Vidim da ste svi ovdje dosta knjiga vec procitali pa me zanima sta bi mi preporucili od fantastike i SF-a kao pocetniku?
Zapele su mi za oko Ime vjetra od Patrick Rothfussa i Neuromancer od William Gibsona pa me zanima ako je netko procitao sta misli.
Do sada sam unazad nekoliko mjeseci procitao Dinu od Francka Herberta, Vodič za autostopere kroz galaksiju te Restoran na kraju svemira od Douglas Adamsa.
ovo si mahom čitao SF dosad znači, prvo trebaš odlučiti jel želiš u fantasy ili SF sada? također je bitno jel isključivo hoćeš hrvatski ili može i engleski?
Ime vjetra je meni recimo visoko na listi, jedva čekam da krenem čitati, al još nisam stigao, mislim da s tim ne možeš promašiti, ali ti je problem što te knjige nisu završene, mislim da ti je pametnije pročitati nešto završeno pošto nisi baš čitao puno takvih svari
s obzirom da kažeš si početnik, obavezno bi ti preporučio Gospodara Prstenova od J.R.R. Tolkiena. To je jednostavno zicer, tu sve kreće, knjige su odlične, vrlo su lako dostupne, svaka knjižnica ih ima, imaš ih na hrvatskom, nema greške. Ako to iz nekog razloga ne želiš, reci pa ćemo smisliti nešto drugo