Znači ovaj program kadet....
Ja počnem normalno pohađati faks i samo moram biti tamo kod njih u domu?
I onda preko ljeta i zime (kada nema škole) imamo te obuke itd.?
da, preko praznika imate kampove, mislim da 2 ljetna i 1 zimski...
Znači ovaj program kadet....
Ja počnem normalno pohađati faks i samo moram biti tamo kod njih u domu?
I onda preko ljeta i zime (kada nema škole) imamo te obuke itd.?
da, preko praznika imate kampove, mislim da 2 ljetna i 1 zimski...
a oce biti problema na lijecnickom ako imas poteskoca u govoru?
a oce biti problema na lijecnickom ako imas poteskoca u govoru?
mislim da to ne bi trebao biti problem
Ja ove godine zelim upisati za kafeta i zanima me do kada se moraju predati prijave, sta ste sve u nju stavili vi koji ste isli za kadete (ono s naouruzanjem i postupcima i drilovima za vojnike u boju mi nije jasno), i ako se prijava treba predati nakon upisa na faks (to mi se cini logickim) i recimo da prodem sve testove do kojeg datuma sam ja u onom kampu i koliko taj kamp traje (onaj kamp 1)???
Pozdrav,
molio bih nekog ovdje tko je u programu kadet, da mi objasni režim života na Črnomercu. Kakva je disciplina (na forumima se prije tr-četiri godine pisalo da nije strašno, da se može dosta izlaziti i sl.) Zanima me kakva su pravila danas, da li se u uniformi ide na faks, kakve su kazne za prekršaje i sl. Kakva su šanse da netko ko ja završi faks kao kadet - imam potencijala za učenje, ali mi fali discipline i mislim da bi mi stroži program u tome pomogao (vojska me privlači - motivacije te vrste mi ne fali)?
pozdrav, zainteresiran sam za program kadet, sad me zanima, čuo sam da je potrebno znati 4 jezika(hrvatski, engleski, njemački, talijanski) i da se jos poslije uci ruski i francuski, šta znači upisati fakultet uz to, odnosno koja je svrha, jel ja poslije nastavljam raditi ono sta sam studirao kada odradim sve prema dogovoru s morhom tj. kada odradim recimo 8 godina, ja mogu dalje sa elektrotehnikom ili građevinom??
što je sve potrebno posjedovati(čuo sam da treba izdržati 4minute pod vodom da bi se prošao test i 18min na 3200m), kako bi se to zavrsilo, jel ima mjesta uz sve to, za odmor i dobar provod?? jel se smiju dovodit ženske u sobu za vrijeme slobodnog vremena?? kolika je plaća kada ja završim sve po planovima tj. faks i obavezno se zaposlim u morhu??
to mi se čini kao dobar put, zanimljiv za one koji su željni izazova, i avantura, ali ne bih radio tamo cijeli zivot, cim bi zavrsio to, bi isao radit ono sta zavrsim na fakultetu
jel se ima vremena za sportske aktivnosti, nogomet, tenis itd..?? i šta sam ja dužan činiti prema ugovoru(mirovne misije itd.)??
mislim da ti preko tog programa nemozes ic na bilo koji faks, frend koji je iso je htio na elektrotehnicki pa su mu rekli da oni to netrebaju i da moze ic samo na onaj faks koji bi njima bio potreban. i da cuo sam da su te vjezbe teske, ali brate 4 minute pod vodom, ko to moze?
Bok,
evo rekao bih par stvari ! Nisam nikad bio u MORH-u , vjerojatno i neću , ali jedan moj frend koji mi je blizak je u MORH-u.
MORH je ok , koga to fakat zanima, dobro će se snaći, ako ti starci nemaju baš para da ti plaćaju godišnje stan,režije i sve ostalo , isto je dobra opcija (plaćena školarina,plaćen prijevoz,jesti/piti i smještaj).
Kroz ljeto svi prijavljeni idu u požegu na poligon , traje 3-4 tjedna i jedini je zahtjev da ste u fizički dobroj kondiciji ( ovo za 4min pod vodom nije istina!! ).
Na liječničkome gledaju zube,vid i deformacije kostiju , i nakon toga lagan psiho-test i čini mi se da je i IQ-test .
Uglavnom , problem je samo kod završetka studija, pošto oni očekuju od tebe "radnika". Malo ljudi završava sve godine pod pokroviteljstvom MORH-a :S
U slučaju pada godine, mislim da prekidate ugovor sa njima i da se vraća 20 000 kn koje vam je dala država.
Nije teško upast u program MORH-a , jer nisu zahtjevni kaj se tiče liječničkog testa i sl. , ali je problem kasnije kad idete na fax, imate par dana požarstva, subotom čišćenje kampusa i dosta
aktivnosti i obaveza koje bi vam mogle utjecati na vrijeme vama predviđeno za učenje .
pozdrav, zainteresiran sam za program kadet, sad me zanima, čuo sam da je potrebno znati 4 jezika(hrvatski, engleski, njemački, talijanski) i da se jos poslije uci ruski i francuski, šta znači upisati fakultet uz to, odnosno koja je svrha, jel ja poslije nastavljam raditi ono sta sam studirao kada odradim sve prema dogovoru s morhom tj. kada odradim recimo 8 godina, ja mogu dalje sa elektrotehnikom ili građevinom??
što je sve potrebno posjedovati(čuo sam da treba izdržati 4minute pod vodom da bi se prošao test i 18min na 3200m), kako bi se to zavrsilo, jel ima mjesta uz sve to, za odmor i dobar provod?? jel se smiju dovodit ženske u sobu za vrijeme slobodnog vremena?? kolika je plaća kada ja završim sve po planovima tj. faks i obavezno se zaposlim u morhu??
to mi se čini kao dobar put, zanimljiv za one koji su željni izazova, i avantura, ali ne bih radio tamo cijeli zivot, cim bi zavrsio to, bi isao radit ono sta zavrsim na fakultetu
jel se ima vremena za sportske aktivnosti, nogomet, tenis itd..?? i šta sam ja dužan činiti prema ugovoru(mirovne misije itd.)??
Nemoraš nikakve jezike znat, ideš na preddiplomski studij, znači 3 godine faksa i poslije radiš 6 godina kod njih, kao poručnik HV-a, kad odradiš ugovor, možeš ić u civilnu karijeru ili ostati u vojsci ako ti bude dostupna ta opcija. Lista koje faksove primaju bude u natječaju.
4 minute pod vodom je čista glupost, 2 milje ispod 15 minuta trčanja, i trebaš bit u kolko-tolkoj formi jer će ti brojat trbušnjake i sklekove. Bavljenje sportom je obaveza. Imaš dost vremena za učenje.
Ako misliš ić zbog plaće ili novaca, bolje se ne prijavljuj.
Za fizičku spremu nebi trebalo biti problema. Šta se tiče posla, negdje sam pročitao da je početna plaća od 7 do 8(+nekakve premije) što se po meni čini i više nego ok, jer kad završiš fakultet, teško da ćeš imat mogućnost negdje radit za takvu plaću.
Za fakultet sam čuo da se samo prva godina ne smije ponavljat, a za ostale se može dogoditi. E sad, koja je loša strana svega toga??
Za fizičku spremu nebi trebalo biti problema. Šta se tiče posla, negdje sam pročitao da je početna plaća od 7 do 8(+nekakve premije) što se po meni čini i više nego ok, jer kad završiš fakultet, teško da ćeš imat mogućnost negdje radit za takvu plaću.
Za fakultet sam čuo da se samo prva godina ne smije ponavljat, a za ostale se može dogoditi. E sad, koja je loša strana svega toga??
Lošija strana je da si krivo čuo za početnu plaću, jako krivo...
Osim toga, ako padneš godinu (bilo koju) jako sitne šanse imaš da ostaneš u programu. Sve ovisi o okolnostima.
Zanima me koje fakultete mogu upisati tj. koje fakultete oni nude....razmišljao sam KIF uz te kadete ali nisam siguran jel je on još na popisu.....uglavnom može li mi netko malo pojasniti kak to sve ide?
Hvala
Zanima me koje fakultete mogu upisati tj. koje fakultete oni nude....razmišljao sam KIF uz te kadete ali nisam siguran jel je on još na popisu.....uglavnom može li mi netko malo pojasniti kak to sve ide?
Hvala
Lijepo procitas zadnjih osam strana i vidis.
You're welcome.
Hvala
You're welcome.
Da al reko možda je došlo do nekih promjena ove godine....
Hvala
You're welcome.
Da al reko možda je došlo do nekih promjena ove godine....
Odeš fino na MORH stranice i nađeš natječaj i pogledaš listu fakulteta.
Imam pitanje u vezi lijecnickog... projekt KADET me jako zanima vec dugo vremena ali problem je sto imam dioptriju na oba oka.. neki su mi rekli da me to moze rusit samo na avijaciji (mene zanima kopnena vojska), ali bila bi sigurnija kad bi to cula iz prve ruke :)
Jel netko upoznat kako sa medicinskim osobljem,da li primaju,osiguravaju posao,da li uopce ima posla itd. ?
.. nisam u toku .. citao sam neke postove .. ugl imam pitanje ... da li se na upisu gleda prosjek 4. razreda srednje ( ako da koji se jos gledaju 1,2,3,4 ? ) ili je samo dovoljna neka potvrda o zavrsetku ..
Pozdrav svima, još od prošle godine razmišljam o upisivanju fakulteta u sklopu programa KADET a ove godine je vrijeme za odluku. Zamolio bi upučene (trenutne kadete po mogučnosti) da mi odgovore dali je teško dobiti stipendiju (pošto na stranicama piše da se stipendira 10-20 osoba). Što se sve gleda pri biranju "kadeta"? Pretpostavljam da je bitan srednjoškolski prosijek i testiranja, ali gleda li se i upisani fakultet (u mom slučaju razmišljam o TVZ-u smjer elektrotehnika ili informatika). Dali se dobiva nekakav plus ako je osoba završila gimnaziju a ne strukovnu ili obrtničku školu..?
Znači ovako...maturant sam, i do kraja drugog mjeseca trebam u sustav unijeti obvezne i izborne predmete za drž.maturu... a novi natječaj za program "Kadet" izlazi tek početkom drugog... pa sad..ono što me privlači u ovom natječaju je računarstvo (osnovna razina matematike ;) )... ima li itko da je u programu kadet - računarstvo na FESBu, pa da kaže nešto više? =)
Ne zna niko ništa?
Imam pitanje sto se radi kad se dođe na lječnički i psihotestove čuo sam da imaju test engleskog jezika slusanje pisanje čitanje i prijevođenje molim one koji su izasli na liječnicki i psihotestvoe da mi odgovore hvala :)
Danas mi je bio zadnji dan za prijavu na Natječaj za civilno-vojno školovanje "KADET" (tek sam jucer saznao da je danas zadnji dan!!!!!),stigoh 20 minuta prekasno i sad nemam pojma jel je uopce moguce naknadno se prijaviti...molim vas ako boga znate,pomozite mi!
Znam da je teški bump ali evo ako ima kadeta ove godine na forumu prvi val testiranja motorike je na HVU u nedjelju, da vas nebi iznenadili s pozivom kao mene.