Kakav alkohol..uzmi travu. Tko zna kakvi se sve aditivi stavljaju u cigare, ako već pušiš duhan puši domaći.
A kakvi se tek stavljaju u travu? Mislim da je to isto dosta rizično ako ne znaš šta kupuješ.
Pa ne kažem da rizika nema, ali kod nas se većinom ne šprica. I nemoraš se bojat da ćeš dobiti jaki poriv za ubrizgavanje heroina u krv...
Kakav alkohol..uzmi travu. Tko zna kakvi se sve aditivi stavljaju u cigare, ako već pušiš duhan puši domaći.
A kakvi se tek stavljaju u travu? Mislim da je to isto dosta rizično ako ne znaš šta kupovisi koja trava...ona kaj nabavis od neke budale ili cista s vrta koja nije zaspricana kemikalijama gorim neg v cigaretama...
Vazna je volja.Znam dosta ljudi koji su se skinuli sa cigara i trave.I danas mnogo bolje zive.
p.s.Kani se trave to ti nece nista donjeti dobro u zivotu,jedino ces biti etiketiran u drustvu kao narkoman,a narkomani su najdonji dio drustva.Valjda ne zelis to biti.
Stvarno? Jedan moj prijatelj, ima 17, prolazi školu s 4,5, 4,6 i konzumira travu. I kad kažem da prolazi s 4,5 ne mislim na to da sve naštreba i zaboravi, nego frajer stvarno zna. Je li on po tebi najdonji dio društva?
Zasto bih se netko "skidao" sa trave kada o njoj nemožeš postati ovisan? Ona svakako može postati sastavni dio tvoga života, kao što je to struja, šta sam ja sada ovisan o struji, koristim je svaki dan i olakšava mi život? Aj molim te malo se informiraj pa se vrati :D
Hehehe narkici ni rodenoj majci ne bi priznali da su narkomani.Imao sam i ja prijatelje koji su travari.Znam ih kakvi su bili prije i kakvi su sada kada konzumiraju travu.Razlika nebo i zemlja,sada su ko zombiji nista im se ne da,nista ih ne zanima,samo da im je smotati roru i zapaliti.Zive od danas do sutra,svaku svoju marku dadnu dileru za malo vutrice,pa se kasnije zaduze kod dilera,pa onda meni dodju da im posudim love.Ne zele da rade jer onda ne bih imali vremena za smotati doju,a i nemozes doci napusen na posao.A onih malo sto rade potorse vise od pola place na travuljinu.Ne mozese s njima normalno komunicirati jer se samo smiju/sute ili su u nekom svome svijetu.Ni jedan nema curu jer niko nece pene.Kao takvi su beskorisni i meni i drustvu.A ovih par sto su se uspjeli oduprijeti tome zlu su sretni i zadovoljni sto i sami priznaju.Kada sam vidio kakve su posljedice ne treba meni nitko govoriti kako je to bezopasno/zdravo/ljekovitao jer necu da grijesim na tudim greskama.
p.s.Samo da na pomenem gdje je trava bila u jugi?Nigdje,a svi su bili zadovoljni i sretni.
Pa tko jos ide majci to govorit? "Majko ja pušim travu"... -.- Stvar je u tome što se boje reakcije, večina će burno reagirati i odnosi će biti narušeni, ali to bih se moglo izbejči jednostavnim informiranjem o marihuani, ne samo u školi i u medijima, jer vlasnici škola i medija su oni koji su i zabranili travu (najdjelotvorniji ljek čovjeku poznat je upravo konoplja), onda nam ti isti ljudi prodaju svakakve skupe ljekove, koji se za razliku od marihuane mogu patentirat, možda to nebi bio problem da su barem upola učinkoviti kao marihuana. Plus što se konoplja može koristiti u proizvodnji oko 5000 proizvoda, kao i za pogon umjesto fosilnih goriva, marihuana šteti najviše vlasnicima farmaceutskih kompanija i vlasnicima naftnih kompanija.
Što se tiče promjene osobnosti, ti to promatraš kao nešto negativno, zato što imaš takav pogled na život, ne krivim te, i ja sam razmišlljao kao ti."Razmišljao" sam kako mi je govoreno u školi i u medijima, glupi klinci nemaju sta radit pa eksperimentiraju sa drogama, samo se upropastavaju, navut ce se na teže droge itd itd... A kako gledas ljude koji se svako jutro probude, odu na poso, tamo robuju, onda dođu kući, svi gledaju sebi kroz Ja Imam, umjesto Ja Jesam, materijalizam, onda glupi mediji i politicari, sto je s tim ljudima koji se stalno vrte u krug onda jednog dana umru, jel to život? Stvar kod ljudi koji puse travu je u tome, da su na neki načim "prosvjetljeni" i mislim da vide u kakvom izopačenom i prevrnutom mi svijetu živimo, pa se drže podalje od nas "normalnih". To što kažeš da nemju novaca, pa tu dolazimo do legalizacije, legalizacija bi dosta oborila cijenu i nebi bilo toliko problema sa bezparicom. Korisni kojem drustvu? Nisu korisni ljudima koji nas izrabljuju ko stoku zato se njih i zatvara.
A sto se tice Juge, bilo pa proslo... nisam tada bio živ nemogu ništa reći.
Joj svi se odma brane o ljekovitosti trave.Ajd recimo da se trava odobri u medicinske svrhe,da se koristi njeno ulje i ostali korisni sastojci.Ali koliko ja znam da pusenje trave ne lijeci ni jednu bolest naprotiv jos moze da stvori bolest jer izgaranje trave ispusta i kancerogene spojeve koji lose utjecu na covjeka.Tako kada bi se trava legalizirala u medicinske svrhe a zabranilo se pusenje trave onda bi se opet narkici nasli neki izgovor da je pusenje jos ljekovitije.Napusen covjek je isto toliko koristan kao i pijan.Znaci nit ga yebi nit ga kuci vodi.
Ako ja koji ne pusim,pijem,drogiram i super mi je u zivotu,zasto ne bi i drugima bilo tako.Zaso moram uzimati stimulanse (trava,alkohol) da bi mi billo fino?Ako netko to koristi znaci da je problem u njemu.
kolko znam susjed ima doma 3-4 stabiljke...u medicinske svrhe i lik vec pusi 4 godine i nije mu nis. Niti da bi problijedel niti podocnjaci nista. Nnaravno mi lesinari smo svaku vecer cekali da se pokupe spavat da bi uzeli par hedova ali nist od toga jer je znao na broj koliko ih je...a i usto tu su policijske kontrole u slucaju dilanja itd...
E kolega,a koliko ti imaš godina da imaš toliko znanja i iskustva oko trave u bivšoj Jugoslaviji???
Hehehe narkici ni rodenoj majci ne bi priznali da su narkomani.Imao sam i ja prijatelje koji su travari.Znam ih kakvi su bili prije i kakvi su sada kada konzumiraju travu.Razlika nebo i zemlja,sada su ko zombiji nista im se ne da,nista ih ne zanima,samo da im je smotati roru i zapaliti.Zive od danas do sutra,svaku svoju marku dadnu dileru za malo vutrice,pa se kasnije zaduze kod dilera,pa onda meni dodju da im posudim love.Ne zele da rade jer onda ne bih imali vremena za smotati doju,a i nemozes doci napusen na posao.A onih malo sto rade potorse vise od pola place na travuljinu.Ne mozese s njima normalno komunicirati jer se samo smiju/sute ili su u nekom svome svijetu.Ni jedan nema curu jer niko nece pene.Kao takvi su beskorisni i meni i drustvu.A ovih par sto su se uspjeli oduprijeti tome zlu su sretni i zadovoljni sto i sami priznaju.Kada sam vidio kakve su posljedice ne treba meni nitko govoriti kako je to bezopasno/zdravo/ljekovitao jer necu da grijesim na tudim greskama.
p.s.Samo da na pomenem gdje je trava bila u jugi?Nigdje,a svi su bili zadovoljni i sretni.
Ma kako si ti pametan,donosiš zaključke o marihuani na tome jer par tvojih frendova pretjeruje s marihuanom i onda su prenapušeni da funkcioniraju u normalnom svijetu. Narkoman i čovjek koji kozumira travu nije isto. Dali si ti kad vidio čovjeka koji je ovisan o heroinu?? Ili nekog tko kozumira prečesto ecstazy ili speed??
Kažeš da ljudi koji puše travu nemaju curu,da su beskorisni itd... Gle,ja pušim marušku već nekih 11 godina,tj onda sam je prvi put probao,sa 15 godina. U zadnjih 6 godina zapalim skoro svaki dan ili 4 dana u tjednu zapalim pljugu,imam curu već tri godine,prije toga sam imao vezu od 2 i još prije od 2 i pol godine,imam posao,imam dosta love da si priuštim to da sam podstanar i ima svoj mir,imam auto itd..dakle ipak nisam takav narkomančina o kakvim ti pričaš ili kako ih ti zamišljaš.
Ne potičem ja konzumiranje marihuane niti nitkog ne želim nagovoriti na to da ju počnem konzumirati. Tko voli nek izvoli.
A to dali će netko pretjerati s time ili krenuti krivim putem i totalno propasti to je pitanje karaktera.
Nekih 10 godina pušim ova sranja od cigara i već primjećujem da mi počinju smetati (kašalj, nervoza i sl. pojave), no i dan danas mogu brže i jače potegnuti u trčanju iako ne održavam kondiciju. Kuperov test i sl. pisdarije, desetak dana pripreme i mogu ga pretrčati u predviđenom roku. No, cigare mi pomalo već počinju ići na živce, pa sam malo sa boljom polovicom razgovarao i dao sam opasno obećanje koje ću morati ispuniti.
Prestanak pušenja sa prvim danom dobijanja potomka. Znači ne da dijete ulazi u kuću, a cigare iz kuće, nego potpuni prestanak. Razmislio sam i mislim da sa takvim obećanjem nema zahebancije, da karakter mora biti jak, a i 9 mjeseci nije mali rok odustajanja.
Hebe me samo vrlo stresan posao, znam nekad skoro pa "jesti" cigare, mogu gladan i žedan raditi, ali bez cigara doživljavam krizu...
Btw, vrlo dobar način za odustajanje od pušenja je post kako ga prakticiraju muslimani, svaki dan od zore pa do zalaska sunca bez hrane, pića i ića imaju vrlo velike šanse za odustajanje.
Ja sam primijetio već nakon 15 dana da se uvelike smanjuje želja, samo treba biti jak karakter.
Gle,ja pušim marušku već nekih 11 godina,tj onda sam je prvi put probao,sa 15 godina. U zadnjih 6 godina zapalim skoro svaki dan ili 4 dana u tjednu zapalim pljugu
žalosno je kad netko sa 26 godina ima potrebu svaki dan se napušavat.........nhf samo imho
Vrlo je jednostavno prestati pušiti.
Ja sam prestao već 3-4 puta
A sad ozbiljno - nikakve e-cigarete, čačkalice nit flasteri. Samo karakter.
Zaso moram uzimati stimulanse (trava,alkohol) da bi mi billo fino?Ako netko to koristi znaci da je problem u njemu.
Možda je problem u tebi jer ne koristiš.
A kakvi se tek stavljaju u travu? Mislim da je to isto dosta rizično ako ne znaš šta kupuješ.
Nažalost ovo je istina,dobra lagana trava s mao thc-a je super al kod nas se ne zna šta kupuješ i stvarno par puta sam naletia na takva sranja da sam reka neću više, od bolesnog skunka koji smo pušili prije 3 tjedna ,2 tjedna sam ima posljedice osjetne disocijacije,sad prestaje ali necu više pušit, bar ne dok sam ne zasadim nešto za šta znam šta sadim.
Offtopic
Kao prvo tema je kako prestati pusiti, a ne o travi!!
A kao drugo svi vi sto ste smart i suportate travu neznate sta pricate, pogotovo vi koji konzumirate vi ne vidite nikakve razlike al vide drugi oko vas.
Imam tri prijatelja koji su od srednje donedavno pusili travu oko 10 godina, volio bih vidit bilo koga od vas da pokusa voditi normalan razgovor s njima, da ih gledate kako se muce sklopit recenicu ili razumit o kojoj se to temi uopce prica. Zalosno!!!! I zale sva trojica kad smo im govorili da prestanu na vrijeme kad je i ostatak ekipe,zale sto nisu!!
tako da nemojte siriti dezinformacije i sranja kako je trava bez posljedica, kako se imaju bolje ocjene i pametniji si ako pusis travu!!
Ontopic
Daj javi ako budes isao/isla na tu hipnozu dali ti pomogla, i ako da kod koga si to iso?
Ja sam isto strastveni pusac i previse za svoje dobro po dvije kutije na dan mazem,walter 100s vec 11 godina...
Razmisljao sam o e-cigarama vec duze vrijeme, al je*** ga ako ta hipnoza stvarno pomaze radje bi da se rijesim vise toga zauvijek.
Pokusavao sam prestati par puta, i par puta izdrzo cak 3 il 4 dana i opet se prihvatio čađenja..
Evo i malo moje litanije, a sve u duhu megalomanije...
Nasao sam se u ovoj recenici. Ostao sam zatecen. Arhiviram post
Imam 16 godina i aktivni sam pusac,na dan popusim kutiju kutiju i pol nekad i dvije na dan.U zadnjih par mjeseci sam skuzil da sam dosta oslabil,nemrem pretrcat hebenih 20m a da ne krepam od umora,osjetim da dosta manje zraka udahnem te mi se javlja neugodna bol u plucima a nekad i u srcu koja stvarno jako iritira a i boli.Probal sam svakakve nikotinske zvakace flastere ali nazalost nista.Kad idem u skolu novce kaj zaradim ostavim namjerno doma da ne potrosim na pljuge ali kad dojdem u skolu nekaj mi se preokrene u glavi i za 10-15 min nazicam 22kn za kutiju pljugi.Dosad sam svakaj probal al nikak da prestanem, bil sam i kod doktora na slikanju pluca al dok je videl sliku nije bas bil zadovoljan tj. ocital mi je bukvicu koju sam se pridrzaval kojih sat vremena od odlaska od njega i opet kupil i zadimil....tak da ak neko zna kak da prestanem nek rece svaki komentar je dobrodosao
Ti si čak sretan pa ti skuplje cigarete trebaju biti veći plus kod prestanka pušenja, kod nas je recimo najjeftinija kutija cigareta oko 8 kn, ugl, ja sam sebi rekao da ću nakon svog rođendana, kad se nauživam cigareta, 6. juna, da prestanem. Power of WILL!
Je li itko probao nicorette žvake i kolika im je cijena?
Promjene u tijelu nakon prva 24 sata prestanka pušenja pa nadalje:
http://whyquit.com/whyquit/a_benefits_time_table.html
Jednostavno je - nemoj više zapaliti nijednu cigaru. Ato ćeš postići snagom volje.

Ja sam prestao tako sto sam poceo da pusim elektronsku , evo vec skoro mesec dana .
6 mjeseci je prošlo otkad ne pušim, to mi je 2. pokušaj,
prvi put sam izdržao tri mjeseca, koristio sam nicorette mislim, fino se uprasio.
Sad sam prestao cold turkey, bez pomagala i ide mi odlično,
puno mi je pomoglo trčanje, bicikl i tjelovježba, smršavio sam skoro 10kg i dugo se nisam tak dobro osjećao.
Znači preporučio bih bilo kakvu fizičku aktivnost ako se prestaje sa pušenjem, bar je meni pomoglo.