš ti PS4, pa neću ti ja novce slat na tvoje poštenje, on kaže nema laptopa da je slike stavil sa frendovog kompa...meni se pali lampica ali tek prva.
Ajde da se dogovorimo za način plaćanja, reko pouzećem ili kako? On veli da najbolje da odem u Super Sport i tamo dajte zamislite uplatim 2 soma kuna...pa reko si ti normalan, da se ja vucaram po kladionicama i uplaćujem 2 soma kuna na tamo neki račun. Reko neću stići danas (bila nedjelja) budemo to sutra riješili, a u međuvremenu sam vidi da još prodaje iPhone za 1200kn i reko daj mi sve skupa za 3 soma, on kaže može ali ako ikako mogu to danas uplatit i onda mi da za 3000kn čak i manje...haha
Ništa reko ne mogu danas, a u utorak sam išu u Vinkovce na teren, a dečko se predstavio kao na pamtim ime ali reko je da je iz D. Miholljca, a to je od Vinkovaca cca 40km. U pon me je cijeli dan nagovaral da mu uplatim u SS, ali reko radim ne stignem, i zovnem ga ja u utorak da sam na putu za Vinkovce, i da nek on skokne u auto i dofura to sve u Vinkovce, ja mu iskeširam lovu na ruke i dam mu za benzin...
Kad ono ja se skoro usro od smijeha, on meni kaže da nek uplatim u SS u Vinkovcima...reko pa si normalan, tu si za 30min a ja bi uplaćivao u faking kladionici...i samo je na kladu skretao, nema računa nema hpekspresom niš osim faking SS
Da zaključim, kad je skužio da ga zavlačim i da nema niš od trgovine, ber ne po njegovim uvjetima poslužio se je dobro znanim Mamićevim riječnikom i nabio me na K...ja nisam prostak pa se nisam upuštal u vrijeđanja samo sam mu dao adresu da "dođe u Vinkovce" pa da ću ga naučiti kulture i kak se pošteno zarađuju novci, i ako treba napravit fejslifting for free.
Prijavio sam ga sa svime NJUŠKALU, a oni su mi napisali da ne odgovaraju za ništa, jednio kaj su napravili je obrisali njegove oglase i acc. Znači Njuškalo ne može/ne želi pomagat poštenim ljudima.
U mom slučaju bio je toliko glup lik, kaj se vidim iz priloženog dokazalo, dao mi je OIB i IME od nekog lika dole iz Dalmacije, za koje kad upišeš u google izbaci neku listu sa SDP kandidatima, kao taj lik se kandidiral za načelnika opčine dole u jednom kraju u Dalmaciji, i od tud mu je OIB i Ime, jer ga je jednostavno uzel sa liste. A Pazi ti ovo, on je u D. Miholjcu....haha
Eto, ja srećom/znanjem/opreznošću nisam nasjel na njegovu foru, ali vidim sljedeći je. I kažem prijavi to njuškalu ili policiji, ja ću potvrdi sve....ako će trebat, jer nemoguće da čovjek i dalje vara a njuškalo je bil upozoren na njega, kontrola sigurnosti na njuškalu je na razini ribljeg roka pamčenja.
A ako mu netko uđe u trag, pozovite me i onda, rado ću pomoć u svim oblicima kažnjavanja, osim ak su u pitanju neke perverzije sa guranjem nečega u guzice...
P.S - žao mi je ko psu kaj sam pobrisao podatke...koje sam imao od njega. Najviše za br. mob. jer preko njega bi ga se moralo pronaći.
svaka cast na opreznosti ;-)
zalosno je danas sto se vara na svemu i svacemu a pomoci od nigdje.najlakse je rec glup si kako si mogao nasjest na to a u biti svima se moze to desiti.ma kad bi se znalo ko je taj lik najbolje bi bilo ga dobro isprebijat i iznjet mu sve iz kuce i prodat tako da se vrate pare prevarenim ljudima.ne znam kako neko more na takav nacin uzimat ljudima pare za koji su se znojili i radili.
Takvi to ne razumiju, ja ne bi mogel sad zaspat da sam nekom na prijevaru uzel 1000kuna....
Baš kak veliš, takvi klipani razumiju samo batinu i kavez!
P.S - žao mi je ko psu kaj sam pobrisao podatke...koje sam imao od njega. Najviše za br. mob. jer preko njega bi ga se moralo pronaći.
pitaj isp ispis poziva. ako si iskon i ako si ga s kucnog zvao samo se logiras na iskonovu stranicu i vidis ispis poziva i njegov broj
Takvi to ne razumiju, ja ne bi mogel sad zaspat da sam nekom na prijevaru uzel 1000kuna....
Baš kak veliš, takvi klipani razumiju samo batinu i kavez!
katastrofa.bolji tretman ne zasluzuju od toga.umjesto da rade nesto i posteno zarade pare oni na takav nacin kradu.
evo smrad prodaje i samsung galaxy s4 http://www.njuskalo.hr/samsung-galaxy-s4/prodajem-samsung-s4-nov-moguca-zamjena-oglas-10183964
Ima tko kakvu ideju na koju bi ga foru mogli uloviti?
zašto jednostavno ne zovete policiju?
Baš me zanima kaj bu se riješilo s smradom, treba ga pronaći i sigurno ima načina, lomio bih mu jedan po jedan prst.
ma kakvi prsti, kost po kost.
Otkud ti da je iz D. Miholjca?
E da jos imas to ime i OIB koje ti je poslao kad se predstavljao, lazno predstavljanje i koristenje tudjih osobnih podataka (jos u prevari) je nesto za sto bi policija mozda prije reagirala nego za prevaru.
Jos da obavjestis stvarnog covjeka iza tih podataka i prepustis sve njemu...
Da, ovaj je toliko pohlepan i ne prestaje da bi ga se na tu foru moglo namamiti.
Vidim da negdje prodaje foru da se može i zamijeniti, preuzeti, pa probajte iskamčiti neke podatke.
Ako šaljete svoje za zamjenu, trebao bi neku adresu dati, ne?
Dajte zamislite da je lik član foruma i čita to što vi pišete :D
I kladionica je tu kriva. Očigledno lik ima nekoga u poslovnici jer koliko mi je poznato (a poznato mi je ) kad dižeš lovu iz Supersporta moraš priložiti osobnu. Znači lik nije sam u svemu tome. A što se tiče korištenja tuđih podataka i OIB-a, ja bih proslijedio informaciju pravom vlasniku i ako ima imalo mozga on bi reagirao na pravi način.
Dajte zamislite da je lik član foruma i čita to što vi pišete :D
-
Vidim na prosloj stranici da pisete kako bu njuskalo trebao ukoniti takve nickove tj te preverante ..pa kakve koristii akd se opet za 5 minuta moze napraviti novi nick...
I kladionica je tu kriva. Očigledno lik ima nekoga u poslovnici jer koliko mi je poznato (a poznato mi je ) kad dižeš lovu iz Supersporta moraš priložiti osobnu. Znači lik nije sam u svemu tome. A što se tiče korištenja tuđih podataka i OIB-a, ja bih proslijedio informaciju pravom vlasniku i ako ima imalo mozga on bi reagirao na pravi način.
Ne moras priloziti osobnu pri podizanju novca is supersporta
za dizanje iz supersporta netreba osobna, samo broj koji dobijes na stranici na svojem accountu.nisam cak ni siguran dal onda ovaj u poslovnici vidi ime onog ko je dizo ili vidi samo iznos koji mu mora isplatit.
inace spominjete da bi isli tuc tog lika nekim palicama, sto ako dodete tamo a to klinac od 15 godina? istukli bi dijete? zato sto ste bili glupi i uplatili novac unaprijed, oprostite ali ako ste to napravili onda ste idioti, mislim ko uplacuje nekom nepoznatom pare unaprijed? danas kad se salje pouzecem posiljka se prije placanja smije provjerit i ako prodavac ne zeli slat tako, onda aj bok.
Ne moras priloziti osobnu pri podizanju novca is supersporta
Jbg, nisam dugo u tim vodama pa se više ne sjećam. Znam da sam u nekoj kladari morao pokazati.
Ma nije tu mali problem već njegovi starci. Ako je mali u stanju tako nešto raditi, ne mogu niti zamislit što mu starci rade. Vjerojatno ga i podržavaju u svemu tome a vrlo vjerojatno zajedno harače po njuškalu. I kad ih policija privede, odrade standardno saslušanje u MUP-u, zaključe da nemaju ništa na sebi od imovine te vam predlože da pokrenete parnicu protiv njih - ukratko snalazite se sami, ali smradove ne smiješ niti pipnuti.
Pa ako policija neće imati posla sa takvim slučajevima prevare, tko će?
Onda bi svi mogli lijepo staviti otvoriti račun u banci, objaviti fake oglas na njuškalu, čekati da nam lova sjedne na račun i tako prodati "maglu".
Koliko se sjećam, na Provjerenom je bio neki lik kojeg su prevarili za 1500kn i iz policije su rekli da oni iznad 2000kn ne mogu učiniti ništa.
1000 kn x 10 prevarenih osoba = 10 000 kuna.
I da, ljudi iz njuškala su rekli da oni nisu odgovorni za bilokakve prevare i sadržaj na njihovim stranicama. U nekoliko navrata su spomenuli kako ne provjeravaju niti OIB niti ništa. Znači korisnik može upisati bilo kakve podatke (Ime: djdnussnszsk, Prezime: zwueueisshdh).
Pa zar nije potrebno kod registracije na njuškalo upisati OIB, što je najgore ako hoces vise korisničkih računa trebaš više OIB-a a to može bit veliko sranje ako lik stavi OIB od nekog drugog.
Pa zar nije potrebno kod registracije na njuškalo upisati OIB, što je najgore ako hoces vise korisničkih računa trebaš više OIB-a a to može bit veliko sranje ako lik stavi OIB od nekog drugog.
Da, potrebno je upisati OIB ali nemaš nikakve koristi od toga jer oni to NE PROVJERAVAJU kao ni osobne podatke. Uredio sam gornji post.
gle, odma si skuzio da branim tog koji vara, ne branim, ali ti si se shebao, ti si isao uplatit pare nekom kome neznas ni pravo ime. i onda su ti svi krivi, i policija, i sustav i svi, a nisi razmisljao. i ove fore s roditeljima su glupe, zasto su uvijek roditelji krivi za postupke svoje djece??
inace u zakon stoji da ovaj granica od 2000 kn vrijedi, da ali ako se npr nade vas 4 i svakog je zahebao za 1000 kn i vi ga zajedno odete prijavit, to je 4000 kn, i onda policija moze nesto napravit.