Macak je bolestan :(
- poruka: 69
- |
- čitano: 52.903
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Kad sam pročitao ovo boldano pomislio sam da je samo ulijenila kao i svaka kada odraste.
Nažalost morati ćeš je uspavati, nemoj da se muči bezveze jer ti je žao.
Trebao si veterinara pitati za konkretnu prognozu, ali čim je i on spomenuo uspavljivanje stvar je jasna. Ako ti je stalo do životinje dat ćeš ga uspavati.
Izgleda da tu nema pomoči, muči se to sigurno vjerojatno bi ga trebalo uspavat nažalost tak to ide. Ostat če ti uspomene normalno kaj drugo, njegove fotke valjda imaš možda i pokoji video i eto kad je tako ispalo kaj moš ništa.
Neka ga uspavati.
Moja je isto bila takva, jedva disala, mjaukala skroz, ležala. Isto je bilo, uspavati ju ili ne. I nisam ju uspavao. Živila je još par mjeseci, okotila se no na žalost zateplo ju je neko vozno sredstvo i otišla je. Malce podjelio, jedan ostao i toga su mi ukrali
Ako se pogorša onda jedino.
Pitaj još nekog veterinara, imao sam par mačaka s virusnim boleštinama i ovo mi ne liči na išta od toga. Posebno mi je čudno da je tvoj veterinar dao dijagnozu bez da je napravio ikakve pretrage?! Brojeve telefona za savjetovanje imaš npr. na zoe.hr i http://www.vef.unizg.hr/opce/radno_vrijeme/radno_vrijeme.php?adnce=j&m=fe00f7c03fc2d8 Nazovi čim prije i odvezi mačka na pregled ako tako kažu, koliko se sjećam imaju (skraćena) dežurstva i praznicima i vikendom.
Trebalo je već jučer probati.... antibiotike (zovi i pitaj koje da daš)....ako ne da, možeš i antibiotike za naše upale...smrvi žlicom i zamiješaj da bude tečno i na silu mu sipaj u usata. TREĆINU NAŠE DOZE.
Bolje nešto probati, nego ništa.
Moj je imao slicno nesto.
Uglavnom sutra trk kod veterinara i inzistiraj na infuziji i na antibioticima, ionako to moras platit, oko 100tinjak kn tako da nemaju ti kaj reci ne.
Imao je upalu mjehura ili nesto, samo je lezao i nista nije radio, bas, ko da je bio oduzet, sad leti ko lud.
Dakle odmah to rijesit, sto vise cekas, vise riskiras, vec si trebao nesto napraviti.
Ubijanje nekoga bi uvijek trebala biti zadnja opcija, zar ne?
Nemoj ga dati uspavati sve dok ne budu sve opcije za eventualno ozdravljenje u potpunosti isključene. Dobro ti dečki kažu, možda problem nije neriješiv.
Imao sam prošle godine takav problem s mojim mačkom,naime otrovao se isto se ponašao,i uspavali smo ga jer nije bilo ljeka za njega :( a bio je 5-6g star.
Moj je nešto sitno iskašljavao krv(zadnji dan njegovog života) no toplo se nadam da ćeš to uspjeti rješiti i da će bit zdrav.
Meni je macka bila bolesna prosle godine u ovo vrijeme, stalno je kasljala, veterinar je reko da je imala dosta jaku upalu i da smo je jedva na vrijeme doveli, par dana je isla na injekcije i ozdravila. Vec je imamo 12 god.
eto neki znak...počeo je jest.možda mu se stanje poboljšava.a na mjesto ugriza stavi bivacin da ti dezinficira ranu
Evo da malo pomognem sa svojim iskustvom.
Djevojka i ja imamo mačka kojih 2 godine već, našli smo ga kad je bio malena mrvica izgubljena koju je netko ostavio u grmu pokraj škole gdje živimo.
Ugl, prije kojih godinu dana se se nas macak i dva macka od susjede otrovali najvjerojatnije sa otrovom za stakore. Simptomi su bili otekline po vratu, eventualno proljev i neizostavno spavanje i lezanje.
S tim da je naša beštija prosla jos najbolje jer je samo dobio nekakvu cudnu oteklinu na vratu odmah ispod usta koja je kasnije pukla a bila je puna neke tekucine i krvi pa se jadan macak sav zamazao pa sam ga morao ocistit.
zvao sam dezurnu vet. sluzbu kad je dosao otecen doma i rekli su mi da ako su samo ti simptomi koje sam naveo da ga samo pustim doma neka spava i da mu damo vode i pustimo hrane ako ce jest ali da ce proc. Macak od susjede jedan je uginuo dok je drugi imao puno gore probleme sa probavom,bio je sav nekako natecen oko vrata i nista nije htjeo jest i jako je oslabio ali se na kraju oporavio i ponovo udebljao hehe.
Zao mi je jer ti je macka bolesna jer vidim da volis tu zivotinju. Ali na zalost uvijek je rizik pustat macke van em zbog prometa (na srecu nisam blizo ceste), zlih ljudi i balavaca a i zato jer neznas oce li di nac kakav otrov koji je netko ostavio i slicno :/.
Sretno sutra i nadam se da ce ozdravit i da ce trcat okolo i dalje :)))
To je inače dobar znak u praksi, kad može bilo što pojest onda je još kolko tolko ok uglavnom sutra kod veterinara obavezno pa kaj bude bit če.
Daj mu škampe na buzaru pa ćeš vidit ozdravljenja
Šala mala,čim je sve pojeo nadamo se dobromu :)
Kupi mu sutra neku delikatesu ko one viskas vrecice, to nece moc odbit, a treba mu snage.
sta je reko? jel mu se moze pomoc?
Dovedi ga kod mene i vratim ti ga sa dodatnih 30kg