Eric Cantona-unistenje banaka..

poruka: 10
|
čitano: 1.411
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Eric Cantona-kill the banks
16 godina
neaktivan
RE: Eric Cantona-kill the banks

To če se dogoditi , nikada ! 

Cilj ovog sustava je da onaj tko ima , da ima još više, onaj tko nema da ima još manje, čisto sumnjam da će oni koji imaju odreći i jednog procenta dobiti koju im nose njihova položena sredstva u bankama. 

http://www.basketballhoopjam.com
16 godina
neaktivan

I šta bi točno dobili time da banke propadnu? Uostalom ako nekome smetaju banke neka ne koristi njihove usluge - ali neee svi bi uzimali na kredit jer baš mora imati ajfon 6, golfa 8 i plazmu pola metra veću od susjeda a kada kredit dođe na naplatu onda su normalno banke svemu krive.

15 godina
protjeran

Banke kontroliraju svijet na jedan vrlo ružan načn. Barak Obama je vođa slobodnog svijeta? Barak Obama je marioneta jednih vrlo moćnih ljudi koji određuju kad će biti rata, kad i gdje će biti gladi, i sve to godinama unaprijed.

Banke su čisto i apsolutno zlo.

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
16 godina
neaktivan

To misliš na prilike kod nas vjerujem, gle koliko znam taj val peglanja kartica i preljevanje iz šupljega u prazno je poćeo poćetom 2000 te, kada su kako i sam kažeš apetiti građana porasli do bolesnih razmjera.

Problem sa banakama  kod nas je to što prema pravnim klauzulama mogu određivat kamatne stope koje u svojim matičnim državama ne bi mogle nit u ludoj teoriji, te velik problem je sam HNB koji sada radi više štete nego koristi, naime ne znam jel vam poznato, ali HNB plasira devizne rezerve u opticaj da bi zadržao tećaj kune, fiktivno držeći ne održivu  politiku jakog tečaja, uvjet tome prema njima je da potaknu pokretanje proizvodnje, sve u redu , ali bojim se da će se rezerve istopiti prije nego se neka značajnija proizvodnja pokrene. Istope li se devizne rezerve, ne znam jel znate, tada ulazimo u domenu neozbiljnih gospodarstava, što znaći da će toliko očekivane strane investicije nas zaobiloazit , a onda će tek bit kriza. 

16 godina
neaktivan
RE: Eric Cantona-unistenje banaka..

Da se tečaj kune padne poskupila bi sva roba koju uvozimo: dakle ne samo golfovi 9 i ajfon 7 nego i gorivo (a s njime i struja i grijanje i sve ostalo) a i svi krediti s valutnom klauzulom bi poskupjeli - imaš neku ideju kako bi ljudi to preživjeli? Trebale bi godine da slabiji tečaj kune poveća izvoz (jer trenutno mi skoro ništa i ne proizvodimo) a do tada bi većina ljudi bankrotirala.

Ne postoje magična rješenja tipa samo ćemo oslabiti tečaj kune pa da vidiš kako će odjednom sve krenuti - treba se uhvatit motike (figurativne) i raditi.

Najlakše je reći da su banke krive za sve....(skupa sa židovima, masonima i barakom obamom).

16 godina
neaktivan

U pravu si krediti po deviznim klauzulama bi podivljali, ali inflacija je neminovna, ne znam jel se sječaš 100 dana Markovićeve vlade, ja sam tada bio klinac, i nekako je otprilike ovako počelo, pričalo se pričalo i onda su došli apoeni novćanica u milijunima, pa na kraju u milijardama, problem tada nisu bile banke nek nesposobnost vladajućih da zaustave inflaciju. Jedino dobro po ljude tada je bilo što kredita u devizama nije bilo, pitanje je kako su banke kod nas uspjele progurati kredite u devizama po enormnim kamatnim stopama.

Gledaj prije ili kasnije nešto radikalno kod nas će se morat desit , ovim tečajem jake kune , po meni se samo produžuje agonija. Nadam se da sam u krivom i da će proizvodnja tj. poduzetnička aktivnost usmjerena distribuciji prema van počet rast. 

16 godina
neaktivan

Rekao bi da je smanjivanje poreza bolji put za povećavanje konkurentnosti gospodarstva ali i to opet zahtjeva određene rezove... To je makar lakše držati pod kontrolom jer kao što si i naveo ovaj primjer iz ex juge inflacija kad jednom krene teško je to zaustaviti.

16 godina
neaktivan
mrkač kaže...

Rekao bi da je smanjivanje poreza bolji put za povećavanje konkurentnosti gospodarstva ali i to opet zahtjeva određene rezove... To je makar lakše držati pod kontrolom jer kao što si i naveo ovaj primjer iz ex juge inflacija kad jednom krene teško je to zaustaviti.

Kažem jedini plus u tome svemu tada po pitanju malog čovjeka je bio taj što ljudi nisu imali kredite vezane po devizama.

Ovo sa porezima mislim da ne bi promjenilo sliku jer politika manjih poreza generalno neće pokrenut gospodarsku aktivnost iz ničega, mislim da su u prvom redu potrebne :

- rekonstrukcijske promjene u javnom sektoru

- transparentnost financiranja javnih radova

- traženje vanjskih invenstitora, preduvjet za to su sniženje standarda, te smanjenje poreza na ulaganja

Da bismo se izvukli iz krize kako si i sam rekao treba se primiti "motike" , smanjiti rasipnost tj. živjet racionalnije.  

15 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...

Da bismo se izvukli iz krize kako si i sam rekao treba se primiti "motike" , smanjiti rasipnost tj. živjet racionalnije.  

Ovo je Balkan! C'mon!

Mes que un Club! FCBarcelona!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice