Fantastika i SF (knjige)

poruka: 684
|
čitano: 249.283
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Re: Fantastika i SF (knjige)
Bitanga kaže...
Cansee kaže...

ne mogu nigdje pronaći to kako tebi piše. Probao sam i u aplikaciji i u browseru, gdje god odem stoji samo 4 credits. S tim da ja sam u ovoj "lokalnoj" regiji, amazon.co.uk

To mi je na US sajtu pod "Account details" -> "Credit summary".

A na DE sajtu je "My account" -> "Balance overview" (google translate to english) i potpuno drugačije izgleda. :-D

Tako da vjerojatno svaka regija to ima drugačije.

Ostajem ja na US, tamo bar znam što se događa :-)

Da, već sam išao na Account details -> Credit summary, i samo piše 4 kredita. Ali malo sam pronjuškao dolje i vidio da stoji da ističu krediti kada istekne/cancela membership.

Tako da si u pravu, tako je kako je

9 godina
Fantastika i SF (knjige)

bez obzira na sve, ovo što nas je Gajotres obavijestio je dosta dobar deal. Dobiješ više besplatnih audioknjiga, samo pripaziš na koji ćeš browser. Nije loše naprimjer jedan serijal uzeti na jednoj domeni, a neki drugi na drugoj.

Ja naprimjer sada Stormlight pičim na lokalnoj co.uk regiji, tamo imam cijeli serijal i vjerojatno ću gledati da što više od Sandersona tamo uzmem, a nešto drugo ću uzeti na drugoj domeni. Možda He who fights with monsters. 

Ne smeta mi što nema whispersynca jer su poglavlja uredno podijeljena, samo upratim na kojem sam poglavlju na Kindleu i na to isto preskočim na audible. Druga stvar je bila kad sam nekad znao piratizirati, pa skineš jednu veliku datoteku od 20 sati, pa sad ti traži gdje si stao. Ovdje zaista nije problem. Pogotovo što uvijek gledam da završim poglavlje kad čitam. Nemam neku naviku stati usred poglavlja.

16 godina
Cansee kaže...

bez obzira na sve, ovo što nas je Gajotres obavijestio je dosta dobar deal. Dobiješ više besplatnih audioknjiga, samo pripaziš na koji ćeš browser. Nije loše naprimjer jedan serijal uzeti na jednoj domeni, a neki drugi na drugoj.

Ja naprimjer sada Stormlight pičim na lokalnoj co.uk regiji, tamo imam cijeli serijal i vjerojatno ću gledati da što više od Sandersona tamo uzmem, a nešto drugo ću uzeti na drugoj domeni. Možda He who fights with monsters. 

Ne smeta mi što nema whispersynca jer su poglavlja uredno podijeljena, samo upratim na kojem sam poglavlju na Kindleu i na to isto preskočim na audible. Druga stvar je bila kad sam nekad znao piratizirati, pa skineš jednu veliku datoteku od 20 sati, pa sad ti traži gdje si stao. Ovdje zaista nije problem. Pogotovo što uvijek gledam da završim poglavlje kad čitam. Nemam neku naviku stati usred poglavlja.

Da, uzeo sam i ja sad na DE za 3 credita po 1€ + 15€ je super spika. Budem već na nešt iskoristio.

Slažem se i za ovo ispod, može se, nije neka drama po chapterima se snalaziti. Radije platim nego se zezat sa mp3cama.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
9 godina
Fantastika i SF (knjige)

Bitanga samo da javim, malo sam otišao na audible aplikaciju i otišao na "Help" odjeljak da malo pročitam o creditsima, i tamo piše da krediti kupljeni kroz aplikaciju ne mogu isteći ako ih imaš do maksimalno 6, dakle valjda onda isteknu samo ovi koje dobiješ mjesečno uz članarinu. 

16 godina
Cansee kaže...

Bitanga samo da javim, malo sam otišao na audible aplikaciju i otišao na "Help" odjeljak da malo pročitam o creditsima, i tamo piše da krediti kupljeni kroz aplikaciju ne mogu isteći ako ih imaš do maksimalno 6, dakle valjda onda isteknu samo ovi koje dobiješ mjesečno uz članarinu. 

Da to je valjda to onda, postoje različiti tipovi creditsa.

Vidim da je tu objašnjeno: https://help.audible.com/s/article/learn-about-credits?language=en_US#Two

A i ovdje je objašnjeno isto što gubiš kod canceliranja: https://help.audible.com/s/article/cancel-membership?language=en_US#whatHappens

Ne gube se ako si kupio pretplatu preko app storea i google storea, što ja nisam. Uvijek na webu kupim.

Svakako prekomplicirano :)

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.12.2024 22:47 (Bitanga).
16 godina
Fantastika i SF (knjige)

Taman završavam Ash and Sand ugodno sam iznenađen. Tražio sam alternativu Raven’s Shadow, naletio sam na članak 7 Bloodthirsty Dark Fantasy Books To Die For i odabrao sam As and Sand. 

Nije ni blizu Raven’s Shadowu po brutalnosti ali knjga je stvarno dobra. Možda sam subjektivan pošto people of Ash užasno vuku na Vikinge, ima nešto magije, dovoljno zanimljiva da ne poželim odustati. Prva kniga je svakako najslabija ispala. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.12.2024 10:45 (Gajotres).
9 godina
Gajotres kaže...

Taman završavam Ash and Sand ugodno sam iznenađen. Tražio sam alternativu Raven’s Shadow, naletio sam na članak 7 Bloodthirsty Dark Fantasy Books To Die For i odabrao sam As and Sand. 

Nije ni blizu Raven’s Shadowu po brutalnosti ali knjga je stvarno dobra. Možda sam subjektivan pošto people of Ash užasno vuku na Vikinge, ima nešto magije, dovoljno zanimljiva da ne poželim odustati. Prva kniga je svakako najslabija ispala. 

imam ta oba serijala na popisu za čitanje ali nisam još počeo ni jedan. Nisam znao da je Raven Shadow toliko brutalan. Jel možeš možda usporediti s nečim?

Recimo R Scott Bakker je dosta okrutan, prva trilogija ima baš gadarija, ali kako ide dalje sve je gore i gore i skužio sam da mi je to malo previše, ne želim se baš tlačiti s time.  

10 godina

evo mene, Božićno vrijeme shopinga i "nikad doma",...ali završava se treća knjiga Cradle...oduševljen sam.

nadam se da će pasti barem još jedna prije nove godine....doduše, počastio sam se sa steamdeckom...pa malo kaskam sad sa čitanjem XD

Steam ID: Engineer ; Origin ID: DadEngineer
15 godina
Ja prasim vec cetvrtu He Who Fights With Monsters ^^

Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life.
16 godina
Cansee kaže...
Gajotres kaže...

imam ta oba serijala na popisu za čitanje ali nisam još počeo ni jedan. Nisam znao da je Raven Shadow toliko brutalan. Jel možeš možda usporediti s nečim?

Recimo R Scott Bakker je dosta okrutan, prva trilogija ima baš gadarija, ali kako ide dalje sve je gore i gore i skužio sam da mi je to malo previše, ne želim se baš tlačiti s time.  

Mislio sam da je A Song of Ice and Fire okrutan do ove knjige, poslje mi je A Song of Ice and Fire bio na razini Bambija. Ubijanje, kasapljenje, silovanje, ne želim ti druge stvari spojlat. Treča knjiga ima slabu ocjenu čisto radi pretjeranog nasilja. Zbog čeka onda čitait? Glavni lik Vaelin Al Sorna mi je vjerojatno u top 5  najdražih likova. Nastavak ima dvije knjige, blaži je od prve trilogije, ali opet prenasilan.  

14 godina
Fantastika i SF (knjige)

Evo da se zahvalin i pohvalim danas sam zavrsio cradle. Malo tuzan sta je gotovo iako očekujem dodatan content u vidu anime u skoroj budućnosti.

Sad se vracam na zadnju knjiigu od Abercrombieve triologije a u meduvremenu molim za preporuku. Nisam spreman jos se vracat na Sandersona, stao sam na Oathbringeru, cca 10%.

9 godina
Gajotres kaže...
Cansee kaže...
Gajotres kaže...

Mislio sam da je A Song of Ice and Fire okrutan do ove knjige, poslje mi je A Song of Ice and Fire bio na razini Bambija. Ubijanje, kasapljenje, silovanje, ne želim ti druge stvari spojlat. Treča knjiga ima slabu ocjenu čisto radi pretjeranog nasilja. Zbog čeka onda čitait? Glavni lik Vaelin Al Sorna mi je vjerojatno u top 5  najdražih likova. Nastavak ima dvije knjige, blaži je od prve trilogije, ali opet prenasilan.  

Da, kužim, nisam baš ljubitelj pretjeranog nasilja. U drugoj knjizi Princa ničega od Bakkera je bila scena kada su negativci (neki ekvivalent orkova) uhvatili neku obitelj, pa ajde još sad da su oni njih pobili, nego su oni pred ocem silovali dijete od 4 godine, i još način na koji je to pisac opisao, a u to vrijeme kad sam čitao moj sin imao 4 godine, pa na kraju ne mogu spavati nakon toga, nasekirao se živ. Ne treba mi to u životu. Kad sam bio mlađi to mi nije ništa smetalo, ali što sam stariji više mi smeta.

16 godina
Koliko se sjećam nema ničega baš takvog. Meni stvarno knjiga je top ali radi glavnog lika. Jako me pocjeća na FitzChilvarija.

Za nastavak koji mi je isto top, kažu da je Robin Hob and Ambercombi napravljen ispravno.
9 godina
antagonist kaže...

Evo da se zahvalin i pohvalim danas sam zavrsio cradle. Malo tuzan sta je gotovo iako očekujem dodatan content u vidu anime u skoroj budućnosti.

Sad se vracam na zadnju knjiigu od Abercrombieve triologije a u meduvremenu molim za preporuku. Nisam spreman jos se vracat na Sandersona, stao sam na Oathbringeru, cca 10%.

7.1.2025 izlazi Threshold: Stories from Cradle, valjda nekoliko kratkih priča iz tog svijeta, tako da se može i na to baciti oko.

Cradle je jako zgodan serijal utoliko što je fokusiran na jednog glavnog lika, knjige nisu predugačke, ali ih ima dosta, tako da si na kraju ipak pročitao jedan veliki serijal, a nije tražilo previše vremena i energije. Definitivno je jako dobar osjećaj završiti tako jedan duži serijal.

Ako bi čitao nešto sličnog žanra onda ti nije loše baciti oko na He who fights with monsters ili Dungeon crawler Carl. Oba serijala su kolege u ranijim postovima opisali

15 godina
antagonist kaže...

iako sam pročita davno trilogiju, izašle su i nove knjige koje se nastavljaju, ne znam jesi pogelda to.

ja ne znam dal da ih krenem iako sam poprililčno zaboravia šta se događalo u prve tri

16 godina
Cansee kaže...

7.1.2025 izlazi Threshold: Stories from Cradle, valjda nekoliko kratkih priča iz tog svijeta, tako da se može i na to baciti oko.

Cradle je jako zgodan serijal utoliko što je fokusiran na jednog glavnog lika, knjige nisu predugačke, ali ih ima dosta, tako da si na kraju ipak pročitao jedan veliki serijal, a nije tražilo previše vremena i energije. Definitivno je jako dobar osjećaj završiti tako jedan duži serijal.

Ako bi čitao nešto sličnog žanra onda ti nije loše baciti oko na He who fights with monsters ili Dungeon crawler Carl. Oba serijala su kolege u ranijim postovima opisali

Kako nije tražilo previše vremena i energije? Ja sam ga čitao pola godine, samo njega :-)

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.12.2024 13:31 (Bitanga).
9 godina
Bitanga kaže...
Cansee kaže...

Kako nije tražilo previše vremena i energije? Ja sam ga čitao pola godine, samo njega :-)

Pa u usporedbi s nekim drugim serijalima 

Recimo da si čitao Wheel of Time, Malazan, Black Company, Riftwar i slično, trebalo bi ti vjerojatno puno duže. Naravno sve ovisi koliko čovjek ima obaveza u životu, netko može sjesti za vikend i čitati 20 sati, a netko jedva stigne 2 sata tjedno. Ja sam čitao Cradle od 15.01. do 28.04. ove godine, značl oko 3 i pol mjeseca za tih 12 knjiga. 

Inače odlična je stvar upisivati si svaku knjigu na goodreads.com, kad si počeo i kada si završio, jako dobar način za praćenje što si sve pročitao, koliko si stranica pročitao sveukupno, a i dobra motivacija za čitanje općenito.

16 godina
Cansee kaže...

Recimo da si čitao Wheel of Time, Malazan, Black Company, Riftwar i slično, trebalo bi ti vjerojatno puno duže. Naravno sve ovisi koliko čovjek ima obaveza u životu, netko može sjesti za vikend i čitati 20 sati, a netko jedva stigne 2 sata tjedno. Ja sam čitao Cradle od 15.01. do 28.04. ove godine, značl oko 3 i pol mjeseca za tih 12 knjiga. 

Inače odlična je stvar upisivati si svaku knjigu na goodreads.com, kad si počeo i kada si završio, jako dobar način za praćenje što si sve pročitao, koliko si stranica pročitao sveukupno, a i dobra motivacija za čitanje općenito.

Da, super mi je Goodreads i radi synca highlightsa. Baš je jučer došao wrapup za 2024. (makar mi nije jasno zašto sad šalju kad nije godina gotova).

Kaže da sam u top 25% readera :-D Sa 32 knjige koje mi je uračunao.

U međuvremenu sam pročitao još i Martha Wells: System Collapse (Murderbot Diaries #7), a sad čitam Andy Weir: Artemis pa će biti 34 knjige do kraja godine.

Ma pročitao bih ja Cradle i prije, ali mi je znao baš ići na živce sa opisima non-stop nekih borbi pa sam morao često uzimat pauze da se odmorim i ponovo skoncentriram. :-D

Neke knjige su mi čitljivije pa brže idu. Ovaj System Collapse sam pročitao u 2-3 dana.

9 godina
Bitanga kaže...
Cansee kaže...

Da, super mi je Goodreads i radi synca highlightsa. Baš je jučer došao wrapup za 2024. (makar mi nije jasno zašto sad šalju kad nije godina gotova).

Kaže da sam u top 25% readera :-D Sa 32 knjige koje mi je uračunao.

U međuvremenu sam pročitao još i Martha Wells: System Collapse (Murderbot Diaries #7), a sad čitam Andy Weir: Artemis pa će biti 34 knjige do kraja godine.

Ma pročitao bih ja Cradle i prije, ali mi je znao baš ići na živce sa opisima non-stop nekih borbi pa sam morao često uzimat pauze da se odmorim i ponovo skoncentriram. :-D

Neke knjige su mi čitljivije pa brže idu. Ovaj System Collapse sam pročitao u 2-3 dana.

jesi možda sam nešto kliknuo pa se napravio wrapup? Ja na mobilnoj app nemam ništa o tome, a kad odem na komp onda mi izbaci "your year in books 2024", pa to kad kliknem mi izbacuje neke statistike, ali recimo ne piše mi u kojem sam postotku readera

16 godina
Cansee kaže...

jesi možda sam nešto kliknuo pa se napravio wrapup? Ja na mobilnoj app nemam ništa o tome, a kad odem na komp onda mi izbaci "your year in books 2024", pa to kad kliknem mi izbacuje neke statistike, ali recimo ne piše mi u kojem sam postotku readera

Nisam ništa posebno klikao, to mi je automatski došlo na mail sinoć. U mailu ima par slika, jedna od njih je i ta.

Baš gledam na webu, tamo toga nema, samo u mailu.

9 godina
Bitanga kaže...
Cansee kaže...

Nisam ništa posebno klikao, to mi je automatski došlo na mail sinoć. U mailu ima par slika, jedna od njih je i ta.

Meni nije ništa stiglo još, moguće da je to zato jer trenutno čitam Stormlight 4, i to mi stoji pod currently reading, moguće da čeka da završim pa će mi onda dati rezultat.

Jel se tebi neka knjiga vodila pod currently reading u trenutku kada si dobio email?

16 godina
Cansee kaže...
Bitanga kaže...
Cansee kaže...

Meni nije ništa stiglo još, moguće da je to zato jer trenutno čitam Stormlight 4, i to mi stoji pod currently reading, moguće da čeka da završim pa će mi onda dati rezultat.

Jel se tebi neka knjiga vodila pod currently reading u trenutku kada si dobio email?

Uvijek imam currently reading nešt. Čim završim s jednom knjigom odma otvaram iduću :-D

Ali prije par tjedana sam kliknuo na Sandman comic book pa mi je i njega dodao u currently reading, tako da sad imam 2 currently reading stvari. Pa čak da sam i jednu završio ovaj comic je i dalje bio u tom statusu.

Možda, tj. sigurno, imaju milijune mailova za poslati pa idu po nekom redu, bokte pitaj.

16 godina
I meni je isto došlo prije neki dan a imam dvije koje su mi curently reading.
10 godina

Možete to ručno prepraviti ui updejtati status ako se ne varam.

Meni preko goodreads nekad funkcionira nekad ne, ovisno kakvu knjigu i od kuda "skinem"...nekad je automatski očitano, a nekad moram manualno (čitam preko kindlea).

Evo mene pročitao sam i treću cradle...dopada mi se još uvijek, ali je malo pretjerao sa silnim fajtovima i opisima istih, pa me malo i zamorio.

čak sam i čitanjem osjetio da je ova trećča knjiga nekako "dulja" i idemo pogledat, kad ono stvarno nekih 25% dulja....osjetio sam.

Da se krivo ne shvatimo i dalje je to jako čitljivo, ali možda sam pretjerao sa mjesec dana čitanja i tri knjige (što je ekvivalent od nekih 950str, ali meni sa dvoje male djece kao da sam 10 000str pročitao ).

Mislim da ću puknut neku pauzu sa He who fights monsters što ste preporučili ovdje. 

Steam ID: Engineer ; Origin ID: DadEngineer
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice