"HUVIS" kill zaključana tema

poruka: 10
|
čitano: 3.292
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
"HUVIS" kill i prednosti posla

Moja tvrtka je dobila upit za posao od udruge "HUVIS" Hrvatska Udruga vlasnika internet stranica
Taj upit je bio toliko napuhano napisan što je vidljivo iz attachement-a kojeg su poslali, a kojeg se može pronaći na sljedećoj adresi:
http://www.mediafire.com/?ztnxkiunjti

Izdvojiti ću jedan dio da se vidi razina profesionalnosti kojom su pristupili traženju ponuda iz koje se očito vidi blagi prijezir prema neškolovanim dizajnerimam poput mene.

Ja recimo neznam ni html ni flash a imam web dizajn studio. Također, rođenjem sam lišen ikakvog smisla za umjetnost.

2.3 Dokazivanje sposobnosti ponuditelja
Ponuditelji dokazuju svoju sposobnost sljedećim dokazima:
·        Izvod iz sudskog registra ( strukovnog ili trgovačkog registra ) – dokaz da je ponuditelj registriran za obavljanje poslova koji su predmet nabave
·        Potvrda o završenoj školi ili stručnom osposobljavanju za web ili grafičkog dizajnera za najmanje jednu zaposlenu osobu – dokaz o stručnoj osposobljenosti ponuditelja za obavljanje poslova koji su predmet nabave
·        Referentna lista sa navedene najmanje tri web stranice izrađene u 2009. godini

Da skratim priću, evo njihovog maila:

Poštovani,
s obzirom da imamo potrebu za kvalitetnim web stranicama, ovim putem Vam
šaljemo dokumentaciju i upute za izradu ponude.
Sve smjernice za izradu web stranice se nalaze u dokumentaciji, a za sva ostala
pitanja možete se obratiti na E-mail: udruga@huvis.org
Sa poštovanjem,
Marko Tušla
Predsjednik Udruge

Hrvatska Udruga vlasnika internet stranica
"HUVIS"
Vile Velebita 5b
10040 Zagreb
Tel.:01/2820-852
www.huvis.org

Na kojeg nisam mogao a da ne odgovorim sljedeće :)

Poštovani,
Nažalost nismo dovoljno kvalificirani za ovaj megalomanski posao.
Već kad se pogleda naručitelj posla - userem se ugaće.
Popušite kunac,
Ivanko

PS za čitatelje bugovog foruma: Riječ kunac je u ogrinalnom mailu zamjenjena izvornim narodnim izrazom ;

Mrzitelj misonarskog seksa
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.1.2010 15:35 (kiki30o0).
16 godina
neaktivan
RE: "HUVIS" kill i prednosti posla
kiki30o0 kaže...

Poštovani,
Nažalost nismo dovoljno kvalificirani za ovaj megalomanski posao.
Već kad se pogleda naručitelj posla - userem se ugaće.
Popušite kunac,
Ivanko

PS za čitatelje bugovog foruma: Riječ kunac je u ogrinalnom mailu zamjenjena izvornim narodnim izrazom ;

Nije mi jasno zasto si mu morao na taj nacin odgovoriti? Sta nije bilo jednostavnije (i kulturnije) objasnit sto, kako i zasto?

Svatko ima pravo postavit uvjete (bili oni megalomanski ili ne) a na tebi je da ih prihvatis ili ne.

World championships: 7, GP started: 250, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,369
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.1.2010 16:02 (F1-IVO).
16 godina
protjeran
"HUVIS" kill

Dobro sada nećemo plakat za obićnim mailom. Nikad ga više neću vidit ni ćut.

Ali ne vjerujem da može i svak razumjet ovo šalu - jer ovo je šala prije svega!

Problem je malo veći. Naime, ova je udruga osnovana zato što su vlasnici web stranica naprosto izluđeni sa ponašanjem web dizajnera.

Recimo klasićno što se događa nakon što neko napravi web stranicu:

- kasnije ne može stupiti u kontakt s osobom koja mu je radila web stranicu za nadopune, sitne ispravke kao promjenit broj telefona isl.

- domena istekla, stranica nije na internetu, dizajner se ne javlja, domena na njegovo ime ne može se prebacit bez njegove autorizaicije, a jadan čovik je već tu domenu oglasia online i offline (na vizitkama isl)

- naprosto nezadovoljnost izgledom napravljene stranice

Bilo je čak i slučajeva ucjena za novac od strane web dizajnera. Jedan moj klijent je imao takavu situaciju.

A najnormalnije je da moj današnji klijent već ima jednu ili više web stranica, sa kojima nije zadovoljan i onda se javi meni i ja ga doslovno spasim.

Meni govoru kako sam ja jedini web dizajner sa kim se da razgovarata - lol.

Sa druge strane prošao sam stravu i užas sa nekim klijentima (kašnjenje sa plaćanjem i do 2 godine, doslovno nemogući zahtjevi, nepoštovanje, drskost i ucjene) - i zbog njih sam sebi dao poklon u obliku ovog emaila.

Inače je cijela ova branša web dizajna posebna i po meni najgora moguća skupina ljudi - čast iznimkama.

Poput mene naravno...lol

17 godina
"HUVIS" kill

I tvoja poruka ljudima na forumu je koja?? da si ti jedini web dizajner koji valja ili sta??

1. ne kuzim razlog otvaranja teme

2. ne kuzim tvoju reakciju

3. koja je poanta toga svega

16 godina
RE: "HUVIS" kill
kiki30o0 kaže...

Problem je malo veći. Naime, ova je udruga osnovana zato što su vlasnici web stranica naprosto izluđeni sa ponašanjem web dizajnera.

Recimo klasićno što se događa nakon što neko napravi web stranicu:

- kasnije ne može stupiti u kontakt s osobom koja mu je radila web stranicu za nadopune, sitne ispravke kao promjenit broj telefona isl.

- domena istekla, stranica nije na internetu, dizajner se ne javlja, domena na njegovo ime ne može se prebacit bez njegove autorizaicije, a jadan čovik je već tu domenu oglasia online i offline (na vizitkama isl)

- naprosto nezadovoljnost izgledom napravljene stranice

Zašto se maskiraju stvari, nije li jednostavnije reći da je problem *isključivo* u samim tvrtkama naručiteljima koje nemaju ama baš nikakve standarde (osim najniže cijene) prilikom odabira tko će im raditi web stranicu?

Postoji i članak na tu temu s horor pričama

http://www.logit.hr/clanci/izrada-web-stranica/susjedov-mali-izrada-web-stranica-najgori-izbor/

a još više materijala se može dobiti ako se pretraži po pojmu "susjedov mali" i slično na Webmajstori ili Mitri forumima.

ke?
17 godina
"HUVIS" kill

Svejedno, bas radi takvih krelaca o kojima ti pricas ovi traze visoke zahtjeve za izradu svojih stranica. Pricas o "susjedovim sinovima", a kako bi oni trebali znati da ti nisi "susjedov sin" koji ce nestat nakon sto pokupi lovu. (iako nekad "susjedovi sinovi" - aka freelanceri odradjuju svoj posao bolje i kvalitetnije od razvikanih imena hrvatskih web studija)

Ljudi skupljaju ponude, na tebi da se javis sa svojim referencama i tako dalje (mislim da obrazovanost tipa flash tecajevi/certifikati ili to nije bitna, da su ipak bitnije reference) ili da se ne javis, a ne da im odgovoris ko najveci seljak.

Neznam bas jesu ti ljudi koji te hvale bas svoji, jer sa takvim kao sto si ti ja nebih poslovao.

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2010 16:32 (tnakir).
16 godina
protjeran
"HUVIS" kill

Evo update:

Primam razne mailove (kako su poslali svim firmama u hrvatskoj) svi ih odbivaju. Zasada. Naravno ne s tolikom ljubaznošću kao ja.

A ja sam dobio posjetu državnog inspektorijata - da dragi moji.

I sad se stvari malo kompliciraju ali i tu ce kiki3000 nadmudriti noobove.

Naime, ja radim u svom stanu, i obrt mi je bio registriran na adresu di živim - to se je moglo neznam jeli se može još.

Ali kako sam ćua za BSA organizaciju koja se bori protiv slobode software-a i koja globaje neke firme u Splitu kao Akvarijus sa 150 000 kn,

lipo sam prije godinu i po dana promjenio sjedište. Sad mi je sjedište kancelarija do kancelarije mojih roditelja u nekom objektu di se ni nezna tko je vlasnik i niko ne plaća najam, a ja sam kao u podnajmu mojih roditelja (jer mora vlasnik potpisat da si u najmu da na papirima bilo sjedište to i to). Dakle u podnajmu, u fiktivnoj kancelariji, a radim doma.

I tako je inspektor došao na tu adresu i ovi su mene nazvali na mob da je on došao. Bili su cili uznemireni ali kiki3000 kralj ih je smirio. Rekao sam: Chill mada faka! - svom ocu, i da mi da inspektora.

Rekao sam da sam na terenu i jeli treba doć, a on je rekao prvo da pitam šta imate od opreme, a ja sam rekao imam laptop, skener i  printer, a on i jeli to sve nosite sa sobom, a ja mu jesam, a on da donesem laptop i obrnicu sutra u 8 ipo na inspektrijat.

E sad tu je jedna zanimljivost - ovo će vam biti dobro pratite:

Laptop je hp laptop koji je kupio moj otac prije nezz 7 godina i da ga meni kao da mi pomogne u počecima. (Mislim ljudi moji ja radim na kompu sa konfiguracijom: http://www.xfire.com/profile/kiki3000 na dnu profila). Laptop je sa originalnim win xp što je važno i besplatni open sorce programom za izradu web stranica i sa sofware-om za čitać kartica pbz. I tako ću ga odnit sutra na inspektorijat.

Laptop mi je sta u kutu stana u rusaku za laptop (ne noobovskoj boši) i služi samo za BSA ili evo državni inspektorijat i čeka je samo ovaj dan sa dođe.

Vidićemo sutra jeli moja teorija dobra.

zz

17 godina
"HUVIS" kill

Kakve veze ima drzavni inspektorijat sa BSA?

I'm going woo woo
17 godina
RE: "HUVIS" kill
Znaci ljudi ti poslali inspekciju nakon tvog odgovora na njihov mail. Svaka im čast, i ja bih isto postupio i naravno razglasio bi gdje god stignem kakav si prostak. Ako se namjeravas baviti privatnim biznisom razmisli malo kako se trebaš ponašati prema potencijalnim klijentima.
16 godina
protjeran
"HUVIS" kill

E sad vam neću reć šta je bilo. Etoga, adio.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice