Ljudi moji, ne znam kako da pronađem na ebayu lopova za utičnicu, a kada stavim u google prevoditelj pogodite šta dobijem :P
Kako se kaže lopov za utičnicu (ono čudo kada ubodeš u utičnicu dobije praktično 2 utičnice)
Ljudi moji, ne znam kako da pronađem na ebayu lopova za utičnicu, a kada stavim u google prevoditelj pogodite šta dobijem :P
Kako se kaže lopov za utičnicu (ono čudo kada ubodeš u utičnicu dobije praktično 2 utičnice)
extension cord/lead?
Ovako nesto?
http://www.ebay.co.uk/bhp/electric-multi-socket
Multi-plug, multi-socket adapter...
e to brate, hvala milion :D
ovaj drugi ispada najbolje: multi socket adaptor
nikad čuo da se to zove lopov?!
Hehe, možda je to neki naziv iz našeg kraja.
T utikac mi to zovemo. Ako je rijec o onome s dva zenska ulaza.
Cirkulira neka priča da se nekada davno struja obračunavala po količini utičnica u kući, tako da je to efektivno bio lopov kojim se plaćalo manje trošila nego što se zbilja može priključiti.
Urbana legenda ili istina? Preinertan sam za provjeriti :)
kad ste vi govorili produžna letva,ja nism znao što je dok nisam upiso u google...mi svi ovdje u dalmaciji koristimo izraz ''lopov''
kad ste vi govorili produžna letva,ja nism znao što je dok nisam upiso u google...mi svi ovdje u dalmaciji koristimo izraz ''lopov''
Ja sam iz Slavonije i odmah sam te razumio. I mi to zovemo "lopov".
Ma razumili su ga svi, samo se prave pametni. 
Ma razumili su ga svi, samo se prave pametni. 
Pa ja iskreno nisam, dok nisam pročitao linkove i objašnjenje. Naslov mi je bio totalno WTF.
Završio elektroenergetiku u Tesli a eto nikad nam to nisu rekli, ili se ne sjećam:)
No, eto, sad znam i upućeniji sam:)
Onda oprošteno! 
Kod mene se to zove lupež.