Ovisnost o cigaretama PROBLEM

poruka: 144
|
čitano: 35.434
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran

Ja ovaj tjedan narucujem onu elektricnu cigaretu da vidim hoce li mi sto pomoci. 

A ovo za zvake je istina, kad god zvacem zvaku nemam toliku potrebu zapaliti.

16 godina
neaktivan

Random nepušač kad ovo čita dobije dojam da je teže ostaviti se cigareta, nego recimo nečega tipa heroin / kokain (zbilja ne pretjerujem).

11 godina
neaktivan
Re: Ovisnost o cigaretama PROBLEM
4ucker kaže...

Random nepušač kad ovo čita dobije dojam da je teže ostaviti se cigareta, nego recimo nečega tipa heroin / kokain (zbilja ne pretjerujem).

Od heroina i kokaina ne ali je blizu. Duhan stvara veću ovisnost alkohola, LSD-a, raznih gljivica, tableta(antidepersiva, analgetika)... samo je legalan pa se ne priča toliko o tome.

Ako je čovjek sklon ovisnostima može se navuć na cigarete toliko da ima potpuno iste simptome krize kao i netko tko je na heroinu.

Ja sam bila pušač 7 godina, već 3 godine ne pušim ali nikad nisam bila ovisna o njima. Nikad nisam pušila više od 5 cigareta dnevno(obično su bile 2-3 dnevno) i ako nisam imala cigarete kod sebe nije ni nikad to predstavljalo neki veliki problem.  Ali isto tako poznajem ljude koji puše i 2 kutije dnevno i pokušavali su na sve načine prestati(e. cigarete, flasteri, hipnoza) ali nisu uspjeli.

Sve ovisi o mozgu i sklonosti prema ovisnosti.

Don't blink. Blink and you're dead. They are fast. Faster than you can believe. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good Luck.
13 godina

Evo vec je 16-ta godina da pusim i da budem iskren,niti ne zelim prestati.

Zdrastveno,financijski-mi nije problem,jednostavno volim zapaliti i uzivam u tome!

Ako netko u kuci ne pusi,necu niti ja apsolutno me ne vuce nista tome,mogu tako cili dan bez problema-jer mi nije zanimljivo zapaliti sam!

Opet u firmi zapalim dnevno kutiju i po-tako da mogu reci da sam hard-core pusac!

No jedna me stvar zanima:

3 mjeseca pusim duhan i nevjerovatno je koliko me manje zelja vuce za zapaliti,smanjio sam na 10-tak dnevno.

Zasto je to tako?Zasto sada ne mogu niti jednu cigaretu zapaliti?Totalno mi je lose od nje,vrti mi se!

Kazu da je nikotin taj koji stvara ovisnost,a u duhanu ga nema ili se varam?

14 godina
Milka30 kaže...

3 mjeseca pusim duhan i nevjerovatno je koliko me manje zelja vuce za zapaliti,smanjio sam na 10-tak dnevno.

Zasto je to tako?Zasto sada ne mogu niti jednu cigaretu zapaliti?Totalno mi je lose od nje,vrti mi se!

Vec se puno puta pricalo o tome kako svakakve kemije stavljaju u obicne cigarete u kutijama, za razliku od obicnog duhana tako da sigurno i zbog toga ima utjecaja...

11 godina
neaktivan
Milka30 kaže...

Naravno da ga ima u duhanu. Biljka duhana sadrži nikotin,najlakše ti je to skužit po njenom latinskom nazivu(Nicotiana tabacum) a razlika između cigareta i motanog duhana je ta što u cigarete stavljaju tzv. pojačivače nikotina(amonijev klorid). + brojne aditive da bi cigarete bile "ukusnije" i da bi smanjili moguću vlažnost. Obično ljudima kad probaju duhan cigarete više ne pašu upravo zbog tih aditiva.

Don't blink. Blink and you're dead. They are fast. Faster than you can believe. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good Luck.
14 godina
ddarknessfairyy kaže...

Od heroina i kokaina ne ali je blizu. Duhan stvara veću ovisnost alkohola, LSD-a, raznih gljivica, tableta(antidepersiva, analgetika)... samo je legalan pa se ne priča toliko o tome.

Ako je čovjek sklon ovisnostima može se navuć na cigarete toliko da ima potpuno iste simptome krize kao i netko tko je na heroinu.

Ja sam bila pušač 7 godina, već 3 godine ne pušim ali nikad nisam bila ovisna o njima. Nikad nisam pušila više od 5 cigareta dnevno(obično su bile 2-3 dnevno) i ako nisam imala cigarete kod sebe nije ni nikad to predstavljalo neki veliki problem.  Ali isto tako poznajem ljude koji puše i 2 kutije dnevno i pokušavali su na sve načine prestati(e. cigarete, flasteri, hipnoza) ali nisu uspjeli.

Ovo podebljano je potpuno krivo, duhan ne stvara apsolutno nikakvu fizičku ovisnot i ovisnost o njemu se u niti najmanjoj mjeri ne može usporediti s ovisnošču o heroinu.

Ono što kod duhana stvara ovisnost je nikotin, ali već par dana nakon prestanka pušenja ovisnost o njemu prestaje (znanstveno dokazano). Sve ono nakon tih par dana za što ljudi i dalje misle da je ovisnot je ništa drugo nego navika... Sve što je potrebno za prestanak pušenja je jaka volja i ništa više! Od nedostatka duhana nitko neće upasti u krizu, kao što je to slučaj kod teških droga tipa već spomenuti heroin i sl.

Ako ćemo već praviti usporedbe onda pušenje možeš usporediti s ovisnošću o kockanju. Odnosno ovisnosti tu nema već je u pitanju samo glupa navika...

Također ne postoji žvaka, flaster ili e. cigareta koja će nekog odvući od duhana ako u glavi nije postavljen jasan cilj. Sve su to ništa drugo do marketinške gluposti za kojima se ljudi povode u nadi da je s tim punooo lakše prestati. Papilova i ništa drugo...

Inače bio sam pušač 10 godina, da ne ispadne da samo pametujem. Znači ljudi samo dobra i čvrsta volja i zaboravit će te na njih vjerujte mi... Sretno {#}

12 godina
neaktivan
ddarknessfairyy kaže...
Milka30 kaže...

Naravno da ga ima u duhanu. Biljka duhana sadrži nikotin,najlakše ti je to skužit po njenom latinskom nazivu(Nicotiana tabacum) a razlika između cigareta i motanog duhana je ta što u cigarete stavljaju tzv. pojačivače nikotina(amonijev klorid). + brojne aditive da bi cigarete bile "ukusnije" i da bi smanjili moguću vlažnost. Obično ljudima kad probaju duhan cigarete više ne pašu upravo zbog tih aditiva.

u cigaretama ima svega,a najmanje duhana,između ostalog ima i katrana i svakakvih njesra....

Spale su nam gaće,zagrizli smo udice,glave nam u pijesku,nezaštićene guzice....
11 godina
neaktivan
Volume kaže...
ddarknessfairyy kaže...

Ovo podebljano je potpuno krivo, duhan ne stvara apsolutno nikakvu fizičku ovisnot i ovisnost o njemu se u niti najmanjoj mjeri ne može usporediti s ovisnošču o heroinu.

Ono što kod duhana stvara ovisnost je nikotin, ali već par dana nakon prestanka pušenja ovisnost o njemu prestaje (znanstveno dokazano). Sve ono nakon tih par dana za što ljudi i dalje misle da je ovisnot je ništa drugo nego navika... Sve što je potrebno za prestanak pušenja je jaka volja i ništa više! Od nedostatka duhana nitko neće upasti u krizu, kao što je to slučaj kod teških droga tipa već spomenuti heroin i sl.

Ako već boldaš onda čitaj, ja sam napisala da ovisnost o cigaretama može (ali ne mora) imati iste simptome kao i ovisnost o heroinu. Nikotin stvara fizičku(tjelesnu) ovisnost i ima iste simptome kod odvikavanja(ovisi o tome kolika mu je tolerancija na nikotin). Ovisnička kriza o cigaretama traje od 1-3 dana(5-7da se organizam očisti) isto toliko traje i čišćenje od heroina. A dalje je onda ono što se naziva vrijeme opasnosti. Tj. vrijeme u kojem zbog navike ponovno može doći do ovisnosti.

I da vjerovao ili ne, ima ljudi koji se u bolnicama skidaju s cigareta jer imaju teške nuspojave odvikavanja. Opet govorim ovisi od osobe do osobe. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.10.2013 21:43 (ddarknessfairyy).
14 godina
kivic15 kaže...
ddarknessfairyy kaže...
Milka30 kaže...

u cigaretama ima svega,a najmanje duhana,između ostalog ima i katrana i svakakvih njesra....

Ziher, ima katrana?!? Stvarno puno ti hvala da tu informaciju nisi podjelio s nama mi to stvarno nebi znali.

16 godina
neaktivan
ddarknessfairyy kaže...
4ucker kaže...

Shvaćam da si htjela samo podijeliti mišljenje, što će drugima pomoći, ali znam kakva je stvar sa LSD-em, marihuanom i salviom divinorum recimo, a i gljivama jer sam radio nekad, iako ne toliko često. Gljive znaju stvoriti neke fizičke tegobe, mučnine, no i to je do toga jesi li jeo prije toga ili ne etc.

Marihuana sama po sebi nema supstancu koja stvara bilo psiho, bilo fizičku ovisnost, ali je to do individualca i njegove psihe kao što si već rekla. Zato u svemu mora postojati oblik samokontrole, da ne dođe do onoga što prvobitno nisi želio.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.10.2013 23:01 (4ucker).
17 godina

Kolega je prestao prije 4 godine, sa jabukama, grickalicama, čokoladicama i sl. Ali pušio je najviše na poslu i doma pa su mu zamjene bile na dohvat ruke, ne znam da li bi to pomoglo onima koji najviše puše na kavama i izlascima jer su kolege studenti najviše pušili upravo tada.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
11 godina
neaktivan
4ucker kaže...

Shvaćam da si htjela samo podijeliti mišljenje, što će drugima pomoći, ali znam kakva je stvar sa LSD-em, marihuanom i salviom divinorum recimo, a i gljivama jer sam radio nekad, iako ne toliko često. Gljive znaju stvoriti neke fizičke tegobe, mučnine, no i to je do toga jesi li jeo prije toga ili ne etc.

Marihuana sama po sebi nema supstancu koja stvara bilo psiho, bilo fizičku ovisnost, ali je to do individualca i njegove psihe kao što si već rekla. Zato u svemu mora postojati oblik samokontrole, da ne dođe do onoga što prvobitno nisi želio.

Ja sam samo podjelila medicinsko mišljenje. Jelte one male grafikoniće koje vam guramo pod nos kad nam dođete u ambulatnu {#}

Al eto iako sam napomenula da ovisi svakoj osobi i njenoj psihi opet me krivo skužili {#}

wyks kaže...

Kolega je prestao prije 4 godine, sa jabukama, grickalicama, čokoladicama i sl. Ali pušio je najviše na poslu i doma pa su mu zamjene bile na dohvat ruke, ne znam da li bi to pomoglo onima koji najviše puše na kavama i izlascima jer su kolege studenti najviše pušili upravo tada.

To s grickalicama, ljutim bombonima i kaugama obično zna upalit,čak se i preporuča, al obično se ljudi onda udebele kojih 5-6kg {#}

15 godina

Otac mi je prije dvije godine prestao pušiti nakon nekih 20 godina pušenja, i sad je opet počeo.

Mislim da je za sve majka kriva pošto ona nije prestala već bi ona redovito zapalila dok je on tu, pogotovo kad bi pili kavu, i tako je i on počeo "samo jednu uz kavu" pa se produžilo na "jednu za računalom" i eto ga sad opet redovito puši.

Inače samo jedan dan je došao da će prestati i prestao, dvije godine bez ikakvih problema nije pušio, želju za cigarama je zamijenio žvakama iako sad kada je opet počeo pušiti nije se ostavio žvaka. Nevinašce

Swedish latin super funk.
17 godina

Pusio sam 30 godina u prosjeku jednu i po kutiju na dan a znalo se cesto zalomiti i preko dvije kutije. Znaci teski pusac :) I prije dvije godine sam bez nekih vecih problema prestao. Slazem se sa Danny-em, i po meni je prva i najbitnija stvar imati cvrstu zelju za prestankom! Ako netko kaze "trebao bih, mogao bih" nista od toga, zaboravi na to. Druga stvar, a u kojoj se ne slazem sa Danny-em je da se moze prestati sa pusenjem postupnim smanjivanjem. Ja sam zakljucio da vecinu cigareta popusim iz teske navike i samo zato sto su mi cigarete pod rukom pa sam krenio sa postupnim smanjivanjem tj. odugovlacio sam da zapalim cigaretu sve dok organizam ne bi "zatrazio" svoju dozu nikotina. I uspio sam u par mjeseci sa, kako rekoh, kutije dvije doci na 7-10 cigareta dnevno. A onda mi zaista nije bio problem samo u jednom trenutku reci "evo ovo je zadnja cigareta i vise necu zapaliti". I tako je i bilo. Bilo je nesto malo kriziranja ali sam ga prevladao standardnim metodama (bomboni, kikiriki. odlazak na trcanje ...). Po meni je i prilicno bitna stvar kada se prestaje pusiti barem neko vrijeme se potruditi ne druziti sa pusacima.

Znate one mastarije kada se ljudi pitaju sta bi promijenili da se mogu vratiti u proslost? Za mnoge bih stvari morao razmisliti ali bez ikakve dileme nikada ne bi zapalio cigaretu.

16 godina
vrinho kaže...

Ja sam prestao prije skoro 3 godine a pušio 10 godina skoro kutiju dnevno. Prije toga sam nekoliko puta pokušao prestati ali nije išlo ali sam se onda zainatio onako bezveze, dobio sam gripu i nisam od muke zapalio 6 dana, kad mi je bilo bolje hoću zapaliti, gledam u cigaretu i mislim si ajde da vidimo koliko ću izdržati... I prošlo tjedan, dva, mjesec dana i to su bili najgori trenuci, čak sam toliko daleko otišao da nisam ni kavu pio jer si ju nisam mogao zamisliti bez cigarete. Sve poslije je bilo lakše makar i godinu dana poslije prestanka sam dobijao strašnu želju, čak i na jednoj fešti popušio 3 komada a da nisam bio svjestan od pijanstva {#} I drugi dan kao da ništa nije bilo, želje nije bilo i znao sam da je to to, game over... I trenutno si ne mogu zamisliti da zapalim jer su mi užasno počele smrditi, kažu da bivšem pušaču više smrdi cigareta nego onom koji nikad nije pušio, ne vrijedi to za svakog ali za mene veliki DA.

Nakon svega samo mogu zaključiti kako pušenje nije toliko ovisnost koliko je navika koju svatko može izbaciti s puno, puno volje!

Moja priča je gotovo identična. Pušio 6 godina po kutiju dnevno, jedan dan me uhvatila gripa i nisam mogao zapaliti. Nakon toga nekako sam se sam sebi zainatio i nisam palio baš da vidim dokle ću stići. I eto prvih pola godine me hvatala želja da zapalim. U pijanstvima sam i po neku popušio. Ali nakon prvih 6 mjeseci više nisam ni jednu zapalio. Od onda je prošlo već 6 godina. 

Danas mi užasno smrde cigare, uopće se više nemogu vizualizirati kako je to izgledalo kada sam pušio. Ja zadovoljan, i ne gledam u nazad. 

I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time...
16 godina

pusil sam od 1988 godine...i kad mi je sin napunio godinu dana (2011) sjedim sa kavom u ruci u dnevnoj sobi i gledam malog pisonju kak se igra i rekoh sebi...sin ti ima godinu dana a ti nisi niti jednu kavu popio sa svojim sinom (od kad se sin rodio pusio sam na balkonu)...i od tog dana nisam zapalio niti jednu...niti imam zelja ikakvih...cak mi pocelo i smetat, kad susjed ispod mene zapali i otvori prozor osjetim smrad cigarete....lakse je kad imas neki cilj...

Bolje je znati malo i temeljito nego mnogo i površno.- I. Kant
13 godina

Oprostite ak sam fulal temu . ,zna neko dal ima na benzinskoj pumpi za kupiti pall mall s bijelim filterom?

12 godina
mazy651 kaže...

Oprostite ak sam fulal temu . ,zna neko dal ima na benzinskoj pumpi za kupiti pall mall s bijelim filterom?

Nemam pojma meni je dobar i s obicnim

nicky.sl
14 godina
mazy651 kaže...

Onaj pall mentol plavi?

Ima na Tifonu.

11 godina
neaktivan

Ipak ne bi trebalo uspoređivati "krizu" od cigareta, nikotina, sa heroinskom krizom, odnosno ovisnošću o teškom opijatu..Kao da uspoređujete biciklu i troosovinca..Voze obadvoje, no...Kad bi heroin bio tako "jednostavan", ne bi bio toliki problem..

Heroinska kriza, tjelesna, može trajati i punih mjesec dana..Zavisi od količine koja je uzimana u proteklom periodu..

Nikotinska kriza je kudikamo lakša..

Zanimljiva su svjedočanstva na ovom topicu..Može se ponešto i naučiti, isprobati..

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.1.2014 15:33 (boatenga).
13 godina
dinos3 kaže...
mazy651 kaže...

Onaj pall mentol plavi?

Ima na Tifonu.

Hm posto imam u blizini inu budem tam pogledal.. ma da ona plava ili svijetlo plava kutija i bijeli filter je .

15 godina

Ima  itko  iskustva  s  e  cigaretama?  Koliko  koštaju  ona  punjenja  i  koliko  teško  ih  je  nabavit?

I neki ljudi me uvjeravaju da su više štetne nego obične cigarete pa ako netko ima iskustva nek podjeli. Sve što mogu nać na netu su neki promotivni tekstovi u kojima je upitno koliko ima istine.

Zdravi i veseli bili :)
12 godina
bradonja_85 kaže...

Ima  itko  iskustva  s  e  cigaretama?  Koliko  koštaju  ona  punjenja  i  koliko  teško  ih  je  nabavit?

I neki ljudi me uvjeravaju da su više štetne nego obične cigarete pa ako netko ima iskustva nek podjeli. Sve što mogu nać na netu su neki promotivni tekstovi u kojima je upitno koliko ima istine.

Nemam iskustva s tim (kolega s posla to puši).

Koliko sam vidio vuče se vodena para s nikotinom i raznoraznim kemikalijama direkt u pluća i to mi se ne sviđa niti malo i čini mi se štetnije od duhana

nicky.sl
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice