Imam jedan neobičan problem i nisam našao temu u koju bih ga svrstao pa otvaram novu. Naime, kupio sam hladnjak za kućnu upotrebu, ovaj model.
Nije najjeftiniji iz svoje klase pa samo očekivao da bude i pouzdan. Kupljen je potpuno nov, garancija 5 godina. Palim ga prvi put i hop, iznenađenje: kad je termostat podešen na najjače temp. ode do -17°C a u plus do 7. Na manjim brojevima ode "samo" do -10°, al se i plus penje preko 10°C. Odmah zovem servis i za par dana dolaze dva dečka i stavljaju novi termostat. Kad su otišli radim probu i sve isto pa zovem ponovo. Nakon toga dolaze ozbiljniji serviseri i odvoze hladnjak k sebi da prouče u čemu je problem. Drže ga na servisu oko mjesec dana i vraćaju ga kao popravljenog. Radim test i opet nisam zadovoljan rezultatima: na najjačem ide između -5° i plus 6°C s upaljnim ventilatorom, bez njega -2 plus 6. Kad odvrnem termostat ne ide u minus, ali se gornja granica temp. podiže, dakle raspon ostaje isti. Po meni je to i dalje prevelik raspon temperature za jedan kućni hladnjak u kojem čovjek hoće držati mlijeko a da se ono ne zaledi i da se ne pokvari. Zanimljivo je da u tehničkim karakteristikama hladnjaka nigdje nema riječi o kretanju temperature. Što mislite, koja je normalna temp. u hladnjaku?
Mislim da ću odustati od pregovora sa servisom i samostalno nabaviti precizniji regulator, raspona 2-3°C. Imate li neke preporuke kako to izvesti?