Naredno ledeno doba za 1.500 godina

poruka: 21
|
čitano: 2.428
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Smatra se da je bilo najmanje pet ledenih doba na Zemlji. Tokom tih perioda, postoje ciklusi glacijacije kada se ledeni pokrivač smanjuje i povećava

Uslijed visokog nivoa ugljen-dioksida u atmosferi, malo je vjerovatno da bi novo ledeno doba moglo da zadesi našu planetu u narednih 1.500 godina, navodi se u članku objavljenom danas u časopisu "Nature Geoscience".

Gasovi koji su glavni krivci globalnog zagrijavanja i čija je koncentracija dostigla vrhunac 2010. godine, ostaće u atmosferi još decenijama, čak i u slučaju da se koliko danas u potpunosti zaustavi njihovo ispuštanje, ističe se u studiji Svetske meteorološke organizacije (SMO).

Pitaj od Pirot do Vranje dali je Scarfaceee nekog zajebao
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2012 23:35 (Scarfaceee).
14 godina
neaktivan
Re: Naredno ledeno doba za 1.500 godina

Nećemo bit živi , tako da mislim da nas ne pogađa to u nekakvoj velikoj mjeri . Hehe {#}

15 godina
protjeran

Bilo je i više ledenih doba,ne samo 5

Čak su znanstvenici koji proučavaju klimatske promjene našli dokaze da se nekoliko puta, u vrlo kratkom razboblju(stotinjak god) zemlja naglo ohladila i upala u ledeno doba.

Neki imaju teorije da je zbog toga došlo zbog erupcije vulkana,neki da je zemlja promjenila putanju oko sunca.itd..

Believe those who are seeking the truth. Doubt those who find it!
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2012 23:43 (roseman).
15 godina
neaktivan

Sada kada netko ubaci komentar koji uključuje hrvatsku vladu i propast prije tih događaja 

18 godina
protjeran
taman stignem drva navest i nema zime
I don't need sex, T-com fucks me every day
17 godina
neaktivan

Super, odo se pripremat. Vec idem u Top-Shop da kupim one super deke. Jos kad kupim jednu dobijem +1 gratis, hah, sreci nema kraja.

14 godina
neaktivan
Izvor??

Svejedno će hrvatska vlada propast prije toga....
There, I said it! :P
16 godina
neaktivan
Scarfaceee kaže...

Uslijed visokog nivoa ugljen-dioksida u atmosferi, malo je vjerovatno da bi novo ledeno doba moglo da zadesi našu planetu u narednih 1.500 godina

Naprotiv, najveci uzrocnik blage klime na Zemlji nisu staklenicki plinovi u atmosferi, nego oceani, konkretnije tople morske struje. Ukloni struje i prosjecna temperatura na planetu ce gadno opasti i potaknuti novo ledeno doba.

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
14 godina
neaktivan
TheRunner kaže...
Izvor??

Imas gde oces..

Pitaj od Pirot do Vranje dali je Scarfaceee nekog zajebao
16 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Naprotiv, najveci uzrocnik blage klime na Zemlji nisu staklenicki plinovi u atmosferi, nego oceani, konkretnije tople morske struje. Ukloni struje i prosjecna temperatura na planetu ce gadno opasti i potaknuti novo ledeno doba.

The Day After Tomorrow

16 godina
neaktivan

Probaj An Inconvenient Truth. Day After Tomorrow je ipak samo film, i to sa dosta izmisljenih elemenata kako bi se dodatno produbila dramaticnost i pokrenula radnja (iako je IMO jedan od boljih filmova katastrofe).

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.1.2012 18:29 (rustweaver).
15 godina
neaktivan

Bome ako se to brzo dogodi stvarno ćemo morat tražit novu zemlju,svi fino sutra se naguramo u jedan avion i ravno u nova istraživanja.Još ponjet sa sobom koji komad zemlje i eto ti ga.Ak nam je suđeno nek bude,a samo dragi Bog zna što će bit.Ak mi je suđeno da umrem,onda ću umrijet.Tiješit će me to što će možda svi izginut.Neznam na kraju sad ko tu koga.Negdje prije sam prvo čito kak će idućih 40 godina vladat nepodnošljiva suša,sad ledeno doba,a ko će znat šta nam se sprema.Jednom mora nešto bit.

Dino
17 godina
neaktivan

Znate engleski? Znate.

Watts Up With That?

Samo ću reći da klimatologija nije 2+2=4. Nebrojno je mnogo utjecaja na klimu i onaj tko tvrdi da može predvidjeti nešto specijalno - ili laže ili sam sebe dovodi u zabludu.

16 godina
neaktivan
Random. kaže...

i onaj tko tvrdi da može predvidjeti nešto specijalno - ili laže ili sam sebe dovodi u zabludu.

Zato to radi racunalo, a ne osoba :)

Da se nadovezem na tvoj post. Klimatologija nije 2+2=4. Nego je vise 2+2=5. Recimo da nedostajuca jedinica dolazi od parametara ciji utjecaj nismo predvidjeli, ali i dalje dobivamo cetvorku, sto je veoma blisko petici, sto znaci da ipak dobivamo nekakav uvid u stvari koje nas ocekuju.

Neozbiljno je od znanosti ocekivati egzaktnost. To cak ni u matematici nemas uvijek.

17 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
Random. kaže...

i onaj tko tvrdi da može predvidjeti nešto specijalno - ili laže ili sam sebe dovodi u zabludu.

Zato to radi racunalo, a ne osoba :)

Algoritam je pisala osoba. Ta osoba ne može sa točnošću znati koliko određeni faktor u formuli utječe na rezultat niti zna za sve faktore koji tu igraju ulogu.

16 godina
neaktivan
Random. kaže...

Algoritam je pisala osoba. Ta osoba ne može sa točnošću znati koliko određeni faktor u formuli utječe na rezultat niti zna za sve faktore koji tu igraju ulogu.

Previse olako diskreditiras citavu granu znanosti.

16 godina
neaktivan

Samo nek mi netko napiše da su globalne promjene uzrokovali ljudi... dobio bi dvije iza ušiju.

Nista nije sveto sve je bruto i neto, sve je zabava!
16 godina
neaktivan
Shody_1994 kaže...

Samo nek mi netko napiše da su globalne promjene uzrokovali ljudi... dobio bi dvije iza ušiju.

http://www.nap.edu/openbook.php?record_id=12782&page=1

"There are still some uncertainties, and there always will be in understanding a complex system like Earth’s climate. Nevertheless, there is a strong, credible body of evidence, based on multiple lines of research, documenting that climate is changing and that these changes are in large part caused by human activities. "

Umjesto djeljenja samara, pocni proucavati analizu zraka i vrsiti vlastita mjerenja, nakon toga objavi publikaciju sa svojim saznanjima i rezultatima. To ce znanstvena zajednica vise uvaziti od pljuski iza uha...

17 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Umjesto djeljenja samara, pocni proucavati analizu zraka i vrsiti vlastita mjerenja, nakon toga objavi publikaciju sa svojim saznanjima i rezultatima. To ce znanstvena zajednica vise uvaziti od pljuski iza uha...

Nešto si mislim, bilo bi dobro kada bi istaknuti pojedinci iz te znanstvene zajednice malo manje vremena provodili potajno mailajući jedni druge i skrivajući podatke sa koji ne idu u prilog njihovim shvaćanjima.

Hint!

16 godina
neaktivan
Random. kaže...

Nešto si mislim, bilo bi dobro kada bi istaknuti pojedinci iz te znanstvene zajednice malo manje vremena provodili potajno mailajući jedni druge i skrivajući podatke sa koji ne idu u prilog njihovim shvaćanjima.

Vecina izjava tih mailova je izvucena iz konteksta. Ali vidim da volis teorije urota pa ti necu smetati...

15 godina
neaktivan

Globalno zatopljenje, čista energija.... Paff, sve su to puste priče koje nam masoni prodaju jer ipak mi smo ti koji trebaju živjet u vječnom strahu. Globalno zatopljenje je najveća izmišljotina, to je samo normalni ciklus koji se već puno puta događao u povijesti naše planete.(Znam, ne otapa se led sam od sebe, i mi ljudi smo dosta utjecali na to , ali ja smatram da se radi samo o ciklusu) Najači su mi Ameri, dođu u Europu i zalažu se za "zelenu energiju", te mi moramo trosit silne novce na solarne ploče i ostala {#} dok oni taj dan izdaju dozvolu za izgradnju 10 nuklearnih elektrana tokom idućih 15 god. Nemojte me krivo shvatit, volim ja ovaj planet i želim čist i zelen planet, ali smatram da mi nismo krivci, krivci su ( ujedno i za sve probleme na ovom planetu) globalne mutlikorporacije, masoni, Ameri, Rusi, Kinezi..

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.1.2012 21:11 (Bera).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice