James Leininger, dokaz o postojanju reinkarnacije?

poruka: 29
|
čitano: 20.471
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

"James Leininger, 11-godišnji dječak iz Lafayette u Louisiani, u prošlom se životu zvao James Huston i bio je pilot američkog ratnog zrakoplovstva.

Ponajbolji je dokaz da je reinkarnacija moguća jer se sjeća gotovo svega iz prethodnog života, kako detalja iz ranoga djetinjstva, tako i trenutka kada je umro u moru nakon što je japanska vojska oborila njegov zrakoplov nedaleko od Iwo Jime 3. ožujka 1945.
Evo kako glasi priča o njemu od samog početka, priča koju se dosad nitko nije usudio nazvati prevarom, jer je u njoj puno i previše teško objašnjivih detalja koji su i najveće sumnjičavce ostavljali s upitnikom iznad glave.
Tek nakon što je napustio kinderbet, James Leininger je iskazao golemu fascinaciju avionima.
Imao je tek 18 mjeseci kada je pokazao da poznaje stare ratne zrakoplove u detalj, pogotovo legendarni F4U Corsair, tip lovca u kojem je Huston i poginuo.
Kada je napunio drugu godinu, mališan je počeo patiti od stravičnih noćnih mora, te se ubrzo pokazalo da je svake noći iznova proživljavao svoju smrt!
Svojim je roditeljima tada po prvi puta objasnio da se nekoć zvao James Huston, da je služio na pomoćnom nosaču aviona imena Natoma, da ja japanska vojska oborila njegov avion pogotkom u motor, i da je život skončao u moru (detaljnije o tom događaju u videu).

Njegov se otac Bruce, isprva posve skeptičan prema reinkarnaciji, potom dao u istraživanje, pa je poveo sina da upozna preostale živuće vojnike koji su služili na tom brodu. Malo je reći da je ostao bez riječi.
Nakon što je maleni James ugledao svoje stare ratne drugove, one koje je znao, pozdravio ih je poimence!
No, ni tu šokantnim otkrićima nije bio kraj. Roditelji dječaka zatim su našli i Anne Barron, sestru Jamesa Hustona, te je i starica ubrzo zaključila da je mališan - njen pokojni brat!
'To dijete mi je ispričao toliko raznih detalja iz našeg djetinjstva da nisam imala što zaključiti osim da je to doista moj brat. Na primjer, prisjetio se naših porteta koje je nacrtala naša majka, a za te slike baš nitko na svijetu osim nas nije znao', kazala je između ostalog gospođa Barron."

Priča o tom dječaku je nedavno objavljena i u knjizi 'Sole Survivor', a kako se čini, uskoro će završiti i na filmskom platnu.

Dopunski linkovi:

LINK1

LINK2

LINK3

LINK4

Zanima me vaše mišljenje o ovom slučaju? Jeste li znali za njega te vjerujete li da reinkarnacija, odnosno "drugi život" postoji?

Čovjek je nevjerojatno jaka životinja: pojeo je sve druge životinje oko sebe, i samoga sebe ždere, i spava u blatu i u vodi, a gavrani mu kljucaju oči.
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2009 13:05 (Bellatrix).
16 godina
neaktivan

Dvije osobe nisu dokaz. Poticaj na razmišljanje jesu, no dokaz nisu.

17 godina
neaktivan

A ja sam izvanzemaljac Cool

16 godina
neaktivan

Hm.. Kao kršćanin reći ću, jasno da i crkva odbacuje reinkarnaciju kao nešto što se dešava, ali nebih uzimao zdravo za gotovo sve što oni kažu, jer poznato je da je crkva mnogo puta bila u krivu! Nisu ni oni bezgrešni... No to je druga priča i ne treba o njoj raspravljati.

I da zanimljivo je to što poticaji za neko razmišljanje obično dovedu do saznanja ili pak do nekog dokaza. No u ovom slučaju teško je imati i neke konkretne dokaze. Postoje samo jasne činjenice koje imaju sasvim bizarne okolnosti ali svakako vrijedne razmišljanja!

Čovjek je nevjerojatno jaka životinja: pojeo je sve druge životinje oko sebe, i samoga sebe ždere, i spava u blatu i u vodi, a gavrani mu kljucaju oči.
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2009 13:30 (Bellatrix).
16 godina
neaktivan

zanimljiva stvar. ja mislim da je to moguće

17 godina

Ko zna mozda i je reinkarnacija. Nadam se da nije i da reinkarnacija ne postoji jer se ne bi volia vratiti na ovo sranj.. od planete.

17 godina
neaktivan
17 godina
neaktivan

Ma sad me ne zanima, kad krepem sve cu saznat ili pak necu.

Forever MUFC
17 godina
neaktivan
RE: James Leininger, dokaz o postojanju reinkarnac

LOL! Ovaj lik ima manje uvjerljiva objašnjenja od ove prve priče. Iako ne vjerujem u reinkarnaciju (ali ne odbacujem mogućnost da možda postoji) prije bi povjerovao pričama o ovom dječaku nego "znanstvenom" pogledu ovog lika.

When power leads men towards arrogance, poetry reminds him of his limitations...
17 godina
moderator

Ma ja sam stajalista da ne treba sve ni odbacivati ni prihvacati (vjerovati). Treba samo razmisljati svojom glavom i biti spreman na sve.

Eh, treba i nastojati zivjeti najbolje sto znas (u mraku je svaka dobra) :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2009 14:11 (DrNasty).
17 godina
neaktivan

Hmmmm....

Istina, potice na razmisljanje ova prica, ali ne vjerujem da cemo puno toga dobiti od tog razmisljanja, jer nemamo nikakvih konkretnih cinjenica. Cijela ova prica radi na sistemu "rekla kazala", i ne treba joj u potpunosti vjerovati. Poso ce se uskoro snimiti film, moguce je da je i cijela prica zapravo samo jako dobar PR za film. Ja osobno u to ne vjerujem (ne zbog Crkve, nego zbog vlastitih uvjerenja), ali tko zna, mozda su hinduisti ipak u pravu sto se tice reinkarnacije. U svakom slucaju (bila to istina ili ne) zao mi je tog djeteta, kojeg ce sad vjerojatno razno razni kvazinovinari dolazit intervjuirat u potrazi za senzacijom, jer je to jedino sto u danasnje vrijeme ljude zanima (nazalost).

Nothing is true, everything is permitted...
16 godina
neaktivan
DrNasty kaže...

Ma ja sam stajalista da ne treba sve ni odbacivati ni prihvacati (vjerovati). Treba samo razmisljati svojom glavom i biti spreman na sve.

Eh, treba i nastojati zivjeti najbolje sto znas (u mraku je svaka dobra) :)

Ovo misliš na 2m pod zemljom?Smijeh

A čuj nemožeš to znati, nisi iskusio kao ni ja! Ali jedno je sigurno, duh postoji, što se zbiva s njim kad se odvoji od materije, e to je misterija!

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2009 14:19 (Bellatrix).
17 godina
neaktivan
Bellatrix kaže...

Ali jedno je sigurno, duh postoji, što se zbiva s njim kad se odvoji od materije, e to je misterija!

Kako je to sigurno? Gdje je to dokazano?

16 godina
neaktivan
vjeko kaže...
Bellatrix kaže...

Ali jedno je sigurno, duh postoji, što se zbiva s njim kad se odvoji od materije, e to je misterija!

Nemoj sad banalizirati stvari! Previše je dokaza za to! Previše je činjenica, zaključaka, događaja!

Neki ljudi ih imaju više a neki manje! Neki imaju i vlastite dokaze.

Neznam koliko vjeruješ u postojanje duha i navodiš kao točno, ali ja sam siguran da postoji neka dimenzija za koju neznamo isto kao što neznamo dali je svemir beskonačan ili ima kraj!!

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2009 14:27 (Bellatrix).
17 godina
moderator
Bellatrix kaže...

A čuj nemožeš to znati, nisi iskusio kao ni ja! Ali jedno je sigurno, duh postoji, što se zbiva s njim kad se odvoji od materije, e to je misterija!

Pa pazi, ima svakakvih, mogu se bolje iskopati, but they need love too! :) Ja imam skolskog frenda koji kaze, citiram: ''Ja gledam samo da je rupa!''

S njegovog stajalista, to je opravdano, uziva, zivi, boli ga neka stvar. Svi cemo umrijeti, docemo svi na isto, bilo to nistavilo ili nesto vise. U pravu si da ne znamo ni ti ni ja, ja bi volio da ima nesto poslije smrti, ali moje zelje su jedno a realnost drugo. Ali ne odbacujem nista, nit se svrstavam u slijepe vjernike. Prvo iz razloga sto i skepticizam moze biti ogranicenje, a drugo jer nema dokaza (edit: meni trebaju dokazi, nepovjerljiv sam).

Zivi bili pa vidjeli (u ovom slucaju necemo vidjeti, dok ne umremo).

EDIT: I ja pisem kontradiktornosti, vjera podrazumjeva nedostatak dokaza a ja govorim da bi vjerovao ako bi bili dokazi, ali tad vjera ne bi bila potrebna xD

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2009 14:38 (DrNasty).
17 godina
neaktivan
Bellatrix kaže...
vjeko kaže...
Bellatrix kaže...

Nemoj sad banalizirati stvari! Previše je dokaza za to! Previše je činjenica, zaključaka, događaja!

Neznam koliko vjeruješ u postojanje duha i navodiš kao točno, ali ja sam siguran da postoji i neka dimenzija za koju neznamo isto kao što neznamo dali je svemir beskonačan!

Dokaz u znanstvenom smislu! To što neki imaju neke dokaze ne znači ništa. Jedina činjenica u sve ovome je da nema apsolutno nikakvih konkretnih dokaza za bilo koje paranormalne tvrdnje.

Mogu postojati razne dimenzije za koje ne znamo, ali kakve bi to trebalo imati veze sa duhom?

16 godina
neaktivan
DrNasty kaže...
Bellatrix kaže...

Pa pazi, ima svakakvih, mogu se bolje iskopati, but they need love too! :) Ja imam skolskog frenda koji kaze, citiram: ''Ja gledam samo da je rupa!''

S njegovog stajalista, to je opravdano, uziva, zivi, boli ga neka stvar. Svi cemo umrijeti, docemo svi na isto, bilo to nistavilo ili nesto vise. U pravu si da ne znamo ni ti ni ja, ja bi volio da ima nesto poslije smrti, ali moje zelje su jedno a realnost drugo. Ali ne odbacujem nista, nit se svrstavam u slijepe vjernike. Prvo iz razloga sto i skepticizam moze biti ogranicenje, a drugo jer nema dokaza.

Zivi bili pa vidjeli (u ovom slucaju necemo vidjeti, dok ne umremo).

Pa slažem se s tim što si naveo jer ustvari to i je ono što treba biti cilj u životu! Treba nekako neostati rob svega što se dotiče čovjeka tokom života, dakle biti slobodan od svega. Treba uživati život koliko je to moguće! A što će nas dočekati nakon njega, dali reinkarnacija ili nešto drugo ili pak ništa, nema smisla da puno mislimo. No isto tako stvari ove tematike netrebamo sasvim ignorirati jer su dio čovječijeg istraživačkog duha, odnosno dio želje za saznanjima!

vjeko kaže...
Bellatrix kaže...

Neznam koliko vjeruješ u postojanje duha i navodiš kao točno, ali ja sam siguran da postoji i neka dimenzija za koju neznamo isto kao što neznamo dali je svemir beskonačan!

Dokaz u znanstvenom smislu! To što neki imaju neke dokaze ne znači ništa. Jedina činjenica u sve ovome je da nema apsolutno nikakvih konkretnih dokaza za bilo koje paranormalne tvrdnje.

Mogu postojati razne dimenzije za koje ne znamo, ali kakve bi to trebalo imati veze sa duhom?

Svi dokazi u znanstvenom smislu su samo nagađanja i činjenice! Ne svi, ali većina.

Ovo nije samo znanstveno nagađanje, ovo je konkretan primjer paranormalnog odnosno nečega što je uistinu čudesno!

Kažeš mogu postojati razne dimenzije za koje ne znamo, ali kakve veze mogu imati s duhom! Dobro, ali sad ću ti ja postaviti retoričko pitanje!

Zbog čega postoje te dimenzije za koje ne znamo, i što u njima postoji??

Besmislene nisu, a u njima isto tako nešto i opstoji!

17 godina
neaktivan
Bellatrix kaže...

Svi dokazi u znanstvenom smislu su samo nagađanja i činjenice! Ne svi, ali većina.

Ovo nije samo znanstveno nagađanje, ovo je konkretan primjer paranormalnog odnosno nečega što je uistinu čudesno!

Kažeš mogu postojati razne dimenzije za koje ne znamo, ali kakve veze mogu imati s duhom! Dobro, ali sad ću ti ja postaviti retoričko pitanje!

Zbog čega postoje te dimenzije za koje ne znamo, i što u njima postoji??

Besmislene nisu, a u njima isto tako nešto i opstoji!

Kad se teorija testira i pokaže se točnom onda je to dokaz! Ove priče o reinkarnaciji, duhovima i sl. su nebrojno mnogo puta testirane i niti jednom nisu dokazane!

Ja ne tvrdim ništa o tim dimenzijama jer ne znam ništa o njima, isto kao ni ti, tako da mi nije jasno kakve veze bi one trebale imati sa duhom?

16 godina
neaktivan

Hm... pročitao sam onaj članak koji je vjeko postao. Možda i ima smisla, navodno su mu roditelji/baka sugerirali da je u "prošlom životu" bio pilot. Navodno je rekao da je njegov avion bio "taj-i-taj model", no model je bio potpuno drugi...

17 godina
neaktivan
Random. kaže...

Hm... pročitao sam onaj članak koji je vjeko postao. Možda i ima smisla, navodno su mu roditelji/baka sugerirali da je u "prošlom životu" bio pilot. Navodno je rekao da je njegov avion bio "taj-i-taj model", no model je bio potpuno drugi...

Naravno da ima smisla. Djeca su jako sugestivna, a ona dva stručnjaka koja se spominju u članku su poznata po tome da pri ispitivanju koriste sugestivne metode i tako ih "nagovaraju" da im daju odgovore koje ovi žele čuti.

17 godina
neaktivan
Bellatrix kaže...

Nakon što je maleni James ugledao svoje stare ratne drugove, one koje je znao, pozdravio ih je poimence!

za njega te vjerujete li da reinkarnacija, odnosno "drugi život" postoji?

Ako je on poginuo kao zreli čovjek - pilot i sada se reinkarnira u liku 11. godišnjeg dječaka, kako može prepoznavati svoje preostale žive suborce koji su danas stari, neprepoznatljivi djedovi kada ih kao takve  onda (u II.sv.ratu) nije mogao uopće poznavati (bili su i oni mladi, jel). Da pojednostavim. Otkud znam kako će netko sa 25  godina izgledati jad bude imao 85 godina.

U svemu tome bitno je tko, šta i u koju svrhu objavljuje.

Reinkarnacija? Ne, nevjerujem u to. 

16 godina
neaktivan

Neću komentirati slažem li se ili ne ali ovaj prvi dio posta ima smisla ipak koliko god možemo biti slični imati neke crte lica i to za 60 godina se to ipak nemože baš tako održati... I ako je još ta osoba kao bila "mrtva" 50 god (od 1942) kada je poginuo pa do sada kad dječak ima 10-ak god...

17 godina

Cital sam to za tog klinca prije nekih godinu dana. A sad u vezi krcanstva i nekim mojim vjerovanjem, ne vjerujem u boga, barem ne na taj nacin na koji vecina ljudi vjeruje, mislim da ima necega, ali ove sve religije krscanstvo, budizam itd itd. su izmisljotine po meni, jer su ljudi vidjeli nekaj, te su onda htjeli nekaj izmisliti; lakse mi je da vjerujem da ima necega nego da prihvatim cinjenicu da sam mozda spreman za vrapce :D, a sad reinkarnacija nisam razmisljal nikad o tome, ako postoji nekaj veceg od normalnog covjeka onda je to moguce

People who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do.
16 godina
neaktivan

Znam da sam mlad i da si nebi trebao razbijati glavu ovime, ali ja gledam to na ovaj način: recimo da je um neka vrsta energije (a svi znamo da se energija ne može uništiti, nego može samo prelaziti između raznih oblika), mora biti necega poslije 'isključivanja' tjela, energija (um) negdje prelazi a gdje, to neznam. možda je čovijek stvarno 'utjelovljenje' te energije koja je prešla nazad na ovaj svijet.

Kad si sretan udri glavom ti u zid
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2009 19:41 (The Geek).
16 godina
neaktivan

e čovječe. baš sam ja ovih dana planirao pokrenuti temu o reinkarnaciji, da vidimo malo stajališta o tome. ja kao kršćanin ne vjerujem u reinkarnaciju, ali ne odbacujem mogućnost njezinog postojanja. a sad tko zna... možda je ovo nekome dovoljan dokaz, a nekome nije.

čitao sam o par slučajeva gdje su klinci od par godina imali neke izvanderne sposobnosti. npr prvi put u životu sjeli za klavir i počeli odma rasturat mozarta i beethovena.

pročitajte članak legendarnog Mišaka

Bubamara na steroidima.
16 godina
protjeran

Što se tiče kršćana-katolika i reinkarnacije, Crkva se nikad nije izričito izjasnila o tome, ali možemo zaključiti da osnovu Svetog Pisma njezina Glava-Krist, govori da je On jedini put, te da svi ostali vode u propast, da ne znamo ni dana i časa kada će On doći, te zato trebamo uvijek biti spremni. Znači stvar je jasna za katolika, po osobi koja se naziva Isus Krist se dolazi do mogućih solucija na osnovu ovog života koji je djelić u vječnosti, da li ćemo imati vječnu nagradu ili vječno prokletstvo, odnosno kaznu. Ovdje nastaje problem kod grešnika koji ima okamenjeno srce, jer je Isus također rekao da On nije došao, da ovi što čine grijeh, ne bi na osnovu Njegovog djelovanja mogli biti otkrivena njihova opaka djela, tu dolazimo do one misli kada Učitelj kaže da je knez ovoga svijeta zbačen sa prijestolja i sada ono bijesni i luta od raznoraznih vjera i vjerovanja i želi što više ljudi baciti u vječni oganj iz koje više nema povratka. Jedan od razloga zašto se sada postmoderni Europljanin(naravno i oni prije njega što su se pitali,,) pita, što ako je ipak istina ono što priča Crkva, što će biti s njegovim životom, kada ipak u zadnjoj četvrtini ili dekadi istog uvidi da je promašen ili u neku ruku razočaran istim? On sada umjesto da se vrati kući kao onaj sin što je otišao ašikovati, pa kada je vidio koliko traje slava ovoga svijeta, se vratio svome ocu, te ga ovaj bezuvjetno prima, on luta, traži ono što pod njegovu žalost nikada neće naći, te tako jednom od stranputica života dolazi do reinkarnacije, te ona sada materijalnom hedonistu nije ono što je tamo nekom čovjeku sa Srednjeg ili Dalekog istoka, nego to njemu dolazi kao opravdanje i iluzija da on još ima vremena sebe popraviti, ako ne u ovome životu onda valjda u nekom budućem, ili pak onome iza toga, u tako u nedogled…ali, Krist je jasan, nema drugih putova, osim Njega, sam Gospodin Bog je sišao s neba da bi vas uzeo k Sebi, On je prvi kralj što se daje za podanike, a ne kao što je slučaj sa ovozemaljskim vladarima koji traže prvo da se podanici podaju za njih, pa tek onda na kraju da dođu oni kada se više nema tko za njih boriti, da daju svoju glavu…imate jedan život na raspolaganju, pametno birajte!

Za vjeru ne trebaju dokazi, jer onda se ne bi poštovala sloboda čovjekova izbora, da odluči u svojoj punoj slobodi želi li izgubiti ovaj život poradi Života,  to nas ljude razlikuje od životinja koje ne mogu čini zlo, jer nemaju savjest, a kada bi Bog progovorio s neba, onda bi ljudi iz straha, počeli se Njega bojati, a On to ne želi jer Vas stvorio iz ljubavi, ali traži potvrdu da Vi Njega volite, a to se zove život koji sada upravo svi mi živimo. To su dobro znali svi mogući sveci, bilo da su službeno priznati ili ne, i svi oni koji dosljedno nastoje čuvati Njegove zapovijedi, da bi mogli baštiniti Njegovu slavu. Njima ne trebaju dokazi, dovoljna im je vjera i obećanje Boga Svemogućega, uostalom onda to ni ne bila vjera, nego ideologija, koja promiče nešto što bi trebalo doći tu na zemlji, ali mi ponukani iskustvima iz prošlog stoljeća možemo posvjedočiti da svi „rajevi na zemlji“ nisu se bili kadri ostvariti sami sebe, jer „uzalud se trude graditelji…“.

Priče o reinkarnaciji i njezinim dokazima, neka posluže pesimistima i nihilistima u relativizmu svega istinski duhovnog, a svim krštenim vjernicima i ljudima dobre volje neka takva i slična tematika koja ih želi obmanuti dođe kao štivo za razonodu poput onoga koje vodi brigu o tome da li je ona gospođa koja živi u kući lutaka(svojevrsnoj bajki) i oženjena je za nezrelog automehaničara(koji si je kupio prijatelje i ženu), mogla ili ne ići u visokim potpeticama na plažu brojati morske račiće u puževim kućicama i između ostalog se možda okupati u Jadranskom moru, koje je proglašeno zaštitnom zonom, ali se ona ne provodi, osim one sa Neba.
Ljudi treba se i valja bojati slabih ljudi, a ne onih jakih. Jaki će Vas zaštiti, a slabiji od Vas žele doći na Vaše mjesto ili Vas pak žele spustiti na svoju razinu.

...A grad, za nj ne brinite, on je sve vrijeme bio u vama. Samo skriven. Da ga krvnik ne nađe. Grad - to ste vi. S.Glavašević
15 godina
neaktivan

Malo pratim temu i vidim neke gluposti ovdje tipa ...ja sam kršćanin pa nevjerujem u reinkarnaciju.... postoi bar 10-ak kršćanskih manjih vjerskih zajednica koje vjeruju u reinkarnaciju.Znaći kršćanstvo nema nikakve veze s time.Tu vam je naveden samo 1 primjer reinkarnacije a ja ih znam bar 20 ali mi se neda izlagati tražite si sami...

zatim teza vjerujem samo ono što vidim eeeee pa gospodo vidio sam svoj lik iz prošlog života  možete reći da su halucinacije hiptnoza ili slićno od volje vam ja znam šta sam vidio.

Meni je vjerovanje u reinkarnaciju stil života našao sam mnogo ljudi koi su doživili klinićku smrt pa ono kad doživim znat ću .. oni znaju i prićaju samo otvorite um i slušajte ih .

imate svi skupa knjigu život poslje života nema puno stranica pa je proćitajte dok je ne proćitate rasprava na temu ima li šta poslje je besmislena jer to je inaće lupanje prazne slame. Slažem se netreba sljepo vjerovati istražujte ,proućavajte,nađite dokaze.Samo je uvjet ne pristupajte zatvorenog uma i unapred pripremljenog stava.

samo da napomenem ni ja u ništa od tog gore navedenog nisam vjerovao ali sam proućavao tu tematiku i moje sadašnje mišljenje je takvo da je vjera u reinkarnaciju sastavni dio i stil mog života.

17 godina
neaktivan

ajme, šta je ovo??

ja ću se inkarnirat kao računalo linkano na Raj. ili Pakao. Važno je da je link

IBM ( I Blame Microsoft)
17 godina

Video je bio zanimljiv, sve do dijela gdje kazu da su izdali knjigu....knjigu koju mozemo kupiti....za odredenu cijenu....koju moramo procitati kako bi potpuno shvatili djecakovo iskustvo....

Tada mi je sve postalo jasno.

- Psiho246
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice