Išao sam na Panonski festival knjige sad za vikend, to je nekakav osječki mali interliber - sajam knjiga. Ali bome su bili prisutni svi ili gotovo svi naši izdavači.
U privitku stavljam fotku šta sam si sve kupio, nisam se mogao obuzdati
Od Abercrombiea prve dvije knjige nove trilogije i time sam potpuno kompletirao njegovu kolekciju na polici.
Od Liu Cixina, treći dio 3 body problema, to mi je jedina koju imam, prve dvije je bilo za skinuti pa nisam kupovao, malo šugavo od mene. Kupit ću ova prva dva kad budu na nekoj dobroj akciji.
Od Chrisa Woodinga - The Ember Blade, to je preporučio i kolega ovdje AmonZero i baš me zainteresirao, pojma nisam imao da je prevedena knjiga na hrvatski i baš sam se ugodno iznenadio i odmah ju kupio.
I na kraju od Vernona Vingea, odličan SF pisac, a naklada od Algoritma, odlična kvaliteta tvrdog uveza i odličan old school prijevod od strane Algoritma. Vatra nad dubinom je dobila nagradu Hugo, a Jazbina na nebu i Hugo i Locus nagrade (najprestižnije SF/fantasy nagrade). A cijena za jednu 12 eura a za drugu 15, smiješno s obzirom na sve i morao sam uzeti, nisam mogao odoliti.
Tako da je bio dobar ulov, nema šta.
Jazbina na nebu mi je dobra dok mi je Vatra nad dubinom malo lošija od nje
Tako sam već čuo, a prvo planiram i čitati tu "lošiju" jer je ona prva izašla. Ali nema sekiracije, koje god knjige su dobivale Hugo i Locus nagrade 90ih moraju imati određenu razinu kvalitete. Danas je to već upitnije, ali tada su samo prave knjige mogle pokupiti te nagrade
Odnosno pogrešno sam rekao, nije lošiji nego je drukčiji
Ja sam evo na voju preporuku krenuo s Cradle
Vjerujem da se nećeš pokajati, po meni bi trebalo pročitati barem prve dvije da se donese odluka nastaviti dalje ili ne.
Ali dobro, tebi dugački serijali nisu ništa novo
Na pola prve sam i ugodno me već iznenadila. Ok još se borim da si posložim kako stvari funkcioniraju ali već mi nekoliko puta bilo ide neki klasični kliše u radnji i dogodit će se to to i to ............ i ne dogodi se, ohoho ajd idem sad vidjet kako će me dalje iznenaditi.
ma da, treba se malo prilagoditi. Mi smo svi navikli da je magija u takvim knjigama malo suptilnija, misterioznija, rijetki je mogu koristiti, a onda počneš čitati Cradle i tamo je to sve to nešto najobičnije, ljudi doslovno imaju fizičku dušu ili core, svi vide tu magičnu energiju, odnosno madru i auru, od toga prave fizičke predmete, s tim si pojačavaju udarce itd.
Ako negdje baš zapneš slobodno pitaj mene ili guglaj ili ekipu na redditu, tamo imaš fanatika koji to sve proučavaju znanstveno