Kako da povečam jakost struje

poruka: 8
|
čitano: 3.692
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Može mi netko reči kako da USB napajanje od 5v povečam na 12v?

17 godina
Re: Kako da povečam jakost struje

Nikako. K tome, to nije jakost, već napon.

Ukratko, očito je da ti nisu jasni neki najosnovniji pojmovi, pa se kloni bilo kakvih hardverskih zahvata na računalu.

Samo napajanje računala ti daje 5 i 12 volti na standardnim naponskim konektorima (žuta i crna žica). Međutim, opet, kako očito ne znaš o čemu se radi, kloni se prčkanja po računalu.

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.4.2011 12:54 (Drago).
16 godina
neaktivan
dpretkovic kaže...

Može mi netko reči kako da USB napajanje od 5v povečam na 12v?

reci za sto ti konkretno treba pa ti velimo ak moze.

[Prodaja] BF:BC2 + Vietnam i MW2
14 godina
neaktivan

pokušavam staviti žaruljicu od 9v na usb napajanje ali je napajanje 5v ali mi je preslabo pa neznam kako staviti na 12v i imam prijenosno računalo.... već sam isprobao dal radi na 12v i radi tako da nema straha da će pregorjet :D imam 9 god i nerazumijem još te oznake za struju tako da se ispričavam gospodinu pametnjakoviču iz gornjeg odgovora :D

16 godina
neaktivan
dpretkovic kaže...

pokušavam staviti žaruljicu od 9v na usb napajanje ali je napajanje 5v ali mi je preslabo pa neznam kako staviti na 12v i imam prijenosno računalo.... već sam isprobao dal radi na 12v i radi tako da nema straha da će pregorjet :D imam 9 god i nerazumijem još te oznake za struju tako da se ispričavam gospodinu pametnjakoviču iz gornjeg odgovora :D

slobodno priznas da ima 20 i nemas pojma o struji ;)

na laptopu nemas 12v izvora(ima al za tebe nema) tak da nebres sloziti, mogao bi na desktop racunalu preko molexa, al bi trebao staviti neki otpor ako zarulja radi na 9V

[Prodaja] BF:BC2 + Vietnam i MW2
16 godina
odjavljen

Nema razloga da osobu koja ti je dala dobar savjet proglašavaš pametnjakovićem. Jakost struje ovisi samo o otporu potrošača i naponu (s tim da izvor ima ograničeno koliko struje može dati prije nego se upali zaštita ili napon padne ispod određene granice), mjeri se u amperima (A, 1 A = 1000 mA). Napon tjera struju, a mjeri se u voltima (V).

USB napajanje je 5V, a daje struju 500 mA po standardu, iako najčešće podnosi i 800 - 1000 mA. Ono što tebi treba je switcherski DC-DC pretvornik koje danas imaš za male struje integrirane u jedan čip, s par vanjskih elemenata. Takav pretvornik u pravilu ima efikasnost oko 80 % pa po USB standardu možeš dobiti max: 500 * 5 *0,8 / 12 =   166 mA.

Ipak, s obzirom da se radi o USB-u i da zbog pogreške možeš spalit port (kojih na laptopu ionako nema puno) ili čak cijelu matičnu ne bih ti preporučio igrati se s time pošto očito nemaš previše ni znanja ni iskustva.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
16 godina
neaktivan

Pridružio bih se kolegama i savjetovao bih ti da se kloniš bilo kakvog prčkanja po računalu(pogotovo prijenosnom računalu).

alrighty then
16 godina
neaktivan

Ma uzmi zutu i crnu i spoji direktno na lampicu... kad na 5V protutnji 20A tuda, ces vidjet iz prve  (crne) ruke zasto je losa ideja prckati se s necime o cemu ne znas ni osnove :-D

All the people in the left wing fuck, and all the people in the right wing fuck, and all the people in the underground fuck - I find myself stupified, coming back again...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice