Pizza, diskusija

poruka: 588
|
čitano: 256.272
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Pizza, diskusija
Sunburn kaže...
Elephant je od starih pizzerija u Ri meni bio uvjerljivo najbolji, ali su se preselili na Rab (u kompletnoj postavi, tako da Rab trenutno provjereno ima odlicnu pizzu {#})

Od ostalih Ri pizzerija, Pizza cut Tweety za istocni dio, Pizzeria Maslina za centar/Potok/Školjić i Pizzeria Ex za zapadni dio su IMHO najbolje u gradu.

Sta se nadjeva na pizzi tice, kulen+feferoni+mozzarela je vrh {#}

Bio sam u Maslini. Dobra je, ali mi je u Viktoriji ipak  bolja 

Krušna peć, barem meni, daje jednu draž i zanimljiv okus. Pizza kao da živi. Tako da pizza-cutevi otpadaju (Makar se o ukusima ne raspravlja, jel'?) .

Nadjev ti je za {#}!

14 godina
Pizza, diskusija

Sjećam se dok sam još kao mali išao s roditeljima u pizzerije, otac bi pitao krušna peć ili peć na struju. Gdje je na struju samo bi preskakali. Poučen očevim izborom odlučio sam probati pizzu u pizzeriji s strujnom peći i krušnoj. Dvije pizze jedna iz krušne, druga iz strujne, dvije polovice ja dvije frend. I obadva smo se složili da je krušna peć bolja.

S tim da sad imaju krušne peći na struju, pa neznam kako je to.

I don't give a fu*k
14 godina
neaktivan

Struja napaja grijače koji pak griju šamot na koji se stavlja kruh, pizza ili što god drugo.

Ipak, mislim da pizza bez laganog mirisa dima, okusa na vatru, malih nepravilnosti kojih nema u ostalim pečima, nije ona istinska pizza...

Na takvim pećima poznaje se pravi pizza majstor

16 godina
Pizza, diskusija
Evo me u Velom Mistu u Splitu. Sve mirise po vrhunskoj pizzi. Nadam se da ce okus bit bar priblizan.
Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
15 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Evo me u Velom Mistu u Splitu. Sve mirise po vrhunskoj pizzi. Nadam se da ce okus bit bar priblizan.

opa u splitu a? moga si se javit bar {#} di si.. na marjanu ili na zenti (drveno velo misto ili moderno velo misto)?

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja
15 godina
Pizza, diskusija

U većini pizzeria ovdje napisanih nisam bio, ali najbolja pizza koju sam ikada jeo je u pizzeriji Petrus u Kraljevici, niti jedna druga im nije ni blizu. Odlično tjesto, fini dodatci... Krasno, sada sam gladan :)

A definitivno najgora pizza koju sam ikada jeo bila je u ponedjeljak u Pizzeriji Gribaldi u Mestreu, odvratno tjesto, katastrofalna šunka... A što je najgore u utorak je zatvorena i na vratima je bila obavjest da su je zatvorila državna tjela.

Volim jabuke :)
16 godina
Pizza, diskusija
Na Zenti, cuo sam da je ta bolja.
Ubio sam Poljudsku Ljepoticu. :)
Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
15 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Na Zenti, cuo sam da je ta bolja.
Ubio sam Poljudsku Ljepoticu. :)

Ne ne ne i NE, u Zenti je pizza katastrofa naspram Marjana.

Ja na Zenti radije ubodem neku piletinu ili meso nego pizzu, to nije to, III klase je bolja na Marjanu, a sve ti govori da se na Marjanu samo pizze peku, ne znam kad je netko nesto drugo narucio i da li se to uopce moze {#}

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja
14 godina
neaktivan
Pizza, diskusija

U Ljubljani imaju jednu pizzeriju zove se Julči,imaju ogromne jambo pizze,navodno ih 10 osoba nemože pojest,a i cijena je velika oko 45€ mislim. 

16 godina
Jabulani kaže...

U Ljubljani imaju jednu pizzeriju zove se Julči,imaju ogromne jambo pizze,navodno ih 10 osoba nemože pojest,a i cijena je velika oko 45€ mislim. 

To je pizza za sve Slovence inace :)

Truth in engineering.
16 godina
odjavljen
Pizza, diskusija

Ako vas put kad donese u Sisak, posjetite Journal ili Jabuku. Gemmu izbjegavajte.

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
16 godina
svaki put kad dojdem na ovu temu,ja ogladnim...i sto je najgore svaki put nema nista u frizideru/hladnjaku...... -.-
Iz dana u dan
14 godina
Pizza, diskusija

Pohrlio kući jer stara rekla peć pizzu, kad ono burek. Nije da nevolim burek, al' pizza je pizza.

Football, table tennis, BUG Online------> Perfect summer
14 godina
Vapor kaže...

Pohrlio kući jer stara rekla peć pizzu, kad ono burek. Nije da nevolim burek, al' pizza je pizza.

Daj meni burek ako nes {#} ja cu tebi sklopit neku pizzu to bar nije tesko (ako znate radit tjesto i imate dobre sastojke)

Gamers Don't Die, They Respawn.
13 godina
Pizza, diskusija

Molim moderatore da maknu  javni notifikejš za ovu temu...

griješiti je ljudski al je osjećaj božanski
15 godina
neaktivan
Pizza, diskusija

Pizza s majonezom.

Pica bez ičega!

You and me baby ain't nothing but mammals. So let's do it like they do on the Discovery Channel. Gettin' horny now! Fine opcije foruma :) +38761299744
14 godina
neaktivan
Pizza, diskusija

Zašto svi (pa i ja) vole pizzu?!{#}

14 godina
player23 kaže...

Zašto svi (pa i ja) vole pizzu?!{#}

Simple, cause it's pizza. 

Football, table tennis, BUG Online------> Perfect summer
16 godina
neaktivan
Pizza, diskusija

Alfa, Vela Luka, Korčula.

16 godina
Pizza, diskusija

Mihita, Trnovčica (Dubrava), specijalitet kuće: pizza Mihita, mmm...  {#}

14 godina
neaktivan
Pizza, diskusija

Jedno zapažanje!

Sjedim ja danas u Viktoriji koju sam spominjao ranije i jedem mješanu pizzu - sir, šunka, gljive (i pelati naravno{#}). Zadovoljan kao i u većini slučajeva, čujem kako gosti sa susjednog stola zovu konobara: "Možete molim vas reći koje sastojke stavljate u capricosu?" Konobar između ostaloga  spomene kapare i artičoke. Iz razgovora sam shvatio da su iz Slavonije i da oni tamo u capricosu stavljaju sir, šunku i gljive. A mi u Rijeci to zovemo miješanom pizzom, a u capricosu stavljamo artičoke i kapare.

Kakva su vaša iskustva sa nazivima pizza i njihovim nadjevima?

14 godina
Pizza, diskusija

Stara radi pizzu, bemti kako bi trebao izdrzat dok se to pece?? To tako dobro mirisi!

Gamers Don't Die, They Respawn.
15 godina
neaktivan
GimmieCorsair kaže...

Stara radi pizzu, bemti kako bi trebao izdrzat dok se to pece?? To tako dobro mirisi!

Eto i mene

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan
Pizza, diskusija

Evo ovo su sastojci osnovnih pizza u Dubrovniku (u večini pizzerija), i mene zanima kako je to po drugim gradovima.

Margarita   - pelata, sir

Fungi         - pelata, sir, gljive

Mix           - pelata, sir, gljive, šunka

Capricciosa - pelata, sir, gljive, zimska

Picante       - pelata, sir, gljive, panceta, ljuti feferoni

14 godina
neaktivan
weeman kaže...

Evo ovo su sastojci osnovnih pizza u Dubrovniku (u večini pizzerija), i mene zanima kako je to po drugim gradovima.

Margarita   - pelata, sir

Fungi         - pelata, sir, gljive

Mix           - pelata, sir, gljive, šunka

Capricciosa - pelata, sir, gljive, zimska

Picante       - pelata, sir, gljive, panceta, ljuti feferoni

Evo to i ovdje se razlikuje capricciosa u donosu na Slavoniju i Rijeku

Picante ja znam kao Peppe. S razlikom: umijesto pancete ide kulen

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.6.2011 23:17 (player23).
16 godina
odjavljen
Pizza, diskusija

Sisak:

Margarita-umak, sir

Šunka-umak, sir, šunka

Mješana-umak, šunka, sir, gljive

Slavonska-umak,kulen,jaje,sir,feferoni

Baby papa-umak,hrenovke,sir

Plodovi mora-umak,sir,plodovi mora

15 godina
lol @baby papa, to ih je zahvatio oblak iz rafinerije pa su poludili
3.400 postova - Black Ops : Troll] U mad bro | Prestige 2, Level 31
16 godina
Ajmo pizza majstori, trebam najbolji recept za tijesto... Hvala
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
odjavljen
8ax kaže...
lol @baby papa, to ih je zahvatio oblak iz rafinerije pa su poludili

{#}

15 godina
neaktivan
eterna luchar kaže...
Ajmo pizza majstori, trebam najbolji recept za tijesto... Hvala

Hm većina pizza majstora če to zadržat za sebe ali evo ja ču ti otkrit moj najbolji i najednostavniji naćin.

Moje mjerice za pravljenje tijesta su coca-colina čaša od 2dl. i krigla od 0.5L {#}

Zbog tih mjerica meni je jednostavno radit tijesto jer samo vode stavljam 8 krigli a sve ostalo stavljam u colinu ćašu u istoj mjeri, pa evo kako:

sastojci:

voda      - 4L ili ti 8 krigli vode

sol       - 2dl.

šećer        - 1dl.

mineralna - 2dl.      

mlijeko     - 2dl.

ulje          - 2dl.

sviježi kvasac - 2/3 kocke

Pogledaj sliku dole.

Neki koriste još sastojaka da bi poboljšali tijesto np. maslac, maslinovo ulje, jaje(žumaljak), pivo, itd.

probao sve, ali ja sam zadovoljniji s ovim principom tijesta, kao i moji gosti.

priprema:

U posudu za pravljenje tijesta dodati 4L vruče vode, 2dl. soli, 1dl. šećera, 2dl. mineralne, 2dl. mlijeka i 2dl. ulja. Poćeti mješat smjesu 1-2 minute dok se sol i šećer ne otope. Zatim dodati 7kg. brašna te pustit smjesu nek se poveže, do tad pripremit kvasac,  od kocke uzmite 2/3 sviježeg kvasca stavite u 2dl. mlake vode dodajte 2 ćajne žlice šećera promješati te staviti na toplo da poćne "kipiti", zatim dodati kvasac i smjesu i pustiti smjesu i kvasac nek se dobro povežu nekih 10 min. Po potrebi dalje dodavati brašno sve dok smjesa ne bude čvrsta(kad se tjesto ne ljepi po rukana tjesto je gotovo).

Koliko brašna dodati neznam, ja dodajem dok nedobijem određenu ćvrštoću, ali po ovom principu ja mislim da ode sve skupa cca 25kg brašna.

VAŽNO:kvasac dodati uvjek nakon svih sastojaka inaće kvasac neće "odraditi svoje" a to je i jedan od naćina da izbjegnete napuhane djelove pizze kad se peće u peći.

E sad meni je ovo važniji dio pripreme tjesta i ono ovisi koliko je tjesto dobro za pripremu pizze.

Kad je tjesto gotovo izvadite ga iz "mašine" prekriti ga krpom ili još bolje vrečom za smeče (nekorištenom naravno), pustiti nek se tjesto digne. Nakon toga tjesto zabulati u plehove ali treba paziti da pri bulanju bude žilavo, pleh s tjestom prekriti da se nebi stvorila kora. Nek odstoji dok ne omekša a zatim ga spremiti u hladnjak na temperaturi oko 4-8C.

Ja se nadam da sam bar nešto pomoga kolegama, ako imate pitanja slobodno pitajte.

moja mjerica :) moja mjerica :)
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.6.2011 15:31 (weeman).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice