Ispao mi dio iz napajanja a sve radi normalno

poruka: 8
|
čitano: 955
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

znaći fascinantno, toliko da sam morao temu otvoriti i podjeliti sa svima haha,
tako upalim ja komp i sve super, nešto malo zuji ventilator od napajanja, udarim po njemu kao i ineće i onda zašuti, ali sada neće, i udarim ja opet i opet i opet, ćak i slabije nego inače, kad odjednom trrrrk kkkkrrrrrk , i tišina, ćujem vet ne radi, otvorim kućište a u njega se zaglavilo ovo čudo

e da, a komp i dalje radi, jbt šta sad, maknem ja rešetku izvadim to, reko jbt sad kad mi sve zgori, ali ajde nije zgorilo kad je ispalo neće ni sada, valjda, upalim, radi sve,
i onda kažu da nemoš imat viška djelova, pih

http://www.youtube.com/watch?v=BCeglioeHao&feature=feedu
12 godina
neaktivan
Re: Ispao mi dio iz napajanja a sve radi normalno

a izgleda da ti i slovo "č" na tipkovnici ozbiljno otkazuje 

Come out, come out wherever you are. So lost in your sea. Give in, give in for my touch. For my taste for my lust
11 godina

Mislim da ti je to polipropilenski kondenzator koji ima neku ulogu u filtriranju izmjenicnog napona pa ti ja osobno ne bi preporucio da dalje koristis racunalo bez tog kondenzatora..

15 godina
ddarknessfairyy kaže...

a izgleda da ti i slovo "č" na tipkovnici ozbiljno otkazuje 

dont mention it

fizicar1 kaže...

Mislim da ti je to polipropilenski kondenzator koji ima neku ulogu u filtriranju izmjenicnog napona pa ti ja osobno ne bi preporucio da dalje koristis racunalo bez tog kondenzatora..

nebi znao, ali morat će izdržat još koj dan, ako ne izdrži jbg nisam imao sreće

14 godina
Morati i može au dva pojma, pazi da ne kupujes dodatni hardware uz napajanje :)
11 godina

Mozes si trajno osteti hardver bez tog konda jer postoji mogucnost da ce valni oblik napona oscilirati i biti nesimetrican sto naravno negativno utjece na komponente

17 godina

Imaš sreće što je baš taj kondenzator ispao a ne neki drugi. :)

Po oznakama, ovo je kondenzator X2 klase, kakav se tipično koristi na ulaznoj (230V AC) strani, najčešće kao dio mrežnog filtra ili rjeđe kao dio pasivnog sklopa za korekciju faktora snage (izvedba u starijim napajanjima). Znači, na takvoj je poziciji da nema većeg utjecaja na sam rad napajanja, osim što sad možda možeš uočiti neke RF smetnje (npr na obližnjem radiju).

Uglavnom, bolje zamijeni ili popravi napajanje, jer ako je taj dio ispao, možda i još na nekom dijelu imaš neki oslabjeli spoj, koji može biti potencijalno opasan po hardver.

KaeR
15 godina

ma iduči tjedan mi dolazi cjela nova kanta zato mi jeb i bilo smješno što radi i bez djjelova haha, da ne dolazi već bi bio na pola puta po novo napajanje

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice