Oscilacije temperature u frižideru

poruka: 4
|
čitano: 7.765
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

Imam jedan neobičan problem i nisam našao temu u koju bih ga svrstao pa otvaram novu. Naime, kupio sam hladnjak za kućnu upotrebu, ovaj model.

Nije najjeftiniji iz svoje klase pa samo očekivao da bude i pouzdan. Kupljen je potpuno nov, garancija 5 godina. Palim ga prvi put i hop, iznenađenje: kad je termostat podešen na najjače temp. ode do -17°C a u plus do 7. Na manjim brojevima ode "samo" do -10°, al se i plus penje preko 10°C. Odmah zovem servis i za par dana dolaze dva dečka i stavljaju novi termostat. Kad su otišli radim probu i sve isto pa zovem ponovo. Nakon toga dolaze ozbiljniji serviseri i odvoze hladnjak k sebi da prouče u čemu je problem. Drže ga na servisu oko mjesec dana i vraćaju ga kao popravljenog. Radim test i opet nisam zadovoljan rezultatima: na najjačem ide između -5° i plus 6°C s upaljnim ventilatorom, bez njega -2 plus 6. Kad odvrnem termostat ne ide u minus, ali se gornja granica temp. podiže, dakle raspon ostaje isti. Po meni je to i dalje prevelik raspon temperature za jedan kućni hladnjak u kojem čovjek hoće držati mlijeko a da se ono ne zaledi i da se ne pokvari. Zanimljivo je da u tehničkim karakteristikama hladnjaka nigdje nema riječi o kretanju temperature. Što mislite, koja je normalna temp. u hladnjaku?

Mislim da ću odustati od pregovora sa servisom i samostalno nabaviti precizniji regulator, raspona 2-3°C. Imate li neke preporuke kako to izvesti?

15 godina
neaktivan

Prvo kakva su to bila mjerenja. Dali je mjerena temperatura zraka, ili temperatura nečega npr. vode?

Dali je bilo pritom otvaranja vrata frižidera?

Nakon malo traženja izgleda da hladnjaci za farmacije imaju oko 5°C razlike, sad neznam koliko su kućanski aparati gori.

http://nvlpubs.nist.gov/nistpubs/ir/2012/NIST.IR.7900.pdf

ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it's awesome
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.5.2016 21:31 (ROFLOLMAO).
16 godina

Sa čim si mjerio temperaturu? Stavi vodu i vidi da li stvarno smrzava. Raspon je napravljen da se kompresor ne pali svake minute.

Namirnicama treba puno duže da se zagriju od zraka, tako da su one uvijek hladnije od temperature koja je potrebna da se upali kompresor.

16 godina
Re: Oscilacije temperature u frižideru
Tako velika fluktuacija nije normalna. Kod najboljih frižidera temp varira oko 0.5°C, kod onih lošijih ne bi trebala više od 5°C. Jesi li mjerio na istom mjestu u fridgeu? Nije na svakoj polici ista temp. Koliko brzo se temp mijenja? Moguće da ti se zbog neispravnosti uključuje odleđivanje pa ga grije.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice